Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
18 минут назад, Cherman сказал:

6.65грн/м2, ОСББ, де головою є горезвісна Юлія Сабатюк.

А чому славнозвісна? Я, якщо чесно, прізвище чув, але навіть не пам'ятаю в якому контексті.

А що чути про інших, наприклад, Максим Дімов, Володимир Рижук, якась Рая з ОСББ Гордіюк 41, Рідзель з Шота Руставелі 13? @Zevs_Isver ти про Рідзель можеш сказати щось?

В нас знову зайшла мова про створення ОСББ, одні хочуть досвіченого управителя найняти з іншого осбб, а інші хочуть виключно з нашого будинку.

Опубліковано (змінено)
22 хвилин тому, Cherman сказано:

ще забув сказати про ремонтний фонд, це 2.8грн/м2.

також, забув сказати, як тільки створили ОСББ, орієнтовно по 500-800грн скидались - одноразово, більше не напрягали.

в "фонд" і досі - якась частина з утримання йде в "нз"

крім того, написано на стенді (в кожному під'їзді) - скільки будинок заробляє за допуск провайдерів (тб, інтернет), зручно - зразу знаєш до кого можна підключитись.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 3
Опубліковано
9 хвилин тому, Bliksss сказано:

не подумав, що літерою "П" може бути? по 3 під'їзди по сторонах, 6 - центр.

В мене теж 12 під’їздів :)

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
4 хвилин тому, sergkots сказано:

В мене теж 12 під’їздів

Київська чи Грушевського?

Опубліковано
16 годин тому, weldermaster сказано:

Дно? Це до того, що гірше вже не буде. Можливо навіть покажемо непоганий ВВП в цьому році. Потрібно вже рухатися в перед. В 2020р віддихнули і хватить.

"дно" ти шукаєш де?

якщо по тарифах - я б сказав, що ми ближче до піку за останні 20 років, ніж до "дна" :)

якщо по ВВП - то "дно" було ще в далекому 2015-му (ну, це якщо в доларах рахувати, в гривні, звісно, тільки ростемо - крім 2009)

Спойлер

20190401112541-6848.png

тепер саме цікаво - своя ж сорочка ближче до тіла?

середня зарплата ж виросла?

Спойлер
Спойлер

zp-usa-ukraine.png

Опубліковано (змінено)
2 минуты назад, mykola сказал:

Рижук - це бувший начальник ЖКП 2? 

Я не знаю, просто такий скрін виклали в групі будинку

image.thumb.png.e865e1ea203377289f4d2d308c78258d.png

Змінено користувачем nickel
Опубліковано

Осбб на пр. Молоді - з нового року 5,20, до того довго було 5. За весь час додатково лише один раз десь по 1,5 тисячі збирали на заміну засувок на водогонах і ще щось.

В мене жек. Більше року тому взяли і підвищили приблизно з 3,00 до 5,50.

• Дякую! 1
Опубліковано
Только что, mykola сказал:

Так, це він.

Шукає роботу, бідолага. :) Звідки у нього 24 роки досвіду? Де він працював до ЖКП№2?

Опубліковано
10 часов назад, nickel сказал:

Запитання до тих, хто проживає в будинках з ОСББ: скільки ви платите за утримання будинку ОСББ за квадратний метр? Якщо можна з назвою ОСББ, хоча не принципово.

Одне ОСББ 4грн. за квадрат і без рем.фонду останні кілька років, інше новостворене (до року) 6 грн. і 100 рем.фонд.

І там і там 5-ти поверхівки 70-х років. Одне 72 кв. інше від 60 до 70, точніше не скажу.

Опубліковано
9 часов назад, nickel сказал:

В нас знову зайшла мова про створення ОСББ, одні хочуть досвіченого управителя найняти з іншого осбб, а інші хочуть виключно з нашого будинку.

Краще зі свого будинку. У мене в двох ОСББ сторонні люди, уже мають будинки в управлінні, за новіше ОСББ ще поки нічого не скажу, а там де сам проживаю то вже  двоє сторонніх, враження -  по...уїсти і заробітчани.

• +1 2
Опубліковано
6 часов назад, Cherman сказал:

оця дев'ятиповерхівка за історичним корпусом ВНУ, це її чи не вперше в Луцьку обложили пінопластом та зробили ремонт.

Це перша велика афера Сабатюк-Давидюка і їх кураторів.

https://p-p.com.ua/news/31091/

• +1 5
  • -1 1
Опубліковано
1 час назад, sergkots сказал:

А за що Наталку замінусили? Є латентні прихильники цих двох персон?

