Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
41 minutes ago, Zevs_Isver said:

блін, то лічильник рулить

То ж ти раніше писав про ІТП з налаштуванням з телефону?

39,5 - це зі свіженьким «працюючим» ІТП))

Змінено користувачем yu2007
Опубліковано

Дивно, в мене 39,77 за м2 в будинку ІТП, і морозів ще не було.... Заглянув у вайбер, там чекають пояснень від голови ОСББ - як таке може бути.

• Дякую! 1
Опубліковано

Хм, в мене 32,04 за квадрат в грудні. По двох інших адресах моїх родичів - 43,11 за квадрат. В нашому будинку ітп, в їхніх не знаю.

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
1 hour ago, yu2007 said:

То ж ти раніше писав про ІТП з налаштуванням з телефону?

39,5 - це зі свіженьким «працюючим» ІТП))

ІТП ітипом.....

воно тільки регулює

раніше і в дощ і сніг відповідальна людина бігала регулювати, не завжди встигала добігти

зараз трохи смузіше

рахує лічильник

(лякає чому така велика різниця......)

Змінено користувачем Zevs_Isver
  • Дякую! 1
Опубліковано

А за який х@р луцьктеплу абонплату? Водоканал хоча б обіцяє за рахунок абонплати проводити обслуговування та повірку лічильників.

Якщо цю шнягу приймуть, то це буде пздц 

Опубліковано

А я нарегулював на 50грн/м2.Стоїть лічильник,без ІТП,.Були скарги,що холодно,про жарко не надходили...)))

Боюсь виходити на двір:rolleyes:

• Ха-ха 5
  • Збентежений 1
Опубліковано
43 хвилин тому, Vadimm сказано:

По двох інших адресах моїх родичів - 43,11 за квадрат. В нашому будинку ітп, в їхніх не знаю.

В них нічого немає,  до гадалки не ходи.  Шанс,  що вони по лічильнику вийшли на ту ж суму,  що рахує луцьктепло для абонентів без лічильника, просто мізерний. 

• +1 1
Опубліковано
24 хвилин тому, sobchuk30k сказано:

я нарегулював на 50грн/м2.Стоїть лічильник,без ІТП,.Були скарги,що холодно,про жарко не надходили...)))

Ще є ймовірність,  що лічильник неадекватно працює. Коли була остання повірка?  На які суми виходили у порівнянні з міським тарифом у листопаді і в кінці минулого сезону? 

Опубліковано
4 хвилин тому, Unknown сказано:

Ще є ймовірність,  що лічильник неадекватно працює. Коли була остання повірка?  На які суми виходили у порівнянні з міським тарифом у листопаді і в кінці минулого сезону? 

Так,є проблеми з лічильником,на мою думку.на початку опалювального сезону,знімав возив в Луцьктепло,сказали,що все ок.Таким чином хоч взбодрю мешканців будинку,а то пасивність зашкалює.

Опубліковано
9 часов назад, sobchuk30k сказал:

Таким чином хоч взбодрю мешканців будинку,а то пасивність зашкалює.

Півбудинку на субсидіях. Їм по. 

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Що порохоботи, шах і мат вам! Слуги народу доводять, що вони разом з народом, не те що ваш барига!))

https://m.facebook.com/liza.bogutskaya/posts/2069441059772627

23635FF0-C5C6-49C5-B971-CC25905EE35F.thumb.jpeg.9a7c93d09e7b30e4e7ce789b8f791b08.jpeg
пс. Ой, то це вона в 2018 писала, ще до кінця епохи бідності, коли порох все ніяк не міг нажертися. Зараз певно це вже не актуально))

Змінено користувачем yu2007
  • Ха-ха 2
Опубліковано
11 годин тому, Saddy сказано:

А за який х@р луцьктеплу абонплату? Водоканал хоча б обіцяє за рахунок абонплати проводити обслуговування та повірку лічильників.

Якщо цю шнягу приймуть, то це буде пздц 

якась логіка в цьому є - вони ж і влітку працівників тримають, не тільки кочегарів взимку.

а реальна причина вище розписали - щоб розділити ціну на дві складові.

спочатку буде здаватись, що нічого не змінилось.

