Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
14 minutes ago, nickel said:

При чому тут українці і хата скраю? Тарифний майдан захлинувся коли Марк Цукерберг забанив бот-мережу Порошенка в фейсбуці. Так що то американці винуваті, що під луцькою міською радою зібралося мало людей.

Чомусь на Волині в набагато меньших містах зібралось в рази більше протестуючіх... дивлячись на кількість зібравшихся виходить що Лучани живуть в більшому достатку ніж всі інші і всім пофіг ті тарифи.

Змінено користувачем Waver
Опубліковано
20 minutes ago, Waver said:

Чомусь на Волині в набагато меньших містах зібралось в рази більше протестуючіх... дивлячись на кількість зібравшихся виходить що Лучани живуть в більшому достатку ніж всі інші і всім пофіг ті тарифи.

А у відповідь покрутять пальцем біля скроні і скажуть "ми вже і так це зробили".

• +1 1
Опубліковано
22 хвилин тому, nickel сказано:

При чому тут українці і хата скраю? Тарифний майдан захлинувся коли Марк Цукерберг забанив бот-мережу Порошенка в фейсбуці. Так що то американці винуваті, що під луцькою міською радою зібралося мало людей.

Тут ти помиляєшся - це мало пов'язано. Багато порохоботів в фейсбуку за вільний ринок газу виступають. А от фірташу це саме більше вигідно - бо зупиняє відтік клієнтів, нафіга переходити якщо ціна всюди однакова.

Опубліковано
13 хвилин тому, Waver сказано:

Типу, в любому випадку будемо платити

В Америці газ на халяву? Питання хто і як з цього заробляє, та що має держава.

Опубліковано
12 минут назад, sergkots сказал:

Тут ти помиляєшся - це мало пов'язано. Багато порохоботів в фейсбуку за вільний ринок газу виступають. А от фірташу це саме більше вигідно - бо зупиняє відтік клієнтів, нафіга переходити якщо ціна всюди однакова.

Ти навіть не уявляєш наскільки я НЕ помиляюся. Справжньому Петі зараз до дупи і ринок газу і його віддані порохоботи в фейсбуці, в принципі як і завжди були до дупи. Єдине що його ще досі заводить, це президентське крісло. Але навіть якщо Зеленський буде і далі так тупити, то його рейтинг все-рівно буде вищим ніж в Петі. Петя чудово розуміє перспективу пролетіти на наступних виборах при таких розкладах, тому вирішив не чекати пасивно виборів, а активно валити Зе. Все що знизить рейтинг Зе вигідно Петі. Йому пофіг, що це деструктивно для українців і України, його амбіції для нього важливіші. 

• Дякую! 1
  • Ха-ха 1
  • +1 3
Опубліковано
1 хвилина тому, nickel сказано:

Ти навіть не уявляєш наскільки я НЕ помиляюся. Справжньому Петі зараз до дупи і ринок газу і його віддані порохоботи в фейсбуці, в принципі як і завжди були до дупи. Єдине що його ще досі заводить, це президентське крісло. Але навіть якщо Зеленський буде і далі так тупити, то його рейтинг все-рівно буде вищим ніж в Петі. Петя чудово розуміє перспективу пролетіти на наступних виборах при таких розкладах, тому вирішив не чекати пасивно виборів, а активно валити Зе. Все що знизить рейтинг Зе вигідно Петі. Йому пофіг, що це деструктивно для українців і України, його амбіції для нього важливіші. 

Ну я з Порошенком так близько не знайомий тому сперечатись не буду. 

• Ха-ха 2
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
3 часа назад, Waver сказал:

Ти серйозно думаєш що ці протести справжні? :)

В моєї мами комуналка  за цей місяць 2700, а субсидія 2500. В мене комуналка 2100, а субсидія 2065. Ти думаєш ми підемо протестувати? На протести можуть вийти лише бідні, а для бідних у нас є субсидія. Є люди, які не отримують субсидії, але і вони і держава знають чому. Є дуже малий прошарок людей, які і бідують і субсидії не мають, але їх на щастя мало, щоб це вилилося в справжній тарифний майдан. А Зе придурок недосвідчений, його потролили тарифним майданом і він поліз регулювати ціну на газ, на щойно створеному ринку газу, замість того щоб кинути більше грошей на субсидії, що йому навіть дешевше обійшлося б. 

