Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

Про Париж, трохи не точно, він на рівні Одеси. Ми на широті Лондона:

Географічні координати Луцьк, Україна
Широта: 50°45′33″ пн.ш. 
Довгота: 25°20′32″ сх.д. 
Висота над рівнем моря: 192 м

Географічні координати Лондона, Велика Британія
Широта: 51°30′30″ пн.ш. 
Довгота: 0°07′32″ зх.д. 
Висота над рівнем моря: 25 м

Географічні координати Одеса, Україна
Широта: 46°28′38″ пн.ш. 
Довгота: 30°43′57″ сх.д. 
Висота над рівнем моря: 58 м

Географічні координати Парижа, Франція
Широта: 48°51′12″ пн.ш. 
Довгота: 2°20′55″ сх.д. 
Висота над рівнем моря: 42 м

В нас пів будинку утеплено, вартість опалення за грудень вийшло по 23 грн.м2, є також система керуванням системи опалення фірми Данффос, а також теплопункт.

Змінено користувачем foma144
  • Ха-ха 1
Опубліковано
55 хвилин тому, halcogen сказано:

Тоді вже рівняйте і зарплати, наші з французькими та скандинавськими. +ще враxуйте, що нинішні планують до 2020року зрівняти ціни газу з цінами для промисловості. Вот тоді буде європа по повній.

А як ціна на газ може залежати від зарплати в котрійсь з країн? Якщо у скандинавських країнах високі зарплати, то Україні газ мають продавати дешево? Просто в Нафтогазі сидять недоумки і не знають про цей аргумент, коли докуповують закордонний газ. Я правильно зрозумів вашу логіку? 

Опубліковано (змінено)
2 хвилин тому, halcogen сказано:

Ви взагалі нічого не зрозуміли.

Ну так поясніть вплив скандинавських зарплат на ціну газу для України. 

Змінено користувачем polsno
Опубліковано
3 minutes ago, halcogen said:

Ще ні, дівчатка думають, попивають чайок в себе, кормлять обіцянками. А ви отримали?

Навіть не звертався :( 

3 minutes ago, polsno said:

А як ціна на газ може залежати від зарплати в котрійсь з країн? Якщо у скандинавських країнах високі зарплати, то Україні газ мають продавати дешево? Просто в Нафтогазі сидять недоумки і не знають про цей аргумент, коли докуповують закордонний газ. Я правильно зрозумів вашу логіку? 

В скандинавській Норвегії нафту/газ експортують задорого, а населення переважно опалюється дешевою електроенергією місцевого виробництва (і це в країні, де немає АЕС). Недоумки якісь там сидять при владі. Ні, щоб задерти ціни за кіловат для населення і мати солідний профіт)))

• +1 2
Опубліковано (змінено)
4 минуты назад, yu2007 сказал:

Ні, щоб задерти ціни за кіловат для населення і мати солідний профіт)))

а ще теж на експорт можна продавати )) валюти ніколи мало не буває ))

Змінено користувачем MANJAK11
Опубліковано
1 година тому, foma144 сказано:

Про Париж, трохи не точно, він на рівні Одеси. Ми на широті Лондона:

Географічні координати Луцьк, Україна
Широта: 50°45′33″ пн.ш. 
Довгота: 25°20′32″ сх.д. 
Висота над рівнем моря: 192 м

Географічні координати Лондона, Велика Британія
Широта: 51°30′30″ пн.ш. 
Довгота: 0°07′32″ зх.д. 
Висота над рівнем моря: 25 м

Географічні координати Одеса, Україна
Широта: 46°28′38″ пн.ш. 
Довгота: 30°43′57″ сх.д. 
Висота над рівнем моря: 58 м

Географічні координати Парижа, Франція
Широта: 48°51′12″ пн.ш. 
Довгота: 2°20′55″ сх.д. 
Висота над рівнем моря: 42 м

В нас пів будинку утеплено, вартість опалення за грудень вийшло по 23 грн.м2, є також система керуванням системи опалення фірми Данффос, а також теплопункт.

Суто по широті клімат не порівняєш - в Європі океан, моря та гольфстрім поруч.

Опубліковано
1 година тому, polsno сказано:

А яким чином біогаз став дешевшим і економічно вигіднішим ніж природній газ? 

Опубліковано
2 хвилин тому, sergkots сказано:

Суто по широті клімат не порівняєш - в Європі океан, моря та гольфстрім поруч.

Якщо проаналізувати в цілому, то в нас погода від балтики, майже як у Лондоні. Згадай як не можна вирахувати відпочинок на Світязі, дощ та холод літом буває кожен рік. Аналогічно і зима. Не така люта як в столиці чи на сході країни. В Рівному вже не така погода, як у нас.

