paksivatova Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 13:45 Поділитися #1 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 13:45 Дорогі форумчани, як Ви ведете сімейний бюджет і плануєте витрати? Чому надаєте перевагу - записам в таблицях Еxcel, програмам типу "Домашня бухгалтерія" встановленим на компах і ноутах або ж безплатним онлайн сервісам на кшталт "4 конверти" ? Чи такими дрібницями взагалі голову не забиваєте? Проаналізувавши свої витрати, розумію,що гроші,які витрачались бездумно і по настрою,можна витратити з більшою користю. Тому підшукую оптимальний варіант для зваженого та оптимального ведення видатків та доходів. Буду вдячна за Ваш досід в плануванні бюджету Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dream Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 13:52 Поділитися #2 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 13:52 Я, як наші можновладці, - витрати не рахую. А прихід вписую в google docs. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
paksivatova Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 13:55 Автор Поділитися #3 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 13:55 Я, як наші можновладці, - витрати не рахую. А прихід вписую в google docs. і я не рахувала,поки одного разу не прорахувала Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lilechka Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 14:21 Поділитися #4 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 14:21 Користуюсь цим сайтомЯ, напевно, погано шукала, бо кращого для себе не знайшла Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dream Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 14:29 Поділитися #5 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 14:29 Я, як наші можновладці, - витрати не рахую. А прихід вписую в google docs. і я не рахувала,поки одного разу не прорахувала В мене вже були спроби рахувати щоденні витрати - десь на півроки терпіння вистачило. Юзав "Домашнюю бухгалтерию". Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
laska Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 14:39 Поділитися #6 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 14:39 В мене вже були спроби рахувати щоденні витрати - десь на півроки терпіння вистачило. То ти ще терплячий, мене ледь на місяць вистачило. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Oksana04 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 14:42 Поділитися #7 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 14:42 З такої ж теми:В нас спочатку була якась програмка, яка протрималась 2 міс. Зараз, вже більше як пів два роки - ексель (і для підприємництва і для дому). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zeuss Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 15:14 Поділитися #8 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 15:14 Ога! Я щітаю, шо мамзель, яка щодня слідкує за ключовими віхами за посередництвом еп, повинна не просто вести банально активи з пасивами, а застосовувати кореляцію з відхиленнями, дискретний простір і тримати в арсеналі мінімум одним з аналізів вибіркової дисперсії Зю подивіться http://home.finance.ua/, є клієнт на андроід (мобільність), розділ на форумі сайту, де враховують побажання.. часто роблять оновлення. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
paksivatova Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 16:09 Автор Поділитися #9 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 16:09 маю роботу на вечір , потестую 2 програмки1. з попередньої темки від adebt - http://easyfinance.ru/ та 2. http://sanuel.com/ru/family/ Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MOTOROLLLA Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 16:27 Поділитися #10 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 16:27 Пробувала записувати прибутки і витрати в таблицю. Через тиждень, одна думка про це викликала рвотні позиви.Таблиць, дебетів і кредитів вистачає в бізнесі - домашні витрати не записую.Намагаюся заробити стільки, щоб взагалі не думати про такі дрібниці.Життя надто коротке. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
difoto Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 17:15 Поділитися #11 Опубліковано 1 Квітня, 2012 в 17:15 Як каже мій швагро - "Нема грошей - курю бички і хожу пішки. Є гроші - курю мальборо і іжджу на таксо." Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
