Перейти до змісту

Насувається час змін, він повертає до реальності

romaxa11

Голосувалка на рахунок оплати праці (місячної, а не за все життя)  

209 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ми (наша сім'я) повернулися до того, що робили колись.

Складаємо меню (орієнтовне) на тиждень.

Якщо, скажімо ще літом я щотижня пік піцу, то тепер я забув коли пік. Тому як ~50 грн на продукти на неї, щоб з'їсти за вечір - надто дорого.

перелік продуктів - і пішли скупилися.

таким чином - я знаю скільки грошей в мене йде на тиждень на продукти. Окремо записуємо форс-мажорні витрати.

Або ж заплановані.

Бачимо де скоротити і куди додати.

• Відповідей 153
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

keepo я не сприймаю це на свій рахунок, бо твої вислови мене мало стосуються ;) Кредитів у нас нема - хватило здорового глузду сюди не влізти. З батьками жили б, якби була така можливість, але ми обоє з чоловіком не з Луцька (ліміта :D ). І серіали ми не дивимось - чоловік паше на роботі, потім вдома ввечері підробляє дизайном. Я, правда, в декреті і достроковий вихід на роботу мені не світить.

Але я ж не на долю нарікаю - вже якось справимось. Я говорю про систему, яка в нас неправильна, зі своїми неправильними прожитковими мінімумами, підходами до оцінювання роботи, беззахистністю людини перед своєю ж державою.

Zheny@ - от це правильно! А в мене ну ніяк не виходить підраховувати всі витрати, але все одно сумніваюсь, що це дуже б виручило

Опубліковано

Я предприниматель. Зарабатываю вроде как неплохо, но заработок зависит от количества клиентов. Жена сидит дома с малым (в садик он не ходит). Родители в селе (картошка, лук, морковь и пр. берем оттуда). Да, ребенок растет и надо его одевать/обувать, да и самим тоже одется/обутся и поесть конечно же. Но если с умом подойти к распределению средств, то вполне можно уложится в ~1500грн в месяц на квартплату (квартира своя)/еду/бытовую химию (шмотки ж не каждый месяц покупать) и не чувствовать себя ущемленным или еще чего-то. Плюс отложить немного и иногда позволить себе расслабится. ТАк что все дело в понимании того, что реально нужно, а что нет. Конечно, без проблем можно спустить в трубу и 10К грн в месяц. Но зачем? Чтоб чувствовать себя свободным, независимым и т.п. ТАк это не свобода :) Это рабство желаний. И если желание превозмогают над здравым смыслом, то потом и получаются разные истории с непогашеными кредитами и пр.

Так что проблема таки в голове.

Опубліковано
я предлагаю так:

вы приходите в супермаркет, представляете, что у вас дома ни крупицы соли, и начинаете считать.

просто идите мимо ценников и считайте.

но считайте все. от спичек до стирального порошка. прикиньте расход на месяц. разделите или умножьте.

а потом можно говорить о том, как семье выжить на 1000 в месяц.

а потом еще добавьте обязательные вещи как квартира, проезд, косметика, одежда.

+1

Підтримаю.

Ще в догонку цікава інфа.

Народ, ви в курсі що у Луцьку ціна на мясо така сама, або навіть вища ніж у Москві.

Ну я думаю, порівнювати середню з/п по Москві і Луцьку не варто...

Да і взагалі, продукти навіть в Києві дешевші, правда вєдь, Шура?

Опубліковано

Для довідки:

ціна м'яса в Луцьку станом на 15.02.2009 року.

Телятина:

- шия 38-42 грн/кг

- лопатка 35-40 грн/кг

- Шинка 38-42 грн/кг

- фарш - 28-32 грн/кг

Свинина десь так само +- 4 грн. (як хто цінить)

Це я сам купував і вибирав.

