Перейти до змісту

Майдан, або бути нам, чи не бути від (24.02.2014)

t0rik

Рекомендовані повідомлення

5 часов назад, romaxa11 сказал:

Агент а от я спостерігаю протилежну картину. В місті купа робочих місць від 3000 грн і вище а знайти людини нереально. Напевно найкраща демонстрація Порт-Сіті. Через один в бутіках оголошення про пошук продавців.

Продавець? Соррі не моє, за 3000 бігати 12 годин (майже 100% з купою незаконних "штрафів" і без трудової) хай студент іде... А 3000... Їх я і на держслужбі "брудними" маю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 5,2 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
35 хвилин тому, igorgame сказано:

Пацани у старших класах школи вчаться і вже на толкові фірми працюють і зарплати мають ого-го!

А страховка в них є? А повний соцпакет? А договір на три вісім років наперед? Нє??? Ну то нафіг нада така робота!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

46 минут назад, igorgame сказал:

Сашко - не неси пургу про толкову роботу для грамотного ITішника, щоб з тебе люди не сміялись ! Пацани у старших класах школи вчаться і вже на толкові фірми працюють і зарплати мають ого-го!

Пруф (конкретне оголошення про ТОЛКОВУ роботу в ЛУЦЬКУ)? Без пруфу - даруй, але саме "пургою" попахує, великий ти  мінусатор наш. А так  - реально, на базарі на Кромбергу на потогонці, чи вантажником/охоронцем можна мати більше, але, даруйте, панове, я ...... такі цукерки. Як і пропозиції роботи за спеціальністю, але ДО 23 години, з їздою по всьому місту, чи ще краще, з щоденними відрядженнями по всій області. Туди ж - лісом, йдуть роботодавці з вимогою "бути весь час на телефоні 24/7 + вихідні". Ну, за 2-3 тис. у.о. можна подумати, а так - вихідний дорожче.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

15 часов назад, Zevs_Isver сказал:

хто їм заважає щось змінити?

Ви або взагалі нічого не розумієте або так вам легко все міняти. Подивився б я на вас як у 40-50 років "легко" і в Україні щось міняти! Бла-бла - не мішки тягати!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 минут назад, difoto сказал:

Ну то нафіг нада така робота!!!

Хе-хе, ну якщо вам досвід, практика і гарна зарплата не потрібна - то чекайте і шукайте свій соцпакет і надалі! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 минут назад, AgentSmith13 сказал:

про ТОЛКОВУ роботу в ЛУЦЬКУ

А все лише Луцьком обмежується і за Луцьком світу немає? :) Люди у Луцьку, вдома, віддаленно на інофірми працюють і гроші на картку отримують!!! 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 минуты назад, AgentSmith13 сказал:

мінусатор наш

Ой - ба, вибачаюсь, що тебе так мінуси ображають, більше не буду... :) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 хвилин тому, AgentSmith13 сказано:

А так  - реально, на базарі на Кромбергу на потогонці, чи вантажником/охоронцем можна мати більше, але, даруйте, панове, я ...... такі цукерки. Як і пропозиції роботи за спеціальністю, але ДО 23 години, з їздою по всьому місту, чи ще краще, з щоденними відрядженнями по всій області. Туди ж - лісом, йдуть роботодавці з вимогою "бути весь час на телефоні 24/7 + вихідні". Ну, за 2-3 тис. у.о. можна подумати, а так - вихідний дорожче.

Хлопче, так весь світ так працює! Якщо тебе виховала мама, яка прапор СРСР на балконі вивішує - це твої проблеми!

Роботяга в США працює з 5 ранку до 20:00 , або й довше, щоб получити свої 5000 баксів і щоб на пенсію було. А ти хочеш бабла, бла-бла-бла і сидіти, нічого не роблячи в плані кар"єри? Ну то сиди!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

54 хвилин тому, AgentSmith13 сказано:

Пруф (конкретне оголошення про ТОЛКОВУ роботу в ЛУЦЬКУ)?

