Перейти до змісту

Готовимся стать папой и мамой.

ursa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Коли я був присутній на родах, то в момент самих родів стояв біля голови жінки, тримав її за руки і куда не потрібно не заглядав, вважаю що нема там на що дивитись. Чоловіку воно не потрібно. Я там був для підтримки жінки, як моральної так і фізичної під час переймів. А особливо любопитні без проблем можуть знайти відео самого процесу родів в інтернеті.

Роди і перші і другі були досить швидкі і безпроблемні. Перед першими родами перейми були набагато більш болючі.

Стимулятори давали перед першими родами, тому що під час вагітності була загроза, і вагітність "закріпляли", і роди ніяк не починались, дитину жінка трошки переносила. Після других родів робили якийсь укол, який (за словами лікарів) прискорює відхід "місця" і запобігає подальшим чисткам (хоча чистити потім все-таки прийшлось, лишився якийсь згусточок). Перед уколами нас питали чи ми на них згідні і дали підписати папера, що ми не проти уколу.

• Відповідей 104
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
Зараз же (обдумуємо питання другої дитини) жінка сказала - НІ - не потрібен ти там мені мені так буде легше.

А то ще думай щоб ти там свідомість не втратив.

mix_forever првильно писал. сейчас палаты - не бараки по 8 человек, поэтому на схватки надо чтоб кто-то был. лучше - чтоб будущий папа.

а анализы - так разве их не надо сдавать когда вы ходите в консультацию? я их какое-то количество понасдавал. причем не только для того, чтобы на роды пустили, но и чтобы потом вообще в роддом пустили.

Коли я був присутній на родах, то в момент самих родів стояв біля голови жінки, тримав її за руки і куда не потрібно не заглядав, вважаю що нема там на що дивитись. Чоловіку воно не потрібно.

вот идеальное присутствие на родах. но, опять же, на естественных.

Опубліковано

а вот и напрасно думаете :)

вообще урса как всегда категорично эмоционален, что не очень гуд. Голосовалки с таким подтекстом меня всегда смущали и лично Я стараюсь не голосовать вообще при таких вариантах ответов!

ИМХО должно быть просто ДА и НЕТ, а эмоциональный окрас пусть каждый дописывает сам.

у мну - двое. никогда не думал присутствовать на родах. Мнение по этому поводу - ежели супружница захотит, то .. а иначе - все эти сантименты излишни. ИМХО однозначно!

kostya & Shura одно дело - когда вам жена на работу обед принесет и носки постирает, а другое - когда она вместе с вами программы писать будет и сети прокладывать.

Сравнение абстрактное, но!!! одно дело жене помогать, подносить то-сё и с врачами договариваться, а другое - рожать вместе. И не будем придумывать "новинки 21 века" , а то в 22 -м дойдем до того, что мужики будут сами рожать, из солидарности... вот только кудой? Или другими словами - я не против, но это перебор.

Опубліковано
kostya & Shura одно дело - когда вам жена на работу обед принесет и носки постирает, а другое - когда она вместе с вами программы писать будет и сети прокладывать.

Ди, думаю, что рожают они все равно одинаково :)

а моя (думаю, не только моя) мысль в том, что схватки у женщины могут продолжаться много часов кряду. никто посторонний о ней все это время беспокоиться не будет. поэтому и хорошо, чтоб кто-то был рядом. помог в туалет дойти, позвать кого, поесть помочь и пр.

а в родзал идти... мы когда обсуждали ситуацию - мне в родзал сказано было не ходить. но в роддоме быть. правда греки и прочие обстоятельства все переложили на свой манер. :)

Опубліковано

ну, гм, ми разом ходили в роддом :blink:, чоловік був першим, кому наших спиногризів принесли і дали гріти, я в цей час відходила від наркозу. І, взагалі, я дала чоловікові свободу вибору: хочеш чи не хочеш, зможеш чи не зможеш. Він вирішив, що піде, щоб мене підтримати

Опубліковано

Сама не рожала пока =), но думаю, что желательно (по согласию обеих сторон ) что бы муж присутствовал. Лично мне нравиться как присутствовал Plum. По - моему так и должно быть.

