laska Опубліковано 22 Жовтня, 2011 в 17:59 #601 Опубліковано 22 Жовтня, 2011 в 17:59 А у нас смажені карасі. Щоб не докучали дрібні кістки, зробити густі (не ширше 5 міліметрів) надрізи перпендикулярно хребту. Коли в уху так надрізати дрібних карасів, то можна просто ложкою їсти м'ясо, лишається один хребет. P.S. Рибний день
SOAD Опубліковано 22 Жовтня, 2011 в 18:49 #602 Опубліковано 22 Жовтня, 2011 в 18:49 сьогодні зробив свинину з виноградом та вином
sweetlena Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 13:06 #603 Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 13:06 Тушкована капуста, картопелька-пюре і сирники з сметанкою на десерт
Olesya Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 08:58 #604 Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 08:58 Вперше готувала минулого тижня десерт Тірамісу. Отже, потрібно зварити міцної кави - десь 250-300 мл. Охолодити. 4 яєць ділимо на білки-жовтки. Жовтки збиваємо з 4 столовими ложками цукру, окремо збиваємо білки з дрібкою солі. 500 г сиру Маскарпоне трохи розтираємо ложкою в окремій посудині (я пробувала розтерти міксером, але сир дуже густий, ложкою зручніше). З'єднуємо жовтки з сиром, легкими рухами знизу вверх вмішуємо збиті білки. До кави треба додати трохи алкоголю. Найкраще, кавовий лікер або амаретто. Але коньяк теж піде. Печиво Савоярді вмочаємо в каву і викладаємо в посудину, перемащуючи кремом. Кожен шар крему посипаємо какао. Торт має мінімум 4 години постояти в холодильнику. Верхній шар крему краще посипати прямо перед подачею, тоді какао не розтечеться. Тепер маленькі уточнення на рахунок продуктів. Печиво Савоярді купувала на Варшавці. Воно є практично скрізь, де продають продукти з Італії та Німеччини. Сир Маскарпоне теж знайшла там, причому привезений з Італії вдвічі дешевший, ніж той, який стоїть в Там-Тамі і Сільпо. Повірте, цей десерт вартий зусиль і затрат. Така смакота, просто не відірватись.
sweetlena Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 09:19 #605 Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 09:19 Олесь, от вмієш ти от так гарного недільного ранку познущатись нагнати апетиту А десертик і справді вартий зусиль. Мабуть, божественно смачни-и-ий))
Olesya Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 09:26 #606 Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 09:26 Олесь, от вмієш ти от так гарного недільного ранку познущатись нагнати апетиту А десертик і справді вартий зусиль. Мабуть, божественно смачни-и-ий)) Сама тепер сиджу страждаю - хочу Тірамісу. Якщо чесно, вийшло навіть смачніше, ніж у "Вашому кондитері", а їхні тортики я дуже люблю.
sweetlena Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 18:11 #607 Опубліковано 30 Жовтня, 2011 в 18:11 У нас сьогодні класика... червоний борщ і смажений короп з цибулькою)
Olesya Опубліковано 31 Жовтня, 2011 в 18:07 #608 Опубліковано 31 Жовтня, 2011 в 18:07 А я все кекси печу. Сьогодні - лимонно-шоколадний. 180 г масла збити зі склянкою цукру, по одному додавати 3 яйця і продовжувати збивати. Додаємо дрібку солі, половину чайної ложечки соди погашеної оцтом (я гашу лимонним соком), 200 г борошна. Тісто розділити на 2 частини, в одну додати цедру лимона і трошки соку, в другу - 3 столові ложки кефіру або молока (я давала сметану) і 3 столові ложки какао. Ложкою викладаємо в форму, чередуючи різне тісто. Випікати 50 хв при температурі 180 градусів. Виходить гарний мармуровий кекс.
