Distalo Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:20 #1 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:20 Правила поведінки в автобусі свідчать про те, що сидячі місця призначені для людей з обмеженими можливостями, дітей і пенсіонерів. Якщо є вільні сидіння, то їх можуть зайняти жінки. Чому все-таки чоловіки в луцьких маршрутках сидять, а жінки з дітьми стоять?
FunTom Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:28 #2 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:28 От тільки не треба узагальнюватиЖінки також не поступаються місцем іншим жінкам з дітьми, ще й нахамити можуть Тут справа не в статі, а у вихованні
bormotuha Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:35 #3 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:35 Уточність, будь-ласка, які це правила поведінки і хто їх встановлює? Якщо є вільні місця їх можуть зайняти жінки. Справа не у тому, що я, наприклад, поступлюся місцем, якщо нема вільних жінці з дитиною або літній людині. Річ у тім, що обираючи транспортний засіб для проїзду і оплачуючи проїзд, напевне теж хочу якогось комфорту, тим більш після важкої фічичної роботи. А поступатись місцем, все залежить від виховання і доброзичливості громадян, а не кимсь з чиновників встановлених правил. Чи Ви також поступаєтесь місцем, наприклад в атобусах, міжміського сполучення?
Distalo Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:41 Автор #4 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:41 Уточність, будь-ласка, які це правила поведінки і хто їх встановлює? Якщо є вільні місця їх можуть зайняти жінки. Справа не у тому, що я, наприклад, поступлюся місцем, якщо нема вільних жінці з дитиною або літній людині. Річ у тім, що обираючи транспортний засіб для проїзду і оплачуючи проїзд, напевне теж хочу якогось комфорту, тим більш після важкої фічичної роботи. А поступатись місцем, все залежить від виховання і доброзичливості громадян, а не кимсь з чиновників встановлених правил. Чи Ви також поступаєтесь місцем, наприклад в атобусах, міжміського сполучення? Одна з причин: сьогодні зранку всі чоловіки у маршрутці були після важкої фізичної роботи.
snouden Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:45 #5 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:45 Правила поведінкиКолись ці правила (і не поведінки в автобусі, а етикету), мали сенс, бо жінка мала обмежені права в суспільстві, натомість отримувала "плюшки" зі сторони чоловіків. Зараз жінка має всі ті самі і навіть більші (частіше суд встає на сторону жінки у сімейних питаннях і т.п) права, а старі плюшки якби лишились - перекос виходить вже дуже великий. Суспільства по різному вирішують ці питання, на заході жінка стала таким самим повноправним членом суспільства (платить сама за себе в ресторані), на сході - залишилась стара роль жінки. В нас як завжди і не і не те.
ForZa Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:49 #6 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 07:49 Плюшки плюшками, поведінка поведінкою... але це залежить від кожного особисто і від вихованності людини, а інше, правила, написано, права... то такє! За кордоном, наприклад, взагалі - я заплатив за квиток, сів - я заплатив і це моє і не важливо хто там і що! Але людьми треба все ж таки бути але це вже особисте...
tarasmv Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:01 #8 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:01 Я завжди намагаюся поступатися місцем жінкам чи чоловікам з дітьми, і дуже приємно, коли заходжу з дитиною в маршрутку - нам теж поступаються, це нормально і так має бути. Також нормально дати місце присісти літній людині або вагітній жінці. А от ненормально коли вагітній жінці пропонують своє місце тільки чоловіки, а от молоді дівчата себе так поводять ніби вони вагітними ніколи не планують бути. Чоловікам змалку говорять про те, що вони повинні уступати місце жінкам, але в плані виховання жінок чомусь такого зазвичай пункту немає.
vetalforever Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:03 #9 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:03 Про "рівність" сподобалося Імхо баришні можуть і постояти. Вони молоді, красиві і нічого важкого не несуть. Скільки раз поступався і чув "нє я не хочу". Ну так і іди лєсом! Якщо ми говоримо про жінок з дітьми - жодного разу не бачив, щоб не поступалися, особливо з тими, що тримають малих на руках. Мені, як здоровому лбу з дитиною на руках і то поступаються КОЖНОГО разу! ТС побачив бидлятину і вирішив написати киплячий пост на борді. Краще зробив би зауваження сам шановний тс, спрообуйте прокататися по маршруту ратне(вижва) - ковель -Луцьк Там при 3,5год подорожі навіть поступаються!! навіть якщо білет з місцем! ось про таких людей треба писати, а не про гівно,яке ви бачили Вброс?100%
Tarzanych Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:17 #11 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:17 А от ненормально коли вагітній жінці пропонують своє місце тільки чоловіки, а от молоді дівчата себе так поводять ніби вони вагітними ніколи не планують бути. Чоловікам змалку говорять про те, що вони повинні уступати місце жінкам, але в плані виховання жінок чомусь такого зазвичай пункту немає. Плюсую.
vagus Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:18 #12 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:18 Можна попробувати змінити громадський транспорт на приватний! дуже зручно але дорого!
Slavco Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:21 #13 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:21 Та да, вброс. При чому тут Європа, гендерна рівність, втома на роботі? Щітаю, у всьому винуваті понаєхавші полішуки і іже з ними. Вон навіть зганяють зі столів у кафе людей, свободу їх, куплену на годину-другу, щимлять... Я купив-заплатив-зайняв - все законно, не підкопаєшся. Виживає сильніший, чо. а слабим, вагітним і старим ваще немає чого їздити їм треба лікуватись, рожати чи дивитись тілівізор. Елементарні правила поведінки моральні засади, не/привиті батьками - вся проблема.
amadey777 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:25 #14 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:25 поступатись місцем має хотітись внутрішньо, а не від того, шо так вчить робити суспільство
alexvvv Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:33 #15 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:33 Виживає сильніший, чо. а слабим, вагітним і старим ваще немає чого їздити їм треба лікуватись, рожати чи дивитись тілівізор. оце правильно - бо населення Землі і так росте невпинно, тому природній добір має працювати.
