Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
5 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Про середню ЗП всі анекдоти знають.

вони вже задовбали зі своїми "середніми" зарплатами, який бовдур придумав все прив'язувати до якого "абстрактного" середнього значення

• +1 1
Опубліковано
10 хвилин тому, Bliksss сказано:

вони вже задовбали зі своїми "середніми" зарплатами, який бовдур придумав все прив'язувати до якого "абстрактного" середнього значення

Взагалі то, у нас прив'язка до прожиткового мінімуму ;)

Але тоді, курва, рахувати ніразу не вигідно.

• +1 2
Опубліковано (змінено)
24 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Взагалі то, у нас прив'язка до прожиткового мінімуму

в нас х*й розбереш що до чого прив'язане, щось до прожиткового мінімуму (який в нас різний і залежить від віку та працездатності),

щось від мінімального неоподатковуваного мінімуму доходів., щось обчислюється в розмірах мінімальної заробітної плати.

Тобто, простій людині потрібно ще й бухгалтерський вісник передплачувати щоб у всьому цьому розібратись.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
7 хвилин тому, Bliksss сказано:

в нас х*й розбереш що до чого прив'язане, щось до прожиткового мінімуму (який в нас різний і залежить від віку та працездатності),

щось від мінімального неоподатковуваного мінімуму доходів., щось обчислюється в розмірах мінімальної заробітної плати.

А то на чому держава рубає бабки до євро, нормальна схєма нє?

Змінено користувачем halmer
Опубліковано
1 хвилина тому, halmer сказано:

А то на чому держава рубає бабки до євро, нормальна схєма нє?

поясни, бо дуже цікаво, але "нікуя не понятно"

• Ха-ха 1
Опубліковано
3 хвилин тому, Bliksss сказано:

поясни, бо дуже цікаво, але "нікуя не понятно"

Ну ти вище писав шо хер розбереш шо до чого прив"язане, шось до мін. зарплати, шось до прожиткового мінімуму. Розмитни машину, все там до євро в них підв"язане.

• +1 1
Опубліковано
2 хвилин тому, halmer сказано:

Розмитни машину, все там до євро в них підв"язане.

тю, коли не було євро - була прив'язка до ЕКЮ, це взгалі пздц був.

• Ха-ха 1
Опубліковано
18 хвилин тому, nickel сказано:

Як вам таке, ніщеброди?

Продам 4-кімнатну квартиру в цьому елітному осбб, налітай, недорого.

image.png.3ff57528d30cdc9600a3dffcf2c12204.png

Я вже загорівся покупкою, а тут за квадрат))

• Ха-ха 1
Опубліковано

Кредит на утеплення, 30/70, 30% жильці платять, 70% європейські гроші. Кредит зараз перевіряють в Києві на дотримання умов, поки не компенсували, то треба платити хоча б відсотки по кредиту, щось біля 30 000. Проводили через ремонтний фонд, то багато хто не платив, бо ремонтний фонд - справа добровільна. Здають не всі, а банк гроші хоче день у день інакше пеня. Голова псіханула і додала їх в утримання будинку.

Опубліковано
13 хвилин тому, nickel сказано:

Кредит на утеплення, 30/70, 30% жильці платять, 70% європейські гроші. Кредит зараз перевіряють в Києві на дотримання умов, поки не компенсували, то треба платити хоча б відсотки по кредиту, щось біля 30 000. Проводили через ремонтний фонд, то багато хто не платив, бо ремонтний фонд - справа добровільна. Здають не всі, а банк гроші хоче день у день інакше пеня. Голова псіханула і додала їх в утримання будинку.

А як компенсують, кошти повернуться на рахунок ОСББ і певний час не буде оплати взагалі?

Опубліковано
5 минут назад, NeoN сказал:

А як компенсують, кошти повернуться на рахунок ОСББ і певний час не буде оплати взагалі?

З якого дива? 

Опубліковано
5 хвилин тому, nickel сказано:

З якого дива? 

Да, тупанув, ну ніч на дворі, треба лягати. Це оплата лиш процентів, тобто гроші на вітер в даний час і від вас нічого не залежить...

