Перейти до змісту

Windows 10 (все про нову ОС)

Plum

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 година тому, case_l сказано:

Що значить кривий? Пруф можна?

Будь ласка. Ось (щоправда, борда "загубила" мої скріншоти):

https://board.lutsk.ua/topic/171699-windows-10-vse-pro-novu-os/?do=findComment&comment=1053432720

Або зараз спеціально для Вас:

58ed2bcd4b937_1.thumb.JPG.ff9163ae6ae73bccd0824c3c7d0462d5.JPG

В мене Windows російський, але перша мова в налаштуваннях регіону і мови стоїть українська, тому всі модернові програми мають відображатися саме на рідній.

1 година тому, case_l сказано:

А толку з нього коли це також іноземна?

1. Мої очі і мозок не ламає такий переклад, приклад якого я навів вище.

2. З розумінням іноземної російської мови в мене не виникає жодних проблем.

3. Сила звички (стосовно самої Windows років десять я не мав навіть такого вибору).

Приміром, Google (всі сервіси) в мене давно налаштований на українську. Там переклад реалізований на найвищому рівні. Всі глибини налаштувань, всі мануали. Введення голосом чудово розуміє навіть моїх дітей зі ще не чітко сформованою вимовою.

А "припасування" і "обігнути" - не для моєї психіки.

19 хвилин тому, Саня сказано:

Чим більше людей користуються саме українською мовою, тим більше уваги приділяється "допилюванню" інтерфейсу під користувачів.

Не користуються, а купують. Юзання піратки виробника не спонукає до інвестицій.

19 хвилин тому, Саня сказано:

А коли хохли використовують російськомовні версії ПЗ, то навіщо виробникам заморочуватись? "і так паймут"

Нехай беруть приклад з того ж Google, коли все ж таки "дєньгі", а коли "стулья".

• Відповідей 763
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

@MaestroA качайте відразу дистрибутив український, а не намагаєтесь на російський  натягнути українізацію. 

6 хвилин тому, MaestroA сказано:

А "припасування" і "обігнути" - не для моєї психіки.

там пише обітнути

Опубліковано

І що не так? Нормальні слова. Можливо дещо незвичні, але в даному випадку їх використання цілком доречне.

Можете запропонувати кращий переклад?

Опубліковано
1 хвилина тому, MaestroA сказано:

Це щось змінює?

для вас російська сприймається нормально, натомість українська викликає роздратування

Опубліковано

Вже років з 10 не ставлю рос. windows, по-перше і так чужа мова, по-друге глюків більше в порівнянні із оригіналом.

Опубліковано

Мені десятка подобається. Я не поспішав переходити на цю версію, відтягував все, але потім наважився і не шкодую.

І мені подобаються оці особливості локалізації. Слова типу "обітнути" чи "припасувати" не дратують, а навпаки хочеться щоб вже нарешті замінили "настройки" на "налаштування". Імхо, так правильніше.

Опубліковано

Треба ставити українську локалізацію ОС, вибирати українську мову при встановленні програм, українську - в налаштуваннях телефону і починати користуватися. Спочатку трохи незвично, може видаватись навіть незручно, але згодом звикаєш і коли бачиш російську - виникає певний дискомфорт.

В мене навіть російської розкладки клавіатури не встановлено. І нічого, як вкрай треба користуються Ctrl+C i Ctrl+V щоб скопіювати кілька буковок.

Опубліковано

10 років користуюсь лиш Українськими версіями ОС. Які б не були косяки, але вони свої, рідні. Російські були відразу якісь брррр!

Треба вже визнатись в собі хто ти є.

Опубліковано
1 година тому, Саня сказано:

Треба ставити українську локалізацію ОС, вибирати українську мову при встановленні програм, українську - в налаштуваннях телефону і починати користуватися. Спочатку трохи незвично, може видаватись навіть незручно, але згодом звикаєш і коли бачиш російську - виникає певний дискомфорт.

В мене навіть російської розкладки клавіатури не встановлено. І нічого, як вкрай треба користуються Ctrl+C i Ctrl+V щоб скопіювати кілька буковок.

Ну знаєш, це щось глибинне, сила звички напевно, бо наприклад в мене моб. пристрої (в т.ч планшети) -  всі з самої першої нокії тільки українська, а вінда - рос. або англ. Напевно причина в тому, що з дитинства сидів за рос. Він 95, а потім просто пропустив момент коли вінда стала багатомовною, але й якість перекладу теж не варто скидати з рахунків.

Опубліковано
10 годин тому, dj_design сказано:

MS вже давно обкатала технологію багатомовності (MUI) .. і чистий дистрибутив (для прикладу український) нічим не відрізняється від англійського з встановленою мовою інтерфейсу (основною) українською (докачуються ті ж самі файли локалізації) ... ну, якщо не вдаватись в ліцензування, але ж всі і так користують піратками ;)

Може і обкатали, але в xp московської локалізації були глюки самого windows в порівняно із оригіналом, цього було достатньо, щоб більше не користуватись московською локалізацією, а коли зявилась українська - і подавно.