Навіть не знаю звідки там мій мінус з'явився. Прибрав.

• +1 1
Опубліковано
7 годин тому, Cherman сказано:

Так, перша афера, бо потім, чи не в кожному будинку були подібні ситуації.

Я в Давидюка бачив пачку проектів по утепленню будинків там де він був головою - всі готував на свою фірму яка цим займалась. По вартості робіт десь в два рази дорожче ніж самому найняти майстрів.

• 2 тижня потому...
Опубліковано
Цитата

У травні лучани отримають дві квитанції за комунальні послуги : місто запроваджує зміни

Четвер, 22 квітня 2021, 17:44

https://konkurent.ua/publication/74098/u-travni-luchani-otrimaut-dvi-kvitantsii-za-komunalni-poslugi-misto-zaprovadzhue-zmini/

У Луцьку рахунки за послуги трьох комунальних підприємств можна буде оплатити за однією квитанцією. Ідеться про платежі "Луцькводоканалу", "Луцьктепла" та "Луцькспецкомунтрансу". Квитанцію формуватиме Муніципальний сервісний центр, і вона має суттєво зекономити кошти міста. 

Про це стало відомо під час депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства у четвер, 22 квітня. Розгляд цього питання ініціював депутат від Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход

"Ми ініціювали запрошення на комісію представників "Міського обчислювального центру" та новоствореного Муніципального сервісного центру з двох причин. Перша – з 1 травня комунальні підприємства не будуть співпрацювати з МОЦом, а тому даних по водопостачанню, теплопостачанню та вивезенню сміття не буде у єдиній квитанції. Друга – мешканці звертаються у нашу приймальню щодо того скільки квитанцій на оплату комунальних послуг вони отримають з 1 травня та як будуть платити", – пояснив Михайло Наход.

Представник "Муніципального сервісного центру" Денис Бутолін пояснив, що нововведення суттєво спростить процедуру оплати за комунальні послуги. Зокрема, збільшиться кількість пунктів прийому платежів. Платити за комуналку можна буде навіть через термінали Ibox. Крім того, споживач зможе в одному місці (у кабінеті Муніципального сервісного центру), в електронному кабінеті споживача або в додатку для смартфону подати покази всіх лічильників – за спожиту електроенергію, газ, воду холодну, воду гарячу - все на одній сторінці, не ходячи по різних кабінетах. 

Наразі в травні мешканці міста отримають дві зведені квитанції: одну від Муніципального сервісного центру з рахунками за гарячу і холодну воду, опалення і вивезення сміття, а іншу – за решту комунальних послуг – від Міського обчислювального центру. 

Крім того, у перспективі до послуг Муніципального сервісного центру планують додати можливість оплатити садочок, штрафи муніципалів і таке інше, а також опцію надсилання квитанцій за комунальні послуги електронною поштою. 

Опубліковано
10 годин тому, Saddy сказано:

У мене зараз в кабінеті на сайті комунал.луцьк є повністю всі платежі.

12 числа - оновилась база

caa38a6488.png.b498f4d5e26cca392541b070c8de0d9d.png

Опубліковано

нифіга я щось не зрозумів сенсу цього нововведення...

Зроблили (чи зроблять) конкурента МОЦу... нахіба?

Все норм є в одному місці... ні тре поміняти... мало отих розбивок на купу окремих строк а-ля "тепло змінна постійна абонплата"

Ну поки по факту ніц не змінилось... побачим далі... надіюсь що й не зміниться....

Взагалі не розумію яким боком це "зекономить багато коштів місту"... чаво...

• +1 3
Опубліковано (змінено)
1 година тому, Pavelix сказано:

Взагалі не розумію яким боком це "зекономить багато коштів місту"... чаво...

МОЦ залишає собі 3,6% від суми, яку через нього платиш. Принаймні з рядка на утримання будинку стільки забирають (ОСББ) . Тобто це крім комісії банківської, яка різна при різних способах оплати (може і нульовою бути).

Ти у Приват24 бачеш розбивку по рядках, платиш ніби скопом, але кожен рядок іде окремо з комісією 1 грн., бо там кожен рядок зі своїми реквізитами на МОЦ направляється.

