Перейти до змісту

Завалився будинок над магазином Лига-Нова

Malchyk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Але ж архітектори чи хто там дали дозвіл на перепланування ? З кого тоді будуть питати ? Чи замнуть ?

Ти шо незнаєш цих архітекторів ? Приходиш , кладеш на стіл стількі штук Григорія Сковороди поки він не розпливеться той "архітектор" від задоволення.

Опубліковано

купа непотрібних фотографій...

Є дві фотки на несучу але не з боку завалу.

таке відчуття що не хочуть показувати інший бік...

Так,фото лишніх багато. Сама цікава - передостання.

Мені здається чи плита між1 і 2 поверхм таки має прогин ?

Опубліковано

Будинок в якому я мешкаю також має аварійний стан. Нещодавно і шар грунту зїхав :(. Жек знає і відмовчується. Куди звертатись, в які кабінети стукати ?

Люди розсуждайте правильно. Хто завжди виділяв гроші на поточний ремонт чи на реконструкцію?? За СССР це був міський і державний бюджет, з того часу нічого не змінили, просто грошей з кожним роком все менше і менше виділялось. А ЖЕК повинен виконувати те за що йому платять, і не по принципу "За гроші і дурак зможе"... Я свій договір з ними перечитав, там нічого немає такого. Вони швидше обслуговують людей, і менше будівлі, судя по коштам які я плачу їм...

І я бачу вирішення проблеми тільки через людські руки. Хулі приватний будинок власник ремонтує/обслуговує, клоповнік теж житло, і якщо платити відповідно, то і стан буде відповідний. Державі вже давно по#$й на своїх громадян, а коли житловий фонд без обслуговування зноситься суттєво, то держава взагалі скаже, що це люди повинні... Спроба з ОСББ ще з 90-х, а толку??

Опубліковано

А я собі уявляю, скільки зараз перевірок пройде по ВСІХ магазинах/аптеках/офісах, розташованих на перших поверхах багатоповерхівок, і скільки "лівих" приписів і відкатів намутять наші чиновники, оскільки "перевірка без припису і штрафу заборонена внутрішньою інструкцією". Постраждає чимало людей і організацій, а корумпована влада лише наживеться.

Опубліковано

Андрій Віталійович, Не скажіть. Декого (для показухи, а може й не тільки) закриють точно. Дехто бігом почне робити ремонти і дозволи. А їх тепер не так дешево буде отримати! ОДним словом - почнеться двіж! Згадайте, як в минулому році обвалився козирьок над під'їздом на 33-му кварталі! Так їх ВСІ поміняли в межах роботи ЖЕК-а.

Опубліковано

Zheny@,ну те що пару "показових виступів" зроблять не міняє ситуації в корні)) основна ж маса - хабарі...

сумніваюсь. кому треба такі новини перед виборами?

Опубліковано

Я думаю, що на перепланування ніхто дозволів не давав - а якшо і воно було, то було тільки НЕЗАКОННЕ...

а я думаю що за певну винагороду все дозволили :)

анекдот:

- куме, ходімте пива поп’ємо!

- ні, куме не можу

- а горілки ?

- також ні...

- а що сталось ?

- та був у лікаря, він мені заборонив.

- тю, я також був у нього, так за 100 у. е. він мені все дозволив...

Опубліковано

В магазині був ліфт у підвал ніби як півтора поверхи. Набагато пізніше в тому підвалі встановлювали броньовані двері, знесли частину бетонної стіни. Від дверей вверх поповзла тріщина, пізніше знесені підпорки 1 поверху.

Опубліковано

Луцька мерія відкрила рахунок, на який можна переказати кошти для постраждалих внаслідок обвалу 5-поверхівки на вулиці Рівненській.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи муніципалітету.

Реквізити для допомоги постраждалим:

Розрахунковий рахунок № 31512931700002

ЗКПО 38009628

КБК 50110000

Банк ГУДКСУ у Волинській області, одержувач місцевий бюджет м.Луцька

Призначення: добровільні внески на подолання наслідків техногенної аварії по вулиці Рівненській, 109

Опубліковано
одержувач місцевий бюджет м.Луцька

це вилами на воді писано. є інформація хто відповідатиме за зібрані кошти та їх розподіл?

Жаль... Краще б якась благодійна організація.