По Луцьку: так співпало, що акція в Луцьку була оголошена трохи раніше ніж уряд оголосив про знижку на газ. А коли уряд її оголосив, то відразу припинилося фінансування акції в Луцьку, прийшли лише такі ідейні як Нокіан на підприємницькому "майдані".

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
8 minutes ago, mykola said:

Багато знайомих мають зарплату трохи вищу мінімальної, але по ряду причин не мають субсидій. Держава зараз робить все, щоб таких стало більше.

А що це за причини, наприклад? Не беручи до уваги несплату єсв людиною працездатного віку і одноразову купівлю на якусь там сум.

• +1 2
Опубліковано
4 minutes ago, yu2007 said:

А що це за причини, наприклад? Не беручи до уваги несплату єсв людиною працездатного віку і одноразову купівлю на якусь там сум.

Скажу лише про тих, які з нашого під'їзду.

1. "Добрі" діти продали дачу за 2000$ і дали матері аж 100$.
    Spoiler

Сама ж жіночка клянеться, що жодних паперів не підписувала.

2. Син - заробітчанин - фанат гральних автоматів. Привіз якогось лаха з Польщі, продав - гроші програв.

Ніби і заможні згідно виділеного тексту, по факту - на майдан не виходять, але заборгованість росте.

• +1 2
Опубліковано
17 minutes ago, turbo said:

Не стверджую, що це неправда. Сам вивчав питання субсидії востаннє пару років тому, тещі допомагав розібратися. Але хіба продаж (а не купівля) власності впливає? Про заробітчан чув, що якось вимагали приносити закордонний. Але в товариша тесть (пенсіонер) на заробітки до Польщі їздив, а сім’я субсидію має. Теща на вимогу принести паспорт сказала щось типу чоловік в запої, поховав десь документи і швендяється невідомо де. А потім вже й не питали. Якщо той ігроман єсв не платить і не має «законних» на це підстав (не студент, не хворий і т.д.) , тоді зрозуміло, чому субсидії нема. Але продана бляха тут ні до чого, як на мене. І дача, мені чомусь здається, теж.

А «заборгованість росте» - це добре. Я й сам Луцьктеплу не поспішаю платити всю суму і накопичую борг (все решта по лічильниках плачу).

• +1 3
Опубліковано
1 minute ago, mykola said:

Але крім них прописані діти, які працюють за бугром; земельні паї...

А, ну так виходить, що не такі вони вже й «незаможні»))

• +1 1
Опубліковано
48 minutes ago, Waver said:

Як на мене, то ти... -  або якийсь реальний або зумисний ледарь, тобто молодий здоровий чоловік, і гадаю що навіть з вищою освітою, живеш в обласному центрі і...  рахуєшся на мінімалці, це навіть якщо взяти в загальному по Україні враховуючі сільску місцевість... а про свою інвалідність ніколи нікому і не згадував..., або щось приховуєш, іншого я не бачу або не розумію... 

Я думаю (може й помиляюсь), що добра третина всіх працюючих українців це «приховує» ))

Це ж не Нікель сам прийшов до роботодавця і сказав: я не хочу отримувати офіційно, мені пофіг на податки і пенсію, нараховуй мінімалку, а справжню зарплату давай мені в конверті)) Конверти - це типова ситуація для багатьох малих і не дуже бізнесів в Україні, хіба ти не знав?

• Дякую! 1
Опубліковано
7 minutes ago, mykola said:

Тут основні причини неотримання субсидій:

І що з переліченого не дозволяє людям, які справді живуть лише на невелику зарплату (наприклад, працюючи десь в держустанові), отримувати субсидію?

Єдиний нюанс, як на мене, це коли один в сім’ї не працює, бо займається господарством і вихованням дітей. Але в такому випадку інша половина має заробляти значно більше мінімалки, щоб прогодувати родину.

• +1 1
Опубліковано
28 хвилин тому, yu2007 сказано:

Я думаю (може й помиляюсь), що добра третина всіх працюючих українців це «приховує» ))

Хто не найо державу той платить по повній. А ні, ще той хто на себе працює теж по повній платить.

Далеко не всі мають субсидії, а цього року на них в бюджеті ще менше грошей закладено ніж в 2020.

• +1 5
Опубліковано (змінено)
18 minutes ago, mykola said:

Ви частково відповіли на своє запитання. Я не отримую субсидії, тому і не вивчав всіх нюансів.

