Перейти до змісту

Наболіло.. про тролейбуси які покидають місто..

Panterka22

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
7 minutes ago, vetalforever said:

Далі вузенький проспект Волі з літерою "А" я просто не бачу.

Нічого собі вузенький! Повноцінні полоси широкі, 2/3 з яких правда завжди займають припарковані (навіть під знаком) авто. Притому що ці авто 1) в центрі міста взагалі зайві; 2) при потребі для них робиться карман у тротуарі, якраз на ширину того шматка, що перед тавками, по якому майже ніхто не ходить; 3) все це звичано якшо розглядати пріоритет громандського транспорту, бо якшо думати про власників авто і шоб їм було зручніше - то всьо, виходу нема ;)

Опубліковано
10 minutes ago, Zheny@ said:

мерія. І аж ніяк не ЛПЕ.

А ЛПЕ звичайно ж немає ніяких нарікань зараз до інфраструктури? Все всіх влаштовує? ))

Опубліковано
23 хвилин тому, itax сказано:

А ЛПЕ звичайно ж немає ніяких нарікань зараз до інфраструктури?

промовчу

24 хвилин тому, itax сказано:

Все всіх влаштовує? ))

двічі промовчу

Опубліковано

site.ua
 alexander.skakunov
Александр Скакунов
Электронный билет во львовском трамвае
Вчора о 22:48
71811
Во Львове всего месяц назад запустили трамвай №8 — из центра в район Сыхов.

На прошлой неделе на этом маршруте в тестовом режиме заработало ещё одно нововведение — электронный билет. Выглядит это так.

Вы видите наклейку со специальным QR-кодом на стене трамвая.

Достаёте телефон, открываете приложение Privat24 и им сканируете QR-код.

Оплатив 2 грн за проезд, вы получаете красивый электронный билет.

По нажатию кнопки "Компостувати" билет активируется. Получается так:

Пока немногие пассажиры спешат воспользоваться этой услугой и привычно играют "в передавайку".

Технология выглядит многообещающе потому, что не требует установки дорогостоящих терминалов, считывателей карт и т.д. — требуются только специально подготовленные QR-коды, а смартфоны и Privat24 есть у значительной части населения.

Минусы:

нет возможности съесть "счастливый" билетик :)
иностранцам будет трудновато воспользоваться услугой без Privat24.
Также остаётся надеяться, что не слишком технически подкованные пользователи не станут пытаться прокомпостировать свой смартфон, а также передавать телефон по салону, чтобы ему сфоткали QR-код.

Шутки шутками, но начинание очень и очень многообещающее

Опубліковано

не бачу сенсу чіпляти приват до траліків. Будь який збій чи тех роботи в системі паралізують той самий розрахунок. Заздалегідь прибаний проїзний завжди краще.

Що заважає скинути той самий активований квиток по блюпупу чи шаріту?

Опубліковано
5 хвилин тому, vetalforever сказано:

Будь який збій чи тех роботи в системі паралізують той самий розрахунок.

техроботи - по ночах,

а збій - люди, під час збою, їздять за рахунок винуватця збою

Опубліковано

В теорії, це цікаво .Як пілот. Просто побачити готовність людей до такого нововведення.

Як на мене - електронний пластиковий квиток (аля проїздний)  - саме то.  "Поповнив" його собі в будь-якому терміналі, і їздиш.

Підніс до валідатора, бжи-ик, зняло 2(3)  грн і видало квиток паперовий.

• +1 1
Опубліковано
Щойно, vetalforever сказано:

прийшов контролер і в тебе нема квитка - все, в тебе штраф

Якщо не працює валідатор, чи не може видати квитка чи ще щось - його ЗАВЖДИ можна придбати у водія.

Така задумка.

Опубліковано
9 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

техроботи - по ночах,

а збій - люди, під час збою, їздять за рахунок винуватця збою

нєєєє. давай не будем утопнічати =)

коли ти в день заходиш в якісь сувпермаркет і вони кажуть шо пос-термінал лагає і карткою не можна оплатити, то товари на халявку не видають. а ти мусиш витягати з карману кеш.

QR код то звичайно прикольно і цікаво. но не максимально зручно. та і недолікі є, які описали вище.

крім того, який сенс проводити 100500 трансакцій в день прямо з автобуса/тролейбуса? це ж треба ще і шоб інет був!

якшо можна зробити нормально - відкрити депозитний проїздний рахунок. 1 раз закинути туди ХХ-грошей і віднімати за проїзд звідти, без участі банку, без перевірок і т д. ніякі збої банку не страшні.

я на кілька сторінок раніше описував як працює система в грузії в тбілісі. те ж саме хочуть робити і в нас з однією єдиною карткою.

це правильно і саме зручно.

• +1 4
Опубліковано
23 хвилин тому, vetalforever сказано:

@Zevs_Isver  прийшов контролер і в тебе нема квитка - все, в тебе штраф

типова совьєцька методика :(

монополісти можуть робити що хочуть

Опубліковано
21 хвилин тому, laser сказано:

нєєєє. давай не будем утопнічати =)

коли ти в день заходиш в якісь сувпермаркет і вони кажуть шо пос-термінал лагає і карткою не можна оплатити, то товари на халявку не видають. а ти мусиш витягати з карману кеш.

