Перейти до змісту

p34

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Офигеть просто! :) Такое впечатление, что некоторые люди читают только половину сообщения, а остальное додумывают.

Кроме того, это не штука открыть файл в 3DMAX. Его еще надо уметь отрендерить. Если ты с 3DMAX никогда не работал, то лучше за это не браться

Мне не нужно рендерить в Максе! Мне нужно только открыть сцену, нажать в меню File > Export и закрыть. И всё :)

в ітогє - якщо він заказчік і тобі не подобається, що він приніс файл в .max форматі, то чим ти відрізняєшся від тих, ненависних тобі, друкарень, що вимагають макети в кореловських файлах?

Я в отличие от этих типографий не требую файл в закрытом формате .c4d который заказчик не сможет предоставить. Мне нужен, всего навсего, какой-то открытый формат. А импортировать я умею. В отличие от тех же типографий...

И я не говорил, что они мне ненавистны. Я вообще с ними не работаю :) Читайте внимательнее.

Так може варто оговорювати подібні ньюанси до заключення договору, або в самому договорі.

Да, всё правильно, но там есть нюанс. Он вообще не должен был давать мне эти модели. Но проект эволюционирует и решили сделать небольшие изменения. Не критично, но всё же.

P.S. Перебрал три портативные версии Max — ни одна не установилась. Сейчас регистрируюсь на сайте Autodesk как студент луцкого техникума, чтобы скачать триальную версию Макса. :) Работа стоит.

Опубліковано

Кожна жаба хвалить своє болото, то ясно :)

Та з своєї дзвінниці скажу, що про досягнення прихильників Едоб, що тут відписувалися, чула, а от про інших....

Мо', щось таки в тому є? )

ПС: повідомлення не було створене на правах реклами, сама заручний Короля.

Опубліковано

nickel, я не говорил, что работаю в типографии. Мне векторный лого для флеша нужен. Но про требования к подаваемым материалам я подумаю на будущее.

Корал бест і для чого придумувати собі труднощі

Ну конечно, лучше придумывать их другим! :)

Опять не в тему, сорри.

Опубліковано
Компания не несёт ответственности за конечный результат продукции, если предоставленные на печать макеты, не соответствуют техническим требованиям компании, в таком случае всю ответственность берет на себя заказчик!

Ви не уявляєте скільки я клієнтів відправив подалі завдяки такій ремарці. Типу "Ви в якому форматі принесл файл? Корел? То що ви хотіли?". І нєдальокі фрілансери та й конторки влітали на непагані суми або мали те що мали (халяву). Тому раджу таким як Моторолка і іже с німі - перед друком експортуйте з .сдр самі.

Для тих хто почне репетувати мол "та ти не шариш експортувати з корела, того і відправляв" скажу таке - мало хто з вас експортнув більше мого. Успішно і грамотно. Особливо це стосується вчорашніх випускників кафедри дизайну з Політєха - передрукував я ваших дипломних робіт зроблених в Корелі + 3ДМакс - така безграмотність не забувається.

До речі при спілкуванні з ними я зробив висновок що їх там не вчать заточувати файл під вимоги - відповідно їм по цимбалам для чого макет - широкоформатка, офсет, веб... аби зрубати бабло й здихатись. Дехто навіть не знав чим макет для друку від прев"ю відрізняється. А ви тут про високі матерії.

Опубліковано
открытые векторные форматы строятся на основе XML (код такой есть), а значит могут быть импортированы сегодня практически куда угодно. Основные такие форматы — это AI...
Adobe Illustrator Artwork (AI) — векторный формат хранения графической информации, является проприетарным.

И да, почему топикстартер ненавидит корел, но хочет на%*ать меня с якобы "открытым" AI?

И тот и тот формат - проприетарные, и то и другое взаимооткрываемо и даже взаиморедактируемо, с ограничениями. Давайте быть честными до конца - когда мне перестанут носить АI вместо EPS или SVG - я сразу же перестану носить CDR.

ЗЫ и да - ваше нежелание работать с конторами, которые принимают корел-онли - вавка исключительно в вашей голове. В моей сфере четыре крупнейших оператора поступают именно так, но вы же не ищете легких путей, вы настойчиво грызете кактус ищете других(пускай даже худших, дорогих и непрофессионалов). Удачи!

Пробачте, за мою французьку

та нічо-нічо, тебе вже забанили (с) онігдод

Опубліковано
Вы не поверите, не успел я вчера отписаться в этой теме как мне заказчик скинул 3D-модели в формате .max !!

Блендер рулить, а взагалі Obj і Collada ^_^

Опубліковано

Но про требования к подаваемым материалам я подумаю на будущее.

Я це і мав на увазі, а вимоги типографії попали на очі випадково, адресу сайту невірно вбив.

Опубліковано

CDR file format import is partially or fully supported in following applications:

Adobe Illustrator - CorelDraw 5,6,7,8,9,10

такі нє в том вапрос -чівойта хтось, почавши в 2000-х з корела має зараз строїтись під адобефілов? К таму же, якшо б*№ть в адобе не чули про корел, а корел з кожною версією покращує інтеграцію з PDF, Adobe CS, Microsoft, AutoCAD, TIFF і т.д. - якого хєра використовувати мєгоілюстратор, який не бачить СДР, якшо можна юзать корел, каторий видіт і редагує всьошохош???