• +1 1
Опубліковано
Только что, NeoN сказал:

Це оплата лиш процентів, тобто гроші на вітер в даний час і від вас нічого не залежить...

Саме так.

• Cумний 1
Опубліковано (змінено)
9 часов назад, nickel сказал:

Так, вони ще встигли під 30/70

Це як в рекламі по радіо - перші 10 покупців які подзвонили на протязі 10 хв після цього оголошення отримають знижку...:D

Змінено користувачем jurgen007
  • +1 1
Опубліковано
3 минуты назад, jurgen007 сказал:

Це як в рекламі по радіо - перші 10 покупців які подзвонили на протязі 10 хв після цього оголошення отримають знижку...Ну-ну.:D

Саме так, перші 500 будинків отримали додаткову компенсацію у 20%. Не розумію твого сарказму.

Цитата

У рамках програми “Енергодім” ОСББ можуть здійснювати заходи з енергоефективності за двома пакетами – “Легкий” (А) та “Комплексний” (Б). Фонд повертає витрати на матеріали, обладнання і будівельно-монтажні роботи за пакетом “Легкий” у розмірі 40%, за пакетом “Комплексний” – 50%. 

Проте перші 500 ОСББ отримають додаткове відшкодування у розмірі 20%. Це означає, що для таких ОСББ загальний розмір відшкодування становить 60% вартості заходів – для пакету “Легкий” і 70% – для пакету “Комплексний”.

Опубліковано (змінено)
1 час назад, d.u.a.l сказал:

Цікаво, а скільки була квартплата до об'єднання з рем.фондом?

6,5

Цитата

Мінвата чи пінопласт?

Пінопласт

Цитата

Утеплення вже зроблене, очікують компенсацію?

Частково зроблене. Закінчилися фінанси, очікують компенсацію.

Цитата

Кредит брали на всі 100% суми,

А як можна брати не на всі 100% суми, звідки має взятися решта?

Цитата

з підрядником не домовлялись, що йому платять, скажімо, 50%, а решту - після отримання компенсації? Ну і щоб зменшити початкове навантаження, можна ж було розбивати на кілька етапів, зробив один - подав документи на компенсацію, потім почав робити другий (утеплення можна робити навіть окремими стінами), відповідно кредит на другий етап пізніше. Також багато залежить від того, яка конфігурація будинку - скільки під'їздів, це окремий будинок, чи "серединка" одного великого?

Я не член цього ОСББ і в такі дрібниці не вдавався і не хочу, хоча на останніх зборах був. Але точно знаю, що їх не знають навіть члени ОСББ.

Цитата

Спершу подумав, що то ти про свій будинок, але це ж не твоя квартира? Навряд чи ви встигли б за пів-року створити ОСББ та подати заявку. А тим більше влізти на 70/30, бо така можливість уже певний час як закінчилась. До речі, місто обіцяє накинути до 70 ще 10 зі свого боку - але я б не розраховував на це, як на гарантовані виплати - сьогодні так, а завтра можуть і "задню" ввімкнути.

Я вийшов з ініціативної групи, бо мав міняти квартиру. І дуже схоже, що після цього все якщо не стало, то рухається вкрай помалу.

Цитата

Добровільним ремонтний фонд може бути хіба у свідомості окремих індивідуумів, які хочуть все отримувати на шару. Ремфонд, як і утримання, приймається голосуванням співвласників ОСББ, не менше ніж 2/3 від загальної площі будинку. І він є таким же обов'язковим до сплати, як і утримання. Об'єднання ремфонду з утриманням має лише один плюс - менше рядків у платіжці, мінус комісія банку за 1 рядок :)  До речі, то ж мешканці самі й проголосували "за" (щонайменше - співвласники 2/3 від загальної площі), як то вони не платять? Але то все дурниці, перший же виграний судовий позов проти неплатника і відкриття виконавчого провадження (яке часто супроводжується блокуванням рахунків боржника) різко підвищує платіжну дисципліну ;) 