Опубліковано
Цитата

Чому тепло і вода в Луцьку здорожчали і коли прийдеться платити за новими тарифами, – розповіли у прес-службі підприємства.

Як пояснили на КП, перерахунок тарифів проводився коригуванням лише тих складових частин структури тарифів, за якими відбулись зміни цін: газ, електроенергія, зарплата. 

ДКП «Луцьктепло» провело нарахування плати за послугу з централізованого опалення у грудні 2018 року в розмірі 41,14 грн за кв.м. У цю суму враховане споживання послуги за старими тарифами впродовж перших 20 днів грудня та впродовж 11 останніх за новими. Про розмір нарахування плати за послугу з централізованого опалення у січні 2019 року повідомлять додатково. 

Водночас лучанам нагадують, що для зменшення навантаження на сімейний бюджет впродовж опалювального сезону з підприємством можна укласти договір реструктуризації, за яким платежі за послуги з централізованого опалення будуть розбиватися на рівномірні частини на всі 12 місяців замість 6 місяців опалювального сезону.

Кваліфіковану консультацію з питання укладення договору реструктуризації можна отримати, звернувшись в центр обслуговування споживачів, відділ збуту чи юридичний відділ ДКП "Луцьктепло".

Нові тарифи ввійшли в дію раніше, ніж анонсувала НКРЕКП, адже ДКП «Луцьктепло» не підпадає під критерії регулювання НКРЕКП. У серпні 2017 року підприємство перейшло під регулювання Волинської обласної державної адміністрації щодо здійснення ліцензування діяльності у сфері теплопостачання та до виконавчого комітету Луцької міської ради, щодо встановлення тарифів. Так, для ліцензіатів НКРЕКП процедура розгляду, затвердження, оприлюднення та обговорення нових структур тарифів є значно довшою, ніж у ліцензіатів обласних державних адміністрацій, тому тарифи для них ввійшли в дію з 1.01.2019 р.

Однак у "Луцьктеплі" запевнили: як для споживачів, так і для теплопостачального підприємства кращим є швидше приведення тарифів у відповідність. Оскільки під час періоду розгляду тарифів виникають втрати, які пізніше мають бути компенсованими чи споживачами, чи за рахунок міського бюджету у наступному коригуванні тарифів. Як, наприклад, покриття різниці в ціні природного газу, ціна для якого затверджена 1.11.2018 р. З цього ж дня ДКП «Луцьктепло» почало платити за цими цінами. Споживачі ж почали реально платити за цими цінами лише з 21.12.2018 р. У цей період лише за цією статтею витрат накопичено збитків на 15 млн грн. Тому чим коротша процедура, тим меншими є збитки, а виникнення втрат при найкоротшому періоді розгляду тарифів можливо уникнути взагалі.

https://konkurent.in.ua/publication/35402/chomu-v-lutsku-zdorozhchalo-teplo-i-koli-dovedetsya-platiti-bilshe/

Опубліковано
7 годин тому, halcogen сказано:

Юридичним відмінили нічний тариф на електроенергію - значить готуйтеся до підвищення тарифів.

Не зовсім так. Зараз тарифи чи тарифні плани визначає постачальник електроенергії ( а іх вже зараз в Україні більше 500)  і в багатьох із них будуть тарифи розбиті по зонах доби, а можливо і по годинах. 

Опубліковано
3 годин тому, Fedor4uk сказано:

постачальник електроенергії ( а іх вже зараз в Україні більше 500)

навіщо перепощувати ці фікції? є зарегульований ринок з непрозорими тарифами, є фізична мережа енергосистеми, якій немає альтернативи (крім власної генерації, звісно, і Бурштинського енергоострова), а головне - немає можливості накопичувати цей специфічний товар

проходили вже по газу - "розділили" Волиньгаз на Волиньгаз і Волиньгаз-Збут - і що змінилось в результаті? де-факто - нічого, крім двох договорів приєднання замість одного для побутових споживачі. причому, газ можна накопичувати в сховищах, на відміну від електроенергії

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, halcogen сказано:

Як не можна??? Ви чьо? 

https://www.bbc.com/russian/features-42197571

не ілономасками єдиними...

тутай російськомовні повним ходом продають прилади на основі СУПЕРконденсаторів ;)

http://ekonom-it.ru/ekonomajzer-topliva-fuel-shark/

http://elektruk.info/main/voprosy/245-pribory-dlya-yekonomii-yelektroyenergii-mif-ili.html

Опубліковано
6 хвилин тому, Saddy сказано:

До уваги користувачів

https://www.ukr.net/#news/details/lutsk/68807508/

Цитувати

Відтепер показники потрібно  передавати з 15 до 26 числа звітного місяця

щось не можу зрозуміти

а білінговий період з якого по яке?

