Перейти до змісту

Невеличка задачка на логіку

HWman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Не знаю, чого воно в картинках, я б його запостила сюди:

529720_302436419825388_145369272198771_717797_344480659_n.jpg

Показуйте діткам і підказуйте)

Вже не треба

знаю: 2
  • Відповідей 406
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Я не могу сгореть хоть и живу над звездой,

у меня одиннадцать соседей, которые всегда на своих местах

в моих инициаллах есть буквы P R Q иногда S.

кто я!?

що ніхто? =)

кнопка 7 на мобільному телефоні

я ж казав що легенька)

Ось складніша:

В одной тюрьме на всемирный день заключенных устроили конкурс-игру. В игре принимают участие все заключенные и в случае выигрыша администрация обещает всех их выпустить. Вот в чем состоит игра:

Всех узников сажают отдельно по разным карцерам. Затем одного любого из заключенных выпускают и ведут в специальный карцер с лампочкой. Никто из заключенных не знает и не может подсмотреть кого в тот карцер ведут. В специальном карцере есть 1 лампочка и узник имеет право включить / выключить / оставить без изменений лампочку. Потом его снова запирают в его карцере и берут произвольного другого заключенного (это может быть и тот же).

Так игра продолжается целый день. Заключенные выигрывают, если один из узников вернется из специального карцера и скажет «здесь уже были все заключенные» и это будет правдой, иначе, если это неправда, игра заканчивается.

Перед началом игры заключенные могут обсудить между собой стратегию игры, но во время игры никто ни с кем не может общаться. В начале лампочка выключена.

як їм це зробити??

А яка кількість в'язнів?

якщо не вказали то рахуй що 3, так простіше здогадатись відповідь

Опубліковано

Йдуть по пустелі сліпий,німий і глухий.Глухий помирає.Як німому пояснити сліпому,що глухий відкинув копита?)

Опубліковано

Йдуть по пустелі сліпий,німий і глухий.Глухий помирає.Як німому пояснити сліпому,що глухий відкинув копита?)

Словами, він же не глухий... :0159:

Опубліковано

HWman, єсть такой варіант))

Покалывая иголкой палец слепого, азбукой Морзе можно передать любое сообщение

ще варіанти)

Опубліковано

Да всё просто: подождать немного ( в пустыне же жарко) и подвести слепого к мертвому он по запаху всё поймет.

2й вариант: подвести слепого и приложить его руку к артерии умершего, тоже сразу понятно.

Опубліковано

В самому питанні немає "подвоха"? Типу,помирає значить ще не вмер.

Опубліковано

В самому питанні немає "подвоха"? Типу,помирає значить ще не вмер.

Я думаю він є вже мертвий

Опубліковано

От меня:

В корзине 3 яблока.Как разделить их трем людям так, чтобы одно яблоко осталось в корзине?

одному дати з корзиною :)

Опубліковано

Вапросік вдогонку:

Как разделить 5 яблок между шестью лицами, чтобы каждое лицо получило по яблоку, и никто не получил по лицу? )

Опубліковано

лопатою по вусі...повинен догадатись)

шо хоч знайдеш в тому гуглі )

Опубліковано

Оригінально.

лопатою по вусі...повинен догадатись)

Типу.

Питання:лежить під ліжком і блистить на літеру "З"?

Відповідь: 10 копійок.

"Закотилося"

Опубліковано
Оригінально.

я сам відповіді не знаю) то просто люди пишуть

слепой догадается по запаху
Опубліковано

тут все просто, якщо нема зору та слуху то залишиться: нюх, дотик, ну а смак - неактуально... чи ні? :_07:

А ще німий дасть потрогати глухого ну через 20-30 хв. сліпий додумається що це тєло не живе, ну а в пустелі їх тільки троє ж? хоча думаю да...

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Чув історії як авто обганяли колеса тобто їдеш собі їдеш і тут бачиш своє колесо з переду.

Чісто теоретично чи можливо таке якщо дорога буде рівною тобто горизонтальною адже колесо крутиться на одній і тай же швидкості і поступово збавляє обороти...

У мене навіть існує догадка з цього приводу, як колесо на автівці то на нього діє вага ну і діаметр його меньший аніж якщо воно від'єднається від авто, тобто відцентрові вили його трішечки "розтягнуть" і за рахунок цього воно набере трішечки діаметру...

Питання мучить вже не перший день аж спати не можу :_07:

ЗІ ушколі фізмку вчив трохи, але вже трохи часу пройшло - забув, бо не користують...

ЗІІ силки на на всякого роду книжки не давайте, хотілось би зрозуміти все "на пальцях"

Опубліковано

Спробую пояснити як я то бачу

1. колесо обжене авто, хоча б тому, що коли воно відвалилося, то вже якоюсь стороною машина "валиться" на ступіцу, і вже тією стороною лише гальмує, так як деяке залізяччя волочиться по землі

2. на колесо лише діє сила тертя, та опору повітря, в автомобілі ж є купа вузлів, у яких сила тертя значно більша за силу тертя кочення.

3. в момент відривання колесо від двигуна отримує енергію, яке б воно мало передати автомобілю, але відірвавшись ця енергія лишається в колесі, відповідно воно отримує такий непоганий "поштовх"

Опубліковано

HWman, ну я думаю це закон збереження імпульсу, хоча там йдеться про замкнену систему, тому хз.

А взагалі, коли відлітає колесо, то машина падає на барабан (ступицю) і різко пригальмовує, а колесо не пригальмовує) от і все :)

Опубліковано

Ну якщо припустити що авто завантажене і не впаде на ступіцу тому що в багажнику кілька мішків картоплі...

Колесо(переднє у задньо-привідної автівки) крутиться ж з тією швидкістю що і крутилось і теоретично повинно збавляти оберти а не набирати... scratch_one-s_head.gif

Опубліковано

Згадав задачу про колеса. Маємо два металевих колеса, зварені між собою намертво і надіті на металеву ось - на якій відповідно і крутяться. Колеса суцільні з металу, одне з них має окружність допустим 1 метр, інше колесо більше, і має окружність 2 метри. Ці колеса стоять на рельсі.

В стані спокою, колеса стоять на рельсі і мають точки дотику до рельси (А і В), зробивши один оборот і пройшовши відстань h, колеса знову мають ті самі точки дотику до рельси (А1 і В1). Вістань між точками А і А1 = відстані В і В1 і дорівнює 2 метрам(окружність великого колеса).

Питання, як менше колесо з окружністтю 1 метр, зробивши один повний оборот пройшло відстань 2 метри, при цьому колеса твердо і міцно стоять на рельсах (наприклад утримують на собі вагон з піском)

Для наглядності намалював, як зміг, в Paint.

00uxu.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...