Перейти до змісту

Війна, ч 3 (дай Бог остання й переможна)

MANJAK11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

переброска на Донбасс из РФ боеприпасов, в основном ж/д транспортом (2-3 эшелона боеприпасов в сутки)

невже то така велика проблема пірвати декілька метрів колеї щоб не їхали ті ешелони?

авіацію параші то вони розбомбили, а тут якась незрозуміла ситуація
  • Відповідей 18,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)

VaLeRa, Глибоко в тилу ворога на патрульованій території це дійсно велика проблема, відправляти группу спеців на таке завдання це стовідсоткова загибель групи з невеликими шансами на вдале виконання завдання, та й навіть якщо вдасться підірвати то противник полагодить все за кілька годин і це не порушить графіку постачання в кілька ешелонів на добу.

Єдиний ефективний спосіб це ураження засобами великого радіусу дії дестанційно саму базу під час розгрузки, але наразі мабуть нема можливості такої, великі відстані і в нас нема таких озброєнь.

Все до чого могли дотягнутись то знищили вже давно, казенний завод в Донецьку й воронку всі бачили на фото, ось там і була знищена така база, тепер кацапи відтягнулись глибше в тил. Могли б допомогти тактичні комплекси з радіусом дії до 500км але наскільки відомо вони ще не готові.

Змінено користувачем Dieselsmart
  • -1 2
Опубліковано

Єдиний ефективний спосіб це ураження засобами великого радіусу дії дестанційно саму базу під час розгрузки, але наразі мабуть нема можливості такої, великі відстані і в нас нема таких озброєнь.

Вчора зустрічав інфу в мордокнизі що накрили залізничну станцію з ешелон з боєприпасами, здається десь під Луганськом.

Опубліковано

Вчора їздив в Кременець,в Білокриниці потрапив на похорон "кіборга".Напередодні його возили по Кременцю і навколишнім селам.Люди стояли вздовж дороги з лампадками,багато на колінах.Ось,що розповіли люди:

Батько дзвонив до нього,хлопець був поранений.На наступний день батько знову набрав його,трубку взяв чужий,представився як Гіві,сказав:Можеш больше не званіть,я убіл тваєво сина".Батько відповів:"Ну,то чекай мене,я приїду по твою душу." Кажуть,що більш-меньш цілими були тільки руки й ноги.По версії наших військових,машину з пораненими накрило градом.Хоча не все стикується.Батько сказав,що поховає і поїде туди і знайде Гіві.

Слава герою!

• +1 5
Опубліковано (змінено)

Denis Pyatigorets

11 год · Kyiv ·

НАКОНЕЦ-ТО!!!!!! Дозвонились подшефные из 95-й бригады. За 3 дня у них 5-200х и 3-300х. НО! Это после зачистки 2-х населенных пунктов. Подтвержденные потери сепров - 162-200х, 2 танка, 2-БМП, 1-САУ, 4-БМ. В отчетах МО эта информация не проходила. Поэтому и ребята просили не называть населенных пунктов. Скажу только общую тенденцию - русня обоссалась, поэтому в первые ряды кидает дебилов ополченцев с Донбаса. Про наркоту не буду говорить - подтверждений нет. Но только вот даже после 2-х месяцев обучения в Ростове тупят эти ополченцы так, что хоть в учебниках пиши. За ними идут российские граждане, которые приехали на Донбас типа как добровольцы. Они более осторожны и поэтому более охотно сдаются в плен. Умирать за кредиты в банке или за херню из телевизора никто не хочет. Ну а потом уже идет русня. В стрелковый бой как правило не вступает по своей воле - только если наши накроют. Стараются держаться в стороне и наступают только если первые две волны выживут. Если нет - русня бежит домой. Достать ее может только арта. И она достает. И поэтому русня оставляет технику и орудия, чтобы отвлечь арту и дать возможность уйти.

