Перейти до змісту

На міжбанку закінчився долар

drap

Рекомендовані повідомлення

Ну добре, є в мене пару грн., що мені робити? Долар все одно виросте - це факт. Гривники мої вже почали обезцінюватись... конвертувати в ує? Тоді ж бо буду панікьором?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бартерные схемы отменили

Да лан, никто мне не запретит неофициально обменять ноут HWman'а на пару центнеров картошки, мяса и еще чего пожрать. Главное в курсе обмена сойтись с ним :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну добре, є в мене пару грн., що мені робити? Долар все одно виросте - це факт. Гривники мої вже почали обезцінюватись... конвертувати в ує? Тоді ж бо буду панікьором?

А що для тебе важливіше: зберегти заощадження чи не бути панікьором перед бордовськими аналітєгами? Економісти радять гривневий депозит - відсотки частково, а може й повністю перекриють оці качєлі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ярликі панікьорів вішають ті, кому нічого втрачати. А якщо людина мала прозапас кілька тисяч грн, їй хочеться зберегти зароблене нелегкою працею. Насправді "погоду" на валютному ринку роблять не "панікьори", які хочуть придбати 500-2000 дол., а ті, хто затарюється на 1-2 млн дол. ВІдчуваю, що ПР, перестраховуючись на випадок поразки на виборах, здійснила приватну емісію гривні. Через механізм нарощення ліквідності потрібних банків ці гривні зайшли у комерційні банки. Далі банки на міжбанку вигрібають "мох і болото", урізаючи під "нуль" інші позиції.

Наступний сценарій - це гра на підвищення курсу долара і його поступова продажа за суттєво вищим курсом, аби повернути НБУ виділену "допомогу" (якщо буде виявлено таке бажання). А різниця - собі у кишеню. Ось так, на чужих грошах заробляються капітали. Оскільки за ПР стоять переважно експортери, то девальвація гривні їй цілком вигідна. Деякі надії на те, що курс триматимуть дає фактор розрахунків з РФ за газ. Цим вищий буде курс долара, тим більше необхідно буде доплачувати з бюджету.

P.S. Сподіваюся фактор виборів не дозволить владі допустити великої девальвації. Інкше піднімуться ціни на усе, в першу чергу на пальне, а що за цим послідує, думаю усі розуміють.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От коли бакс закінчится у валютчиків, тоді почнеться паніка :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Жоден, як і ті що пишуть протилежне, як і ти, зрештою. Це Спарта Борда. ;)

Реальний курс не може бути визначений, оскільки валюта не є вільноконвертованою. Жоден з методів, методик чи моделей не є ідеальним або загальнопризнаним. Навіть методика МВФ, сугубо імхо (без подальшого холівару), є направленою на певні інтереси і зовсім не відображає реальний стан речей.

Так, можуть існувати певні гіпотези, які наближено моделюють баланси і плюс/мінус показують якусь картинку. Наприклад те що навів Ді. Але різниця в розрахунках і саме головне результатах надзвичайно велика. Тому всі, хто пише (на кухонно-побутовому рівні) про занижений чи завищений курс гривні - елементарно брехуни або популісти.. ну ще є третя категорія безграмотного копіпасту.

Щодо схеми розрахунку курсу гривні саме до долара США згідно наших реалій, то при стабільному експорті/імпорті та без значних коливань на внутрішніх чи зовнішніх ринках, курс в районі 8грн можна спокійно тримати до нового року. Головне щоб по Євросоюзу не шандарахнули, але це відноситься до "зовнішніх" коливань.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що для тебе важливіше: зберегти заощадження чи не бути панікьором перед бордовськими аналітєгами? Економісти радять гривневий депозит - відсотки частково, а може й повністю перекриють оці качєлі.

Отож бо й воно... Тут вже начитаєшся!

Давно хотів оновити деяку побутову техніку. Думаю, зараз саме час.

До речі:

События, которые произошли 4 сентября 2012 года, очень похожи на спланированные действия валютных спекулянтов, которые таким образом решили хорошо нажиться на населении. Очень странно было читать в СМИ, что со слов одного из валютных брокеров на межбанковском рынке закончилась валюта во вторник. Ибо не понятно, как этот брокер мог такое увидеть, так как валютные операции в Украине уже давно осуществляются только с помощью специальной электронной системы, доступ к которой имеет только НБУ, но никак не один из брокеров одного из банков. Скорее всего, этот валютный брокер и был одним из четырех участников спекулятивной атаки
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі:

События, которые произошли 4 сентября 2012 года, очень похожи на спланированные действия валютных спекулянтов, которые таким образом решили хорошо нажиться на населении. Очень странно было читать в СМИ, что со слов одного из валютных брокеров на межбанковском рынке закончилась валюта во вторник. Ибо не понятно, как этот брокер мог такое увидеть, так как валютные операции в Украине уже давно осуществляются только с помощью специальной электронной системы, доступ к которой имеет только НБУ, но никак не один из брокеров одного из банков. Скорее всего, этот валютный брокер и был одним из четырех участников спекулятивной атаки

Трєвогатрєвогаволкукралзайчат!!!11

Дилеру хоть ім'я "поковарніше" вигадали? Для більшої правдоподібності? :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

еее.... а якшо я з ним згоден - я теж серед баранів та інших?

