Перейти до змісту

Рибалка на фідер р.Стир

Igor K

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

на скільки грам фідер, щоб течія не зносила? де це ви так рибачили?

Годівниця axc на 56гр, на 42гр теж тримає, але там де я ловив глибина трішки велика і годівниця довго падає.

Трішки поясню, я ловлю кладучи годівницю під бровку, а не на на середину течії, і відповідно вагу вибираю таку щоб її нормально там втримувало і час паідіння був прийнятний, щоб годівниця на дно опускалась раніше ніж течія її пронесе повз бровку.

• Відповідей 364
  • Створено
  • Остання відповідь
  • Адміністратори
Опубліковано

Виходив вчора увечері і сьогодні зранку на Стир фідером. Прикормка салапінська каша, наживка опариш.

Whois "салапінська каша"? Гугль мовчить що це таке...

Опубліковано

Whois "салапінська каша"? Гугль мовчить що це таке...

В нас шолі гугль різний? http://salapin.ru/blogs/video1346.html

Мені її вже не раз рекомендували попробувати, а я всьо ігнорував, а тут грошей на нормальну прикормку не було, вирішив спробувати, непогана штука, з мінусів як мені здалось, не крупна густєра дуже бистро наїдається і перестає клювати, чи то може що період такий був.

Але як говориться дешево і сердито.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Щось затихла темка, підніму:

Був сьогодні зранку на Стиру, результат два голавлика по грам 300

Прикормка салапінка+горох+конопля.

Ловив на опариша а потім на кукурудзу. На опариша з самого ранку довбала лише малишня, була лише одна нормальна покльовка але нереалізував.

На кукурудзу спочатку покльовки йшли часто але нерезультативні, потім стихло і пішов голваль, двох взяв, одного проспав.А далі пішов дощ(

Кстаті голавль нехіло на салапінку припав, в одного була повна паща каші :-)

post-8493-0-15769900-1409556346_thumb.jp

Опубліковано

Був в суботу з 14,00 до 4,00 ранку, наживка: падьонка, опариш, хробак, перловка. Прикормка: каша, Fish dream универсальна. На початку риболовлі кльов був слабенький, доводилось чекати покльовки від 30-60 хв. Перша покльовка - лящ 800 грам. через годину друга - головень 350 грам. через 40 хв третя - морена 250 грм. (була відпущена на волю) далі одвічне пекуче сонце та рибне затишшя. Кормив місце аж до 21,00 покльовка - лящ 700 грм. покльовка - лящ 1 кг. покльовка - лящ 1,2 кг. і тд. =) Результат - 6 лящів, та головень - 4,5 кг. Фото додам пізніше.

Опубліковано

Був вчора зранку, сьогодні ввечері - майже повний нуль. Риб не кормится, вода дуже прозора і низька.

Опубліковано

То все через погоду, вчора вечором теж виходив, результат три голавлика, два по грам 300 і один десь на півкіло і одна густерка. На відміну від ранку навіть мальок майже не задовбував, покльовки дуже в'ялі навіть у головля, густера почала покльовувати лише під самий вечір і то дуже в'яло, на двох унцевому кінчику було слабовато видно, ще й вітер заважав, на звичайному, не фідерному, удилищі, мабуть таку покльовку густери і не видно буде.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Ходив на фідер вчора з колегою. сиділи з 19,00 до 23,00. З початку брала мелоч, Я зловив одного підлящика на 400 грам і 3 шт. на ладошку. А в колеги окрім мелочі два конкретних схода. Один на гарам 400, а другий до кілі. Гарний був вепр... Жаль, що треба було йди додом, кльов тільки починався....

Опубліковано

Вчора на вечір теж пробував фідерити. Місце - Вербаїв, Заплава з глибиною до 2 м. На опариша дрібна плотва. Вода прозора. На черв'якак глухо. Не бере рибка і все тут.

Опубліковано

Компаньйони: відсутні.

Погода: в суботу гарна сонячна літня погода. В неділю шквальний вітер, цілий день дощ, небо чорне від хмар у такий дубар, що а ж на вулицю не хотілося виходити. В понеділок зранку ще трохи холодно і хмарно, але після восьмої години почало по-трішки розпогоджуватися.

Рівень води: низький і постійно падав. З суботи до понеділка впала вода десь сантиметрів на 40.

Час ловлі: рибалив в вечері суботи та в понеділок зранку з 9-ти до 11-ти. Рибалив би і більше, аби не робота :(

Місце: біля свого улюбленого кущика на річці Стир посеред сіл Лисин та Вичавки.

Вартість рибалки: тут рибалити безкоштовно.

Зловлено: в суботу кілька густірочок і кілька плоточок, штук по 5. Одного гарного підлящика. В неділю з десяток густірок, одного здорова плотва, кілька малих плоточок і один бичок.

Наживка: опариші на фідер. На вудці ставив пшеницю, але клювало дуже погано.