....і йду в інший супермаркет.....

в нас вони один на одному... заплачу карткою а іншому супермаркеті, а "лагаючий" нехай лагає далі.

Опубліковано
58 хвилин тому, rl72 сказано:

Достаёте телефон, открываете приложение Privat24 и им сканируете QR-код.

Оплатив 2 грн за проезд, вы получаете красивый электронный билет.

Дурна задумка, а де взяти сканер? На чому запустити Privat24 ? Невже не можна оплатити кредиткою проїзд?

Опубліковано
4 minutes ago, Zevs_Isver said:

....і йду в інший супермаркет.....

в нас вони один на одному... заплачу карткою а іншому супермаркеті, а "лагаючий" нехай лагає далі.

...і платиш готівкою, а ні, то виходиш на наступній зупинці і сідаєш на інший вид транспорту,

в нас вони один на одному... :) 

• +1 3
Опубліковано
2 хвилин тому, yu2007 сказано:

...і платиш готівкою, а ні, то виходиш на наступній зупинці і сідаєш на інший вид транспорту,

в нас вони один на одному... :) 

угу, а "траліки" мотаються порожні по маршрутах  - вони собі це можуть дозволити

Опубліковано
8 хвилин тому, alexvvv сказано:

Дурна задумка, а де взяти сканер? На чому запустити Privat24 ? Невже не можна оплатити кредиткою проїзд?

задумка хороша як додаткова опція. скажімо коли я забув проїздну безконтактну картку для оплати. то щоб мені не паритись з готівкою і здачею я просто дістаю смартфон і клацнув собі квиток.

або коли я 90% їжджу на власному авто чи велосипеді. а громадським транспортом користуюсь раз в місяць. то щобб не носити і не купляти картку, я можу оплатити смартфоном.

alexvvv, сканер, то камера телефону. приват24 на смарті. ласкова просимо в 21 століття 

особисто мені до снаги NFC. це технологія майбутнього. те ж саме робиться через смарт, тільки нічого не роблячи. навіть екран розблочувати не треба.

доречі це хороший метод альтернативи картки для проїзду. доб її не купляти і з собою не носити, завантажити додаток з плеймаркета і дати доступ до NFC датчика і поповнити баланс. все. 

якщо валідатори будуть низько, то можна наловчитись не виймати тел. з штанів а притулятись до нього жопою щоб провести оплату =)

жартую звичайно.

• +1 1
Опубліковано
9 minutes ago, Zevs_Isver said:

угу, а "траліки" мотаються порожні по маршрутах  - вони собі це можуть дозволити

що порожні, що із "зайцями", які не оплатили проїзд через технічний збір, - однаково

Опубліковано

Зазвичай "збій" це не просто сам термінал не працює, це граблі в банку, чий термінал!  Мабуть в 90% випадків. Решта 8% це "немає інета" .

Опубліковано
Щойно, Zheny@ сказано:

Повір дієва. І працює навіть в ЄС.

контролери то нормально,

а от бігати по салону шукати контуктора то бє

("шукати кондуктора" відноситься до всіх видів оплат)

і що в ЄС квиткові каси зачинені бо "немає води"?

Опубліковано
Щойно, Zevs_Isver сказано:

а от бігати по салону шукати контуктора то бє

("шукати кондуктора" відноситься до всіх видів оплат)

немає живої людини, яка видасть квиток - шукай валідатор, немає ні то, ні іншого - до водія.

1 хвилина тому, Zevs_Isver сказано:

що в ЄС квиткові каси зачинені бо "немає води"?

хз. Людський фактор.

Опубліковано

@laser

587e0a4318469-sc-p24.png

13 хвилин тому, laser сказано:

можна наловчитись не виймати тел. з штанів

в приват24 коли платив в метро треба навіть було екран роздлокувати. я про  NFC

і друге, як покажеш-докажеш що оплатив проїзд??

Опубліковано
3 хвилин тому, yu2007 сказано:

що порожні, що із "зайцями", які не оплатили проїзд через технічний збір, - однаково

не зовсім

ще треба брати до уваги що основна задача ГОМАДСЬКОГО транспорту - перевозити громадян

Опубліковано
2 minutes ago, Zevs_Isver said:

не зовсім

ще треба брати до уваги що основна задача ГОМАДСЬКОГО транспорту - перевозити громадян

угу,

а основна задача супермаркетів - годувати громадян

а те що працівники недоотримають через зайців зарплату за виконану роботу - то справа десята

Опубліковано
14 минуты назад, Oli сказал:

@laser

587e0a4318469-sc-p24.png

в приват24 коли платив в метро треба навіть було екран роздлокувати. я про  NFC

і друге, як покажеш-докажеш що оплатив проїзд??

У Львові є метро? Хєрасє я від життя відстав.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...