Тримай http://rabota.ua/ua/company1960505/vacancy6258505

54 хвилин тому, AgentSmith13 сказано:

Туди ж - лісом, йдуть роботодавці з вимогою "бути весь час на телефоні 24/7 + вихідні"

Я тобі відкрию велику таємницю, що у всіх організаціях які працюють або надають послуги в режимі 24/7 ти як системний адміністратор повинен бути на зв'язку, і готовий усунути можливу проблему в роботі хоч і серед ночі. Виняток це хіба що ті компанії в яких є чергова зміна сисадмінів, але таке собі дозволити не всі в змозі і не всім потрібно.

Так що або знімай рожеві окуляри поки не пізно, або і дальше будеш працювати за копійки і нити який ти "крутий спец" а тобі не хочуть гроші платити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

24 хвилин тому, igorgame сказано:

Хе-хе, ну якщо вам досвід, практика і гарна зарплата не потрібна - то чекайте і шукайте свій соцпакет і надалі! :)

Підозрюю що то був сарказм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

52 минуты назад, AgentSmith13 сказал:

Туди ж - лісом, йдуть роботодавці з вимогою "бути весь час на телефоні 24/7 + вихідні".

А я лох :( декілька років взагалі майже без вихідних працював, а в відпустці (тобто не вийти на роботу довше чим 3 дні, не по хворобі) ще взагалі ніразу в житті не був :( пічалька :( 

52 минуты назад, AgentSmith13 сказал:

Ну, за 2-3 тис. у.о. можна подумати

ти дійсно впевнений, що вартуєш таких грошей ? Вірніше не так : ти дійсно впевнений , що твої вихідні й режим *постійно на телефоні* вартують таких грошей ? Ну ну

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

38 хвилин тому, difoto сказано:

Роботяга в США працює з 5 ранку до 20:00 , або й довше, щоб получити свої 5000 баксів і щоб на пенсію було.

ШВЕЦІЯ ПЕРЕХОДИТЬ НА 6-ГОДИННИЙ РОБОЧИЙ ДЕНЬ

http://ua.euronews.com/2015/10/01/sweden-increasingly-experimenting-with-six-hour-workdays

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вони скоротили час роботи, відмовившись від щоденних нарад та попросивши працівників відмовитися від перегляду соцмереж.

Давай, жгі далі, порівнюй Швецію з Україною!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 hours ago, AgentSmith13 said:

Дочекатися приїзду прем'єра і яйком по лобі? Чи як?

Розумнику, знайти роботу зараз (РЕАЛЬНУ), на не хрінотень з текучкою, потогонкою і елементами шахрайства - нереально. І в кризу міняти хоч яку, але СТАБІЛЬНУ роботу на кота в мішку (а ще й з випробувальним терміном скоріше за все) ніхто в здоровому глузді не буде. Хто знайшов саме 100% нормальне місце роботи - повтікали за останні 2 роки. Особисто мав досвід "влаштування на роботу", коли робиш фірмі робіт на пару тис $ (давно, Київ, серваки), і через місяць йдеш шукати нову - "не підійшов без пояснень", гроші віддали, частково, після демонстрації уривку з Т. Бульби. "Я тебе породив....", не без скандалу, але без жодного притому запису в трудовій, що чітко їхні наміри показало - "паматросіть і бросіть". Та й в Луцьку пережив штучну кризу при Ющенку - коли 400 баксів зарплати перетворилися на 100-120 грн з формулюванням "криза, грошей нема" - в табель стали писати 1 годину в день (ясно, що не афішуючи того). От це і заважає - чим більша ж,,,а в країні - тим таких випадків більше. А де робота реально хороша і високооплачувана - там тримаються за неї роками і зубами. Так що люди то шукають, звільняються, але ТІЛЬКИ після 100% гарантованого працевлаштування десь - на вулицю в такий час не звільняються.

Саш, я думаю ти знаєш, що не кожен адмін є айтішніком, це раз. Думаю, ти знає яка і чому текучка кадрів в айті конторах. Візьмем той самий Львів, я томі можу навести енну кількість прикладів, де в людей приріст зарплати в айті секторі за два роки був більше ніж 150%. Після набутого досвіду і 2-3-4 років перебування в одній конторі, ніхто не буде триматися за роботу, якщо є вакантні позиції в іншій фірмі. А вони є, для багатьох. 