Прикормка: FishDream "Фідер" та залишки MegaMix "шоколадний лящ". Антрактант траперівськи лящ + давай в кожну годівничку пшеницю.

Снасті: фідер. На вудку махалку майже не клювало.

Ну от прийшов той час, коли потрібно вибирати картоплю. Тесть попросив мене допомогти йому виконати цю необхідну процедуру в його селі. Заодно я вирішив собі, раз там будемо аж три дні, то я вдосталь наловлюсь риби.

Ага, якби не так...

По-перше мене дуже попросила жінка не брати з собою снасті, а ловити лише тими, що є в селі. Бо назад ми мали везти купу всякої городини і ще й два мішка тої картоплі. Та йолки палки. Як це так, що я поїду за сто кілометрів до старовинної річки Стир і не візьму з собою нічого крім опаришів? Їхати я мав з тещею, тестем і старшим сином. І оці такі команди я відчував від кого саме випромінюються. Взагалі я зміг досягти компромісу(про що потім на рибалці пожалкував) і взяв з собою лише фідер і малесеньку махалку.

Отам моє щастя

20140823_Fishing_Lysyn_004.jpg

Приїхали і відразу прийнялись за ту бульбу. Цілий день простояли рачки. Як же я стомлююсь від цієї роботи, але тішила лише одна думка: дороблю і на рибу! На мене звісно під вечір дивились з-під лоба, що це я такий розумний бігом все так дороблю і вже хочу змотатися, коли ще стільки роботи є! А роботи там дійсно, просто безкінечно.

Ловив я в пятницю з шостої вечора і аж до темна. Клювало поганенько зовсім. Справжній кльов лише під час заходу сонця: плотвичка, густірочки і нормальний такий підлящик. Отут я дуже висадився: а як же його підсачувати?! Якого милого я не взяв з собою чохол, в якому і сачок і підставки?? Це капець, який я був злий. Довелося крутитися як тільки міг. Той підлящик навіть зірвався з гачка і був у воді, але я його таки виловив руками.

Підлящик з річки Стир

20140823_Fishing_Lysyn_013.jpg

На вудку майже не клювало зовсім, і вона постійно заплутувалась за водорості. Головним знаряддям лову був фідер! Але щоб добитися кльову довелось трохи помудрувати. Почав насипати в саму годівничку поередені варену пшеницю, замінив метровий повідок на тридцятисантиметровий, розмір гачка змінив на №16(це доволі маленький) і діло пішло!

Взагалі порибалив гарно, річка порадувала. А от в хаті вже наслухався, про те, що я лише про себе думаю і в мене тільки рибалка в голові.

Плотва

20140823_Fishing_Lysyn_012.jpg

Наступний день як і передавав прогноз був просто жахливим. Постійний дощ і сильний північний вітер. Холод. Коротше повний атас, навіть на вулицю ніхто не виходив. Цілий день пролежали вдома і спали. Я між іншим дочитав цілу книгу "Slaughterhouse-Five, or The Children’s Crusade" і почав "Аквариум". Коротше День Незалежності не вдався. Робота в городі так і стояла, на рибалку не потрапиш. От аби я взяв з собою всі речі, як завжди беру, то вдягнув би свій плащ від дощу та й все. А так ні, не вийдеш навіть на вулицю. Після обіду дощ трішки стих і ми перебирали бараболю. Покажу фотоку з попереднього дня, коли ще було сонечко, але тут видно город.

Не рибалка

2014-08-23%2B13.34.51.jpg

На вечір знову стало дуже холодно і роботи було багато, тому ні про яку рибалку мови бути не могло. Я терпеливо чекав ранку понеділка.

Зранку йшов дощ і температура була не більше 15 градусів. АЛЕ! Все вказувало на те, що потім розпогодиться. Я почекав години восьмої і незважаючи на тучні і погрозливі погляди тещі побіг на річку. Кльов був!

Гарна плотва

20140825_Fishing_Lysyn_042.jpg

По деяку рибу мені доводилось пригати з обриву до води в гразюку (підсак то вдома!), але все успішно. Рівень води впав за цей день дуже значно, сантиметрів на 40, не менше.

І саме посеред кльов дзвонять мені на сотовий: "давай повертайся, тут купа роботи". Та блін! Ну, нічого не поробиш, "делу время, а потехе час". Помаленьку посунув до хати, по дорозі сфоткав коня в полі. Вельми гарне фото, на мою думку звісно.

Кінь

20140825_Fishing_Lysyn_045.jpg

Ех, так хотілось половити ще, але нічого не зробиш... Шкода звісно, що так не пощастило з погодою, через неї з сином не порибалив. І нічого дійсно нормального теж на гачок не вчепилося.

Але нічого, буде ще й на нашій вулиці свято.

Цей же запис в мене на бложику, зі всіма фотографіями з рибалки: Звіт з рибалки Лисин, 23-25.08.2014

Опубліковано
супер! На який фотоапарат робили фото ???