paksivatova Опубліковано 4 Квітня, 2012 в 12:03 Автор Поділитися #12 Опубліковано 4 Квітня, 2012 в 12:03 Хоча на сайті Family 10 й пише ,що це "программа для учета личных финансов №1 в СНГ" , на мій погляд фуфло !!!! Скудний перелік витрат,багато позицій доведеться самотужки додавати,неприємний інтерфейс Свій вибір зупинила на https://easyfinance.ru/ ,все влаштовує, лише кілька статей видатків підредагувала й валюту Веду бюджет лише 3 дні, + в тому,що кошти стала витрачати по необхідності , необдуманих витрат стало значно менше . Поки нудьги або невдоволення від ведення такого обліку не відчуваю, можливо через те,що я знаю ,на що витратила кожну копієчку з 3000 грн за 3 дні і не думаю "а де ж гроші ?!" подивимося,які враження будуть через місяць,півроку,рік ... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
paksivatova Опубліковано 4 Квітня, 2012 в 13:08 Автор Поділитися #13 Опубліковано 4 Квітня, 2012 в 13:08 подивимося,які враження будуть через місяць,півроку,рік ... якщо вистачить терпіння мені не шкода в день 5 хвилин для домашньої бухгалтерії, можна чаю попити і звіт оновити приємне ,чи то смачне з корисним Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MOTOROLLLA Опубліковано 4 Квітня, 2012 в 13:48 Поділитися #14 Опубліковано 4 Квітня, 2012 в 13:48 Романтик ти, paksivatova)) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 13 Жовтня, 2012 в 06:42 Поділитися #15 Опубліковано 13 Жовтня, 2012 в 06:42 привіт. Дало ведення домашньої бугалтерії якісь результати?Ми купили хлібопічку. Щоб мати свіжий смачний хліб. А в результаті майже тисячу грн в місяць економимо, бо не ходимо кожного дня в магазин й не купуємо, що не збирались Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
LaMeRiLKiN Опубліковано 13 Жовтня, 2012 в 07:03 Поділитися #16 Опубліковано 13 Жовтня, 2012 в 07:03 Ми купили хлібопічку. Щоб мати свіжий смачний хліб. А в результаті майже тисячу грн в місяць економимо, бо не ходимо кожного дня в магазин й не купуємо, що не збирались какая же у вас хлебопечка хорошая... хлебопечка-самобранка что ли Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SunSeth Опубліковано 14 Жовтня, 2012 в 03:59 Поділитися #17 Опубліковано 14 Жовтня, 2012 в 03:59 Ні, вони, напевно, собі навіюють, що не купують в магазинах попутно зайвого. П.с. Можна ще корову на балконні завести... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Boomboxic Опубліковано 14 Жовтня, 2012 в 05:57 Поділитися #18 Опубліковано 14 Жовтня, 2012 в 05:57 Користувався колись сервісом http://homemoney.uaДуже все наглядно і просто. Але то така нудота кожен день заходити і заповняти витрати. Один день провтикав і сидиш чухаєш рєпу - чому 5 гривень в катлєті не хватає.Але 2 висновка я собі зробив:1. Близько 10-15% витрат іде на подарунки (ДР, весілля, Новий Рік, 8 Березня, Валентина і т.д.)2. Бухать надо меньше тчк Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
pyta Опубліковано 16 Червня, 2015 в 15:55 Поділитися #19 Опубліковано 16 Червня, 2015 в 15:55 Стара темка, але. Користуюсь програмою CashFly. Безкоштовна, прикольна, непогано зроблена) Отут вона є: http://www.softportal.com/software-1128-cashfly.html І там цікавий мануал не для профі, а для "пересічного користувача" написаний. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Quiet Опубліковано 16 Червня, 2015 в 16:12 Поділитися #20 Опубліковано 16 Червня, 2015 в 16:12 Я зупинився на цій https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vitvov.profit&hl=ru Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Roman_1984 Опубліковано 25 Червня, 2015 в 14:23 Поділитися #21 Опубліковано 25 Червня, 2015 в 14:23 Веду прото табличку в Екселі, вже років 6 напевно.Спочатку фіксував витрати попунктно - типу хліб... молоко... і т.д. Потім почав по магазинах))))Дружину то троха))) дратується, то для неї зробив послаблення - не пам'ятаєш, що купляла, то хоч фіксуй скільки бабла взяла з конверта. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Ko3bMa Опубліковано 11 Серпня, 2015 в 07:23 Поділитися #22 Опубліковано 11 Серпня, 2015 в 07:23 Закон Е́нгеля — із зростанням величини доходів частка витрат на придбання товарів першої необхідності скорочується.