Много раз слышала как парни ( размышляя о будущем, но пока они еще даже не женаты) говорили, что ни в коем случае не пойдут с женой рожать, что там им делать и вобще это противно. Надеюсь, это по молодости =)

Муж нужен рядом для того что бы поддержать, проследить, что б было нормальное отношение к жене, что бы про нее не забыли( как это случается в роддоме на праздники. Врачи бухают, лезут роды принимать, а потом спихивают все на какой-нибудь врожденный сидром, болезнь...К сожалению, есть достаточно примеров из жизни).

У меня соседи - молодая пара, им года по 24-25... На днях родили мальчика. Муж все время провел с женой в роддоме, присутсвовал при самом процессе. Пытался облегчить ее состояние...делал массаж...помогал как мог. Родила за 20 минут и все счастливы =)

Опубліковано

Насчет естественных родов - у нашего роддома контракт на поставку плаценты куда-то за бугор. Вот и заставляют всех рожать самим. Еще иногда колют так называемые стимулянты, которые вызывают сильные схватки и ребенок родится быстрее,

да пошли они со совоим бизнесом... вы и сами знаете куда...

а после стимуляции плацента негодная...

Так вони і стараються не стимулювати. Я лежала півроку на збереженні, то такого надивилася, що дай дорогу, за півроку ні разу не бачила, щоб стимулювали, навіть якщо дуже просили.

Опубліковано

............................................

Насчет естественных родов - у нашего роддома контракт на поставку плаценты куда-то за бугор. Вот и заставляют всех рожать самим. Еще иногда колют так называемые стимулянты, которые вызывают сильные схватки и ребенок родится быстрее, но... у них есть один побочный эффект - перекрывают дитю кислород. Моя когда рожала, ей эти самые стимулянты и вкололи (типа для ее же блага), в результате ребенок родился весь синий и ночь провел в реанимации. Благо ничего плохого не случилось, сейчас мальцу уже 2 года :)

А инфа подтвержденная или так, догадки?

Потому-что мы когда были на "курсах молодых родителей", нам говорили что это всё подлые происки злопыхателей.

Опубліковано

если ты про плаценту - то да. пендосы ведь и финансируют Луцкий роддом. а взамен - берут плаценты.

Опубліковано

Я именно про неё. Я и спрашиваю инфа подтвержденная или так, догадки. Потому как пендосы грят, шо они заботятся о здоровье нашей нации, и делают исключительно потому что класные ребята, прям филиал санта-клуса :)

Опубліковано
Я именно про неё. Я и спрашиваю инфа подтвержденная или так, догадки. Потому как пендосы грят, шо они заботятся о здоровье нашей нации, и делают исключительно потому что класные ребята, прям филиал санта-клуса :)

поэтому их и называют пендосами.

и поэтому они не хотят стимулировать роды.

о каком здоровье можно говорить, когда они просто вымучивают девченок вместо того, чтоб стимульнуть или прокесарить. кстати, после кесарева - тоже плацента вроде как уже негодная для дальнейшего использования в различных областях.

у меня инфа от работников частного гинекологического кабинета.

да и Луцк - маленький. найти подтверждение или опровержение чему-то несложно

Опубліковано
У меня знакомая рожала трое суток, схваток уже не было, а ей даже не пытались ввести стимулятор, девчёнка чуть в реанимацию не попала.

Что это? Происки? Забота о здоровье ребёнка и матери? Или забота о своём кармане - и плевать на всё остальное?

Моя устойчивая ИМХА что именно последнее :)

Как это ни печально, но у меня множество примеров это подтверждающее.

Я даже пытался связыватся с "запретной зоной" на пятом канале и с авторами фильмов "правда про...". От первых глухо, а вторые отшутились. А ведь это очень печально:)

Опубліковано

мдя... разрекламировали мы Луцкий роддом. народ теперь бояться будет там рожать.

