Перейти до змісту

Відключили гарячу воду на невизначений термін / Як не дати дармоїдам комунальникам на собі нагрітись

AndreViktorovi4

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Автономне яке? Газове? Недостатній тиск в газопроводах для котлів.

Якщо пройтись дворами старих багатоповерхівок 33/40-го, деінде трапляються димарі газових котлів. Їм тиску вистачило? Чи це просто відмазка газовиків, щоб не дозволяти перехід на автономку?

• Відповідей 422
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Якщо пройтись дворами старих багатоповерхівок 33/40-го, деінде трапляються димарі газових котлів. Їм тиску вистачило? Чи це просто відмазка газовиків, щоб не дозволяти перехід на автономку?

Головне слово тут деінде. Поки хватає але якщо кожна квартира поставить по котлу собі то тоді вже не хватить.

Опубліковано

Да, дозволили б людям ставити автономне опалення і проблему було б знято, як з гарячою водою так і з опаленням. Знайомий в трьох кімнатній на 400 грн. менше платить за квартиру чим я( і це при тому, що його квартира на 12 квадратів більша).

Автономне яке? Газове? Недостатній тиск в газопроводах для котлів. Електричне? Не витримають і вигорять старезні електромережі. На дровах? Треба димаря на вулицю виводити і десь мати місце для зберігання дров.

Я мав на увазі автономне - газове. А за тиск в газовій трубі, я ще 7 років тому в волиньгазі казку чув, коли хотів автономне( гагазове) собі в оселі влаштувати , ніц правда не вийшло ,тількі газового лічильника поставив на майбутнє, правда проблема в кінечному результаті як мені пояснили була в трубі 15 ( і тут ти справді напевно правий тиск в 15 можливо і менший ніж у 20), а встановлювати мені з 5 поверху аж на 9 труби трішкі накладно , по грошах і дозвіл у сусідів навряд я получив би ! І ще знаю 2 людей які в 2010-2011 получили дозвіл і встановили газові котли, один живе на 2 поверсі, а інший на 5 і це все в будинках по будованих в період з 1980-1995 року. І ще, якщо хто уважно споглядає проходячи повз 5-9 поверхові будинки то помітить, що люди все таки якось умудряються вибивати дозвіл на встановлення газового опалення в квартирах.

Опубліковано

Головне слово тут деінде. Поки хватає але якщо кожна квартира поставить по котлу собі то тоді вже не хватить.

Ключове слово не в тиску, а в котельнях і в тіньовох схемах,прибутках, які ці котельні приносять деяким чиновникам.

Опубліковано

Якщо вже відключили гарячу воду, то хай проводять по всіх котельних профілактику. Щоб не вийшло потім так, що з місяць просиділи без гарячої води, бо нібито газу не вистачає, а потім ще місяць - бо ніхто не додумався провести профілактику

Як показує практика, так і станеться. А потім після профілактики ще місяць труби лагодитимуть, які вдрух почали усі рватися. Коротше, почнеться сезон гідроархеологічних розкопок і антиасфальтова операція на дорогах Луцька.

Опубліковано

Якщо підійти до будь-якого під'їзду задрипаної совецької п'ятиповерхівки в Ужгороді і задерти голову вгору - можна побачити стрункий ряд димарів парапетних котлів. І всім вистачає.

Опубліковано

правда проблема в кінечному результаті як мені пояснили була в трубі 15 ( і тут ти справді напевно правий тиск в 15 можливо і менший ніж у 20)

Тиск однаковий, це відомо з шкільного курсу фізики. У вас жеш на кухні такий же атмосферний тиск повітря як і в туалеті і в спальні, так? Хіба що через менший переріз пройде менша кількість речовини за одиницю часу.

• Адміністратори
Опубліковано

цікаво чим завинили ті, що вчасно і регулярно сплачують спожиті послуги

Опубліковано

якось не в'яжеться

[quote

станом на 25 травня 2015 року заборгованість ДКП «Луцьктепло» перед HAK «Нафтогаз» склала 58,6 млн грн.

із цим

[quote

Основним позитивним чинником був прибутковий результат діяльності ДКП «Луцьктепло» у порівнянні з очікуваними за фінансовим планом збитками у розмірі 70 522,1 тис.грн підприємство отримало 66808,1 тис. грн прибутку.

Опубліковано

Раз є така тема, то можливо хтось порекомендує спеціаліста/-тів по встановленню бойлера. І які ціни зараз

Опубліковано

Тарас

0963003288

0660799480

дуже хороший майстер - і ціни помірні

( виконує всі сантехнічні роботи)

Опубліковано

якось не в'яжеться

станом на 25 травня 2015 року заборгованість ДКП «Луцьктепло» перед HAK «Нафтогаз» склала 58,6 млн грн.

із цим

Основним позитивним чинником був прибутковий результат діяльності ДКП «Луцьктепло» у порівнянні з очікуваними за фінансовим планом збитками у розмірі 70 522,1 тис.грн підприємство отримало 66808,1 тис. грн прибутку.

теж не вірю. Зараз всі хто не може платити за комунальні послуги - оформляють субсидії. І наскільки мені відомо - якщо є борги за комуналку - субсидії не дають. Тому, населення по-максимуму намагається все вчасно заплатити.

А от з нинішніми тарифами на газ - борги точно появляться, і що Волиньгаз відключить газ??? фіг там.

На сайті Луцьктепла є список боржників можна побачити хто не платить, але не впевнена що вони актуальні (цифри не дуже сходяться). Є законні методи впливу на боржників, а не відключати гарячу воду всім.

Як відомо, з 20 травня «Волиньгаз» припинив постачання газу на переважну більшість котелень ДКП «Луцьктепло» через наявну заборгованість підприємства за природний газ,

Зверніть увагу, постачання газу припинив Волиньгаз, а не НАК Нафтогаз. Я так і знала що це "ініціатива місцевих". Найпростіше сказати, що через борги населення, ніхто ж не перевірить :) А хто там, кому і за що винний це ще те питання.

Опубліковано

Ніяких захмарних боргів немає,населення завжди в Луцьку було дисциплінованим щодо оплати за комуналку.Щороку звітували,що населення оплачує на 95-96%.Просто тупо йде підготовка до приватизації "Луцьктепло". Оскільки Луцьктепло комунальне підприємство,то могли б оприлюднити всю бухгалтерію,якщо немає муток. Але муток там на мільйони. Нам вчора голова ОСББ сказав,що в мерії сказали,що води не буде 4 місяці.

Опубліковано

встановив собі на бойлер механічний добовий таймер, щоб поки в хаті нема нікого вдень та коли всі сплять вночи, бойлер не грів воду. Побачу, що буде по економії електрики, але впевнений, що вона буде.

Опубліковано

цікаво чим завинили ті, що вчасно і регулярно сплачують спожиті послуги

"совьєцька уровніловка" :(

хай погано буде всім,

бо як почати виключати неплатниками - буду скандали

а так все тихо і спокійно,

всі задоволені,

мер на місті, чиновники задоволені

Опубліковано

ти дійсно думаєш, що проблема лише в боргах населення?

відсоток злісних неплатників був, є і буде. і методи боротьби з ними трішки інші.

Опубліковано

І наскільки мені відомо - якщо є борги за комуналку - субсидії не дають.

А я чув інше, що якщо борги почались накопичуватись після 2006 року то субсидію дають, а якщо були і до 2006 то тоді вже відмовляють у субсидії.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...