Закони Енгеля зводяться до наступних положень:- бідні родини витрачають відносно більше на необхідне для життя — їжу і житло;- частка витрат на харчування знижується в міру зростання доходів, а частка витрат на житло стабілізується;- витрати на дорогі предмети підвищуються в більшій мірі, ніж дохід. При зростанні доходу споживача споживання їм вторинних благ зростає в більшому ступені, ніж споживання благ першої необхідності;- при зниженні ціни одного з благ і сталості ціни на інше благо збільшується попит на благо, ціна якого знижується, причому здійснюється відносна заміна ним іншого блага!---------------------------Сегодня мы хотим рассказать вам об эффективной системе ведения бюджета — методе кувшинов. Его смысл в том, что каждый месяц вы распределяете деньги по шести кувшинам, каждый из которых предназначен для определённых трат. Этот метод поможет вам тратить деньги с умом и только на то, что действительно необходимо.Кувшин 1: расходы на самое необходимое (55% от вашего бюджета)Деньги, лежащие в этом кувшине, предназначены для расходов на повседневные нужды и для оплаты счетов. Сюда включается следующее: плата за аренду, ипотеку, коммунальные услуги, питание, транспорт, одежду, траты на медицинское обслуживание, оплата налогов и так далее.Кувшин 2: расходы на развлечения (10% от вашего бюджета)Деньги из этого кувшина можно потратить на то, чтобы побаловать себя. Вы можете приобрести дорогую бутылку вина, сделать массаж или купить билеты в кино, театр и так далее. Этими деньгами вы можете распоряжаться так, как пожелаете.Кувшин 3: сбережения (10% от вашего бюджета)Это ваш личный «золотой запас», ключ к финансовой независимости. Деньги, которые находятся в этом кувшине, должны использоваться для инвестиций, они обеспечивают вам получение пассивного дохода. Вы не должны тратить эти деньги до тех пор, пока не получите прибыль от ваших инвестиций. Но даже в этом случае вы тратите не сам «золотой запас», а именно деньги, которые он вам приносит.Кувшин 4: расходы на образование (10% от вашего бюджета)Деньги из этого кувшина следует тратить на оплату учёбы, а также на самообразование. Вкладывайте деньги в своё развитие. Вы сами — это ваше самое ценное вложение, никогда не забывайте об этом.Вы можете потратить эти деньги на книги, оплату курсов — словом, на всё, что поможет вам развить свои навыки и способности.Кувшин 5: резервный фонд (10% от вашего бюджета)В этом кувшине вы копите на крупные расходы, например на технику, автомобиль, отдых и так далее. Необходимо ежемесячно пополнять этот кувшин, так как он залог вашей финансовой стабильности и уверенности в завтрашнем дне.Кувшин 6: расходы на подарки и благотворительность (5% от вашего бюджета)Используйте деньги из этого кувшина на подарки близким или на благотворительность. Вы можете пожертвовать деньги детскому дому, приюту для животных или просто помочь нуждающимся.---------------------------Цікавить, в основному, метод отих кувшинів.Хто чув-користувався? Наскільки він відповідає дійсності? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
vaz75 Опубліковано 11 Серпня, 2015 в 07:47 Поділитися #23 Опубліковано 11 Серпня, 2015 в 07:47 Веду прото табличку в Екселі, вже років 6 напевно.Спочатку фіксував витрати попунктно - типу хліб... молоко... і т.д. Потім почав по магазинах))))Дружину то троха))) дратується, то для неї зробив послаблення - не пам'ятаєш, що купляла, то хоч фіксуй скільки бабла взяла з конверта.Те ж років зо 4 веду, не скажу, що сильно стали економити, але бачимо реальний стан речей і можна спланувати витрати. Родина звикла і звітує щодня. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lilechka Опубліковано 11 Серпня, 2015 в 17:24 Поділитися #24 Опубліковано 11 Серпня, 2015 в 17:24 Цікавить, в основному, метод отих кувшинів.Хто чув-користувався? Наскільки він відповідає дійсності?Зустрічала вже декілька разів у літературі таку систему. Але часто її називають методом конвертівДещо взяла собі з цього Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Amelie Опубліковано 13 Серпня, 2015 в 12:26 Поділитися #25 Опубліковано 13 Серпня, 2015 в 12:26 Цікавить, в основному, метод отих кувшинів.Хто чув-користувався? Наскільки він відповідає дійсності?Зустрічала вже декілька разів у літературі таку систему. Але часто її називають методом конвертівДещо взяла собі з цьогоПро ті "кувшинчики" ще навіть не чула, як вела свої конвертики з більшою кількістю категорій. Так ось на теперішній час вони дуже виручають нашу сім'ю . Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.