кстати, для решения вопросов (иногда даже в жестком виде, я не про драки), муж и должен идти в роддом с женой и контролировать ситуацию. чтобы его жену не замучили многодневными схватками и пр.

Опубліковано

Гроші на ремонт дали якісь дядьки з-за кордону і тепер хочуть за це плаценту.

ніби так. (просто про це всі говорять)

Опубліковано

ай, народ! Я стараюсь, стараюсь сказати, ви мене не чуєте. Коли підходить ОТОЙ МОМЕНТ, жінці страшно, і вона зі своїм страхом сама: як буде, що буде, чи буде боліти, чи все піде нормально, та, купа питань, навіть якщо не вперше. І залишатися в такі моменти самій дуже прикро, дуже приємно, дуже гріє, коли твій коханий (це я про вас говорю) підтримує весь час, всю вагітність (соки носить, за пузо обнімає, уві сні за руку тримає, ходить з тобою на узі і кардіограми, купує теплі м.які речі, говорить про майбутнє), добре, коли ти знаєш, що тебе є кому підтримати і замінити, в разі чого, моїх малих, червоних, слизьких, мокрих і крикливих поклали на голого татка, бо мамі було дуже важко, важка операція, наркоз, велика втрата крові і т.д. Хоча я ультиматумів чоловікові не ставила, я просто пояснила, що мені б дуже цього хотілося, але якщо він не відчуває себе в силах, то не треба, я розумію. Він пішов, за шо я йому безмежно вдячна і дуже ціную його підтримку, бо перший, кого я побачила, вийшовши з наркозу, був мій чоловік, який буцав в тих пластмасових ліжечках двох крикливих малят. Якщо ви любите своїх дружин, якщо ви дійсно вважаєте їх своїми половинами, якщо шлюб і народження дитини - не пусте слово, то бути присутніми на пологах, якщо дозволяють обставини дуже треба (і не обов.язково заглядати, як відбувається сам процес, основне, щоб жінка знала, що ви поруч, і зробите все, що треба).

Опубліковано

так а мы про что говорим? там НАДО быть. хотя бы потому, что в наши идиотские дни тебе никто стакан воды не подаст, если ты ему не заплатишь. не за стакан воды, а за то, что просто подаст. и это еще мелочи. дальше - круче.

Опубліковано

Не знаю. По моему в роддоме работают нормальные люди: Просто пашут как лошади,

в луцк то едут не только со всей волыни рожать, а из ровно и львова тоже едут.

Чтобы там ни говорили про плаценту, что им только денег надо я много видел как сестрички

и в аптеку ходили для рожениц, с которыми муж не захотел рожать и договаривались с

аптекой за без денег, когда у роженицы денег не было. Конечно хорошо когда деньги есть

и ты их даешь. Но всякое бывает. Я в роддоме три дня провел после родов и могу сказать

что с таким потоком людей любой запарится очень быстро и будет делать все на автомате,

без лишних улыбок, эмоций которые так нужны при родах. И то на мой взгляд они стараются,

по человечески подходят. Так что не надо плохое, думаю в сравнении с другими городами

где не роддом, а жесткая прагматичная операционная у нас в Луцке очень и очень неплохо.

Опубліковано

Костя, не в обиду... но то что ты написал - напоминает про Луцкий автобазар. тоже со всей Украины везут машины (или везли). потому как прорекламировали хорошо в свое время. но он ведь не дешевле. кто пригонит тачку продавать из Донецка в Луцк, если оно в Луцке дешевле? никто. тут продать лучше было.

а про сестричек в аптеку которые ходили... ничего не скажу. не рожали в Луцке. не знаю, радоваться или огорчаться по этому поводу. но я доволен Киевским результатом :)

а нормальные люди - они везде есть. и в роддомах и даже в верховной раде. только их все меньше и меньше... :)

• 4 тижня потому...
Опубліковано

Перш за все чоловік повинен вирішити сам собі - а чи не зашкоджу я, а чи не почну лікарів шугать і т.д. Саме головне в цій справі що рідна людина сильно допомагає породілі.