Опубліковано (змінено)

Дивлюсь на зміни та й думаю, куди ми рухаємось. Це ж який треба тримати штат людей, щоб потім переводити ці СМС виду "Молоді 1-а 12345" в базу, а якщо "людський фактор? Невже не можна по коду: вулиця-буд-кв., наприклад: 326-8-3. А потім вони ж будуть кричати, що треба піднімати тариф.

Інший момент, ми маємо подавати ці самі дані пізніше в Луцькводоканал для оплати водоведведення (за каналізацію гарячої води платимо Луцькводоканал окремо). Невже не можна все об"єднати. 

З іншого боку навіщо то все. Мене немає пару місяців, тижнів дома, а якщо я не подам дані, мені нарахують по середньому, потім виникне борг зі всіма тяжкими... Хто таке придумав.

Змінено користувачем foma144
  • +1 1
Опубліковано

Як вони усі вибачте за"бали..... 

В водоканал передавай, в волиньгаз передавай... в луцьк тепло передавай.... скоро в обленерго з квартир передавати тре буде..... 

це як бл" бабуля яка пенсіонер має памятати як це передати і в різні періоди місяця ще бл" .... як тут сам хер все в голові втримаєш.... 

ібанута система....

• +1 4
Опубліковано
37 хвилин тому, Pavelix сказано:

скоро в обленерго з квартир передавати тре буде..... 

не зрозумів, чому - "скоро"? Вже, напевно рік - "передаю" через особистий кабінет, там і сплачую...і водоканал так само. Все інше - через комунал.луцьк.юєй

Зручно, крім того, одразу видно їм- що я сплатив, а мені - поточний стан рахунку.

Опубліковано
2 минуты назад, Bliksss сказал:

не зрозумів, чому - "скоро"? Вже, напевно рік - "передаю" через особистий кабінет, там і сплачую...і водоканал так само. Все інше - через комунал.луцьк.юєй

Зручно, крім того, одразу видно їм- що я сплатив, а мені - поточний стан рахунку.

плачу через комунал.луцьк.юєй і електроенергія нікуди не передаю... покищо все норм, самі беруть.... 

заводити 5 акаунтів 5 ріщних кабінетів це зручно?... це навіть мені молодму шарючому не зурчно... я вже мовчу про інших людей...

Опубліковано
1 хвилина тому, Pavelix сказано:

плачу через комунал.луцьк.юєй і електроенергія нікуди не передаю... покищо все норм, самі беруть.... 

заводити 5 акаунтів 5 ріщних кабінетів це зручно?... це навіть мені молодму шарючому не зурчно... я вже мовчу про інших людей...

я не сперечаюсь - для старших людей це просто ж*опа, але, мав кілька неприємних моментів коли платив через "комунал" та прівєт24 і гроші - тиждень десь гуляли, тобто, гроші списали а на рахунки підприємств до тижня доходять. Стосовно 5-ти акаунтів, це ж не зовсім так...там можна було раніше створити один ак, а потім вибираєш постачальника та платиш, зараз - розділили. 

Опубліковано

в тому й проблема що зараз розділили все що можна... раніше платили всі в банках в касі усе разрм і гроші норм доходили... а сча бардак..

• Дякую! 1
Опубліковано

Якщо порівнювати тарифи, то в нас еще "нормальні", а тут опа:

https://tsn.ua/groshi/naydorozhche-opalennya-v-ukrayini-zhiteli-raycentru-na-hersonschini-otrimali-5-tisyachni-platizhki-1282905.html

Жителі Каховки на Херсонщині шоковані отриманими платіжками, бо за опалення 2-кімнатної квартири їм треба віддати від 4 до 5 тисяч гривень. Більше читайте тут: https://tsn.ua/groshi/naydorozhche-opalennya-v-ukrayini-zhiteli-raycentru-na-hersonschini-otrimali-5-tisyachni-platizhki-1282905.html

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Обленерго:

Шановні користувачі! На сервері Вашого постачальника послуги в даний момент тривають роботи, пов'язані з державною реформою ринку електроенергії для того, щоб він став працювати за європейською моделлю. Будь ласка, спробуйте повторити операцію через деякий час. Пробачте за незручності.

Знову дорожчатиме?

Опубліковано

УкрТелеком - доигрался своим подорожанием, доподорожали до того что мобильная связь стала дешевле :) и народ массово отказывается от стационарных телефонов. С электрикой конечно сложнее, а вот с отоплением скоро теплоКомунЕнерго начнут сосать. Как только разрешат теплосчётчики я себе поставлю, сейчас вроде всё к этому идёт     .

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...