Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
3 часа назад, Waver сказал:

Як на мене, то ти... -  або якийсь реальний або зумисний ледарь, тобто молодий здоровий чоловік, і гадаю що навіть з вищою освітою, живеш в обласному центрі і...  рахуєшся на мінімалці, це навіть якщо взяти в загальному по Україні враховуючі сільску місцевість... а про свою інвалідність ніколи нікому і не згадував..., або щось приховуєш, іншого я не бачу або не розумію... 

Розкажи як отримати субсидію, бо з певних причін за тещін газ взимку на отоплення будинку я плачу по повній...

Чому я ледар? Я працюю на фірмі вже 10+ років, мене ще при прийомі попередили: офіційно лише мінімалка, не влаштовує - шукай іншу роботу. Більше нічого від держави не ховаю. Коли подавався на субсидію, то біля 10 000 доларів лежало на депозиті, держава про них в курсі. Держава визначила правила призначення і я їх виконую. Це ж як у футболі штучний офсайд. Добре знаючи правила гри, можна їх використовувати на свою користь.

Якщо тещі "з певних причин" не дають субсидії, то варто ліквідувати ті "певні причини" і все. Наприклад, в свій час, мені прийшлося виписатися з маминої квартири, співвласником якої є і я, хоч вже і не жив там, щоб мама могла отримувати субсидію. Потім сплатив мізерний штраф за порушення терміну виписки/приписки. Чесно? Чесно.

А от теща не захотіла в офсайд. Вона останні двадцять років була опікуном, коли людина, яка потребувала опіки померла і припинилися виплати, пропала і субсидія, бо теща стала безробітною. На біржу не схотіла ставати, бо їй світила б лише некваліфікована праця з низькою оплатою. А стала б на біржу, могла декілька років мати субсидію, бо не відомо чи її взагалі хтось би взяв на роботу. То гуртом з дочками розкрутили їй групу спочатку в однокласниках, а після 2014 в фейсбуці і теща тепер ліпить на замовлення домашні пельмені, робить голубці, домашню ковбасу, фаршировану рибу і має за що жити. 

• +1 2
Опубліковано
1 час назад, Selbeor сказал:

Як на мене тут немає чим вихвалятися, бо ти або дуриш державу, отримуючи зарплатув конверті, або ледар, як писав вище  Waver. Добре влаштувася-держава платить 100% комуналки...

Приходь на моє місце працювати, без проблем тобі його уступлю. Серйозно. Я маю чим зайнятися.

Будеш як нікель в маслі кататися.

Ти пешеш, що субсидія для бідних, але цене заважає тобі бідному будувати будинок в Боратині і продавати за 60 з гаком кілобаксів:rolleyes: нестиковочка якась:D

Є правила, я граю по них. Саме цікаво що пишу їх не я, а другий гравець. Ці правила не забороняють будувати будинки і одночасно отримувати субсидію.

От тут ти помиляєшся! По селах дуже багато пенсіонерів, які мають синків/дочок алкашів або просто ледарів працездатного віку, які не працюють і через це немає субсидії

Хіба є хоч якась моя вина в тому, що вони п'ють і не працюють?

• +1 2
Опубліковано
1 час назад, yu2007 сказал:

Не зрозумів, де ти там побачив аж таку «тонкість»)

Не побачив. Але надіявся, що вона така є. Зарплата в конверті - це угода ДВОХ сторін. Чи роботодавець приставляє пістолет до голови працівника і змушує працювати за конверт?

Опубліковано
3 годин тому, turbo сказано:

Скажу лише про тих, які з нашого під'їзду.

1. "Добрі" діти продали дачу за 2000$ і дали матері аж 100$.
      Показати прихований контент

Сама ж жіночка клянеться, що жодних паперів не підписувала.

2. Син - заробітчанин - фанат гральних автоматів. Привіз якогось лаха з Польщі, продав - гроші програв.

Ніби і заможні згідно виділеного тексту, по факту - на майдан не виходять, але заборгованість росте.

Карамба-стайл детектед :)

1. сума продажу НЕ впливає на субсидію, тільки - покупка. з точністю до навпаки :)

2. ти ж сам демонструєш, що фінансова спроможність в сім'ї є, але немає бажання платити. чи ти натякаєш, що держава повинна давати субсидії на гральні автомати?