ХОЧУ ЗАМЕТИТЬ, что это только наблюдения отдельно взятого подразделения на отдельно взятом участке фронта!!!!

Змінено користувачем Skorpio76
  • +1 1
Опубліковано

SunSeth, а відстань і корегувальник на місці? радіус дії точки 70км але на максимум стріляти недоцільно бо значно знижується точність.

Lisovic, можливо, там відстань значно менше від передової і могли накрити як точкою так і ураганом чи смерчем.

Опубліковано

ІМХО точка не дуже ефективна буде по таких ціялх, там в номенклатурі нема фугасних БЧ, а ОФ з підривом на висоті ІМХО не дуже ефективно буде проти вагонів з боєприпасами, ну посіче осколками трохи та і все.

Звичайний снаряд, чи навіть ракета зі Смерча з тою самою ОФ бойовою частиною, але з контактним підривом буде ефективніша, при попаданні у скалд з боєприпасами чи у вагон з дуже великою імовірністю викличе їх детонацію.

Опубліковано

жодного фото.. села напевно трупами всіяні. хоча я схиляюсь до думки що це лапша. 5 на 162 при зачистці... а якщо почитати інші його історії...

• +1 1
Опубліковано

жодного фото..

ага, й HD відео не має))

95, 79, 80, 8 та 3 СпН творять такі дива, що колись про їх рейди голівуд буде фільми знімати. от тоді буде гарна картинка))

Опубліковано

ІМХО точка не дуже ефективна буде по таких ціялх, там в номенклатурі нема фугасних БЧ, а ОФ з підривом на висоті

якщо підрив здійснити під час розгрузки навіть на висоті то від того ешелона навіть шпал не залишиться, повір там детонація й пожежі будуть продовжуватись ще кілька днів, і якщо я не помиляюсь то ракети точки можна програмувати на підрив не тільки на висоті а й безпосередньо від ударного контакту.
Опубліковано

«Нафтогаз» предъявил «Газпрому» претензии на $6,2 млрд

В России обнародовали сумму иска, поданного украинской стороной в середине октября

■ 29 января | 10:55

Предварительная сумма требований «Нафтогаза Украины» к российскому газовому монополисту «Газпрому» в рамках иска о пересмотре транзитного контракта на 2009-2019 гг. составила $6,2 млрд. Об этом говорится в финансовой отчетности «Газпрома» за 3 квартала 2014 года.

«13 октября 2014 г. НАК «Нафтогаз Украины» обратилась в Арбитражный институт Торговой палаты г. Стокгольма, Швеция, с просьбой об арбитраже к ОАО «Газпром» с требованиями… …признать, что транзитный тариф в Контракте должен быть изменен таким образом, как будет указано в дальнейших письменных заявлениях НАК «Нафтогаз Украины» в соответствии с основными принципами шведского контрактного права. Предварительная сумма требований составляет $6,2 млрд», - указано в отчетности.

Согласно документу, «Нафтогаз» также потребовал признать что права и обязанности НАК «Нафтогаз Украины» по контракту об объемах и условиях транзита газа по Украине в 2009-2019 гг. подлежат передаче ПАО «Укртрансгаз», обязать «Газпром» выплатить компенсацию за непредоставленные для транзита объемы газа в сумме $3,200 млрд, а также проценты на эту сумму, а также признать, что некоторые положения контракта являются недействительными и/или недействующими и должны быть дополнены или заменены положениями, которые будут уточнены, в соответствии с энергетическим и антимонопольным законодательством Украины и Европейского Союза.

Опубліковано

ІМХО точка не дуже ефективна буде по таких ціялх, там в номенклатурі нема фугасних БЧ, а ОФ з підривом на висоті

якщо підрив здійснити під час розгрузки навіть на висоті то від того ешелона навіть шпал не залишиться, повір там детонація й пожежі будуть продовжуватись ще кілька днів, і якщо я не помиляюсь то ракети точки можна програмувати на підрив не тільки на висоті а й безпосередньо від ударного контакту.