Olesya Опубліковано 6 Листопада, 2011 в 16:38 #609 Опубліковано 6 Листопада, 2011 в 16:38 Сьогодні у мене десерт Панакота. http://www.edimdoma.ru/recipes/26573 - тут я брала рецепт, але трохи підкоректувала (бо не хотілось йти в Там-Там ). Отже, як це було: склянку сметани збила зі склянкою цукру+пакетик ванільного цукру. Пачку швидкорозчинного желатину (25г) залила кількома ложками гарячої кип'яченої води. Окремо збила 2 жовтки і додала до желатину, розмішала. 1,5 склянки молока підігріла і влила туди желатин з жовтками, тримала на вогні, поки желатин повністю розчинився. З'єднала цю масу зі збитою сметаною, ще трохи збила міксером і розлила у форми. Я використовувала широкі склянки, наливала трошки більше половини. Коли желе застигне, його треба полити фруктовим соусом (або джемом). У мене це була полуниця перетерта з цукром. Поки я готувала желе, полуничне пюре розморозилось. Дуууже смачно !
Caprichos Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:43 #610 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:43 Сьогодні у нас апетитні "горшочки" з м"ясом та овочами, на друге - вареники під назвою "любе-рябе-голубе" - тому що є з різними начинками: з капустою, з картоплею , з сиром - кому які до вподоби. На десерт - кекси з родзинками та подрібненим шоколадом.
Zeuss Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:51 #611 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:51 Ех.. хоть з Ярчиком у мене крайнє антогоністичні відносини, в частині цього топіка мушу визнати +1.Почитаєш і чухаєш бороду, задаючи собі риторичне запитання)))"Любе рябе і голубе" нагадало Майдан. В макітру закидуються вареники усіх сортів (картопля, бульба+гриби і мнясо), туди ж декілька піджарок (в залежності скіко людей), огірочки, горілочка і фпєрьод))
Zheny@ Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:56 #612 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 14:56 Кхм, а до чого тут Ярчик?
Zeuss Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:00 #613 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:00 Кхм, а до чого тут Ярчик?• ж е н и т и с ь п о р а , б л я , п о р а ж е н и т и с ь . . .•
ostapus Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:01 #614 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:01 а ми поставили закваску з борошна... в неділю будемо варити ЖУРЕК з яйком і ковбаскою
Tolik_lt Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:01 #615 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 15:01 Женя, може ти чогось не знаєш?
Olesya Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 18:19 #617 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 18:19 а ми поставили закваску з борошна... в неділю будемо варити ЖУРЕК з яйком і ковбаскою А Ви поділитесь секретом, правда? Журек дуже люблю, але сама закваски робити не вмію.
Liberta Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 18:29 #618 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 18:29 закваска - півсклянки житньої муки залити окропом (менше половини стакана, десь дві третіх), розмішати і вливати холодну воду, помішувати, щоб комочків не було (півтори-дві склянки). Вкинути перець горошком, лавровий листочок і поломаний кусочками чорний хліб (невеличкий), банку кришкою не закривати, потрібно, щоб побродило десь днів 3-4 (в теплому місці поставити), ну а сам суп - то простір для фантазії, але обов'язково додавати хрін))
ostapus Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 20:06 #619 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 20:06 а ми поставили закваску з борошна... в неділю будемо варити ЖУРЕК з яйком і ковбаскою А Ви поділитесь секретом, правда? Журек дуже люблю, але сама закваски робити не вмію. 6 ложок житньої муки (якщо нема то беріть звичайну в.с. або 1 сорт) заливаєте ХОЛОДНОЮ перевареною водою і добавляєте порізаного на крупні куски 6 зубців часнику. Це все знаходиться в 1л банці на протязі 4-5 днів в теплому місці. Щодня помішуєте 2-3 рази. Проходить процес закисання. Через 5 днів можна процідити все через ситечко. Проціджена рідина-мутного кольору з характерним кислим запахов і є ЖУР. Тепер берете будь-який бульйон чи просто відварюєте копчену порізану крупними кавалками ковбаску і вливаєте ЖУР , помішуючи. Далі фантазуєте.... Ми добавляєм в налитий в глибокі миски гарячого журка половинку вареного холодного яйця на порцію і пів почищеної звареної в мундирах картоплини, притрушуємо петрушкою, а там вже купаються великі і маленькі кусні ковбаси....солим перчим, можна паприки, можна гіркого перцю і СМАКУЄМО поки все не виїмо, бо дуже смакоть вже неопісуєма.
Tolik_lt Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 20:10 #620 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 20:10 От гади..читаю і ісхожу слиною і шлунковим соком.а не був же голодний!