Якщо ж мене не влаштовувала зарплата там, де я працював, я почав підробляти на фріланс. Через рік виконання різних мілких замовлень там я став заробляти більше, ніж на стаціонарній роботі в Луцьку. І це було далеко не в айті сфері. Звідси і питання, а чи треба працювати за 2500, якщо тобі так вже не подобається і не хочеться?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, difoto сказано:

Вони скоротили час роботи, відмовившись від щоденних нарад та попросивши працівників відмовитися від перегляду соцмереж.

Давай, жгі далі, порівнюй Швецію з Україною!

Я порівнював із США ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 годин тому, AgentSmith13 сказано:

Дочекатися приїзду прем'єра і яйком по лобі? Чи як?

Розумнику, знайти роботу зараз (РЕАЛЬНУ), на не хрінотень з текучкою, потогонкою і елементами шахрайства - нереально. І в кризу міняти хоч яку, але СТАБІЛЬНУ

дик,

не треба чекати прем'єра, треба йти в відділ кадрів писати заяву і валити звідти

а ні - то "нєфіг" нити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, igorgame сказано:

Ви або взагалі нічого не розумієте або так вам легко все міняти. Подивився б я на вас як у 40-50 років "легко" і в Україні щось міняти! Бла-бла - не мішки тягати!!!

хто каже що легко, зовсім не легко !!!

але треба захотіти

за "півроку" побачу як ще там в 40 років легко буде ....

от тут "бла-балакаю" а на другому моніку "робота крутиться" - хоч і субота-вечері, а не можу на жопі просто так сидіти.... напевно зі мною щось не так

p.s. а "в фоні" говорить Engllish Club TV

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 hours ago, difoto said:

Хлопче, так весь світ так працює! Якщо тебе виховала мама, яка прапор СРСР на балконі вивішує - це твої проблеми!

Роботяга в США працює з 5 ранку до 20:00 , або й довше, щоб получити свої 5000 баксів і щоб на пенсію було. А ти хочеш бабла, бла-бла-бла і сидіти, нічого не роблячи в плані кар"єри? Ну то сиди!!!

Та ні, в США теж всі так не працюють... все залежить від людини, до чого вона прагне і які має поставлені перед собою цілі. Одним сидіти вечорами або цілими вихідними, причому так роками, на дивані перед телевізором в своїй маленькій квартирці в дешевшому районі і терпіти сусідів мексиканців чи чорних - добре, інші прагнуть чогось кращого і завжди шукають де би заробляти більше і краще, тому змінюють роботу і навіть місце проживання,  працюють ще більше або до основної роботи шукають додаткову роботу або підробіток, або навіть  вчаться чомусь новому і т.д. навіть в 40 років.

І так, емігранти в США працюють певно найбільше, бо майже все потрібно починати з нуля, тобто ніякого безкоштовного житла від бабусі чи батьків, а воно в США ну дуже дороге, тим більше хороше житло в хорошому районі,  і це певно найбільша частина усіх сімейних витрат і без цього ніяк, тому багато хто мусить працювати по 50-70 годин на тиждень і постійно думати як це все можна змінити і куди вложити ці зароблені гроші щоб потім було легше і менше працювати, аби тільки вилізти з тої ями бідноти і пожиттєвого жаління на все і на всіх. 

В Україні, судячи з того що я бачив по своїх друзях чи знайомих, ситуація майже така сама... одні працюють по 12-14 годин (чимось самі займаються а не -  "дайте мені роботу і скажіть що робити") і щось мають, хоч і не так багато, а інші тільки постійно жаліються...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, difoto сказал:

