Перейти до змісту

Нова поліція у Луцьку - відгуки(офтоп: місця для парковки, валютники, ПДP)

vaz75

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 334
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Пане Ді @difoto , а багато зараз людей хоче у поліцію, і чи багато проходять?

PS: можете не відповідати,я так,просто цікаво шо в світі робиться:),бо не маю жодного знайомого поліцая, а тема все-таки цікава/серйозна. 

Опубліковано
13 часов назад, vaz75 сказал:

...Навіть й на таку ЗП знаходилися/знайдуться фанати, які робитимуть спроби міняти систему.

Всьому є своя межа... А якщо людині вже немає за що сім'ю утримувати, то тут уже не до фанатизму. Я маю декількох знайомих, і вони називали саме цю причину масових зівільнень. У Діфото інші знайомі і інші причини... ну я ж не можу за всіх розписуватись... Мої знайомі часто кажуть що в мене "загострене почуття справедливості", але я, навіть якщо втрачу роботу, в поліцію за 8 не піду. 

А, от нехай Діфото скаже чи його дочка зараз хоче в поліцію за 8 тис.грн. Вона ж раніше хотіла, навіть тут писали що це її. А зараз як? Зараз помоєму беруть всіх бажаючих.

11 часов назад, difoto сказал:

...Я начальник, ти - дурак. Питання є? А будеш умнічати - лишу без премії. Всю роту! Тому самі ідейні і йдуть звідти в першу чергу.

Так от, Ви ще раз підтвердили, що питання в грошах. Того що самим ідейним було б пофіг на гроші, і вони б далі "боролися". А тут премію не дають і вони йдуть... Подумайте над цим ;) самі

І ще на рахунок "Я начальник, ти дурак. Питання є?" - таке у більшості на кожній роботі (хіба що тим сам начальник або працюєш на себе). Я на скількох вже не працювала і всюди так. І зараз  я закриваю собі рот, і терплю (через зп). А мені це ну дуууужеее важко з моїм "загостреним почуттям" :) 

Опубліковано
11 годин тому, yura-patriot сказано:

Пане Ді @difoto , а багато зараз людей хоче у поліцію, і чи багато проходять?

Проходять навчання зараз біля 70 людей. Ще з півсотні заступили в кінці 17-го. Он в Ковелі ціле управління відкрили. Правда зараз до лав ідуть зовсім не такі ідейні, як до першого набору. Ну і збільшення географічної присутності ПП вимагає певно більшого напливу бажаючих.

10 годин тому, natalka) сказано:

Всьому є своя межа... А якщо людині вже немає за що сім'ю утримувати, то тут уже не до фанатизму. Я маю декількох знайомих, і вони називали саме цю причину масових зівільнень. У Діфото інші знайомі і інші причини... ну я ж не можу за всіх розписуватись... Мої знайомі часто кажуть що в мене "загострене почуття справедливості", але я, навіть якщо втрачу роботу, в поліцію за 8 не піду. 

А, от нехай Діфото скаже чи його дочка зараз хоче в поліцію за 8 тис.грн. Вона ж раніше хотіла, навіть тут писали що це її. А зараз як? Зараз помоєму беруть всіх бажаючих.

У мене лєпший друг працює у відділі моніторингу, якщо ви розумієте про що я.  Якщо за вашу принципову позицію вам (а то й цілій роті) знімають премію, яка на секундочку є половиною тих 8 тисяч - то ви пишете заяву через гроші, чи через свої принципи? Тут кожен розуміє по-своєму.

Донька моя після того, як її не взяли, влаштувалась по спеціальності на приблизно таку ж з/п. Показала відмінні результати і зараз працює на ще більш оплачуваній роботі. Але суть в тому, що на даний момент вона не піде у копи не тому, що зарплатня низька. Її і в перший набір не взяли після психологічного тесту, бо "надто принципова та ідейна, а нам потрібні просто працівники".

І ще, вдогонку. Луцьк уже три роки патрулює група людей разом з копами, на громадських засадах. Вони не отримують зарплатню, ба більше - самі платять за паливо та амуніцію. Це до питання про гроші.

Опубліковано

не хочеться вв'язуватись в суперечку (difoto ніколи ж нічого не визнає :) , а я і не хочу нікому нічого доказувати), але таки прокоментую відповідь вище. 

15 часов назад, difoto сказал:

...У мене лєпший друг працює у відділі моніторингу, якщо ви розумієте про що я. 