2 годин тому, Selbeor сказано:

По селах дуже багато пенсіонерів, які мають синків/дочок алкашів або просто ледарів працездатного віку, які не працюють і через це немає субсидії

то ти вважаєш, що держава повинна сприяти лагоголізму і ледарству? і ти особисто готовий платити податки на їх утримання?

якщо б ти платив не тільки військовий збір, але й окремий податок "на субсидії" - ти що, плескав би на всі долоні, спостерігаючи, як сплачений тобою податок йде на виплати алкашам, ледарям та ігроманам?

2 годин тому, yu2007 сказано:

А з боку держави дійсно дивним виглядає ситуація, коли батьки ледь зводять кінці з кінцями (згідно офіційних доходів), і в той же час їхня «дитина» працездатного віку сидить в них на шиї, ніде не працюючи.

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
14 минут назад, volks сказал:

Не побачив. Але надіявся, що вона така є. Зарплата в конверті - це угода ДВОХ сторін. Чи роботодавець приставляє пістолет до голови працівника і змушує працювати за конверт?

Ездили на праздники в Мариуполь. Знакомая работает в наибольшей сети супермаркетов, 22шт кажется, размером с Сильпо, так скажем, из топ-менеджеров. Так все работники не оформлены или ФОП. Зп держат самой высокой по магазинам. Хозяин из артемовских бандюков, люди для него мусор... Может придти в магазин и потыкать пальцем "эти завтра не работают, рожей не вышли"... Поставщики могут быть посланы на... Без оплаты долга. Магазины открывают как в 90-х..., "Рейдерский захват"- норма.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
37 минут назад, volks сказал:

Насправді, це угода трьох сторін, держава також учасник цих відносин. І саме після її дій я був вимушений закрити свій бізнес і піти в найм більше 10 років тому. Прийняття нового податкового кодексу при Януковичу добило мій маленький бізнес, в який вклав більше 10 000 доларів і які так і не зміг відбити на момент закриття. Ми з жінкою закрили своїх підприємців і я сказав їй: хай тепер в мого роботодавця болить голова де взяти гроші мені на життя. Але навіть коли я прийшов в найм, держава вже стояла біля нас і вимагала такі ж великі податки з мого роботодавця, як і з мене і які вбили мій бізнес. Тому пістолет біля голови був, але не в мене, а в мого роботодавця, тримала і тримає досі його держава. То чому ж тоді я погодився, якщо пістолет був не біля моєї голови? Бо їсти хотілося, бізнес я ж закрив, а дружина також ще не працювала.

І це не перший раз коли держава робила таке. Я коли закінчив навчатися і пішов працювати, держава сказала, працюй до 60 років і я дам тобі пенсію. А тепер мені кажуть, що прийдеться працювати до 65. Якого буя ми міняємо правила гри під час самої гри? Я не на таких умовах укладав угоду з пенсійним фондом.

Я відкривав бізнес знаючи які податки мені треба платити і вони мене влаштовували. А потім вони прийняли новий податковий кодекс. Якого буя ми міняємо правила гри під час самої гри? Я не на таких умовах укладав угоду з податковою.

Таких прикладів море. Навіть правила отримання субсидії постійно міняються і я завтра можу опинитися без неї. Але я законослухняний громадянин, я живу по законах, працюю офіційно. Я знову намагаюся розпочати власну справу (будівництво будинків і ще дещо), хоча міг би пити пивас на забрану в мами пенсію (такі ж ви мені приклади наводите?) і це я хуйовий? Ребята, це з вами щось не так, а не зі мною, якщо ви хочете щоб я відмовився від субсидії, бо по вашому я її отримую не чесно. Я не погана курка, яка гребе від себе. Субсидію сприймаю як безумовний базовий дохід і поки маю її, то намагаюся зробити все щоб її не отримувати. А міг тупо пробухувати чи програвати на автоматах.

@volks то не особисто до тебе :)

Змінено користувачем nickel
  • Дякую! 1
  • +1 3
Опубліковано
13 хвилин тому, volks сказано:

так, це угодах двох сторін. і в мене бували періоди, коли отримував ЗП в конверті. і навіть особисто наймав колись працівника й платив їй в конверті... але терміни давності вже вийшли, тому мені не впаяють стотисячні штрафи за неоформленого))) тому можу сказати не з теорії, а з позиції і найманого працівника, і роботодавця.

