Перейти до змісту

Винуватець ДТП втік з місця події

QUARD

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Суть проблеми така. Моє авто стояло припарковане поруч з будинком.Сусід виїжаючи з повороту на москвичу в'їхав мені в ліву сторону пошкодивши двері та крило. З місця події він зразу втік. Викликав ДАІ, приїхали через 3 год. Вчора поздавав всі документи в його страхову. Сьогодні прийшов і просить що б я забрав заяву по причині, що його напевно позбавлять прав + збиток який повинна оплатити страхова виставлять йому в більшому розмірі. Страхова компанія ТАС. Я розумію, що збиток має оплачувати мені страхова, а не він. Чи там якісь інші нюанси? В нього цивілка.

Опубліковано

Страхова тут не причому, Ви викликали ДАІ, вони склали протокол на нього, по статті кримінується як втеча з місця дтп, відповідно позбавлення прав..але тут палка з двох кінців.. якби він не втік - склали європротокол і все, так як немає другого учасника дтп - обовязково викликати ДАІ і вони складають схему дтп, з якою Ви вже звертаєтесь в страхову для відшкодування.. якщо ж захочете забрати все ж таки заяву - нехай відшкодовує всі витрати наперед, інакше як вище сказали "Не забирай, повір так буде краще тобі і твоїм нервам".

Страхова немає права стягувати якісь кошти з винуватця, крім франшизи, якщо вона передбачена в договорі.. наскільки я помню там грн 500..

Опубліковано

Поки не заплатить гроші наперед - нічого назад не забирай!

Була аналогічна ситуація... потім знаходяться десятки причин , родичі, родичі адвокати, знайомі мєнти (винуватець і сам виявився мєнтом)... щоб найменше винуватцю платити.

ДЕСЯТЬ раз переконався що правильно зробив, шо взяв залог на ремонт наперед! Все лишнє потім повернув...

Опубліковано

Страхова немає права стягувати якісь кошти з винуватця, крім франшизи, якщо вона передбачена в договорі.. наскільки я помню там грн 500..

ти неправий. Якщо винуватець скоїв правопорушення умисне (втік з місця ДТП), чи "під шафе", то вона виплатить постраждалому компенсацію, але потім стягне регрес з винуватця
Опубліковано

ну чому "забирай"? Порахуй ремонт, накинь компенсацію за "моральний ущєрб", і якщо приносить готівку вже - забираєш заяву.

Опубліковано

ти неправий. Якщо винуватець скоїв правопорушення умисне (втік з місця ДТП), чи "під шафе", то вона виплатить постраждалому компенсацію, але потім стягне регрес з винуватця

Ох ці тонкості Цивільного кодексу..

Кароче по простому - поки не дасть на перед суму яка Вас влаштовує - нічого не забирати !!

Їдете на нормальне якісне СТО і нехай рахують вартість заміни і покраски, так як рихтовка то не діло + суму за нерви (яку совість дозволяє)

• Адміністратори
Опубліковано

І головне ніяких страхових, бо грошей не дочекаєтесь.

З власного досвіду :)

Опубліковано

Якщо страхова і виставить йому регрес то це та сама сума яку вона мені заплатить за шкоду. Я йому пропоную залишити все офіційно, гроші прийдуть машину зробили є залишок коштів я готовий віддати (у випадку регресу). Сьогодні заїжав на Волинь Авто(орієнтовно з заміною сума 10000 грн.). Якщо хтось знає ще якісь СТО нормальні дайте знати будь ласка. В гаражних умовах не хотілося б ремонтуватись,

Опубліковано

Щось мены здаэться що є такі Гаражі....що СТО ще далеко до них=)

Конкретніше можна, телефон місцезнаходження?
Опубліковано

в Женіка на ГПЗ роблять такі роботи точно, не думаю що там буде дорожче чим в "Волинь-Авто", а той винуватець хітра жо... якби був нормальним, сказав би да винен, те се, під шафе (може був тому втік - але не буду стверджувати), якось думаю обоюдно все б пошуріку порішали, а тут...

Опубліковано

Щось мены здаэться що є такі Гаражі....що СТО ще далеко до них=)

а вони по безналу працюють ? зможуть виставити рахунок страховій ? чи на "чеснеслово" зі страховою ?

Опубліковано

працюють і по без налу, тому СТО 20 років

В Женіка на ГПЗ повноцінне СТО, а я про гаражі вцілому..

і чому він має економити брехливого сусіда гроші ?!

Опубліковано

а вони по безналу працюють ? зможуть виставити рахунок страховій ? чи на "чеснеслово" зі страховою ?

Ніяке СТО рахунків не виставляє, тим більше по факту. Страхова оцінює, виплачує а а сто робить і їхні дії не перетинаються. Якщо страхова пропонує ремонт на "їхньому" СТО то там у них свої умови і це окремий випадок

Опубліковано

Якщо страхова і виставить йому регрес то це та сама сума яку вона мені заплатить за шкоду. Я йому пропоную залишити все офіційно, гроші прийдуть машину зробили є залишок коштів я готовий віддати (у випадку регресу). Сьогодні заїжав на Волинь Авто(орієнтовно з заміною сума 10000 грн.). Якщо хтось знає ще якісь СТО нормальні дайте знати будь ласка. В гаражних умовах не хотілося б ремонтуватись,

Який ще "залишок коштів"? Звідки вони візьмуться? Ти йдеш в СТО, в якому ти плануєш ремонтувати своє авто, вони рахують і виставляють рахунок, який і оплачує його страхова. А потім це вже не твої проблеми. Всякі там регреси, це вже їх (страхової) з винуватцем справи.

ДТП вже зафіксоване в ДАІ, тому штрафу йому не минути (і позбавляння прав, так як він втік з місця ДТП), тому я не розумію приколу забирання заяви з страхової.

Опубліковано

Раніше точно знаю, що потрібно було заїхати на СТО щоб визначити приблизну суму ремонту, це все відбувалося за присутністю страхового експерта. Він фоткав всі пошкодження і весь матерал відправляв на офіс. Коли страхова давала добро на ремонт, то СТО приступало до ремонту. А вже після того всього СТО виписувало офіційний акт виконаних робіт на страхову, а та в свою чергу перераховувала гроші на СТО. Недавно в знайомого був випадок, поцарапав дверку об бампер іншого авто. Склали європротокол і поїхати в страхову, вийшов експерт, оцінив ремонт в 4000 грн, і через два дні йому налом на руки видали цю суму. Це для мене було дуже дивно, бо таких випадків відшкодування ще не зустрічав.

Опубліковано

Все вірно, є так, що і налом дають (наприклад, ти сам будеш ремонтувати). Але "експерт" страхової в будь-якому разі "оцінює" пошкодження.

Опубліковано

маю аналогічну ситуацію...авто стояло на парковці, а Тойота при виїзді помяла крило..після цього вийшла оглянула своє авто і поїхала далі..є відео, сідки які це все бачили..справа вже тянеться 2 міс. а ще навіть не найшли винуватця..слідаки тянуть час, але це просто так ним не зійде.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...