Це як "статистика" :) ? (Службові обов'язки інспектора відділу моніторингу:  збір, оцінка, аналіз та підготовка інформації щодо стану оперативної обстановки на території обслуговування; висвітлення статистичних та аналітичних даних на офіційних Інтернет-порталах про вжиті заходи щодо виявлення, запобігання кримінальним правопорушенням та припинення порушень публічного порядку)

Ну да, Ваші джерела точно "першіші" за мої... Я коли пишу "перші уста" то маю на увазі дещо інше... Але ж Вам видніше. Нехай буде так. 

І цитата з інтерв'ю начальника патрульної поліції Луцька

Цитата

Іванка: Чому в Луцьку звільняються багато патрульних?
Це питання є болючим абсолютно для усіх міст. Я б не ставив на цьому акцент, що саме в Луцьку звільняються. Я спілкувався з різними керівниками патрульної поліції. У них все те саме. Люди шукають роботу більш оплачувану. Люди кажуть, що не можуть прожити за 8 тисяч гривень зі своєю сім'єю. 
З однієї сторони це добре, що вони звільняються, бо замість того, щоб брати хабарі, шукають іншу роботу. Нещодавно один патрульний сказав: "Я звільняюся, бо в охоронній фірмі запропонували набагато більшу зарплату". Звичайно, я як керівник його просив залишитися, але я його розумію.

http://www.volynpost.com/conference/78-na-volynpost-chat-z-kerivnykom-patrulnoi-policii-lucka

...Але суть в тому, що на даний момент вона не піде у копи не тому, що зарплатня низька. Її і в перший набір не взяли після психологічного тесту, бо "надто принципова та ідейна, а нам потрібні просто працівники".

А Ви уважно читали запитання? Я запитала "Чи хоче за 8тис.грн."? І правильніше було б це звичайно запитати в неї, а не в батька. Бо є всякі ситуації, і не завжди діти все батькам озвучують... І не нада оце писати "моя не така"... Це стандартно для всіх батьків. І на рахунок принциповості, то було тоді, а зараз може й змінилось... і умови інші, і члени комісії інші. Проходять же зараз ті, кого раніше не брали.. І стверджувати протилежне у Вас немає підстав. 

...І ще, вдогонку. Луцьк уже три роки патрулює група людей разом з копами, на громадських засадах. Вони не отримують зарплатню, ба більше - самі платять за паливо та амуніцію. Це до питання про гроші.

Дарма Ви це тут згадали. Бо я знаю ще одну групу, створену на громадських засадах, і не хотілось би піднімати питання тут ще й про джерела фінансування цих груп... Якщо цим людям так хочеться підтримувати порядок у місті, патрулювати  що ще й витрачають свої кошти, то може "вб'ємо два зайці": може вони влаштуються на постйній основі в поліцію? І в поліції вакансії закриються, і людям не доведеться витрачати свої власні, а їм за це ще й доплачувати будуть? Чи може ту групу людей не влаштовує 10-12 годинний графік роботи патрульного, чи амуніція? Але все ж  таки напевно простіше годинку в день  поїздити по місту, маючи у власності прибутковий бізнес і не відчуваючи потреб у матеріальному?

Вибачте, але в наш час, я в альтруїзм не вірю...

І ще, вже по темі, про нову поліцію. Я думаю що її могли врятувати саме молоді, принципові, ідейні люди... Нажаль, таких там все менше і менше. 

Так сталось, що мені минулого місяця довелось вживу побачити дії патрульних під час оформлення дтп з потерпілими та прийняти там участь... Я була трохи шокована тими діями...

Крім того довелось побувати і в міськвідділку, побачила і поспілкувалася з новими слідчими... Ну що Вам сказати - я вже 100% остаточно зневірилась... 

Опубліковано
9 годин тому, natalka) сказано:

А Ви уважно читали запитання? Я запитала "Чи хоче за 8тис.грн."? І правильніше було б це звичайно запитати в неї, а не в батька.

А ви уважно читали відповідь? :) Зараз - не захоче і за 15, не в грошах справа. Тоді - хотіла без думок про зарплату взагалі, адже була мотивована і знала про ситуацію на вулицях не з газет, а з нічних патрулювань.

Відділ моніторингу - моніторить якість виконання патрульними їхньої роботи, якщо коротко. І працює там - наш самооборонівець, так що "два зайці", як ви кажете, таки діють. 

А щодо інтерв'ю з Вовченком - нє, блін, він має казати, що звільняються, бо він фіговий начальник, чесне слово! Чи звільняються тому що служба важка. Це в той час , коли копів не хватає - звісно він буде казати, що всі звільняються через зарплатню, а взагалі в них все тіп-топ.