Можна на ти :) 

Я теж не отримую і не знаю всіх нюансів. Тому й поцікавився, чому люди, які справді заробляють мало, не отримують субсидію. 
А з боку держави дійсно дивним виглядає ситуація, коли батьки ледь зводять кінці з кінцями (згідно офіційних доходів), і в той же час їхня «дитина» працездатного віку сидить в них на шиї, ніде не працюючи.

Змінено користувачем yu2007
  • +1 3
Опубліковано (змінено)
8 часов назад, nickel сказал:

В мене комуналка 2100, а субсидія 2065.

Як на мене тут немає чим вихвалятися, бо ти або дуриш державу, отримуючи зарплатув конверті, або ледар, як писав вище  Waver. Добре влаштувася-держава платить 100% комуналки...

а протести можуть вийти лише бідні, а для бідних у нас є субсидія.

Ти пешеш, що субсидія для бідних, але цене заважає тобі бідному будувати будинок в Боратині і продавати за 60 з гаком кілобаксів:rolleyes: нестиковочка якась:D

Є дуже малий прошарок людей, які і бідують і субсидії не мають, але їх на щастя мало

От тут ти помиляєшся! По селах дуже багато пенсіонерів, які мають синків/дочок алкашів або просто ледарів працездатного віку, які не працюють і через це немає субсидії

Змінено користувачем Selbeor
Опубліковано
1 час назад, yu2007 сказал:

Це ж не Нікель сам прийшов до роботодавця і сказав: я не хочу отримувати офіційно, мені пофіг на податки і пенсію, нараховуй мінімалку, а справжню зарплату давай мені в конверті))

Надіюсь що це дуже, дуже, дуже тонкий жарт.

Опубліковано
19 minutes ago, volks said:

Надіюсь що це дуже, дуже, дуже тонкий жарт.

Не зрозумів, де ти там побачив аж таку «тонкість»)

З кола мого спілкування є кілька людей, які і на сьогодні отримують зп в конвертах. При цьому працюють на бізнеси різного масштабу, як маленькі, так і середні/великі (як для Волинської області). Думаю, що коли вони влаштовувались на роботу, їх не питали, чи хочуть вони отримувати «чесно» чи в конвертах.
В той же час маю і знайомих, які отримують все в білу. 

А ще маю товариша в Італії, який вже отримав громадянство. Працює у великій логістичній компанії (в офісі, робота з документами). Отримує офіційно «мінімалку», а всі понаднормові (дуже багато годин щомісяця в нічні, у вихідні) - у конверті. І всі його колеги теж. Тому це не виключно українське ноу-хау)))

• +1 2
Опубліковано
3 часа назад, Waver сказал:

Як на мене, то ти... -  або якийсь реальний або зумисний ледарь, тобто молодий здоровий чоловік, і гадаю що навіть з вищою освітою, живеш в обласному центрі і...  рахуєшся на мінімалці, це навіть якщо взяти в загальному по Україні враховуючі сільску місцевість... а про свою інвалідність ніколи нікому і не згадував..., або щось приховуєш, іншого я не бачу або не розумію... 

Розкажи як отримати субсидію, бо з певних причін за тещін газ взимку на отоплення будинку я плачу по повній...

Чому я ледар? Я працюю на фірмі вже 10+ років, мене ще при прийомі попередили: офіційно лише мінімалка, не влаштовує - шукай іншу роботу. Більше нічого від держави не ховаю. Коли подавався на субсидію, то біля 10 000 доларів лежало на депозиті, держава про них в курсі. Держава визначила правила призначення і я їх виконую. Це ж як у футболі штучний офсайд. Добре знаючи правила гри, можна їх використовувати на свою користь.

Якщо тещі "з певних причин" не дають субсидії, то варто ліквідувати ті "певні причини" і все. Наприклад, в свій час, мені прийшлося виписатися з маминої квартири, співвласником якої є і я, хоч вже і не жив там, щоб мама могла отримувати субсидію. Потім сплатив мізерний штраф за порушення терміну виписки/приписки. Чесно? Чесно.

А от теща не захотіла в офсайд. Вона останні двадцять років була опікуном, коли людина, яка потребувала опіки померла і припинилися виплати, пропала і субсидія, бо теща стала безробітною. На біржу не схотіла ставати, бо їй світила б лише некваліфікована праця з низькою оплатою. А стала б на біржу, могла декілька років мати субсидію, бо не відомо чи її взагалі хтось би взяв на роботу. То гуртом з дочками розкрутили їй групу спочатку в однокласниках, а після 2014 в фейсбуці і теща тепер ліпить на замовлення домашні пельмені, робить голубці, домашню ковбасу, фаршировану рибу і має за що жити. 

