Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
5 хвилин тому, nickel сказано:

Газ можна купувати не тільки  в російського Газпрома і навіть не тільки російський. Це вже не проблема. Хоча не розумію до чого тут була згадана Росія.

розкажеш, як ти це в себе в квартирі на ЛПЗ можеш організувати?

П.С. не думав, що "словацькі бляхи" російський газ дають тобі можливість не купувати )))))))))))

лотерея, якщо вона примусова - це також форма абонплати ;)

по факту - ти купуєш тільки газ із ПСГ, левову частину якого складає якраз російський газ.

як нафтопродукти - можеш купити прибалтійський, білоруський чи румунський дизель, але всі вони - вироблені з нафти путєна

а от тут не зрозумів, де ти копійки шукаєш :(

11 хвилин тому, nickel сказано:

Як ти умудряєшся з філософської розмови скотитися до підрахунку копійок? Ти різниці не відчуваєш, коли і де важливі цифри, а де ні? ;) 

Опубліковано
1 минуту назад, rrid сказал:

а от тут не зрозумів, де ти копійки шукаєш :(

Я по тексту нижче і так бачу, що ти не зрозумів. Припиняємо. :)

1 минуту назад, rrid сказал:

розкажеш, як ти це в себе в квартирі на ЛПЗ можеш організувати?

П.С. не думав, що "словацькі бляхи" російський газ дають тобі можливість не купувати )))))))))))

лотерея, якщо вона примусова - це також форма абонплати ;)

по факту - ти купуєш тільки газ із ПСГ, левову частину якого складає якраз російський газ.

як нафтопродукти - можеш купити прибалтійський, білоруський чи румунський дизель, але всі вони - вироблені з нафти путєна

Опубліковано
3 годин тому, yu2007 сказано:

Цікаво, як це можна реалізувати на практиці. Місцеві газові мережі певно на балансі облгазів, а облгази прихватизовані. Чи я помиляюсь?

Мережі у власність держави, люди самі собі вибирають обслуговуючу компанію. Їх може бути кілька на місто, регіон.

Другий варіант на 100% відкрита бухгалтерія зі всіма пов‘язаними структурами - щоб було чітко видно на що йдуть наші гроші.

• Дякую! 1
Опубліковано
6 minutes ago, mykola said:

Она будет единой для всей страны — 6,99 грн за кубометр. Кроме того, хотят уменьшить тарифы на распределение природного газа. Его зафиксируют на уровне 1,79 грн за кубометр. Соответствующее постановление должно быть принято уже сегодня или в понедельник, 18 января. Такой тариф начнет действовать уже с 19 января.

Що тут скажеш, побавились в ринкову економіку чуть менше півроку і досить.

• +1 3
Опубліковано
В 12.01.2021 в 12:04, yu2007 сказал:

Для «вразливого» Шльоми, який живе менш ніж на 2 долара в день, в уряді дещо придумали:

Нарешті тарифний майдан добрався і до провінційного Луцька. Зібралися всі зубожілі... всі 15 чоловік. Хто бачив живого Шльому, покажіть його на фото.

original-f38f88de1f79f7b4.jpg

• Ха-ха 4
Опубліковано
3 минуты назад, Waver сказал:

Зате вдома на кухні чи в інтернеті всі ниють та обурюються... типовий сьогоднішній менталітет пересічного Українця - "Моя хата скраю".

При чому тут українці і хата скраю? Тарифний майдан захлинувся коли Марк Цукерберг забанив бот-мережу Порошенка в фейсбуці. Так що то американці винуваті, що під луцькою міською радою зібралося мало людей.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
14 minutes ago, nickel said:

При чому тут українці і хата скраю? Тарифний майдан захлинувся коли Марк Цукерберг забанив бот-мережу Порошенка в фейсбуці. Так що то американці винуваті, що під луцькою міською радою зібралося мало людей.

Чомусь на Волині в набагато меньших містах зібралось в рази більше протестуючіх... дивлячись на кількість зібравшихся виходить що Лучани живуть в більшому достатку ніж всі інші і всім пофіг ті тарифи.

Змінено користувачем Waver
Опубліковано
20 minutes ago, Waver said:

Чомусь на Волині в набагато меньших містах зібралось в рази більше протестуючіх... дивлячись на кількість зібравшихся виходить що Лучани живуть в більшому достатку ніж всі інші і всім пофіг ті тарифи.

А у відповідь покрутять пальцем біля скроні і скажуть "ми вже і так це зробили".

• +1 1
Опубліковано
22 хвилин тому, nickel сказано:

Тут ти помиляєшся - це мало пов'язано. Багато порохоботів в фейсбуку за вільний ринок газу виступають. А от фірташу це саме більше вигідно - бо зупиняє відтік клієнтів, нафіга переходити якщо ціна всюди однакова.

Опубліковано
13 хвилин тому, Waver сказано:

Типу, в любому випадку будемо платити

В Америці газ на халяву? Питання хто і як з цього заробляє, та що має держава.