Я не спеціаліст у військовій справі, але на мою думку потрібно виводити з ладу не колії, а мостим, віадуки тощо які є на шляхах якими підвозяться боєприпаси. Їх відновити складніше. IMHO

Опубліковано (змінено)

Про тих, хто допомагає українській армії коштами, заробленими у еРеФії

Сергій Притула

17 год. ·

Вчора обіцяв Вам дещо розказати. Так от…

Вчора обіцяв Вам дещо розказати. Так от…Є такий український виконавець, як Іван Дорн.

Сьогодні, на його прикладі, я спробую пояснити одну дуже важливу штуку. Я вже неодноразово і в себе на ФБ і в коментарях інших юзерів/блогерів вступав у словесні баталії, суть яких зводилась до одного: «Не чешіть усіх під одну гребінку»!!!

Тепер детальніше. Є ціла плеяда українських співаків та акторів, які багато працюють у РФ. Ну, так склалося. Не суть. За останній рік суспільство дуже поляризувалося і перестало сприймати артистів виключно крізь призму їх творчості. На передній план вийшли інші аспекти. Наприклад, наявність чи відсутність патріотизму. При чому до цього питання люди, в основній своїй масі, ставляться доволі поверхнево: відмовився від гастролів по Росії – патріот! Не відмовився – запроданець! При чому найголосніше про те, що в Росію з концертами не поїдуть кричали ті, хто туди, в принципі, рідко катався!

За гроші, які мені давав Іван Дорн, я восени купував джип для хлопців у АТО, оптику, шоломи… Гроші були великі і, що важливо, у валюті. Робилося все «ціхо-ша», бо розклад, коли людина заробляє «там», а допомагає «тут» усіх задовольняв. Усіх, крім «ура-патріотів»! Які дружніми рядами почали гнобити Івана в соцмережах, мовляв, не патріот… Той вже і так натякав (кліп) і сяк (Юрмала), не доходить. Чого ж хоче шановне товариство? Щоб артист вийшов на сцену і кричав: «Путін – х…ло!»? Ну? І кому легше стане? Артист позбудеться гастролів. АТО позбудеться спонсора. Хто «закриє» фінансову діру, яка утвориться на його місці? Той, хто сів на дивані перед монітором і лиє відрами критику? Вряд чи…

Позавчора Іван підвіз ще 10 000 Euro. За 3500 я вчора купив прилад нічного бачення. На наступному тижні візьму ще 2. Кожен такий прилад дозволяє зберегти десятки життів. Кожного разу, купуючи щось за його кошти, я перепитував, чи можна згадати про це у пості на ФБ. Казав, що не треба. Позавчора перший раз сказав: «Як хочеш». Видно, добре допекли. Я знаю Івана з 2007-го року. Так, має свої «бзіки», з людьми незнайомими буває складний у спілкуванні, особисте життя тримає під трьома замками… Проте, чого-чого, а відсутності патріотизму за ним не помічалось.

Сьогодні я «успішно спалив Івану хату». Він в курсі і не проти. Сказав, якось воно буде… «Спаливши» Івана, я зараз намагаюсь вберегти ще, як мінімум, 3-ьох своїх знайомих, які регулярно, повертаючись із заробітків з РФ, привозять мені гроші на підтримку хлопців у АТО. Я не буду називати їх імена, чи, боронь Боже, складати списки «правильних» і «неправильних» українських артистів. Тих, хто «вляпався» по-повній Ви і самі знаєте. Проте, є персони, в яких «стріли» запускаються геть несправедливо. Вони терплять і продовжують забезпечувати наших бійців. На десятки тисяч доларів. Інкогніто. Через близьких посередників. Вихід з ситуації один: дати спокій всім і займатись більш нагальними справами. Час сам все розставить по своїх місцях.

Знаю, що пост викличе багато запитань та критики.