9 годин тому, natalka) сказано:

Але все ж  таки напевно простіше годинку в день  поїздити по місту, маючи у власності прибутковий бізнес і не відчуваючи потреб у матеріальному?

Вибачте, але в наш час, я в альтруїзм не вірю...

А 8-10 годин нічного патрулювання , коли закінчуєш в 6 ранку, а на 8 - на роботу зовсім не на прибутковий бізнес - як вам таке? Ваше право не вірити в подібне, але не розказуйте про це мені, бо смішно :) 

А ще учасники нашого ГФ знову ж таки на добровільних засадах є членами міської та обласної комісій по набору в поліцію.

Про "нових слідчих" - не зрозуміло, навіщо ви їх приплели в цю розмову, але опустимо це. Цікавить, що ж вас шокувало при оформленні ДТП?

Опубліковано
В 12.02.2018 в 09:29, difoto сказал:

...Зараз - не захоче і за 15, не в грошах справа.

мені все зрозуміло. Питань більше немає. Дискусія закінчена.

...А щодо інтерв'ю з Вовченком

ну тут прогнозована відповідь

...але не розказуйте про це мені, бо смішно :) 

тож форум не тільки Ви читаєте, що думаю те і говорю/пишу. Інші читають і Вас, і мене, і роблять свої висновки.  Вам смішно - посмійтесь ) Кажуть що сміх продовжує життя...

Про "нових слідчих" - не зрозуміло, навіщо ви їх приплели в цю розмову

тема про нову поліцію, а не про патрульних. А слідчі, як не крути, таки мають відношення до Національної поліції України.

...Цікавить, що ж вас шокувало при оформленні ДТП?

думаю, що якою б моя відповідь не була б - Ви все-рівно будете писати що все вони правильно робили а інше не передбачено... 

Не знаю, може пізніше відпишу про те дтп в темі про дтп 2018, де воно згадувалось, хочу дочекатись судового рішення по цій справі.

Опубліковано
On 10.02.2018 at 11:38, difoto сказано:

В мене є ще першіші вуста. :) Не в зарплаті діло, далеко не впершу чергу. З патрульних роблять стойкіх оловянних солдатиків, які беззаперечно виконують вказівки начальства. Я начальник, ти - дурак. Питання є? А будеш умнічати - лишу без премії. Всю роту! Тому самі ідейні і йдуть звідти в першу чергу.

Діма, а на яких роботах інакше, розкажи мені?

Опубліковано

ти? :) Ну то на якій ти роботі? Якщо сам на себе, без начальника - то ти сам зрозумів :)

А на всіх роботах, де є відносини начальник-підлеглий, рано чи пізно, коли в якомусь питанні думки не співпадуть, і підлеглий не буде погоджуватись на "консенсус" начальника, то "субординація" завжди приводить до  "Я начальник, ти - дурак. Питання є?". Якщо цього в когось ще не сталось, то це лише питання часу.

Тобто "Начальник завжди гандон. Якщо він не гандон, то або він поки мене не чіпає, або платить стільки, що я мовчки ковтаю" :) ну, це з позиції підлеглого :) Бувають, звичайно, великі виключення (як і з будь-яких правил) і бувають збоченці-мазохісти, але це вже одиничні випадки, котрі "правило" не анулюють.

ПиСи: чи то я тебе невірно зрозумів

17 хвилин тому, difoto сказано:

ну я, напрімєр.

і ти - начальник? Ну то читай вище ;) Але в кожного "начальника" все-одно є ще свій "начальник", котрий "читайвище" :) 

Опубліковано
31 хвилин тому, jack74 сказано:

субординація" завжди приводить до  "Я начальник, ти - дурак. Питання є?".

Тим більше субординація в силових структурах.

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Понеділок 16.04.18

Біля 18.00 батько повертається з дачі, за ним (!) їде патрулька. Він повертає в гаражі на Мамсурова, патруль аналогічно. Мигалки - зупиніться. Дзвонить мені, кажу спитай причину зупинки. Кажуть - порушення правил користування ремнями. Говорю прикольно, а вони можуть пояснити як вони це зафіксували: третє око, гадання на таро.. може?) Бубнять чую в телефону стандартну хероту. У мене не було часу їхати, розбиратись з цим маразмом, кажу навіть пояснень не давай. Бо виїздимо і часу втратимо більше чим 51 грн.