Фотоапарат 2008 року випуску(старйо, по сучасним міркам), зветься Canon 40D. Так біль важливу роль для фото грає все-таки оптика.

Про моє "скло":

1. Зазвичай подорожую я з самим проcтим(читай дешевим) "кітовим" об'єктивом EF-S 18-55 mm f/ 3.5-5.6 IS — саме з таким стоять на вітринах магазинів фотіки. Ним найбільше й фотографую.

2. В свого тата я скрутив з Зеніту об'єктив Гелиос-44M 58 mm f/ 2 (він 1979 року випуску) і через перехідник часом використовую на фотіку. Файний портретник, що крутить фон. АЛЕ! Фотографувати ним це ще той гемор: значення діафрагми і фокусування потрібно весь час ставити ручками. Грубо кажучи забудьте про авторежим взагалі icon_e_smile.gif ще й кожна третя фотка йде у смітник, бо не попадає фокус куди треба

3. Купив на барахолці таке чудо як Юпитер 37-А. Це теж мануальний радянський об'єктив, але вже з доволі великою фокусною відстанню в 135 мм. Ним гарно можна фоткати людей в повний зріст і абсолютно неможливо щось сфоткати в приміщення. Він теж повністю ручний без жодної автоматики.

От був би в мене ще спалах, фото були б кращі)

Але я вважаю, що головне це не круті тушки та об'єктиви ельки, а настрій, що переданий на фото. Добре мати що саме фотографувати, зловити якийсь момент. Закарбувати на цифровому носії чудовий момент з життя.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Хочу десь податись з фідером половити рибки та незнаю куди, що порадите ? Яка наживка ? Пора ж все-таки пізня як на білу рибу, а половити хочеться...зима скоро (((

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Відкривав сьогодні сезон на фідер! Пішов з колегою на Стир... по дорозі до місця рибалки дивимося... БОБЕР сидить....не поняв...давай його фоткати... але чогось не втікає...чого...ми блище до нього підійшли, а він в капкані сидить... одної передньої лапи вже нема, а другою в капкані сидить... переломана повністю... аж страшно... що робити??? кіль так з 10 важить точно...надумали...ну що, будем звільняти. Але як, він кидається і все таке... засада получається. то колега тримав палку біля його пики, а я розжимав того капкана... УРА - розжав! але бобер вже був настільки знесилений, що і не втікав. сидів як гриб і трусився. то ми його так і залишили. Надіюся виживе!!! а капкана успішно на дні Стиру сховали!!! і кому той бобер треба...

о... так ми на рибу ходили...чуть не забув. ну що...не клювало... посиділи 3 години. все глухо...пропливали ще одні рибаки на моторці на тролінг казали що 3 щучки взяли. ну ось і все ...о і ще одне згадав... думали нікого не побачим з фідером..а ні сидів один козак... тоже заюшаний і без риби ... не сезон же ж. фотки погані...фотіка забув...

post-19120-0-75559300-1422202241_thumb.j

post-19120-0-84879100-1422202247_thumb.j

post-19120-0-06035200-1422202255_thumb.j

Опубліковано

Шкода бобра, а де саме це було?

Жидичин

То місцеві браконєри ставлять! Але бобра можна вживати в їжу. Хоча кажуть смердить чо жах. Але на вкус і цвет... Там ті місцеві взагалі понагліли ставлят навіть сітки і потім моляться що ти приїхав і всю рибу виловив. А звідки вона там візьметься :0166: якщо нерестовища перекриті. Зате ікри попоїли воссени :_07::0123:

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Аналогічна ситуація...вже закупився прикормкою...перевірив снасті... Чекаю сонячного дня і думаю над місцем ловлі. Буду вдячний за інформації стосовно кльову в даний час. Куди порадите поїхати ?

Опубліковано

Був з 14 до 16-30 район маяківського мосту. В кормуху - універсальний зимовий трапер. На гак купка мотиля. Поводок 0,8 лєска, гачки червоні заглотиши. Поводок - 70-80 см. Вода знову впала і то сильно.

Було 3 клювання (всі дуже тендітні). 2 реалізовано, дві густерки під долонь (певно за рахунок тонкої оснастки). Трохвеї були нещадно втоплені.

Сидіти на стільчику поки що не комфортно, зябко. Тому часто перезакидав та шлявся по берегу - видивлявся на майбутнє "точки".

Зате відпочив і переконався, що зимовий фідер має шанс на життя.

Усьо.

Опубліковано

Вдруге в цьому році вдалося побувати у Малево. Риб клював на фидер нерівномірно протягом дня. Зранку до 8-30 був мороз, замерзав шнур, проте риба клювала справно. До 10 год. було піймано 20 хвостів - густера, плотва, підлящик, язь. Протягом дня кльову не було, в окремих місцях клювала незалікова густера. десь о 15-00 змінив місце - сів на пряміку, піймано ще 8 хвостів. Всього біля 2,5 кг. Була покльовка головня, грам на 500, не дотянув.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...