Роботяга в США

Ну то може мігранти якісь :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі, маю в Україні друга дитинства, який все своє життя всього добивається сам, який уже певно років з 10 після магістратури, посиленно і постійно працює і надалі вчиться. Він дуже хороший лікар-хірург в своїй сфері, і крім основної роботи, з власної ініціативи він ще й працює в ІТ сфері теж медичного напрямку. Тобто, крім того що іноді приходиться працювати на операціях по 10-12 годин в день чи ніч, то ще й знаходить час для написання по власній ініціативі своїх маленьких програм і проектів по своїй же роботі. І, як він мені признався, зараз спить він за звичай по 5-6 годин на добу, і...  як програміст, на жаль, він почав заробляти більше ніж як лікар в провідному інституті України. Але, все одно це не так достатньо як має бути (своє житло в Києві він собі дозволити ще не може). І, на мою пропозицію допомогти йому з його навиками і упорством поїхати на роботу в США,  до речі, його рідний брат тут живе і працює айтішником, він мені відповів... - Так, можна, але хто тоді як не я?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 hour ago, halcogen said:

@Waver Лікарь, специфічна професія, завжди будеш при баблі. Тим більше хірург )) Подяка за подякою, тільки і встигай..

Мабуть ті "подяки"  не такі вже й значні або не всі їх беруть...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 часов назад, difoto сказал:

Трудовий кодекс читати доводилося? Якого милого те, що гарантується державою, не виконується? "Роблячи в плані кар'єри" - то дааалеко не біготня від одного роботодавця до іншого "в пошуках щастя". На як мінімум 2-х місцях роботи (в т.ч. і на державу, і на приватну фірму) бачив чітку статистику - якщо приходить людина, у якої трудова схожа на проект бюджету України за всі роки незалежності з печатками всіх відтінків і кольорів, і при тому стверджує, що ппц спец на всі руки - чекай біди, веселішої, чим при прийнятті на роботу студента, котрий під носа мямлить "ну, вінду переставити я можу" - той хоч 90% правду про свої можливості каже.

І на рахунок з 5 до 22. В США то мігрант певно якийсь (реально, такий розпорядок роботи хтось сприймає за нормальний, ну, крім варіантів, коли виходу нема?), я ж живу у СВОЇЙ державі за її ж законами. До чого тут СРСР?

І так, тривалість робочого дня в ЄС (не забуваємо, що оплата праці там погодинна, яку нам обіцяють вже певно 3 влади, а закони виконуються, і позаурочні години + вихідні оплачуються, а не так, як у нас, про приватників  - тема окрема, від совісті залежить, але, навіть в ДЕРЖУСТАНОВІ, де по ідеї закону мають дотримуватися неухильно, можуть сказати чудесну фразу "грошей на то нема, а вийти в вихідний треба", плюс уявляємо, ЩО в ЄС зроблять з роботодавцем за безпідставну невиплату з/п...):

Тривалість робочого дня в ЄС  

1 місце    Румунія    41,8

2 місце Чехія 41,7

2 місце Латвія 41,7

2 місце Польща 41,7

3 місце Австрія 41,6

4 місце Болгарія 41,5

5 місце Німеччина 41,2

6 місце Естонія 41,1

6 місце Словенія 41,1

7 місце Великобританія 40,9
8 місце    Кіпр    40,8
8  місце    Греція     40,8
9 місце    Мальта     40,6
10 місце     Угорщина     40,5
11 місце    Іспанія     40,4
12 місце    Литва     40,2
12 місце     Португалія     40,2
13 місце    Люксембург     39,9
13 місце    Нідерланди     39,9
14 місце    Норвегія     39,6
14 місце    Швеція     39,6
15 місце     Італія     39,5
15 місце    Словаччина    39,5
16 місце    Данія    39,2
17 місце    Фінляндія     39
18 місце     Ісландія     38,9
19 місце     Бельгія     38,6
20 місце     Франція    38,4

Hide  

Трошки про відпустки, і тривалість робочого дня додатково - директива ЄС 2003/88 / ЄC, яка регулює питання робочого часу, встановлює граничні норми для всіх країн-членів: робочий тиждень, що не перевищує 48 годин, і щорічна оплачувана відпустка тривалістю не менше 20 днів. В таблиці десь є 48? От відпустка 20 днів є в лише 2-х країнах - Естонія і Кіпр.

