Перейти до змісту

Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?


MOTOROLLLA

Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 3,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
2 годин тому, vaz75 сказано:

, аж тут, раптом, день народження сестри. .

Що означає, "аж тут,раптом", згадав:),чи не знав:huh:(в що я не вірю),чи запросила неждано й негадано?

Опубліковано
4 часа назад, yura-patriot сказал:

Що означає, "аж тут,раптом", згадав:),чи не знав:huh:(в що я не вірю),чи запросила неждано й негадано?

Сарказм, сестра не думала нічого робити, але... Ґарно посиділи, правда швагро?

Опубліковано
7 часов назад, bublik007 сказал:

Друже, то ж ти крепко не завантажуйся))))

Завдання виконано, завантажився не понаднормово. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Опубліковано
1 година тому, vaz75 сказано:

Сарказм, сестра не думала нічого робити, але... Ґарно посиділи, правда швагро?

Швагро є на борді?)))

Опубліковано
1 час назад, vaz75 сказал:

Сарказм, сестра не думала нічого робити, але... Ґарно посиділи, правда швагро?

Гарно посиділи?

Гостям дякую що прийшли! Для вас готував!!!!!!

Опубліковано
5 часов назад, ForZa сказал:

Щось одне бла-бла, а фото вкусняшок немає :(

Так смачно було і душевно, що фотати не було часу, звиняйте.

Додам, що на вечерю була картопля в незвичному, але дуже смачному, клярі, хітре м,яско з грибами, маринованому в бальзаміку, олів‘є, тушена курка, хітрий салат з карамелізованих овочів, пармезан, текіла, маргарита,шампань,горілка,коньяк. Голоаний показник смачності, що на столі нічого не залишилося

Опубліковано
6 минут назад, vaz75 сказал:

фотати не було часу

Я не особисто до вас! :) Просто у темі раніше одні фото, поради, рецепти..., а останні дні... :(

Опубліковано

Раніше і долар був по п'ять)).  Ну не будьте Ви таким снобом,  в житті все по правилах робите? Що поганого в тому,  коли у колі друзів ведеться душевна розмова? То ж далеко від теми не відійшли,  матами не ругаюься, не ображають і не посилають один одного. Чи потрібно тут картинки застілля постити,  а саме застілля і супутні питання обговорювати в розділі "флуд"? 

Опубліковано

Отже по темі.

Вчора вирішив трошки покуховарити, всі мої страви (крім смажених овочей в бальзамічному соусі та хитрого мняска) це власні проби і етюди.

1. " картопля в незвичному, але дуже смачному, клярі " - дуже давно смажу рибу, але завжди смажив обмакуючи в борошно, а пару місяців назад вирішив замість брошна спробувати манку, так і з картоплею, вирішив добавити якогось незвичного кляру. Отже, картопля, нарізана на чотири, вкидаю у підсолену та кіплячу воду та приварюю 8-10 хв. Після цього зливаю і висипаю на великі тарілки та ставлю на протяг - треба щоб дуже щвидко охолола. Беру великий пакет, насипаю туди борошно, сіль та перець, холодну картоплю вкидую в пакет та файно перемішую. В той час, в духовці стоїть протвень з олією...яка вже розкалилась. З пакета, рукою викладаю картоплю на протвень, щоб менше насипалось борошна. Картоплю добре перемішую, щоб вся була в оліі. І в духовочку на 200-220. Кожні 20 хв помішувати.

2. «хітре м,яско з грибами, маринованому в бальзаміку»  - міні стейки, шинка, вирізка – кому як, ріжу проти волкон товщиною до 1см, сік лимона, сіль та перець з обох сторін і на годинку/другу в холодильник в саме тепле місце. Бажано чугунку але і піде фуфлонова пательня. Розжарюю олію до думка, 8-10 зубчиків чесночка, і кидаю мняско – ото саме складне – по всій кухні та оляі літає…руки всі печуть. Часник тільки обжарити до коричневого та вийняти. Мняско має трошки з кожної сторони підгоріти..тільки умовно трошки!!!!!! Перевертаємо….коли дві сторони готові – наливаємо теплої кип’яченої водички так, щоб покрила мняско, вкидаємо туди часник, накриваємо кришкою, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь на мінімум і томимо 30-40 хв. Мнясо краще щоб було не багато – тоді обжариться, а не підтушиться. Як час пройшов – вогонь на максимум, часник в смітник – і перевертаючи мняско повністю випарюємо рідину. Коли води вже немає – мняско готове.