як роботодавець, я можу виділити певну суму на ЗП - тобто видати "на руки" і заплатити податки. і якщо я це пояснюю працівнику, і працівник погоджується - так, держава недоотримує податки, але далеко не завжди роботодавець має тут пряму вигоду - в нього немає статті доходу "компенсація зарплати й податків", в нього одна виручка, з якої треба оплатити всі витрати, в т.ч. податки з продажу, матеріали, зп і податки на зп.

якщо б це було як в гамериці чи інших розвинутих країнах, коли працівник отримує на руки 50-60% від "нарахованого", а роботодавець "зверху" не доплачує - можливо, психологія в працівника була б дещо іншою, і він більш активно опирався ЗП в конвертах.

а тепер інша сторона "медалі".

знайомий капітан виходив на пенсію в 45 років, за вислугою років. перед виходом, отримав 6 чи 10 окладів, плюс невикористані відпустки, і т.д. - назбиралась йому кругленька сума.

пенсію йому порахували виходячи із ЗП за останні два роки -  і він задоволений вийшов на пенсію, яка вийшла вищою за середню зп. звісно, на пенсії пішов працювати в СБ в комерційну структуру.

якщо я піду на пенсію - то мені порахують всю зп за всі 40 років стажу - тобто за періоди, коли вона була маленькою з різних причин, і за періоди, коли вона була хорошою - за весь період з 1.07.2000р.

і при виході на пенсію ніякі ідіоти не будуть нараховувати купу окладів.

математика каже, що, незважаючи на значно більший стаж - пенсію мені нарахують в рази меншу, ніж знайомому силовику.

то чому я повинен добиватись високої офіційної зарплати, якщо мої податки йдуть на пенсії одіозним та не дуже суддям, прокурорам, депутатам та іншим мудакам, причому пенсії в них рахуються навіть не їх офіційної зп (і так немалої), а по зовсім інших правилах?

• Подобається 1
  • +1 5
Опубліковано
19 minutes ago, rrid said:

Карамба-стайл детектед :)

1. сума продажу НЕ впливає на субсидію, тільки - покупка. з точністю до навпаки :)

2. ти ж сам демонструєш, що фінансова спроможність в сім'ї є, але немає бажання платити. чи ти натякаєш, що держава повинна давати субсидії на гральні автомати?

Що за імбецильна манера постійно на карамбу зістрибувати, мало Женя вже один раз пояснив?

1. Я за що купив - за те й продаю. В обох випадках - людям за 60 років, навряд би розважались таким чином.
  2. фінансова спроможність в сім'ї є, але немає бажання платити - де такий розумний взявся? В першому варіанті діти живуть окремо, в другому - може сам заставиш людину жити інакше?

Перестань, будь ласка, тошнити хоч раз.

• -1 1
Опубліковано
16 минут назад, rrid сказал:

, якщо мої податки йдуть на пенсії одіозним та не дуже суддям, прокурорам, депутатам та іншим мудакам, причому пенсії в них рахуються навіть не їх офіційної зп (і так немалої), а по зовсім інших правилах?

Представь как им обидно, они получали в конвертиках суммы бОльшие чем зп, а пенсия не больше максималки...

• Ха-ха 2
Опубліковано
13 хвилин тому, turbo сказано:

Що за імбецильна манера постійно на карамбу зістрибувати, мало Женя вже один раз пояснив?

Женя якраз і підтвердив, що ти черговий клон ))))))))))))))))))

14 хвилин тому, turbo сказано:

Перестань, будь ласка, тошнити хоч раз.

а цими фразами ти себе тільки зайвий раз видаєш)))

далі

13 хвилин тому, turbo сказано:
  1. Я за що купив - за те й продаю. В обох випадках - людям за 60 років, навряд би розважались таким чином.

якщо тебе наїпали, і розказане тобі очевидно суперечить тому, про що намагались розказати - це привід поширювати перекручену інформацію? якщо б на пенсіонера оформили дороговартісну покупку - то це втрата права на субсидію, але продаж, які і наявність депозитів та доходів з них,  не впливають на розмір субсидії.

19 хвилин тому, turbo сказано:

фінансова спроможність в сім'ї є, але немає бажання платити - де такий розумний взявся? В першому варіанті діти живуть окремо, в другому - може сам заставиш людину жити інакше?