kvk.jpg

це для дебілів

Богу в очi твоi таблицi, як то кажуть. Але люди вже не раз обпiкались стрiмкою iнфляцiею й не хочуть губити зайвого. В останню кризу теж таблицi тикали, кричали що все за***сь по телевiзору, а курс лiз по декiлька десяткiв копiйок за день, й теж кричали, що ото телепнi скуповують доллари й усугубляють ситуацiю. Так то воно так, але нас телепнiв то багато, кожен хоче втратити по мiннiмуму, а получается як завжди. Та й приймав би я до уваги вашi зауваження, якби ви з Соромiтником мали б зараз налу так тисяч по чотириста гривень й не купували б бакс й кричали, що все добре й нiчого не буде. Але навiть у цьому випадку я робив би як вважаю за потрiбне, бо он послухав колись Вишню, який клявся божився, що завтра я в нього по тому ж курсу куплю, попав на рiзницi на 200грн за добу. Пiсля цього я нi до нього ногою нi завiрянь нiчиiх не слухаю, роблю так як вважаю за потрiбне, так це моi помилки в разi чого, але рiшення приймаю я сам й вiдповiдальнiсть несу теж сам

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не знаю, хлопці..Курс-курсом, но яйця вже продають 12 ре за десяток (були 10), коли спитала у бабусі, шо ж так подорожчали,

та інтимним голосом мені сообщіла: бо доллар виріс)))))))

(а ви: міжбанк, міжбанк...:-D)

А може просто патамуша монополія?А долар так,для годиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все ти правильно робиш - кожен сам собі режисер.

Я тіко не догнав навіщо ти мене образити намагався ?....

P.S.: жалію що я не твій валютчик :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якби ти цікавився доларом щодня а не тільки при істерії то знав би що в ощадбанку долара на день в вільний продаж кидаю мало завжди

Працівники торчинсього відділення Ощадбанку сьогодні відмовилися продавати долар, мотивуючи свою відмову наказом "зверху", а не вісутністю долара. Хоча зранку запевняли, що долар є і купити можна без проблем.

У відділенні на ДПЗ, сказали, що привезли 200 доларів і ті вже продалися.

Не то шоб панікую, але повернули позавчора борг 300 доларів гривнею, хотів перевести назад у доляри :)

Переведи в Хорохорині в капусту пекінку по 2грн за кіло, весною вона по 10 буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не знаю, хлопці..Курс-курсом, но яйця вже продають 12 ре за десяток (були 10), коли спитала у бабусі, шо ж так подорожчали, та інтимним голосом мені сообщіла: бо доллар виріс)))))))

той самий баян чув від брата кілька років тому, правда він у Києві живе...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все ти правильно робиш - кожен сам собі режисер.

Я тіко не догнав навіщо ти мене образити намагався ?....

P.S.: жалію що я не твій валютчик :)

якби хотiв образити то образив би. Просто ти ведеш себе нiбито всi навколо тебе дурнi, а ти все знаеш й зверхньо дивишся на нас з Олiмпа й мимоволi кидаеш нам своi откровення. Можливо це й не так, але менi так здалося, а в iнших людях найбiльше бiсить те, чим i сам iнодi грiшиш :)

ЗЫ а по темi, якшо то навiть i *утка*, тобто штучно створене пiдвищення, то тi що це замутили, мабуть передивились художнiх фiльмiв про экономiчнi афери й не розумiють, що в нас не Европа, й в нашiй ледь тримаючiй на ногах економiцi, якщо кинеш камiнчик то лавину можна й не зупинити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Швидше за все вліда діє на випередження( а сумніватись, що це відбувається без дозволу влади ніяк не приходиться).

Качнути зараз курс ,відкотитись трохи ,теж зараз і через два місяці всі вже звикнуть до 8.50 скажімо ,і в опозиції не буде козирів перед самими виборами.

При цьому ще й зароблять на паніці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

той самий баян чув від брата кілька років тому, правда він у Києві живе...

То заграй на тому баяні бабусі (крайній ряд справа, центральний ринок), вона курям сідала файненшинел таймом підстеляє, очевидно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто-небудь бачив в яких банках чи обмінниках продають сьогодні долари? Чи поки що кругом стандартна відповідь - "доларів нема, доларів не продаємо"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто-небудь бачив в яких банках чи обмінниках продають сьогодні долари? Чи поки що кругом стандартна відповідь - "доларів нема, доларів не продаємо"?

оце вже конструктивно

Спробуй зранку можливо пощастить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні на авторинку знайома взяла бакс по 8.10 а колега по 8.20. правда пару соток.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

великі компанії зараховують по 8.18 страхуючись

...а черга оленів біля валютчиків так і не дозволяє запуститися Говерлі.... хватай по 8.30 - завтра по 9....ааааа, ми все умрьом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно спробував купити долари через Приват24. По 8.16 без проблем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сьогодні був в приваті, курс 8.16, обмеження на продаж вже зняли, от тільки не перепитав чи є в касі ті долари, але думаю якщо походити можна знайти, ще як варіант можна відкрити депозит в доларах (принести гривні і купити в них долари, так можна навіть якщо їх немає в касі) на найкоротший термін і через місяць вже забрати долари.

Моя думка: курс долара зараз стримують перед виборами, щоб не зіпсувати собі імідж, а після вже буде що буде, прогнозувати таке неможливо. Якщо є значна сума грошей краще взагалі в різних валютах тримати, а якщо нема, то і немає за що переживати :).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Найкраще заробляти гроші десь в Америці, чи Європі- ну а тратити вже тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зранку був у відділенні Привата на Винниченка.

підходила жінка питала чи є бакси на продаж. відповідь - немає

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...