Olesya Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 21:01 #621 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 21:01 6 ложок житньої муки (якщо нема то беріть звичайну в.с. або 1 сорт) заливаєте ХОЛОДНОЮ перевареною водою і добавляєте порізаного на крупні куски 6 зубців часнику. Це все знаходиться в 1л банці на протязі 4-5 днів в теплому місці. Щодня помішуєте 2-3 рази. Проходить процес закисання.Через 5 днів можна процідити все через ситечко. Проціджена рідина-мутного кольору з характерним кислим запахов і є ЖУР.Тепер берете будь-який бульйон чи просто відварюєте копчену порізану крупними кавалками ковбаску і вливаєте ЖУР , помішуючи. Далі фантазуєте.... Ми добавляєм в налитий в глибокі миски гарячого журка половинку вареного холодного яйця на порцію і пів почищеної звареної в мундирах картоплини, притрушуємо петрушкою, а там вже купаються великі і маленькі кусні ковбаси....солим перчим, можна паприки, можна гіркого перцю і СМАКУЄМО поки все не виїмо, бо дуже смакоть вже неопісуєма.Ще одне питання про ковбаску. В Польщі в журек йде так звана біла ковбаса. Мені вона схожа на печену домашню. А Ви яку берете?
searcher Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 22:25 #622 Опубліковано 9 Листопада, 2011 в 22:25 Вперше готувала минулого тижня десерт Тірамісу.Робив вперше так само як і Ви, але замість печива спік бісквіт, не було бажання шукати печиво, та й виходити з дому не хотілось. Все було дуже смачно, але сирі яйця з маскарпоне не давали мені спокою (не може такий крем довго зберігатись), тому зїли все того самого вечора. Вирішив потім трохи поекспериментувати з кремом, замість яєць додав дві ложки домашньої густої сметани. Крем вийшов такий самий як з яйцями, тільки з тією різницею, що термін зберігання такого десерту став довшим. Відповідно і задоволеня від тірамісу тривало довше.Ще одне питання про ковбаску. В Польщі в журек йде так звана біла ковбаса. Мені вона схожа на печену домашню. А Ви яку берете?Вперше чую про білу ковбасу в журку (хоча і вона згодиться), в основному використовується копчена і копчений бочок порізаний невеликими шматками і підсмажений разом з ковбасою на пательні (можна і не смажити, хто як любить). Традиційний журек приправляють майораном, лавровим листом, духм'яним горошком, сіль/перець за смаком. Аналогів такої ковбаси в нас не роблять, але думаю можна купити на Варшавці (Пасаж), там її привозять з Польщі (найкраща Подвавельска, Торунська, гірша-жирніша Звичайна).
sweetlena Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 16:26 #623 Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 16:26 У нас сьогодні "дєвішнік" з моїми малими дівчатками, з мультяшками і "нічєвонєдєланієм". Скромно, але солодко насолоджуємося млинцями з домашньою згущенкою і какао)) Така собі смачна "жіноча вечеря" і пофіг, що після 18.00
Caprichos Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 17:15 #624 Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 17:15 У нас на завершення робочого ( навчального) тижня - пиво з рибкою мамі з татом, а діткам тортик "Творожно-морковний" Торт робила за таким рецептом: 1склянка тертої (як на деруни) моркви; 1склянка цукру; 2 яйця; 1 склянка борошна 1ч.ложка соди погашеної оцтом(чи лимонним соком) Моркву змішуємо з цукром, додаємо в цю масу 2 збитих яйця, залишаємо все на хв 20-30, щоб морква дала сік. Додаємо борошно, соду. Вимішуємо. Ділимо тісто на 2 частини, випікаємо в нагрітій до 180 °С духовці приблизно 30 хв. Коржі охолоджуємо. Готуємо сирну масу для змащування коржів: 300 г сиру (творогу), бажано знежиреного (але у мене був домашній, то використала його) 1 склянка цукру 200г вершкового масла Масло потрібно розтопити, щоб було м"яке, додаємо до масла сир та цукор, збиваємо в комбайні.Залишаємо на 15 хв, щоб добре розчинився цукор. Знову збиваємо. Сир має бути мастким, без грудочок. Змащуємо коржі, посипаємо подрібненими горіхами. Смачного!
laska Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 17:45 #625 Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 17:45 Ай! Ням-ням! Дитинство нагадала - нас мама теж морквяним тортом балувала.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.