Але в жодній з вищенаведених країн немає зарплат "до 100 баксів" у звичайного державного службовця, і декількох тисяч у "обраних" - немає шаленого розриву між зарплатами "з низу до верху".  Причому мінімальна зарплата держслужбовця в ЄС - 2300 євро. В нас - немає і 100. І то не тільки їх  стосується, а взагалі бюджетників - вчителів (котрі після підвищення з/п теж плювалися довго), комунальників, медиків (в медицині то трохи краще, але не скрізь). А тепер дивимось, скільки витрачають у ЄС на комуналку - 10-20%. А в нас? Тарифи скоро будуть євро, тільки от доходи піднімати ніхто не планує. Аж до того, що, наскільки я чув, на якомусь заводі з іноземним власником, чи то біля Володимира, чи то Нововолинська коли долар стрімко поліз вгору після Майдану, керівництво хотіль підняти зарплату ледь не по курсу, так місцева влада просила "не треба, бо спровокуєте соціальну напругу". От такі справи. Так що бюджетникам ще довго можна не чекати нічого доброго - як підвищать їм, і приватники різко почнуть вимагати того ж, а то буде як не Майдан, то щось біля, а воно нікому не треба...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 hour ago, halcogen said:

Да ти шо, прям на одну зарплату живуть :D 

Враховуючи, що у мого друга ще досі немає а ні власного житла а ні автомобіля, при тому що він оперує уже багато років і дійсно фанат своєї справи, бо навіть при наших теперішніх рідкісних зустрічах раз в рік, він тільки те що і робить як з іскрою в очах спішить поділитися новими технологіями в Українській медицині, що вони уже роблять або впроваджують, і що він сам намагається впровадити в медичній ІТ сфері, причому один час він навіть мав посаду завідуйочого одного з відділень в нашій обласній лікарні після чого "пішов" далі вчитись і розвиватись в  Київ, якого до себе на стажировку взяв один з найкращих професорів України, і те що тепер всі наші однокласники, їхні родичі чи знайомі, навіть ті в кого дійсно є гроші, коли  дійсно припече (а він вузькопровільний дитячий хірург) чомусь шукають контакти, тобто прямий телефон іменно мого друга в Києві...  то думаю, що дехто у нас в Україні ще все-таки живе на зарплату і має зовсім інші цілі ніж "гребсти" та "гребсти".

Так що, вашого сарказму не розділяю і, дуже жаль що вам в житті не зустрічаються такі люди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в США люди по-різному працюють. хтось на одній галімій роботі шариться роками підряд, люди без амбіцій. це може бути нормальна робота, ну принаймні в фінансовому плані, як наприклад, кататись водієм дальнобійником, непогані гроші (середній клас). це може бути нафтопереробна сфера-які небудь гайки закручувати на заводі. але якшо в людини немає амбіцій і інтелекту іти і вчитись десь, аби жити краще і розвиватись, то так все життя і проведе, живучи в фурі або прикручуючи гайку на заводі. це дуже типово для "наших", різних молдован, росіян, українців. гроші є-і уже добре, значить жопа в теплі і є шо поїсти. 

натомість, є люди, які 4-5 років живуть скромно, працюють по ночам де попало, але вчаться і вчаться кожну вільну хвилину і через ті 5 років починають заробляти дуже пристойні гроші і займати певне положення в суспільстві. тут все залежить від людських амбіцій і інтелекту-самі американці часто обмежуються якоюсь роботою без освіти, яка просто платить непогані гроші. але річ у тому, що будь-яку роботу можна втратити, причому без твоєї вини у цьому. в Штатах бувають і масові скорочення, і кризи, і страйки і тд. ніхто не гарантований на завтра, якшо немає якогось бекграунду-основи. нею може бути або якісна освіта і знання\навички, або солідний рахунок у банку. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, Bit сказал:

то так все життя і проведе, живучи в фурі або прикручуючи гайку на заводі. це дуже типово для "наших", різних молдован, росіян, українців. гроші є-і уже добре, значить жопа в теплі і є шо поїсти. 

як то кажуть в народі, своє не смердить ? Не зміг і тут не зачепити Waver ? Розкажи нам ще про наші *взорвані пукани*, про свій можеш вже не розказувати, все й так на *мордє ліца* написано

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...