Опубліковано
12 минут назад, sergkots сказал:

Тут ти помиляєшся - це мало пов'язано. Багато порохоботів в фейсбуку за вільний ринок газу виступають. А от фірташу це саме більше вигідно - бо зупиняє відтік клієнтів, нафіга переходити якщо ціна всюди однакова.

Ти навіть не уявляєш наскільки я НЕ помиляюся. Справжньому Петі зараз до дупи і ринок газу і його віддані порохоботи в фейсбуці, в принципі як і завжди були до дупи. Єдине що його ще досі заводить, це президентське крісло. Але навіть якщо Зеленський буде і далі так тупити, то його рейтинг все-рівно буде вищим ніж в Петі. Петя чудово розуміє перспективу пролетіти на наступних виборах при таких розкладах, тому вирішив не чекати пасивно виборів, а активно валити Зе. Все що знизить рейтинг Зе вигідно Петі. Йому пофіг, що це деструктивно для українців і України, його амбіції для нього важливіші. 

• Дякую! 1
  • Ха-ха 1
  • +1 3
Опубліковано
1 хвилина тому, nickel сказано:

Ти навіть не уявляєш наскільки я НЕ помиляюся. Справжньому Петі зараз до дупи і ринок газу і його віддані порохоботи в фейсбуці, в принципі як і завжди були до дупи. Єдине що його ще досі заводить, це президентське крісло. Але навіть якщо Зеленський буде і далі так тупити, то його рейтинг все-рівно буде вищим ніж в Петі. Петя чудово розуміє перспективу пролетіти на наступних виборах при таких розкладах, тому вирішив не чекати пасивно виборів, а активно валити Зе. Все що знизить рейтинг Зе вигідно Петі. Йому пофіг, що це деструктивно для українців і України, його амбіції для нього важливіші. 

Ну я з Порошенком так близько не знайомий тому сперечатись не буду. 

• Ха-ха 2
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
3 часа назад, Waver сказал:

Ти серйозно думаєш що ці протести справжні? :)

В моєї мами комуналка  за цей місяць 2700, а субсидія 2500. В мене комуналка 2100, а субсидія 2065. Ти думаєш ми підемо протестувати? На протести можуть вийти лише бідні, а для бідних у нас є субсидія. Є люди, які не отримують субсидії, але і вони і держава знають чому. Є дуже малий прошарок людей, які і бідують і субсидії не мають, але їх на щастя мало, щоб це вилилося в справжній тарифний майдан. А Зе придурок недосвідчений, його потролили тарифним майданом і він поліз регулювати ціну на газ, на щойно створеному ринку газу, замість того щоб кинути більше грошей на субсидії, що йому навіть дешевше обійшлося б. 

По Луцьку: так співпало, що акція в Луцьку була оголошена трохи раніше ніж уряд оголосив про знижку на газ. А коли уряд її оголосив, то відразу припинилося фінансування акції в Луцьку, прийшли лише такі ідейні як Нокіан на підприємницькому "майдані".

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
8 minutes ago, mykola said:

Багато знайомих мають зарплату трохи вищу мінімальної, але по ряду причин не мають субсидій. Держава зараз робить все, щоб таких стало більше.

А що це за причини, наприклад? Не беручи до уваги несплату єсв людиною працездатного віку і одноразову купівлю на якусь там сум.

• +1 2
Опубліковано
4 minutes ago, yu2007 said:

А що це за причини, наприклад? Не беручи до уваги несплату єсв людиною працездатного віку і одноразову купівлю на якусь там сум.

Скажу лише про тих, які з нашого під'їзду.

1. "Добрі" діти продали дачу за 2000$ і дали матері аж 100$.
    Spoiler

Сама ж жіночка клянеться, що жодних паперів не підписувала.

2. Син - заробітчанин - фанат гральних автоматів. Привіз якогось лаха з Польщі, продав - гроші програв.

Ніби і заможні згідно виділеного тексту, по факту - на майдан не виходять, але заборгованість росте.

• +1 2
Опубліковано
17 minutes ago, turbo said:

Скажу лише про тих, які з нашого під'їзду.

Не стверджую, що це неправда. Сам вивчав питання субсидії востаннє пару років тому, тещі допомагав розібратися. Але хіба продаж (а не купівля) власності впливає? Про заробітчан чув, що якось вимагали приносити закордонний. Але в товариша тесть (пенсіонер) на заробітки до Польщі їздив, а сім’я субсидію має. Теща на вимогу принести паспорт сказала щось типу чоловік в запої, поховав десь документи і швендяється невідомо де. А потім вже й не питали. Якщо той ігроман єсв не платить і не має «законних» на це підстав (не студент, не хворий і т.д.) , тоді зрозуміло, чому субсидії нема. Але продана бляха тут ні до чого, як на мене. І дача, мені чомусь здається, теж.