З радістю б вклинився у суперечки в коментарях, але на найближчих 1,5-2 доби буду поза ін-том.

Дякую за увагу.

Опубліковано

сьогодні річниця битві під Крутами.

im578x383-07.jpg

Пам'яті тридцяти

На Аскольдовій могилі

Поховали їх -

Тридцять мучнів українців

Славних, молодих...

На Аскольдовій могилі

Український цвіт! -

По кривавій по дорозі

Нам іти у світ.

На кого посміла знятись

Зрадницька рука?

Квітне сонце, грає вітер

І Дніпро-ріка...

На кого завзявся Каїн?

Боже, покарай! -

Понад все вони любили

Свій коханий край.

Вмерли в Новім Заповіті

З славою святих. -

На Аскольдовій могилі

Поховали їх.

Павло Тичина

Газета "Нова Рада", 1918, (Київ).

• +1 3
Опубліковано (змінено)

не в точці проблема - на ці всі речі треба політична воля. Хуйло ж обстрілює наші міста.

Змінено користувачем alexvvv
Опубліковано

Пригнали 4 модернизированных Т-72А! Красавцы!

V9KWLKgJ.jpg

Сейчас обкатываем. Первое впечатление – вещь! С места рвет здраво, ждем не дождемся проверки орудия. Говорят, внутри полный фарш, не то, что у сраного совкового предшественника. Все-таки у чехов руки на месте, двигатель, трансмиссия – просто сказка! Силовая установка – единый модуль, полчаса без спецов и модуль заменен. Новая система управления огнем, динамическая и электромагнитная защита, система навигации и т.д. И это "первая ласточка", говорят, скоро пойдет ВВТ из Германии, англичане обещали БМП подогнать. Наконец-то дождались реальной военной помощи от Европы, скорее бы поступил весь комплект. Вата будет неприятно удивлена, когда наши новенькие 72 расхуячат ее позиции, не обращая внимания на ПТС ближнего боя. Ребята в Дебальцево, держитесь! Помощь уже на подходе. Слава Украине!

• +1 1
  • -1 7
Опубліковано (змінено)

Konstantin Mashovets

53 хв. · Kyiv ·

Оперативно

Ну, собственно, так как я позавчера и предсказал приматы решили предпринять "попытку№2" и всё-таки окружить "карателей" в Дебальцево и окрестностях.

Но, оказалось, что из них такой Ганнибал, как из меня фельдмаршал Манштейн...

Надо быть полным идиотом, что бы не понимать, что само начертание "линии фронта" и первые судорожные поллюции этих ватных бабуинов в районе Троицкого и Санжаровки смогут весьма насторожить украинское командование. Нет, эти недоразвитые приматы, именно этого и не поняли и посему опять полезли вперёд, окружать хунтовцев. Единственным светлым проявлением полёта оперативной мысли у альфа-самцов этого бабуиньего стада стало смещение направления "главного удара" на север. Правда с тем же результатом, что и в ходе предыдущей "попытки№1".

- Началось для них вроде неплохо. Обойдя "кусючее" Троицкое с юга и сосредоточив ЗА Калиновым новую ударную тактическую группу гамадрилы повели свою завывающую ораву прямиком на Красный Пахарь и Новозвановку. И тут их ждало первое разочарование.

1) Укропы после массированных ударов по Попасной вовсе НЕ оставили свои позиции в её окрестностях и встретили рвущиеся к Мироновскому через Новозвановку банды плотным огнём.

2) Как оказалось, ко всему прочему какое-то злобное подразделение укропов окопалось возле самого Пахаря и начало весьма интенсивно наводить свою арту по передним кривляющимся обезьянам (не помогли даже бронированные самодвижущиеся повозки). В результате, там раскромсало обезьяньего мяса довольно плотненько...

