Перейти до змісту

А ви крали на своїй роботі?

romaxa11

184 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я от почав своє злодійське життя з кавунів, які заманливо поглядали на мене з сусідського камаза з прицепом.

так тож не на роботі. То, певно, в якогось хачика.  Він не збіднів, мабуть.

• Відповідей 184
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Були б нормальні доходи - ніхто не крав би.

Але зараз такі реалії, що ЗП не покриває всі сімейні розходи, ось люди із цього відчаю і йдуть на такі вчинки.

Опубліковано

А як називається, коли роботодавець махлює з табелем, записує по пару годин в день (а під кінець - 1), пояснюючи пару місяців, що мало грошей - бо "криза настала", а коли помічаєш те б...тво з табелем, навідріз відмовляється повертати зароблене? Було компенсовано парочкою компів деякими працівниками, майже повністю, я таки вибив не дуже гарними методами (показав диск з "лівою" бухгалтерією і пригрозив занести, куди треба) гроші при звільненні. Не довели (та й не переймався ніхто, тупо розвалили фірму).

Опубліковано

тупо розвалили фірму

Збанкротували. Спеціально. Щоб кредитів  не віддавати. Стандартна техніка. І ваші гроші вкрали і гроші банку. Банк, звісно н пропаде, бо заб'є свій попандос у відсотки по кредиту таких як ми. Простих роботяг. Які недоотримують зп...

Власне, (політика мать її...) держава сама спонукає людей до крадіжок і "муток" .

Що робити пенсіонеру, коли його пенсії ледь вистачає заплатити за житло?  Правильно - приховувати доходи, не пенсійного походження. Здавати житло в оренду. Аналізи замість призовника у воєнкомат за гроші.(жарт).

Що робити працівнику, який і так толком не оформлений, та ще й гроші зароблені жмуть?  Шукати способи доотримати своє. Відкати. Цвяхів в кишеню натирити.

Пачку паперу приникати. І т.д.

Хоча, ця фігня у нас в крові. Ми з 90-х років вчилися виживати. І тирити і що тільки.  Прикро.

А навіть маючи ЗП у кілька тисяч доларів, рука буде тягнутися до пачки паперу, щоб його не купувати.  Не всі, звісно, але певний відсоток буде точно!  Не 41, а 10. Просто так - за звичкою.

Опубліковано

А коли на державній роботі щоб було на чому друкувати купляєш собі зламка-комп'ютера, як треба щось підлампічити несеш з дому інструмент, канцтовари частенько теж за власний кошт купуються, місцеві відрядження з власної кишені і сьоме і десяте, це хтось до мене щось вкрав чи куди? Ще один вагомий плюс забув з/п з 2007 не переглядалась...

Пи.Си: думаю, гарний абзец для роздумів

Опубліковано

Я от почав своє злодійське життя з кавунів, які заманливо поглядали на мене з сусідського камаза з прицепом.

так тож не на роботі. То, певно, в якогось хачика.  Він не збіднів, мабуть.

от вона, совкова комуністична логіка. Бінго !!! З одним, з такою ж логікою, колись спорив. Говорили про рибалку. Людина мені доказувала, що ото в дядька на городі вирвати одну морквину, викопати кущ картоплі, вирвати цибулину, на уху, то ж нічого страшного, грядок он скільки багато, що він (селянин) збідніє на одну морквину ? Пояснюю йому : от посадив селянин 5 грядок, приміром, морква виросла, приїхав один рибак, думає, о, да тут дофіга моркви, вирву одну на уху, потім другий рибак, третій, пьятий, й так осталось спочатку 4 грядки, потім 3 грядки, дві грядки. КОЖЕН хто приходив чи прийде по морквину - НЕ БАЧИВ Й НЕ ЗНАЄ , скільки тої моркви було з самого початку, КОЖНОМУ ЗДАЄТСЯ, що ще тої моркви дофіга й ВІН ПЕРШИЙ вирішив вирвати ОДНУ морквину, а тим не меньше, отак , по одній морквині, можна тупо переполовини весь урожай селянинові, а то і хуже, й все з чистою совістю ніби, селянин же не збідніє на одну морквину, правда ?

ЗІ Думаєте, я щось доказав тоді тій людині ? Да фіг там 

Опубліковано

Дивно, що за три сторінки постів ніхто за відкати не згадав, теж дивна форма привласнення чужого

Опубліковано

Рома, а чому ти не сформулював питання конкретно: крав!.  без "ну з ким не буває"?:-) ясно, шо коли встидливо зізнаєшся, то хочеться пооправдовуватись.  насправді або так, або ні.

Опубліковано

от вона, совкова комуністична логіка. Бінго !!!

Мдя,.. є ще люди ,які сприймають усе написане за чисту монету.

Опубліковано

Власне, (політика мать її...) держава сама спонукає людей до крадіжок і "муток" .

Що робити пенсіонеру, коли його пенсії ледь вистачає заплатити за житло?  Правильно - приховувати доходи, не пенсійного походження. Здавати житло в оренду. Аналізи замість призовника у воєнкомат за гроші.(жарт).

А навіть маючи ЗП у кілька тисяч доларів, рука буде тягнутися до пачки паперу, щоб його не купувати.  Не всі, звісно, але певний відсоток буде точно!  Не 41, а 10. Просто так - за звичкою.