А «заборгованість росте» - це добре. Я й сам Луцьктеплу не поспішаю платити всю суму і накопичую борг (все решта по лічильниках плачу).

• +1 3
Опубліковано
1 minute ago, mykola said:

Але крім них прописані діти, які працюють за бугром; земельні паї...

А, ну так виходить, що не такі вони вже й «незаможні»))

• +1 1
Опубліковано
48 minutes ago, Waver said:

Як на мене, то ти... -  або якийсь реальний або зумисний ледарь, тобто молодий здоровий чоловік, і гадаю що навіть з вищою освітою, живеш в обласному центрі і...  рахуєшся на мінімалці, це навіть якщо взяти в загальному по Україні враховуючі сільску місцевість... а про свою інвалідність ніколи нікому і не згадував..., або щось приховуєш, іншого я не бачу або не розумію... 

Я думаю (може й помиляюсь), що добра третина всіх працюючих українців це «приховує» ))

Це ж не Нікель сам прийшов до роботодавця і сказав: я не хочу отримувати офіційно, мені пофіг на податки і пенсію, нараховуй мінімалку, а справжню зарплату давай мені в конверті)) Конверти - це типова ситуація для багатьох малих і не дуже бізнесів в Україні, хіба ти не знав?

• Дякую! 1
Опубліковано
7 minutes ago, mykola said:

Тут основні причини неотримання субсидій:

І що з переліченого не дозволяє людям, які справді живуть лише на невелику зарплату (наприклад, працюючи десь в держустанові), отримувати субсидію?

Єдиний нюанс, як на мене, це коли один в сім’ї не працює, бо займається господарством і вихованням дітей. Але в такому випадку інша половина має заробляти значно більше мінімалки, щоб прогодувати родину.

• +1 1
Опубліковано
28 хвилин тому, yu2007 сказано:

Я думаю (може й помиляюсь), що добра третина всіх працюючих українців це «приховує» ))

Хто не найо державу той платить по повній. А ні, ще той хто на себе працює теж по повній платить.

Далеко не всі мають субсидії, а цього року на них в бюджеті ще менше грошей закладено ніж в 2020.

• +1 5
Опубліковано (змінено)
18 minutes ago, mykola said:

Ви частково відповіли на своє запитання. Я не отримую субсидії, тому і не вивчав всіх нюансів.

Можна на ти :) 

Я теж не отримую і не знаю всіх нюансів. Тому й поцікавився, чому люди, які справді заробляють мало, не отримують субсидію. 
А з боку держави дійсно дивним виглядає ситуація, коли батьки ледь зводять кінці з кінцями (згідно офіційних доходів), і в той же час їхня «дитина» працездатного віку сидить в них на шиї, ніде не працюючи.

Змінено користувачем yu2007
  • +1 3
Опубліковано (змінено)
8 часов назад, nickel сказал:

В мене комуналка 2100, а субсидія 2065.

Як на мене тут немає чим вихвалятися, бо ти або дуриш державу, отримуючи зарплатув конверті, або ледар, як писав вище  Waver. Добре влаштувася-держава платить 100% комуналки...

а протести можуть вийти лише бідні, а для бідних у нас є субсидія.

Ти пешеш, що субсидія для бідних, але цене заважає тобі бідному будувати будинок в Боратині і продавати за 60 з гаком кілобаксів:rolleyes: нестиковочка якась:D

Є дуже малий прошарок людей, які і бідують і субсидії не мають, але їх на щастя мало

От тут ти помиляєшся! По селах дуже багато пенсіонерів, які мають синків/дочок алкашів або просто ледарів працездатного віку, які не працюють і через це немає субсидії

Змінено користувачем Selbeor
Опубліковано
1 час назад, yu2007 сказал:

Це ж не Нікель сам прийшов до роботодавця і сказав: я не хочу отримувати офіційно, мені пофіг на податки і пенсію, нараховуй мінімалку, а справжню зарплату давай мені в конверті))

Надіюсь що це дуже, дуже, дуже тонкий жарт.

Опубліковано
19 minutes ago, volks said:

Надіюсь що це дуже, дуже, дуже тонкий жарт.

Не зрозумів, де ти там побачив аж таку «тонкість»)

З кола мого спілкування є кілька людей, які і на сьогодні отримують зп в конвертах. При цьому працюють на бізнеси різного масштабу, як маленькі, так і середні/великі (як для Волинської області). Думаю, що коли вони влаштовувались на роботу, їх не питали, чи хочуть вони отримувати «чесно» чи в конвертах.
В той же час маю і знайомих, які отримують все в білу. 

А ще маю товариша в Італії, який вже отримав громадянство. Працює у великій логістичній компанії (в офісі, робота з документами). Отримує офіційно «мінімалку», а всі понаднормові (дуже багато годин щомісяця в нічні, у вихідні) - у конверті. І всі його колеги теж. Тому це не виключно українське ноу-хау)))

• +1 2

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...