3) Даже манёвр силами и средствами с юга на север и наоборот, осуществлённый приматами в течении суток, помог мало. Вспомогательный удар в районе Новогригоровки так же, помочь им зацепится "за Дебальцево" или отвлечь часть сил укропов из горловины не смог.

- Продолжения попыток окружения, осуществляемые силами Горловской группировки "ды-ровского" обезьянника, навстречу лугандийским гамадрилами имел больше шансов на завершение успехом. Но, в результате тоже... В районе Доломитного и Гольмовского буксанул.

И хотя ватопитеки вполне себе сманеврировали с северного направления на южное в направлении Лозового и Луганского, но

1) Прыгать туда-сюда через Светлодарское водохранилище быстро они ещё не научились

2) Та же арт-группа укропов, которая долбила наступающие на Пахарь и Попасную банды, даже без смены огневых позиций весьма успешно накрывала и горловских шимпанзе, рвущихся на встречу к своим джамахерийским друзьям по обезьяньему питомнику, посему они весьма затормозили своё продвижение.

3) участок между Углегорск и Лозовым для значительного числа бабуинов горловской прописки стал настоящим "Приютом одинокого сепаратиста", правда навсегда. Фактически, ударная группа боевиков рвущаяся тут на северо-восток попала под комбинированный огневой удар, я бы сказал - сдвоенный...

Общие нюансы:

- да, на некоторых участках дело дошло до ближнего огневого боя с применением полного спектра пехотного вооружения

- да, обе стороны массово применили артиллерию и бронетехнику

- нет, бибизянки так и не зацепились не за Попасную, не за Дебальцево

И да, я до сих пор считаю, что этот выступ надо оставить, если в ближайшее время мы не намерены наступать и его расширять...

Опубліковано (змінено)

тут мене якось надихнуло:

я зрозумів.

США і Європа нападає на різні країни, з метою допомоги встановлення демократії та благополуччя населення, для цього вводять жорсткі норми санітарні, податкові, економічні, соціально направленні. поширюється свобода слова і законності. це все потребує великих зусиль від країни та населення направлених на зміни свідомості, покращення культури та взаємовигоди.

але це не нормально - не нормально, що б всі жили добре та щасливо і тому РФ вирішила спасти частину населення світу, ввела додаткові війська у Крим, анексувала його і звільнила від прогнивших західних технологій Apple, Google, Нової Пошти, Visa, Mastercard і т.д. - бо це все розбещує простий народ і піддає спокусам матеріального світу.

а у житті важливо духовні скрепи - відсутність гордині, альтруізм, відречення від матеріального - все це ми бачимо у РПЦ МП.

згодом вирішили спасти Донбас і частину Луганської області - ввели особливі, "непримітні" для всього людства війська-тіні, котрі надихають людей на життя без матеріальних благ та наукових досягнень - цим самим підвищують духовність регіону.

Створюється особливий світ духовнорозвинутих людей, навіть імена вони нові беруть собі при цьому: Моторола, Бєс, Душман, Борода і т.д.

це все дозволить підготувати частину землян для засвоєння Марсу, Місяця та інших планет, що становлять інтереси для керівництва РФ.

а ми тут з вами заважаємо таким глобальним процесам... )))

p.s. от тільки не знаю - сміятись чи плакати від цього всього. смішно, що вони у це все вірять, а плакати хочеться від того - що їх так багато, таких от "особливих"

Змінено користувачем madkot
  • +1 1
Опубліковано

не зрозумів - то чехи підігнали пару танків, чи вони робили модернізацію того шо їм дали?

це вброс - не ведіться, спеціально закидають таку інфу щоб виправдати поставку зброї терористам.
Опубліковано

США і Європа нападає на різні країни, з метою допомоги встановлення демократії та благополуччя населення

нуда нуда)))

Опубліковано

США і Європа нападає на різні країни, з метою допомоги встановлення демократії та благополуччя населення

нуда нуда)))

блін, забув смайлики добавити в кінці ))

• +1 1
  • -1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...