• +1 2
Опубліковано
1 час назад, Selbeor сказал:

Як на мене тут немає чим вихвалятися, бо ти або дуриш державу, отримуючи зарплатув конверті, або ледар, як писав вище  Waver. Добре влаштувася-держава платить 100% комуналки...

Приходь на моє місце працювати, без проблем тобі його уступлю. Серйозно. Я маю чим зайнятися.

Будеш як нікель в маслі кататися.

Ти пешеш, що субсидія для бідних, але цене заважає тобі бідному будувати будинок в Боратині і продавати за 60 з гаком кілобаксів:rolleyes: нестиковочка якась:D

Є правила, я граю по них. Саме цікаво що пишу їх не я, а другий гравець. Ці правила не забороняють будувати будинки і одночасно отримувати субсидію.

От тут ти помиляєшся! По селах дуже багато пенсіонерів, які мають синків/дочок алкашів або просто ледарів працездатного віку, які не працюють і через це немає субсидії

Хіба є хоч якась моя вина в тому, що вони п'ють і не працюють?

• +1 2
Опубліковано
1 час назад, yu2007 сказал:

Не зрозумів, де ти там побачив аж таку «тонкість»)

Не побачив. Але надіявся, що вона така є. Зарплата в конверті - це угода ДВОХ сторін. Чи роботодавець приставляє пістолет до голови працівника і змушує працювати за конверт?

Опубліковано
3 годин тому, turbo сказано:

1. "Добрі" діти продали дачу за 2000$ і дали матері аж 100$.
      Показати прихований контент

Сама ж жіночка клянеться, що жодних паперів не підписувала.

2. Син - заробітчанин - фанат гральних автоматів. Привіз якогось лаха з Польщі, продав - гроші програв.

Ніби і заможні згідно виділеного тексту, по факту - на майдан не виходять, але заборгованість росте.

Карамба-стайл детектед :)

1. сума продажу НЕ впливає на субсидію, тільки - покупка. з точністю до навпаки :)

2. ти ж сам демонструєш, що фінансова спроможність в сім'ї є, але немає бажання платити. чи ти натякаєш, що держава повинна давати субсидії на гральні автомати?

2 годин тому, Selbeor сказано:

По селах дуже багато пенсіонерів, які мають синків/дочок алкашів або просто ледарів працездатного віку, які не працюють і через це немає субсидії

то ти вважаєш, що держава повинна сприяти лагоголізму і ледарству? і ти особисто готовий платити податки на їх утримання?

якщо б ти платив не тільки військовий збір, але й окремий податок "на субсидії" - ти що, плескав би на всі долоні, спостерігаючи, як сплачений тобою податок йде на виплати алкашам, ледарям та ігроманам?

2 годин тому, yu2007 сказано:

А з боку держави дійсно дивним виглядає ситуація, коли батьки ледь зводять кінці з кінцями (згідно офіційних доходів), і в той же час їхня «дитина» працездатного віку сидить в них на шиї, ніде не працюючи.

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
14 минут назад, volks сказал:

Не побачив. Але надіявся, що вона така є. Зарплата в конверті - це угода ДВОХ сторін. Чи роботодавець приставляє пістолет до голови працівника і змушує працювати за конверт?

Ездили на праздники в Мариуполь. Знакомая работает в наибольшей сети супермаркетов, 22шт кажется, размером с Сильпо, так скажем, из топ-менеджеров. Так все работники не оформлены или ФОП. Зп держат самой высокой по магазинам. Хозяин из артемовских бандюков, люди для него мусор... Может придти в магазин и потыкать пальцем "эти завтра не работают, рожей не вышли"... Поставщики могут быть посланы на... Без оплаты долга. Магазины открывают как в 90-х..., "Рейдерский захват"- норма.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
37 минут назад, volks сказал:

Насправді, це угода трьох сторін, держава також учасник цих відносин. І саме після її дій я був вимушений закрити свій бізнес і піти в найм більше 10 років тому. Прийняття нового податкового кодексу при Януковичу добило мій маленький бізнес, в який вклав більше 10 000 доларів і які так і не зміг відбити на момент закриття. Ми з жінкою закрили своїх підприємців і я сказав їй: хай тепер в мого роботодавця болить голова де взяти гроші мені на життя. Але навіть коли я прийшов в найм, держава вже стояла біля нас і вимагала такі ж великі податки з мого роботодавця, як і з мене і які вбили мій бізнес. Тому пістолет біля голови був, але не в мене, а в мого роботодавця, тримала і тримає досі його держава. То чому ж тоді я погодився, якщо пістолет був не біля моєї голови? Бо їсти хотілося, бізнес я ж закрив, а дружина також ще не працювала.