Я був на других родах моєї жінки. Фоток наробив. Памятаю як трішки вилізла голова а моя жінка перехотіла тужитись то я її круто взбодрив ну і .... зжав чуть чуть. Кароче получилось класно і навіть весело. Все таки дородова і післяродова позитивна, рідна обстановка допомагає.

Я ЗА!

• 7 місяців потому...
Опубліковано

Я чув, що у наших пологових будиинка (зокрема, у Луцькому пол.будинку) продають плаценту американцям. Це правда? Чи це чутки? Але, як кажуть, диму без вогню не буває... Хтось щось чув про це?

Опубліковано

Німцям, і не продають, а віддають. "Платять" за реконструкцію/ремонт/обладнання приміщення пологового будинку.

Поправте якщо десь не правий! (бо володію саме такою інфою)

Опубліковано
Когда рожала моя жена,то врачи были расстроены тем,что плацента была испорчена.Убытки,видать.

Не обов*язково. Неціла плацента свідчення того, що залишки є

на стінках матки, а це може тягнути за собою чистку і т.д.

Чи продають не знаю, але знаю що з плаценти виготовляють ліки.

Якби там не було, а наш роддом попереду по всій Україні. Народжувала двох дітей, і при старону і новому роддомі. То маю з чого порівняти. До нас і з Києва їдуть народжувати. То для мене головне, що пологи відбувалися в хороших умовах і по-природньому, а не "по-совєтські". І навіть, якщо то така плата, то я згідна віддати свою плаценту, щоб народити дитину в таких умовах і без всяких штучних ускладнень. ІМХО, звісно.

Опубліковано

Докину з вашого дозволу кілька ремарок. Одразу зауважу, що я жіночої статі, відписуюсь з чоловікової реєстрації :) Так от - народжувала теж з перервою в 7 років - "по-старому" і "по-новому".

ПО-старому - стимульнули не в тему, без будь-якого початку процесу, бо "вже строк", в результаті ургентно кесарили, травмували малого, життя дитини і моє було під великим питанням. через кілька днів в реанімацію до мене прийшов лікар і сказав подякувати йому за те, що матку мені лишив. Слава Богу, з сином і зі мною з часом все стало добре. А гінеколого мене досі в місті обходить десятими дорогами, хоч відбувся невеликим переляком, переписавши за ніч мою картку. На теперішній розум і можливості - все було б інакше ;)

ПО-новому - картку я вже ксерила і попереджувала про це дільничного лікаря :) в пологах не стимулювали зовсім і були б проблеми, якби совісний лікар (не проплачений, просто черговий), сказавши (дослівно) "я не сатаніст, і я тут нічим не торгую", шикнувши медсестрі "ти нічого не бачила і взагалі вийди звідси", не дав потрібну таблетку через 8 годин потуг. Подяка йому і доземний уклін.

Тому - моя думка - всьому має бути межа. і до всього має бути розумний підхід, не затуманений ні грішми за плаценти, ні якимись званнями "найкращого пологового будинку". До речі, статистики про задушених в процесі "природних пологів" дітей не оприлюднюють. Лікарі у приватних розмовах кажуть, що ТАКІ Є, цифру називали з другого десятку. ЗА рік, за півроку, за якийсь інакший строк - не знаю. АЛЕ навіть якщо це ОДНА ДИТИНА, то чи варті ті плаценти ТАКОЇ ПЛАТИ??? А почута від однієї колєжанки фраза, сказана їй "доброю" медсестрою, просто вбила. "За дітей тепер добре платять, ви собі ще народите".

Я не зла. і взагалі гуманіст. але повбивала б.

Опубліковано

я знаю таку штуку, що ніби ціна плаценти близько 1000$ вотт.....Раніше старались всіх "роженіц" кесерити, а зараз по "технології" всі народжують в основному самі (сам 2 місяці назад "брав участь" :lol: ) А ремонтик в пологовому непоганий зробили.....

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...