Гриби, шампіньйони – на чотири, жаримо на великому вогні в слабкій олії….поки не чтануть коричневі….сіль, перець і дві чайних ложки бальзамічного….і допоки не пропаде запах оцту і не почне пахнути вином!!!!!

3. « олів‘є» - ну ту все стандартно!!!

4. «тушена курка» - також все просто, один момент – першу водичку зливаємо

5. «хітрий салат з карамелізованих овочів» - перець червоний болгарський, цибулька, кабачок, помідор (але не вчора – не було). Пательня, великий огонь та розпечена олія – цибулька нарізана крупними «перьями» (не знаю як вырно це назвати) вкидаємо, та не зупиняючись, перемішуємо до легкої прозорості, потім перець…..2-5 хвилин, в залежності від розміру порізки – коли відчуєте запах смаженого перцю….вкидаєте кабачо або помідор, ще хвилинка…. Чайна ложка цукру, дві-три хвилини, сіль та перець, і дві-три ложки бальзамічного оцту…і знов ж таки, поки не пропаде аромат оцту. Хоча в цій страві, червоний перець забирає на себе запах оцту.

От такі страви – на легку руку!

 

Опубліковано

Ніколи так не було,а тут дружина захотіла печеного карпа!(надивилася передач)) ) просто так,купили капра  1кг.200г..і забабахали)).Фішка у тому, що риба повністю очищується від усього(залишається філе) так! вихід малий,але,але..це капєц! Ще запекли картошку з морквою + цей карп,ммм......Ще салат з редиски,і яйця.

 

P1010307.JPG

P1010287.JPG

P1010288.JPG

P1010297.JPG

P1010301.JPG

P1010304.JPG

Опубліковано
7 хвилин тому, kayot сказано:

Юрчик, а кості вілочкові куді дів? Теж виймав????

Макс,друже, не зрозумів питання,якщо можна ще раз запитай,тіко по пацанські))Вілочкові-це тіпа дуже мілкі???

Опубліковано
В 18.03.2016 at 22:19, YouRich сказал:

 

Я з цього половину слів навіть не знаю, не те щоб куштувати...:(

 

Та ці два швагра такі вишукані, такі слова знають...хоча я вже повторююся :D

Опубліковано

Іпать колотіть вашего карася!!!!!

" В спинном участке есть еще тонкие вилочковые косточки, которые не относятся к скелету, а представляют собой окостенелости межмускульных сухожилий, обеспечивающих рыбе определенную костистость "  

http://fish-farming.ru/549/

Це все те....що є причиною того, що більшість людей або не їсть таку рибу, або заїдають ії скоринокю від чорного хліба, або глубаються годинами над одним карасиком.

Після декількох продцедур, я таку рибку даю дитині...і навіть не перпеживаю.

От і питаю твій метод?

Опубліковано
10 годин тому, kayot сказано:

Іпать колотіть вашего карася!!!!!

" В спинном участке есть еще тонкие вилочковые косточки, которые не относятся к скелету, а представляют собой окостенелости межмускульных сухожилий, обеспечивающих рыбе определенную костистость "  

http://fish-farming.ru/549/

Це все те....що є причиною того, що більшість людей або не їсть таку рибу, або заїдають ії скоринокю від чорного хліба, або глубаються годинами над одним карасиком.

Після декількох продцедур, я таку рибку даю дитині...і навіть не перпеживаю.

От і питаю твій метод?

А! поняв,кароч,дружина з тим карпом десь 40хвилин "гралася" положила шкуркою на тарілку і серединку попрорізала,посікла хрестиками і щіпцями майже усе подоставала,але все дістати сам знаєш не реально,мені попалась парочка,але їх в такому розпластаному шматку дуже добре видно і дуже легко діставати,навіть мала без проблем поїла.Ось на фото видно як лежить риба перед тим як починати діставати косточки, ось з цим саме більше мороки, тому напевно і часто таке не поробиш(марудно),а на вихідних інколи варто,бо особисто мені дуже смачно потім наминати ну майже без косточок.

PS: кажуть якщо в такому виді смажити, положити цей шмат на сковорідку,то кісточок взагалі не буде відчуватися,бо тіпа в посіченому м'ясі вони (оці вілочкові) повністю просмажуються і не відчуваються, але щось я не дуже в це вірю:)

P1010283.JPG

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...