заставляй сам, я тут яким боком? я тільки констатував факт - мають з чого платити. це їхні цивільно-правові відносини, їхня власність, вони нехай собі розбираються.

я вважаю, що правила отримання субсидій достатньо чесні і прозорі, навіть дозволяють батькам-пенсіонерам отримати субсидію, якщо з ними зареєстровані діти, які офіційно працюють в іншому місті/селі

Опубліковано

Я так бачу, що:

1. Всі пишуть про несправедливість зі сторони держави

2. Вимушені дії для обмеження сплати податків

3. Вимушені дії, щоб отримувати субсидію.

4. Несправедливість в отримувані пенсії та субсидії.

І виходить раз ми таке терпимо, граємо по цих правилах (що міняються в процесі гри), то ми хто?

Хіба так має вчиняти влада зі своїми громадянами?

Чи мають громадяни мовчки це терпіти?

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
23 хвилин тому, romanc сказано:

Представь как им обидно, они получали в конвертиках суммы бОльшие чем зп, а пенсия не больше максималки...

наскільки знаю - "максималки", на відміну від десятків мільйонів "звичайних" пенсіонерів, в них і немає, скільки "намалюють" за два роки (в т.ч. розрахункові) - з тої суми й отримають. це керівник Укрпошти чи Укрзалізниці впреться в максимальний розмір.

це мені "обідно", що і зп висока, а пенсія ще вища, і не виникає бажання платити більше податків...

Опубліковано

@nickel @rrid мій пост був спрямований @yu2007, який зняв відповідальність за порушення закону з працівника і поклав її виключно на роботодавця.

Що ж стосується  причин чорних зарплат, податків і так далі - це вже зовсім інша величезна тема.

• +1 1
Опубліковано
18 minutes ago, rrid said:
Spoiler

Женя якраз і підтвердив, що ти черговий клон ))))))))))))))))))

а цими фразами ти себе тільки зайвий раз видаєш)))

далі

якщо тебе наїпали, і розказане тобі очевидно суперечить тому, про що намагались розказати - це привід поширювати перекручену інформацію? якщо б на пенсіонера оформили дороговартісну покупку - то це втрата права на субсидію, але продаж, які і наявність депозитів та доходів з них,  не впливають на розмір субсидії.

заставляй сам, я тут яким боком? я тільки констатував факт - мають з чого платити. це їхні цивільно-правові відносини, їхня власність, вони нехай собі розбираються.

я вважаю, що правила отримання субсидій достатньо чесні і прозорі, навіть дозволяють батькам-пенсіонерам отримати субсидію, якщо з ними зареєстровані діти, які офіційно працюють в іншому місті/селі

Клон і карамба - то трохи різне, не знаходиш? За гнилу мову міг би і відповісти хоч раз.

Так, давай ще більше дужок, щоб було видно, як тебе зачіпає.

Чомусь лише ти одне ти не змогло пройти повз посту. Всім іншим чомусь дійшло, що не я особисто з цим стикнувся.

Яким боком ти тут? Бо якраз ти почало роздавати поради кому як жити. Костантуй про себе і ліз в чужий город зі своїм уставом.

• -1 1
Опубліковано (змінено)
6 часов назад, mykola сказал:

Багато знайомих мають зарплату трохи вищу мінімальної, але по ряду причин не мають субсидій. Держава зараз робить все, щоб таких стало більше.

Можна хочаб декілька причин? Машина до 5 років? Покутки за 50к? Дочка на платному вчиться?

Змінено користувачем weldermaster
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
1 час назад, romanc сказал:

Вже не одним пораховано і доказано, що якщо з тих доплат що в конверті відкладати собі на старість хочаб 22%, то вийде ЗНАЧНО більше чим різниця в пенсіях.

22% це той самий ЄСВ. 

Ми в сімейному кругу опрацювали цю інформацію і прийняли її до виконання. На пенсію не розраховуємо, але щоб держава не сунула свого носа туди куди їй не потрібно. Пішли вони нах. )

Змінено користувачем weldermaster
  • +1 1
Опубліковано
16 хвилин тому, turbo сказано:

Клон і карамба - то трохи різне, не знаходиш? За гнилу мову міг би і відповісти хоч раз.

Так, давай ще більше дужок, щоб було видно, як тебе зачіпає.