Закономєрний ітог бісєди: нє гаварітє мнє с чєм мінє работать і я нє скажу, куда вам засунуть своі совєти. :)

ЗІ кстатє, давно хатєл спрасіть: как у адобов с HPGL?

Опубліковано

Adobe, купивши в компанії Aldus потужний в свій час софт для верстки PageMaker, створила продукт із назвою Adobe InDesign, в якому по теорії мали об'єднуватися можливості верстки, векторної і растрової графіки, а в реалі вийшов висєр.

Хоча і Corel наступив на ті ж граблі, купивши програму для верстки Ventura Publisher, пересрйменував її в Corel Ventura.

Але в Corel залишився чудовий векторник CorelDraw, якісний CorelTrace, а в Adobe залишився потужний Photoshop.

Працював в усьому вищезгаданому, врешті собі обрав для нескладної верстки ч/б газет-брошур перевірений Пейджамкер, для вектора - Корел, для растра - Фотожоп. При цьому не відчуваю ненависті ні до АІ, ні до Corel Photo-Paint.

А якщо хтось маскує під свою прогресивність та продвинутість тупізну і регрес власного мозку, котрий не може сприйняти щось нове або щось інше, а не лише те, що в нього вже вдолблено - то це психологічні проблеми індивіда, які восени загострюються, і виливаються в подібні топіки, і підтримуються троллями на зразок "Корел гавно, Адобе няшечька"!

:) Доброї ночі, і нехай вам насняться барвисті кольорові кулі!

item1233123940_corel_draw_4_0_1.jpg

Опубліковано

Собі почать займатись адвокатурою чи торгувать, а то я бачу в дизайні такі профі, що тіснувато :g12:

Опубліковано
Собі почать займатись адвокатурою чи торгувать ... :g12:

Welcome! Я тісноти не боюся. З моїми габаритами тіснота - це не моя проблема :)

Опубліковано

Що новий день, то нові несподівані відкриття))

Ярославе, а можна поцікавитись: а нашо воно Вам? Печатки, підписи підробляєте ;)? От вона Ваша - секретна зброя адвоката)

Ну пужалуста, пужалуста не баньте за флуд ))

Опубліковано
це програма для тупих секретуток яка калічить дизайнерів, через що все місто завішане повним у#обіщєм з дикими аутлайнами, корєловскімі (тоже через жопу) дропшедовами і іншими фіфєктами

А не правильнее ли было бы написать - "хреновому дезигнеру ничто не поможет"? ;)

Опубліковано
Adobe InDesign ... в реалі вийшов висєр

InDesign завжди мав бути програмою для ВЕРСТКИ (замість убогого PageMaker, який повністю зливав перед набираючим оберти QuarkXpress) з бонусом в вигляді розвинених інструментів для роботи з вектором. Він ніколи не мав на меті замінити Фотошоп або Ілюстратор, він їх гармонійно доповнив. І маю сказати, що на сьогоднішній день це одна з самих крутих програм для верстки. До того ж, його можна використовувати не лише для поліграфії, а і для веб-дизайну.

Стосовно форматів файлів і CorelDraw... особисто я замовнику матеріал завжди віддаю в тих форматах, в яких він зможе їх використати практично будь-де. Готові до друку роботи віддаю в PDF, а робочий матеріал (логотипи і т.д.) -- в EPS, який дублюю в растрові TIFF і JPG.

Орієнтовно років 12 тому я не визнавав Illustrator, юзав тільки CorelDraw і з цим прийшов працювати на книжкову фабрику. Але після того, як на кольороподілі і виводі постскриптів я отримав величезну купу проблем, які ну просто ніяк не зміг пояснити ні я, ні будь-хто інший з працівників книжкової фабрики (вони всі працювали в Ілюстраторі), я швиденько в авральному темпі перейшов на Ілюстратор, переробив там той буклет і позбувся проблем і головного болю. Я вже зараз не згадаю, що за глюки там були, все ж 12 років минуло, але з того часу -- лише Ілюстратор.

Опубліковано

-- Чим наповнені повітряні кулі в CorelDRAW?

-- Воднем... бо коли він глючить, то пів системи за собою зносить :)

Опубліковано

Эй, народ, притормозите! :)

Начинаете меня тут обзывать всякими плохими словами... :)

Когда я открывал тему, то не говорил про то, какая программа лучше, а какая хуже. Я говорил про то в каком формате лучше обмениваться файлами. И всё.

Иллюстратор я вообще упомянул только для примера наряду с 3D-редактором и браузером. Я и Иллюстратором-то не пользуюсь. Завелись тут.... :)

difoto, а насчёт AI ты прав — тут моя ошибка.

Опубліковано

Оффтопик:

навіть простий градієнт гнати у постскріпт він (на цей раз уже постскріпт - адобовський - с#ка) робить 1000 послідовно накладених одну на одну форм, кожна з яких дещо іншого кольору і трошечки менша.

Ох, ё-моё, я и не знал о таком факте. Это ж кара Господня! :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...