а потім почнуть рости обидві ціни

16 годин тому, Unknown сказано:

Схему вони хочуть "цікаву" для себе пропихнути . Фактично будуть щороку коригувати абонплату  вверх без особливих напрягів для себе. А змінну частину тупо по формулах щомісяця рахувати, і їм пофіг на  вхідну ціну газу, навіть краще, коли вища ціна, бо ж при закладеній стабільній маржі, в грошах буде більше прибутку на фініші. А ще можна купувати дорожче, і відкат в постачальника брати, якщо дадуть контролюючі органи таку можливість вибору. А ми в підсумку заплатимо за все. Ідеальна схема, і стабільна...

повна аналогія з газом

• +1 1
Опубліковано (змінено)
15 минут назад, rrid сказал:

якась логіка в цьому є - вони ж і влітку працівників тримають, не тільки кочегарів взимку.

Ти сьогодні в АТБ не був, але з твоєї карти спишуть гроші, бо вони працівників тримають, щоб тебе обслуговувати і оренду платять, і просрочка псується. 

В черзі на списання стоять аптека, музей, перукарня, пошта і  т.д.

Змінено користувачем nickel
  • Ха-ха 2
  • +1 5
Опубліковано
1 час назад, weldermaster сказал:

Півбудинку на субсидіях. Їм по. 

В смислі по? Хіба субсидії не монетизовані?

• +1 2
Опубліковано
39 хвилин тому, nickel сказано:

Ти сьогодні в АТБ не був, але з твоєї карти спишуть гроші, бо вони працівників тримають, щоб тебе обслуговувати і оренду платять, і просрочка псується. 

В черзі на списання стоять аптека, музей, перукарня, пошта і  т.д.

посил тексту зрозумілий, але у всіх твої прикладах є одна спільна вада - вони не монополісти :)

на відміну від постачання води, світла, газу, тепла в квартиру...

тому аналогія некоректна.

а так - ти й платиш купу абонплат , опосередковано, через податки - на тролейбусне депо, послугами якого ти, можливо, не користуєшся, на школу, в якій ти не вчишся (і діти, наприклад, виросли й переїхали), на поліцію й поліклініку...

Опубліковано
1 минуту назад, rrid сказал:

посил тексту зрозумілий, але у всіх твої прикладах є одна спільна вада - вони не монополісти :)

на відміну від постачання води, світла, газу, тепла в квартиру...

тому аналогія некоректна.

Коректна. Якщо подивитися на ці "доставки" під таким кутом, що я подав, то стає зрозумілим, що проблема в самих монополіях і що вони нас намахують. І якщо є проблема, то має втручатися Антимонопольний комітет, НКРЕ. Постачання газу - монополія зруйнована. Робота по іншим має тривати аж до зникнення проблеми.

а так - ти й платиш купу абонплат , опосередковано, через податки - на тролейбусне депо, послугами якого ти, можливо, не користуєшся, на школу, в якій ти не вчишся (і діти, наприклад, виросли й переїхали), на поліцію й поліклініку...

Та плачу, але я намагаюся уникати таких абонплат і зменшувати їх кількість, а не збільшувати. Абонплата - це струмочок з мого гаманця, зарплата - струмочок в мій гаманець. Намагаюся збільшити струмочки в мій гаманець, і зменшити струмочки з мого гаманця. 

• +1 2
Опубліковано
9 minutes ago, nickel said:

Постачання газу - монополія зруйнована.

Якщо постачання = продаж населенню, то зруйнована. Якщо ж це «доставка/транспортування», то фіг там)

• +1 1
Опубліковано
Только что, yu2007 сказал:

Якщо постачання = продаж населенню, то зруйнована. Якщо ж це «доставка/транспортування», то фіг там)

Крок за кроком. Перемога це не останній крок, а сукупність усіх. Лупаєм сю скалу. :)

Опубліковано
1 minute ago, nickel said:

Крок за кроком. Перемога це не останній крок, а сукупність усіх. Лупаєм сю скалу. :)

Цікаво, як це можна реалізувати на практиці. Місцеві газові мережі певно на балансі облгазів, а облгази прихватизовані. Чи я помиляюсь?

Опубліковано
22 минуты назад, yu2007 сказал:

Місцеві газові мережі певно на балансі облгазів, а облгази прихватизовані. Чи я помиляюсь?

Ніби так, але я такий же спеціаліст як і ти. :)

Подолати можна передаючи мережу на баланс інших фірм або регулюванням НКРНЕП

Кому належать мережі?