S30 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:33 #16 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:33 Slavco, чого ти розкіпішувався?Ну Distalo щось дістало.А швидше не дістало, а вільного часу досить щоб створити тему про те які ми, сцуко , невиховані і т.д.Ну поступаюсь я місцем як вчили тато, мама, в школі.Якщо одна з пяти панянок скаже дякую і то слава Богу. Але то таке, мо їй виховання не дозволяє, а мо вражена була таким вчинко що аж заціпило.То що мені теж воплі розводити з цього приводу? Чи для прикладу коли вічливо зробив зауваження панянці з двома дітьми, котра встаючи з місця в останній момент і пхаючись до виходу маршрутки пройшлася по моїх ногах почув у відповідь хамство в мою адресу. То теж розвести соплі з цього приводу? Чи від цього що тут почнеться срач по цьому питанню хтось зробить висновки і раптово стане поступатись місцем? Сумніваюсь.Краще зробив би зауваження на місці , а не тут. І як висновок - темка звичайний вброс.
Resurrection Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:40 #17 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:40 Дурниці. Скільки разів їду в маршрутці - коли звільняється місце, чоловіки стоять і ніхто не сідає. На наступній зупинці заходить жінка і має де сісти. І для жінки з дитиною завжди поступаються місцем.
solny_girl Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:43 #18 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 08:43 панаєдуть і вазмущаюцца) це життя. мені не завжди з дитиною поступаються. я маю наглість просити місця тільки там,де позначено-місце з дітьми. а вже як заходимо на задні двері то часто стоїмо. тому що зранку панаєхавші їдуть на пари, то краще вже їх не трогати. хай їдуть і вчаться. не зря ж мама випровадила "долуцка вчитися"!
AlChi Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 09:04 #19 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 09:04 особисто я при можливості поступлюсь місцем людині з дитиною, з фізичними вадами, похилого віку, та і будь кому. не в тому питання, питання знову ж таки до жінок, чому досить багато з них(причому різного віку) не поступаються місцем тим кому це необхідно??? є різні випадки, так, але тупо сидіти і дивитися на животик вагійтної яка стоїть впритул до тебе і не звільнити місце... wtf?добив колись випадок: сидить хлопчина майже навпроти задніх дверей, на передні заходить мама з немовлям, він встає щоб дати місце а в той час одна п.. сідає на це місце. на здивування "публіки" відвернула морду у вікно.не скажу що всі поголовно такі, але....
vampirich Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 09:28 #20 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 09:28 літом поступатися місцем було актуальніше
Sashapetrash Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 09:38 #21 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 09:38 я оплачюю так само 3 гривні і так само маю право присісти, чи не так?інше питання вагітні, інваліди, батьки з дітьми
Соромітник Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 09:40 #22 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 09:40 Виходжу раніше, не лізу в повні маршрутки, сиджу поки є вільні місця та ігнорую всіх окрім пенсіонерів/вагітних/дітей. Коли забивається автобус то переважно встаю. І головне в маршрутці – плеєр з навушниками то наше всьо... найкращий рятівник від всього того негативу колгоспного. Якщо в нашій країні зациклюватися на кожному бидлі то і світу білого не побачиш. Звичайно, ваша благородність не вбереже від полішуцького гівна, але дозволить не акцентувати увагу та не загострювати ситуацію.
Laborant Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 10:18 #23 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 10:18 Так от. Одного разу полетів я на Місяць (це такий собі природний супутник Землі, планети нашої), в гості до родичів і на екскурсію загалом. Заходжу в Місячний тролейбус, і о дивина - всі чоловіки стоять, а жінки сидять, хоча і вільних місць повно. Ну я і собі теж сідати не став, стою. Поволі підходжу до одинокого пасажира в окулярах, і тихенько запитую, мовляв чому так? Він як крикне - "Ви з Місяці впали, чи що! Ви хіба не знаєте, що на Місяці сила тяжіння менша, ніж на Землі у вісім разів і ніяка сила не втримає Вас у кріслі!". Я його тихенько запитую, чому ж жінки сидять. Він: "Та ви ж погляньте, їх кошики, сумки і пакети з продуктами донизу притягують!.
MelvinPVV Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 10:26 #24 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 10:26 Місцем треба поступатись, тим більше в нашому місті,де їхати з пункту А в п. Б максимум 30 хв. За такий час ноги не відваляться. А якщо подумати, що працювати ще потрібно сидячи, то навпаки постояти корисніше. Особисто я стараюсь поступитись місцем, звичайно, якщо не сиджу в другому ряді біля вікна (немає бажання завдати незручності поруч сидящому, та й у вікно хочеться подивитись )
inna8919com Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 11:25 #25 Опубліковано 1 Грудня, 2015 в 11:25 Коли ходила вагітною, мала достатньо сили, щоб стояти в маршрутці. Часто сама ставала вкінці маршрутки, щоб нікого не піднімати. Але, як показує мій досвід, жінки поступались місцем НАБАГАТО частіше, в той час, коли чоловіки також сиділи.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.