Чомусь лише ти одне ти не змогло пройти повз посту. Всім іншим чомусь дійшло, що не я особисто з цим стикнувся.

Яким боком ти тут? Бо якраз ти почало роздавати поради кому як жити. Костантуй про себе і ліз в чужий город зі своїм уставом.

клон карамби, не істери, в тебе в запасі ще є)))))))))))

але твоя сутність вилазить через будь-який клон, по простому алгоритму - свіжий ак, пости, які лайкають, далі чому ти перестаєш стримуватись, вилазять чергові "ляпи" (якщо тема економічна - то швидше), далі ти починаєш агритись, далі ак блокують ))) не зважаючи на ІР та нікнейм, одна схема, один почерк ;)

так і цього разу - написав ахінею, починаєш істерити, пісяєш кип'ятком і переходиш на особистості... нецікаво вже, міняй щось

Опубліковано
2 hours ago, rrid said:
Spoiler

клон карамби, не істери, в тебе в запасі ще є)))))))))))

але твоя сутність вилазить через будь-який клон, по простому алгоритму - свіжий ак, пости, які лайкають, далі чому ти перестаєш стримуватись, вилазять чергові "ляпи" (якщо тема економічна - то швидше), далі ти починаєш агритись, далі ак блокують ))) не зважаючи на ІР та нікнейм, одна схема, один почерк ;)

так і цього разу - написав ахінею, починаєш істерити, пісяєш кип'ятком і переходиш на особистості... нецікаво вже, міняй щось

Мозок собі поміняй, один ти тут несеш непотріб. Знайдеш хоч один зв'язок з карамбою - пиши, а до того часу ти пустозвон.

• -1 1
Опубліковано
12 часов назад, Waver сказал:

Як на мене, то ти... -  або якийсь реальний або зумисний ледарь, тобто молодий здоровий чоловік, і гадаю що навіть з вищою освітою, живеш в обласному центрі і...  рахуєшся на мінімалці, це навіть якщо взяти в загальному по Україні враховуючі сільску місцевість... а про свою інвалідність ніколи нікому і не згадував..., або щось приховуєш, іншого я не бачу або не розумію... 

Розкажи як отримати субсидію, бо з певних причін за тещін газ взимку на отоплення будинку я плачу по повній...

це в мене тоже живе такій собі дядьо, в якого пенсія майже 100К, і має стільки пільг і субсидій шо мама не горюй...... 

Тоже дуже цікавить і мене як то отримати субсидію!

• +1 1
Опубліковано
1 час назад, Cherman сказал:

Тут ще є питання, куди, ті "хоча 22%" відкладати? Банки ненадійні, нерухомість теж нестабільна, бізнеси прогорають. Тримати бакси/золото в трилітровій банці теж якось небезпечно.

Тут вже кожному по здібностях. Для себе розглядаю бізнес + нерухомість. 

Опубліковано
9 hours ago, volks said:

Не очікував від тебе))

Звичайно, «нормальний» працівник не погодиться на конверт, бо ж для нього відкрито ще 100 аналогічних вакансій з білою ще вищою зарплатою))

Чоловіче, ти серйозно? Перекладаєш частину «вини» за зп в конверті на працівника? Серйозно? І це при тому, що в нас сотні тисяч простих працівників отримують реально за місяць стільки, скільки, скажімо, в Америці аналогічний працівник за 2-3 дні роботи? 

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано

Ну от власне піздец крепчает... 

Батько має  3 ( Т Р И ) вищих освіти, з них дві ( військових) в ітозі йому не хватає стажу для виходу на військову пенсію і посилають в військовий архів в Москву... Це нормально?!  Зараз має ідти на цивільну пенсію шось казав в районі 3500 нарахували йому...

• +1 3
Опубліковано
44 минуты назад, yu2007 сказал:

Не очікував від тебе))

Звичайно, «нормальний» працівник не погодиться на конверт, бо ж для нього відкрито ще 100 аналогічних вакансій з білою ще вищою зарплатою))

Чоловіче, ти серйозно? Перекладаєш частину «вини» за зп в конверті на працівника? Серйозно? І це при тому, що в нас сотні тисяч простих працівників отримують реально за місяць стільки, скільки, скажімо, в Америці аналогічний працівник за 2-3 дні роботи? 

А в Африке за 5 лет. Все относительно в нашем мире...

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...