Найбільш масово газорозподільні мережі будувалися у 1960-1970-х роках. Для їх будівництва та обслуговування створювалися управління з експлуатації газових мереж або газконтори. Після будівництва мережу приймали в експлуатацію і ставили на баланс газконтор.

У 1990-х роках газконтори були корпоратизовані і перетворилися на ПАТ "Облгаз", а згодом були приватизовані. При цьому у 1998 році голова "Нафтогазу" Ігор Бакай, намагаючись утримати контроль над розподілом газу, пролобіював заборону приватизації самих мереж.

Свій розрахунок Бакай, професійний розквіт якого припав на президентську каденцію Леоніда Кучми, вибудовував на фундаменті належності контрольних пакетів акцій більшості облгазів саме "Нафтогазу", яким він керував.

Однак після переходу влади від Кучми до Януковича пріоритети змінилися: акції облгазів почали переходити в приватні руки.

Проте контроль цей примарний: ще на стадії первинної приватизації облгазів мережі були вилучені з переліку приватизованого майна і наразі залишаються на балансі облгазів для того, щоб ті їх обслуговували.

Зараз ситуація із статусом мереж неоднозначна. Більшість з них мають статус державної власності, але є комунальні мережі, кооперативні, які належать місцевим спільнотам, і приватні.

Чому облгази — це природна монополія?

Усі споживачі мають у своєму помешканні одну лінію електромереж, по одній трубі з холодною і гарячою водою, трубу з газом та один стояк каналізації. Нема жодного сенсу прокладати в кожну квартиру додаткову лінію електропередач чи ще одну каналізаційну трубу. Компанії, що обслуговують цю інфраструктуру, є природними монополістами.

Діяльність природних монополістів регулює держава через НКРЕКП. Комісія має повний доступ до інформації облгазів. Вона ж своїми постановами визначає обсяги тарифної виручки для кожної газорозподільної компанії. Востаннє тарифи на розподіл газу встановлювалися наприкінці 2015 року.

• +1 2
Опубліковано
2 хвилин тому, nickel сказано:

Коректна. Якщо подивитися на ці "доставки" під таким кутом, що я подав, то стає зрозумілим, що проблема в самих монополіях і що вони нас намахують. І якщо є проблема, то має втручатися Антимонопольний комітет, НКРЕ. Постачання газу - монополія зруйнована. Робота по іншим має тривати аж до зникнення проблеми.

ні, не перекручуй.

ти можеш вибрати "постачальника" російського газу, якому ти не платиш абонплату, але не можеш вибрати того, хто здійснить доставку того газу, і йому ти платиш абонплату.

"постачальник" не просто так "взятий в лапки" - ти платиш посереднику Газпрома, в посередника зазвичай немає жодної інфраструктури, не кажучи про фізично відокремлену наявність того товару.

на відміну від АТБ. ти можеш купити Теремнівський хліб в АТБ, або в Там-Тамі, або у їх фірмовому кіоску, наприклад. а можеш купити Кічкарівський в 7-23.

ти можеш вибрати, хто буде тобі продавати, і де саме.

газ, чи тепло в квартирі ти можеш купити тільки з однієї труби. і до входу в будівлю (інколи до точки обліку) - це власність місцевого монополіста, про що прямо написано в твоєму договорі.

Опубліковано

ні, не перекручуй.

ти можеш вибрати "постачальника" російського газу, якому ти не платиш абонплату, але не можеш вибрати того, хто здійснить доставку того газу, і йому ти платиш абонплату.

"постачальник" не просто так "взятий в лапки" - ти платиш посереднику Газпрома, в посередника зазвичай немає жодної інфраструктури, не кажучи про фізично відокремлену наявність того товару.

Газ можна купувати не тільки  в російського Газпрома і навіть не тільки російський. Це вже не проблема. Хоча не розумію до чого тут була згадана Росія.

на відміну від АТБ. ти можеш купити Теремнівський хліб в АТБ, або в Там-Тамі, або у їх фірмовому кіоску, наприклад. а можеш купити Кічкарівський в 7-23.

ти можеш вибрати, хто буде тобі продавати, і де саме.

газ, чи тепло в квартирі ти можеш купити тільки з однієї труби. і до входу в будівлю (інколи до точки обліку) - це власність місцевого монополіста, про що прямо написано в твоєму договорі.

Читай мій попередній пост.

Як ти умудряєшся з філософської розмови скотитися до підрахунку копійок? Ти різниці не відчуваєш, коли і де важливі цифри, а де ні? ;) 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...