Якщо вони об"єднають 3 комун. підприємства в одну квитанцію, то нічого ніби не заважає всі рядки одним платежем приймати і платити 1 раз РКО, а не за кожен рядок, а далі собі безкоштовно розчеплювати, ну максим по 1-му платежу на кожне із трьох підприємств, а не як зараз -- водоканалу три (вода, стоки гарячої і абонплата), по луцьктепло взагалі пальців не вистачає рахувати.

Але , я думаю, що основна економія -- то 3,6% заробітку МОЦ (може бути, що для інших контор у МОЦ інший тариф, але навряд суттєво нижчий).

Наприклад, коли в нас ОСББ потрібно було платити разово крупнішу суму у ремонтний фонд, то щоб зекономити 3,6%, на МОЦ не подавали, а дали всім реквізити прямі, і мешканці заплатили трішки менше.

Останнім часом батько платив в "ощадкасі" з картки ощадівської при знятті пенсії, то оператор видруковувала квитанцію старого зразка, там деталізація по рядках, і  РКО 3 грн. за всю квитанцію (для пенсіонера). Сьогодні подзвонив, каже, що люди навколо кіпішують, бо ніби тепер стало 10 грн. за кожен рядок у квитанції у якості РКО, має сходити перепитати в оператора що там і як насправді.

Змінено користувачем Unknown
  • +1 4
Опубліковано (змінено)

Я, наприклад, водоканалу і луцьктеплу плачу з їх особистих кабінетів без комісії зовсім, і пофіг скільки там рядків. Єдина незручність, що квитанцій нормальних немає, і приват24 "не бачить" платежу, але в кабінетах все відразу відображається. А приват і МОЦ за якийсь час (після оновлення інфи) роздупляються, що боргу немає.

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано
1 година тому, Unknown сказано:

МОЦ залишає собі 3,6% від суми, яку через нього платиш.

не претензія, просто - цікаво, з якого буя, одне комунальне підприємство - отримує гроші за послуги іншого комунального підприємства?

так само, виникає питання, Луцьктепло - хоче передати борги споживачів колекторам, мож це і правильно, але, колектори - не працюють безкоштовно, а - "за дисконт", тобто - хто буде цю різницю покривати, з чиєї кишені? 

Ситуацію, бачу так - з пенсіонерів і т.п. малозабезпечених громадян - будуть стягувати ці борги через виконавчу, а з тих в кого надцять квартир і сотні тисяч заборгованості - продадуть колекторам з дисконтом, наприклад - 100К за 20К, чому б і не заплатити...

Опубліковано
4 часа назад, Unknown сказал:

Останнім часом батько платив в "ощадкасі" з картки ощадівської при знятті пенсії, то оператор видруковувала квитанцію старого зразка, там деталізація по рядках, і  РКО 3 грн. за всю квитанцію (для пенсіонера). Сьогодні подзвонив, каже, що люди навколо кіпішують, бо ніби тепер стало 10 грн. за кожен рядок у квитанції у якості РКО, має сходити перепитати в оператора що там і як насправді.

Нажаль це правда. В них було: якщо маєш картку Ощадбанку то через їх термінал можна було сформувати рахунок як у МОЦ і оплатити його без комісії (була символічна 3грн. як вони її досить цинічно називали за принтерний папір). Тепер зась! Сьогодні спробував оплатити.  Термінал формує кучу рахунків, ЗА КОЖЕН З НИХ КОМІСІЯ у розмірі від 7грн. За весь комунальний рахунок може бути комісія більше ніж 100грн! А ті хто пробують по старинці у касі то там ще крутіші сюрпризи, там комісія може бути ще більша. Оператори називали цифри в районі 15-20грн! За позицію! Короче банки знахабніли в кінець. Мало того що люди не мають чим платити за комуналку, то ще й не пойми за що комісія! Банк на гарячій лінії пояснює це тим що перераховує гроші іншим банкам. 

Стає зрозумілим чому така велика кількість рядків у рахунку: щоб лохі ще більше платили. 

Цікаво чи можна якось жалітись у мінфін, чи буде результат цього? Чи буде як у книзі "Золоте теля" Обратитесь в лигу сексуальных меньшинств там помогут" 

Зараз бачу наступні виходи: або через сайт МОЦ, там комісія 1%+1% якщо не приветбанк. Або через Монобанк, комісія поки що відсутня взагалі.

Опубліковано (змінено)
3 годин тому, bric сказано:

А хто казав, що МОЦ комунальний?

окуєть... думав, що - комунальний, колись мав з ними справу - стільки бюрократії , навіть сумнівів не виникло ;)

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...