от й я про це...

Опубліковано

Андрій Віталійович, Не скажіть. Декого (для показухи, а може й не тільки) закриють точно. Дехто бігом почне робити ремонти і дозволи. А їх тепер не так дешево буде отримати! ОДним словом - почнеться двіж! Згадайте, як в минулому році обвалився козирьок над під'їздом на 33-му кварталі! Так їх ВСІ поміняли в межах роботи ЖЕК-а.

блін, а я і не знав про той козирьок. думав ще, чого то раптом вони взялись цеглою мурувати по краям мій козирьок. в нас був не геть аварійний, але потрошку маленькі камішки сипались. хоч щось їх розворушило.

Опубліковано

Нижче лежали торці панелей, ті, що виходять на зовні (на фасад будівлі зі сторони входу в під'їзд).

Несучі стіни з 2 по 5 поверх в квартирах незмінені (з фото).

Отже причину потрібно шукати в втраті несучої (несівної) здатності або фундаменту під зовнішньою стіною (що малоймовірно) або у зовнішній стіні першого поверху.

Шукати потрібно не тільки того хто не проконтролював, але й того через кого це сталося... на першій і останній сторінці ДБН вказано, що порушення його правил карається чинним законодавством.

Фундамент і цоколь будівлі вже обстежено і вони в нормальному стані. Значить причина вище, а саме - зовнішня стіна першого поверху...

Якщо взяти до уваги фото з упавшим кондиціонером то напрошуються наступні висновки:

- кондиціонер досить потужний і під час його роботи виникали вібраційні коливання, які передавалися на стіну;

- місця кріплення кондиціонера (або його анкеровки) були зруйновані від впливу вібрації;

- вібрація від кондиціонера також привела до відшаровування цегли в стіні і часткової мікроруйнації конструкції стіни (віиникнення мікротрищин і деформацій), а якщо врахувати що стіна не однорідний матеріал (цегла + розчин) то вона просто почала розлазитися;

- зі зменшенням товщини стіни (частина цегли просто повивалювалася разом із кондиціонером) збільшився тиск на ту частину стіни, що залишилась...

- і стіна не витримавши навантаження (потрібно врахувати, що зправа і зліва великі віконні пройоми і половина маси всього що було над ними також передавалася на цю стіну) зруйнувалася.

Цей кондиціонер ОДНОЗНАЧНО "причетний" до руйнації стіни. Ніхто не мав права його там кріпити.

P.S. Також причетні і ті, хто через свою бездіяльність призвів до цієї біди... (не проконтролював і не відреагував на звернення жителів будинку)

По майбутній долі будинку - то ніхто його зносити не буде. Відновлять перекриття між поверхами (моноліт), відновлять зруйновану частину несучої стіни та частину зруйнованої покрівлі.

В Києві є прецедент із зруйнованим під'їздом 3-під'їздного будинку. Так от - торець стіни там "зашили", а будинок залишився 2-під'їздним.

Хоча логічніше (якщо врахувати що то стара будівля) повністю її знести - а на її місці побудувати, як мінімум 9-ти поверхівку з посиленими фундаментом та цоколем для зменшення впливу вібрацій від автомобільного транспорту...

Для інвесторів ділянка під будівлею надзвичайно приваблива. І якщо її запропонувати (а також весь б/в матеріал після демонтажу) в обмін на знесення будівлі то вони повинні погодитися...

От так в Луцьку появився ще один "аварійний" будинок в якому люди роками не зможуть продати своє житло...

Опубліковано

Я думаю вібрації від дороги були значно вищі за вібрації кондиціонера, хоч і досить потужного, хіба що той кондиціонер був сильно-сильно розбалансований :0159:

Опубліковано

для ефекту резонансу не потрібно великих потужностей )

а як видно з обвалу кірпічіків таке "діло" там було

Опубліковано

Звертав увагу що часто великі кондюки не висять на стіні, а встановлені на землі (з якоюсь подушкою), а навколо огороджується гратами. Типу як біля супермаркетів.

А щодо винуватця - кондюка я вище писав. А начальник жека тут "ніпрічьом". ;)

Опубліковано

Опір матерів та особливості функціонування холодильних машин - це щось новеньке на борді :)

Дуже пізнавальне чтиво...

хочу ще!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...