Все так, але коли тобі не вистачає грошей сплатити відсотки по кредиту, то судова тяганина на 2-3-5 років і перспектива отримати борг через 2-3-5 років, скоріше за все частинами з зарплати боржника, тобі мало чим допоможе в цьому місяці, а враховуючи судовий збір, скільки він зараз? 2300? і витрати на юриста - дірка в бюджеті стане ще більшою. А без юриста шансів виграти суд в сторони з юристом не так вже й багато. А якщо взяти конкретно це осбб і конкретно цього голову, то я ще й це підвищення тарифу зможу оскаржити 100%. Так як голова на зборах говорила, мені головне 50% підписів зібрати "за", решта крикунів мене не цікавить, я зробив висновок що вона не вкурсі, що для зміни тарифу їй треба 75%+ голосів. Так що цей тариф дійсний до першого суду, неважливо хто його ініціює.

Змінено користувачем nickel
  • +1 2
Опубліковано
27 минут назад, d.u.a.l сказал:

Тобі не здається, що ти сам собі суперечиш? Якщо взяли 100%, то чому закінчились фінанси?

Я ж писав: не вникав і не хочу.

Як показує практика (абсолютно реальна, знаю по своєму ОСББ), не обов'язково це тягнеться роками. Друге діло, якщо дійсно у людини грошей нема. Але доволі часто буває, що бідніші люди останню копійку віддають, аби не бути в боргу, а не платять ті, хто має гроші. І якщо в боржника є рахунки з грошима, то по рішенню суду він досить швидко заплатить - і не лише свій борг, а й за судовий збір, і за юриста (юридична допомога може бути і безкоштовною).

Досвід одного ОСББ - це ні про що. Та і я не збираюся нічого доводити. 

От це вже інше питання. Хоча, тут ХЗ, треба курити мануал статут. По-перше, не 75%, а 2/3.

Так, переплутав 2/3 з 3/4. 

Трохи завтикав, що ти переїжджаєш. То ти вирішив покинути найкращий мікрорайон Луцька? :) Чи нове помешкання - теж на ЛПЗ?

На ЛПЗ.

Опубліковано
В 17.11.2021 в 23:13, nickel сказал:

Проводили через ремонтний фонд, то багато хто не платив, бо ремонтний фонд - справа добровільна. Здають не всі, а банк гроші хоче день у день інакше пеня. Голова псіханула і додала їх в утримання будинку.

Офігєть "псіханула". 

Така досвідчена жіночка  (і судові справи пройшла і кримінальні провадження відкриті) а ще не навчилась. Чи настільки безстрашно себе почуває при цій владі? Там же Сабатюк?

А ніхто не задумується чого такі голови як Сабатюк, Давидюк, Максимюк відразу прийшовши хочуть будинки утепляти? Вони ж там не живуть, і не люди в них просять, а вони хочуть?

Я маю багато що сказати і про утеплення і про кредити - але не хочу розголошувати деяку інформацію принаймні до того часу поки по нашому випадку не буде подана заява в поліцію...

• +1 2
Опубліковано
3 часа назад, d.u.a.l сказал:

Як показує практика (абсолютно реальна, знаю по своєму ОСББ), не обов'язково це тягнеться роками. Друге діло, якщо дійсно у людини грошей нема. Але доволі часто буває, що бідніші люди останню копійку віддають, аби не бути в боргу, а не платять ті, хто має гроші. І якщо в боржника є рахунки з грошима, то по рішенню суду він досить швидко заплатить - і не лише свій борг, а й за судовий збір, і за юриста (юридична допомога може бути і безкоштовною).

Практика є різна. В моєму будинку зараз борг по рем.фонду більше 45 тис.грн. І не платять в основному мешканці не приватизованих квартир. Формально люди які там проживають не є власниками, і не можна стягувати кошти в них. З іншого боку, міська рада теж не зовсім зрозміло на законодавчому рівні яким боком до цих квартир. Є декілька алкашів - які кажуть що не голосували за взяття кредиту і ідіть всі на х..й. Майна в них не має особливого, з квартири їх не виселять. А банку пофіг - їм треба гроші вчасно і щомісяця. В результаті за всем і за всіх! мають платити ті - хто платить регулярно.

Кредити почали видавати відносно не давно, тому немає ще практики по банкрутству ОСББ, але вона точно буде. 

• +1 5

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...