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=22:72122

http://forum.oszone.net/thread-150614-3.html

Опубліковано

snouden, варто лише спробувати. Через тиждень користування вже й уваги не будеш звертати, що це не російськомовна версія.

Для себе перекладав частково Windows 95. Було багато вільного часу і натхнення :-) Дізнався чимало цікавого.

Опубліковано
On 11.04.2017 at 23:05, Саня сказано:

Аналогічно. Немає і в мене також російської розкладки ні на Windows, ні на Android

Опубліковано
1 час назад, Roma Fur сказал:

Аналогічно. Немає і в мене також російської розкладки ні на Windows, ні на Android

А в мене є, і що? може я сепаратист? І  в ноуті початково стояла ліцензійна для однієї мови, російської, то що, поставити піратську українську? Чим ви хизуєтеся?

Опубліковано
On 11.04.2017 at 23:05, Саня сказано:

:) кожен, звичайно, зходить з ума по-своєму ;), і я теж рахую це збоченням, але якщо людині дійсно нема потреби в користуванні російською (і взагалі може не вміти спілкуватись нею), то навіщо йому її ставити?

Наприклад, мені інколи потрібно декілька специфічних буковок польською, а ще рідше німецьких, то теж зазвичай використовую "Ctrl+C i Ctrl+V", але якщо друкувати потрібно більше, то вмикаю (ставлю) потрібну мову, а після набирання тексту викидаю.

Коли при встановлені програм є можливість вибору української - обираю українську.

А російська розкладка в мене стоїть напостійно, бо регулярно використовую. Стосовно відрази до цієї мови - ну це вже взагалі збочення... Не мова ж винна, що декілька сот виродків нею користуються. 

Колись хтось правильно сказав "скільки мов ти знаєш - стільки раз ти Людина", так що не потрібно цуратися ніякої

Опубліковано

Російськомовна аудиторія більша за україномовну в рази - загальновідомий факт, подобається це нам чи ні. Видача інформації по пошукових запитах в мережі відповідна. Тому для мене російський метод вводу - це просто необхідність.

Опубліковано

Яке збочення?! Херня то все. З переходом на 10ку "вбив" російську розкладку. Так коли треба в гуглі якесь російске слово найти підставляю букву "і", ще жодного разу не було проблем з пошуком.

Опубліковано

3 хвилин тому, jack74 сказано:

А російська розкладка в мене стоїть напостійно, бо регулярно використовую. Стосовно відрази до цієї мови - ну це вже взагалі збочення... Не мова ж винна, що декілька сот виродків нею користуються. 

війна то ж через мову почалась...

Опубліковано
1 хвилина тому, Ukrainec сказано:

Так коли треба в гуглі якесь російске слово найти підставляю букву "і", ще жодного разу не було проблем з пошуком.

Далеко не на всіх ресурсах такий розумний пошуковий алгоритм, як у Google.

Опубліковано
3 хвилин тому, MaestroA сказано:

Російськомовна аудиторія більша за україномовну в рази - загальновідомий факт, подобається це нам чи ні. Видача інформації по пошукових запитах в мережі відповідна. Тому для мене російський метод вводу - це просто необхідність.

на англійській значно більше інфи

Опубліковано

Вже довгий час ставлю лише оригінальну англ. версію, а вже наверх мову.

Бо все ж вінда знає з якою мовою її встановлювали. І при відновленні з диску напр. вимагає саме диск з тією версією і мовою.

Зі. для мене зручніше мати дві мови, які кардинально різняться символами  (укр(кирилиця)/англ(латин)).Також це зручно бо при одному натисканні знаєш що мову змінено і на яку.

зіі. Для вінди до 10 була розкладка strange ukraine, в якій були символи ьі, тверд знак, білоруські і т.д. Треба пошукати для 10 також вже таке щось має бути! і не потрібна окрема розкладка для іноді набирання однієї-двох букв.

Опубліковано
10 хвилин тому, alexvvv сказано:

війна то ж через мову почалась...

Війна почалась не через це. Мову використали лише як привід.

14 хвилин тому, jack74 сказано:

:) кожен, звичайно, зходить з ума по-своєму ;), і я теж рахую це збоченням, але якщо людині дійсно нема потреби в користуванні російською (і взагалі може не вміти спілкуватись нею), то навіщо йому її ставити?

Раніше в обов'язковому порядку встановлював англійську, українську та російську розкладку клавіатури. Бо як же без них?

Лише не так давно відмовився від російської і зрозумів, що не відчуваю особливого дискомфорту.

Російською мовою володію доволі непогано.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...