Перейти до змісту

Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?


MOTOROLLLA

Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 3,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
  • 1 місяць потому...
Опубліковано
9 годин тому, bublik007 сказано:

Не знаю що це, але виглядає цікаво...

Це традиційна місцева страва з картоплі пюре та кукурудзяного борошна. На її честь навіть фестиваль щороку проводять, якраз через три дні він відбудеться  https://tourinform.org.ua/festivali-zakarpattya-u-chervni-kolochava-zaproshuye-na-riplyanku/

  • 2 тижня потому...
Опубліковано
2 годин тому, paksivatova сказано:

а рецепт?

250 г твердого сиру треться на максимально можливу дрібну тертку

1-1,5 стол. ложки борошна

1 велике чи 2 малих яйця

сіль перець по смаку

для гостроти я додаю табаско (думаю, можна й мелений червоний гострий перець)

все перемішується і ліпляться кульки (краще невеликі)

паніровка мені більше подобається в сухарях (кунжут трохи перебиває смак сиру)

і в киплячу олію на 30-50 сек. до золотистої скоринки

 

Нашій сім'ї дуже "зайшло".

 

Після домашніх кульок я зрозумів, що в пабах частка борошна значно вища. Та й сир нормальний там ніхто не дає.

Опубліковано
2 часа назад, MaestroA сказал:

250 г твердого сиру треться на максимально можливу дрібну тертку

1-1,5 стол. ложки борошна

1 велике чи 2 малих яйця

сіль перець по смаку

для гостроти я додаю табаско (думаю, можна й мелений червоний гострий перець)

все перемішується і ліпляться кульки (краще невеликі)

паніровка мені більше подобається в сухарях (кунжут трохи перебиває смак сиру)

і в киплячу олію на 30-50 сек. до золотистої скоринки

 

Нашій сім'ї дуже "зайшло".

 

Після домашніх кульок я зрозумів, що в пабах частка борошна значно вища. Та й сир нормальний там ніхто не дає.

дякую

спробую приготувати

бо ми зараз полюбляємо з такоі серіі кальмари в паніцорці смажити

  • 3 тижня потому...
  • 2 тижня потому...
Опубліковано
Щойно, kayot сказано:

Юрчік, а рецептік? Бо якраз маю кабакі!

 Макс, да самий простий:

1) ріжеш кабачок( не дуже тонко)не солиш його! це одне з головних правил, щоб не потік бо буде на сковорідці тушитися,а не смажитися, мокаєш у муку, бажано комбі кукурудзяна+пшенична і смажеш на середньому вогні. 

2) тим часом видушуєш часник і змішуєш його з майонезом(моя фішка чу-чуть домашньої від «Верес» гірчиці) туди також добавляю,усе звісно змішуєш. 

3) береш самий більший вже підсмажений кусок і солиш його,потім змащуєш тим часнично-майонезно-гірчино(им) соусом. 

4) на цей кабачок змащенний кладеш шикарний кусок круглого помідора, і звеху знову кабак і соус, так у три ярус/поверха))ну і зверху обов‘язково петрушки, це закон! можете поржати  з мене,  але без петрушки то не блюдо))))

Опубліковано
3 минуты назад, yura-patriot сказал:

 Макс, да самий простий:

1) ріжеш кабачок( не дуже тонко)не солиш його! це одне з головних правил, щоб не потік бо буде на сковорідці тушитися,а не смажитися, мокаєш у муку, бажано комбі кукурудзяна+пшенична і смажеш на середньому вогні. 

2) тим часом видушуєш часник і змішуєш його з майонезом(моя фішка чу-чуть домашньої від «Верес» гірчиці) туди також добавляю,усе звісно змішуєш. 

3) береш самий більший вже підсмажений кусок і солиш його,потім змащуєш тим часнично-майонезно-гірчино(им) соусом. 

4) на цей кабачок змащенний кладеш шикарний кусок круглого помідора, і звеху знову кабак і соус, так у три ярус/поверха))ну і зверху обов‘язково петрушки, це закон! можете поржати  з мене,  але без петрушки то не блюдо))))

 

Ми теж такі їмо і вже давно. Зараз в нас теж кабачків завалісь, були у відпустці, то трохи проїб..ли вспишку, виросли такі монстри, що прийшлось у село свиням завозити...все життя везли все з села в Луцьк, а то навпаки))). 

Ми ще кабачки жаримо на сковороді. Тонко (біля півсантиметра) ріжемо кружочками, солимо, перчимо, трохи постояло, поки не пустить сік, потім обвалюємо в муці і жаримо на олії до золотистої корочки.

  • 3 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...