Читаючи твій пост згадав розповідь однієї емігрантки, може трохи не по темі, але мене її розповідь здивувала в плані державної політики і тд.

Власне сама історія. Мав я якось розмову із жіночкою-емігранткою, яка ще в 90-х разом із чоловіком і дітьми виїхала на пмж до США. А це була приїхала на свято до родичів в гості.

Розповідала про те як там живеться емігрантам, які зарплати, витрати, податки, дороги і ще багато про що. Вона живе разом із чоловіком у приватному будинку в штаті Каліфорнія.

Але що мене найбільше вразило в розповідях так це те яка там кількість і які суми податків та інших поборів. Я навідь всіх їх і не запамятав. Але наведу приклад для ілюстрації картини.

У її чоловіка проблеми з англійською, відповідно він змушений працювати не кваліфікованим працівником і за мізерну (по міркам США) зарплату.

Його зарплати не вистачає щоб заплатити всі податки, страховки, комуналку та інші платежі які стягуються з них двох.

Собственно мораль сей басни такова шо у тих же штатах життя далеко не тикий мед як багато хто у нас думає і держава там "жарить" народ в плані податків так шо Україні і не снилось.

А якщо там спробувати робити як в нас (мутити, тінити доходи ітд) то за ухилення від сплати податків "закривають" на раз два і причому надовго.

З.І. сорі за оффтоп і многабукаф.

Опубліковано

Мав я якось розмову із жіночкою-емігранткою, яка ще в 90-х разом із чоловіком і дітьми виїхала на пмж до США.

У її чоловіка проблеми з англійською, відповідно він змушений працювати не кваліфікованим працівником і за мізерну (по міркам США) зарплату.

Дивна річ, виїхали в 90-х, а мову ще досі мужчинка не вивчив

Опубліковано

хм... та реально немає що красти в тих офісах  :lol:

а от як привозиш, щось на підприємства великі, то всі тільки ходять і поглядуюють, що привезли і що можна підмутити  :lol:

Опубліковано

Оффтопну і я, розкажу історію, яку розказували колись жіночка на роботі. Поїхала вона в гості до дочки, яка живе в Канаді. Одного разу, коли зять прийшов з роботи, дочка попросила його піти в супермаркет купити яєць. І тут її здивуванню і обуренню не було меж, як так, адже її зять працює на птахофабриці !!! Вона не могла цього зрозуміти, що люди навіть поняття не мають красти.

Опубліковано

коли працював на заводі, дивно було дивитись що навіть там де вже немає чого красти- люди все одно щось дай потягнуть...

прочитавши за кавуні ромахі згадав про один випадок)
їхав якось біля фієсти в маршрутці.. там якраз міняли бруківку і лежала купа тої ж бруківки складена.. бачу йде дідок, бере одну бруківчину в пакет і йде далі)) ДЛЯ ЧОГО ЙОМУ БРУКІВКА?))

Опубліковано

І це в загальних всеукраїнських маштабах трансформується в суцільний поділ і дерибан, замість розвитку і примноження.

Опубліковано

А чому нема пункта "не крав" без релігійного підтексту? Таке формулювання не відповідає моїм релігійним переконанням.

Опубліковано

А чому нема пункта "не крав" без релігійного підтексту? Таке формулювання не відповідає моїм релігійним переконанням.

Ну бо все одно будеш святою людиною, навіть без релігійних поглядів)

Опубліковано

Невже Ромаха чекає тут сповідь судді, чи прокурора, чи митника, чи даїшника, чи іншого чинуші, що гребуть мільйонами?

Не дождетесь. Українці - нація крадунів і брехунів, їх життя навчило. 41% - це ті що призналися, як тут, за кавун, булочку, папір... Смішно. Інші 58% (1% лишу на святих, може вони є) - брехуни і крадуть, скоріш за все, по-крупному. При чому всі вважають ( як тут вже писали) що беруть своє, а не крадуть у роботодавця чи держави. І свято в це вірять.

Особисто я не вхожу в 1%, але, нажаль, совісті маю забагато...

З.і. Тема-гавно.

Опубліковано

Зовсім уникнути крадіжок і зловживань практично неможливо, але їх кількість суттєво знижується в залежності від побудови системи прийняття рішень і контролю. А "заніс хазяйське сало в комору і на руках лишилось- і хазяїн не у збитку, і я щось маю"- воно вічне.

Опубліковано

Воруют ВСЕ!!! Кто-то больше, кто-то меньше. Не воруют только там, где боятся сурового наказания. 

Человека сдерживает только страх. Такая природа.)

В Китаї крадуть під страхом гарантованої смертної кари і нічо, їх стріляють а вони все крадуть.

Тема не гівно і задумувалась вона не задля степлерів, булавок і аркуша паперу. 

Опубліковано

Темка скажу відразу, не проста і не все там так однозначно, є і сльози, і біль, і глибоку розчарування.
а вот с етага мєста пападробнєй :)

Ромаха, йди до іншого священника, той відпустить ;)

Опубліковано

.

Статистики ти тут теж не побудуєш.

Опубліковано

Статистики ти тут теж не побудуєш.

і тема - гівно :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...