І це не перший раз коли держава робила таке. Я коли закінчив навчатися і пішов працювати, держава сказала, працюй до 60 років і я дам тобі пенсію. А тепер мені кажуть, що прийдеться працювати до 65. Якого буя ми міняємо правила гри під час самої гри? Я не на таких умовах укладав угоду з пенсійним фондом.

Я відкривав бізнес знаючи які податки мені треба платити і вони мене влаштовували. А потім вони прийняли новий податковий кодекс. Якого буя ми міняємо правила гри під час самої гри? Я не на таких умовах укладав угоду з податковою.

Таких прикладів море. Навіть правила отримання субсидії постійно міняються і я завтра можу опинитися без неї. Але я законослухняний громадянин, я живу по законах, працюю офіційно. Я знову намагаюся розпочати власну справу (будівництво будинків і ще дещо), хоча міг би пити пивас на забрану в мами пенсію (такі ж ви мені приклади наводите?) і це я хуйовий? Ребята, це з вами щось не так, а не зі мною, якщо ви хочете щоб я відмовився від субсидії, бо по вашому я її отримую не чесно. Я не погана курка, яка гребе від себе. Субсидію сприймаю як безумовний базовий дохід і поки маю її, то намагаюся зробити все щоб її не отримувати. А міг тупо пробухувати чи програвати на автоматах.

@volks то не особисто до тебе :)

Змінено користувачем nickel
  • Дякую! 1
  • +1 3
Опубліковано
13 хвилин тому, volks сказано:

так, це угодах двох сторін. і в мене бували періоди, коли отримував ЗП в конверті. і навіть особисто наймав колись працівника й платив їй в конверті... але терміни давності вже вийшли, тому мені не впаяють стотисячні штрафи за неоформленого))) тому можу сказати не з теорії, а з позиції і найманого працівника, і роботодавця.

як роботодавець, я можу виділити певну суму на ЗП - тобто видати "на руки" і заплатити податки. і якщо я це пояснюю працівнику, і працівник погоджується - так, держава недоотримує податки, але далеко не завжди роботодавець має тут пряму вигоду - в нього немає статті доходу "компенсація зарплати й податків", в нього одна виручка, з якої треба оплатити всі витрати, в т.ч. податки з продажу, матеріали, зп і податки на зп.

якщо б це було як в гамериці чи інших розвинутих країнах, коли працівник отримує на руки 50-60% від "нарахованого", а роботодавець "зверху" не доплачує - можливо, психологія в працівника була б дещо іншою, і він більш активно опирався ЗП в конвертах.

а тепер інша сторона "медалі".

знайомий капітан виходив на пенсію в 45 років, за вислугою років. перед виходом, отримав 6 чи 10 окладів, плюс невикористані відпустки, і т.д. - назбиралась йому кругленька сума.

пенсію йому порахували виходячи із ЗП за останні два роки -  і він задоволений вийшов на пенсію, яка вийшла вищою за середню зп. звісно, на пенсії пішов працювати в СБ в комерційну структуру.

якщо я піду на пенсію - то мені порахують всю зп за всі 40 років стажу - тобто за періоди, коли вона була маленькою з різних причин, і за періоди, коли вона була хорошою - за весь період з 1.07.2000р.

і при виході на пенсію ніякі ідіоти не будуть нараховувати купу окладів.

математика каже, що, незважаючи на значно більший стаж - пенсію мені нарахують в рази меншу, ніж знайомому силовику.

то чому я повинен добиватись високої офіційної зарплати, якщо мої податки йдуть на пенсії одіозним та не дуже суддям, прокурорам, депутатам та іншим мудакам, причому пенсії в них рахуються навіть не їх офіційної зп (і так немалої), а по зовсім інших правилах?

• Подобається 1
  • +1 5

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...