Вечір 22.00 того самого дня. Товариші виїжджають з Загороду. На зустріч їде патруль без мигалок. Підозрюю що ті самі хлопчики. Розворот, доганяють, мигалки - зупиніться. Причина зупинки - ви хвилями проїжджали. Я щітаю це щедевром, але ок. Дихніть в прибор. У товаришів не було бажання включати тягомотину, тим більше водій не пиє взагалі. Вибачте до побачення.

Тепер у мене питання. Це ловля лоха, який не вимре? Типу зловили - джекпот, а ні то вибачте-пробачте. Наповнення бюджету по команді фас, привіт з часів включно по Яника? 

Мене особисто це мляцтво вкурвлює, поні бєгаєт па кругу.

Опубліковано

@Zeuss за батька згідний, за товаришів двуяка ситуація

з однієї сторони дійсно нізащо причепилися, з іншої від таких закладів дуже часто відвідувачі напідпитку від"їжджають. і особисто я за те, щоб дорубалися до 5-ти невинних, але таки зловили одного п"яного за кермом

Опубліковано
11 минут назад, Zeuss сказал:

Тепер у мене питання. Це ловля лоха, який не вимре? Типу зловили - джекпот, а ні то вибачте-пробачте. Наповнення бюджету по команді фас, привіт з часів включно по Яника? 

Мене особисто це мляцтво вкурвлює, поні бєгаєт па кругу.

Батько був пристебнутий? Якщо ні, то в чому претензія?

За контроль на алкоголь навіть писати не хочеться. Величезна купа п'яних дтп яскравий приклад його необхідності.

Опубліковано

Батько пристебнутий, товариші теж.

Але питання не в тому. Питання в тому що поки не довели твоєї вини вони не мають права зупиняти, окрім одиноких випадків з відпрацюванням.

Оцим нехай перевіряють бо ж п'яні їздять, ви неформально даєте добро на масовий підстриг баранів. У нас аби 5% знають свої права і за що реально штрафують і в якому порядку. Це відкриває повторно корупційну складову. Ще трохи і повернемось до чемоданної системи в столицю.

Опубліковано
7 хвилин тому, Zeuss сказано:

поки не довели твоєї вини вони не мають права зупиняти

:) сам-то зрозумів, що написав?

Опубліковано

Ок, спешиал фо граматєї форуму, виправлюсь: при явному порушенню ПДР.

У випадку суду вони мають доказово довести вину.

Так норм?)

Опубліковано
4 минуты назад, Віталій СК сказал:

Так за що ж тоді 51 грн?

В Ковелі нова поліція знакомого таксиста оштрафувала за не пристебнутий ремінь (в місті, з клієнтом в машині, працює офіційно).

Опубліковано
2 минуты назад, nickel сказал:

В Ковелі нова поліція знакомого таксиста оштрафувала за не пристебнутий ремінь (в місті, з клієнтом в машині, працює офіційно).

Не зрозумів. Таксистам є якісь привілеї в правилах?

Опубліковано
4 минуты назад, vaz75 сказал:

2.3. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний:

в) на автомобілях, обладнаних засобами пасивної безпеки (підголовники, ремені безпеки), користуватися ними і не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки. Дозволяється не пристібатися особі, яка навчає водінню, якщо за кермом учень, а в населених пунктах, крім того, водіям-інвалідам, водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів і таксі;

Опубліковано
3 хвилин тому, vaz75 сказано:

. Дозволяється не пристібатися особі, яка навчає водінню, якщо за кермом учень, а в населених пунктах, крім того, водіям-інвалідам, водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів і таксі;

Детальніше: http://kodeksy.com.ua/pdr/2.3.htm
Опубліковано
12 хвилин тому, nickel сказано:

В твоєму випадку очевидно, що поліцейський баран і не знає ПДР, але оштрафувати за непристебнутий ремінь пристебнутого водія? Тяжко повірити...

Опубліковано
1 час назад, Zeuss сказал:

У нас аби 5% знають свої права і за що реально штрафують і в якому порядку

Незнання законів не звільняє від відпрвідальності.

Оцим нехай перевіряють бо ж п'яні їздять, ви неформально даєте добро на масовий підстриг баранів.

Так хай барани не порушують і не буде за що стригти.

Це відкриває повторно корупційну складову.

Так не девайте хабарів і не буде корупційної складової.

Опубліковано
1 година тому, volks сказано:

Так не девайте хабарів і не буде корупційної складової.

Ти - жодного разу в своєму житті нікого не "підмазував"?

P.S. Я погоджуюсь з тим, що якщо не давати - то з часом, можливо, це явище зникне...Але, беруть-дають майже всі...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...