Опубліковано

Прикінув свій варіант(реально те що є)

1) 1-кімнатна квартира - 250-300 грн/міс - все вірно

2) інет-телефон-мобілки - 200-250 грн - 50 грн мобіли + 20 тевлефон + 100 грн інтернет = 170 грн ітого

3) м'ясо - 2кг на місяць на 3-х вистачить - 100 грн (потолок) - 8-10 кг (і це в принципі досить скромно) - 400 грн(або якщо рідня кабана заколе то халява :))

4) масло-молоко-хліб - до 100 місяць - масло 40 грн + молоко 140 грн + хліб 75 грн = 255 грн(явно не 100 ;))

5) банани яблука - не кожен же день по кілограму - 50 грн вистачить. - тут в принципі згідний, іноді навіть і менше

7) риба - 50 грн (2 кг) (якщо не купувати червону, а звичайний хек) загалі не купляємо(або іноді червону ;))

+

8) крупи, макарони - гречка 2 кг, макарони 2-3 кг, манка - 2 кг = 70 грн. -приблизно, не більше думаю

9) олія 1 л в місяця - 10-12 грн

Все інше в принципі город, закрутки і т.д.

1200 грн харчування+комунальні онлі, а з врахуванням маленьких радощів типу солодощі, червона риба, консерви деякі, сири, ковбаси це в місяць +200-400 грн

Ітого 1600 грн.(це дуже економно)

Далі по дітям,

памперси меньшому - 100 грн.

одітися на 2 дітини + іграшки - як коли, від 100-500 грн.

якщо захворіють - 100-200 грн(дорогі на дітей мекстуркі - жесть)

садік-шмадік, поки не юзаєм(читай хворіти почнуть в два раза частіше + подарунки всяким загребущім вихователькам - не варіант, маєм можливість поки доглядаються дома)

ітого 800 грн. на дітей в максимальному співвідношенні

Хімія і така всяка єрунда небагато, максимум 100-200 грн

Одітися як коли, 300-600 грн в місяць середньо

Ітого на сімью в 4 людини(2 дорослих, 2 дітей) вистачає всього-то 3000 грн. - при таких прибутках можливо навіть гривень 500 відкласти

Опубліковано

Зараз ситуація особисто в мене як десь в 98році

я тоді все на базарі купувала, а супермаркет для мене-це була розкіш для багатіїв

останнім часом-навпаки-про базар почала взагалі забувати

це ж так класно-зайти собі і прогулюючись вибрати що тобі сподобалося

прийшлося забути про деякі речі-наприклад німецький шампунь та бальзам для волосся

а користуватися як в старі добрі часи-шампунем вітчизняного виробництва за 8 грн за 1 літр

зараз підчищаємо всі запаси в кладовці-жалкую що влітку не закрутила більше баночок

і думаю що треба буде цього року рослинництвом на дачі зайнятися

бо родичів в селі нема0а при таких розкладах-власна картопелька бурячок та морквочка-пригодяться

жити стало скрутніше

витрачати стали менше (це я особисто про себе-якщо раніше після тяжкого робочого дня я в вопаці залишала 50 грн в середньому, то зараз стараюся йти туди 1-2 рази в тиждень і зі списочком...)

по цифрах в місяць вклалися десь в 1000-1200 грн

але це ж ненормально

сподіваюся ненадовго

а ще блін-у дітей як назло то чоботи порвалися-то вже куртка мала-а ще вони мають тенденцію виростати ;)

Опубліковано
Зараз ситуація особисто в мене як десь в 98році ....

:(

придбали Goodmans за 3500грн

величезний плоский і дуже гарно показує!

:D

Не так вже й погано ;) Головне оптимізм не втрачати!

Опубліковано
1) 1-кімнатна квартира - 250-300 грн/міс (вода, світло цілком реально) (я за 3-кімнатну де 5 чоловік живе плачу до 500)

2) інет-телефон-мобілки - 200-250 грн

3) м'ясо - 2кг на місяць на 3-х вистачить - 100 грн (потолок)

4) масло-молоко-хліб - до 100 місяць

5) банани яблука - не кожен же день по кілограму - 50 грн вистачить.

7) риба - 50 грн (2 кг) (якщо не купувати червону, а звичайний хек)

Прікольний раціончик: зранку намазав хліб маслом, положив зверху 7 г м'яса, 7 г риби, запив стопочкою молока, закусив яблучком і пішов на роботі. Так само пообідав і повечеряв. Цікаво чи довго ти так проживеш.

Живу, як видно. І на щодень продукти не ділю.

якщо не вмієш образно мислити - не намагайся.

Сядь своє порахуй. Реально без понтів. Тоді напишеш.

Опубліковано

Народ, а скоко раз в день вы едите?

Я -два. В обед - суп или борщ, вечером - ужин: гречка с котлетой, ну или плов.

Мы тут посчитали - так нам на продукты надо 1000 грн в месяц .

На 7 человек.

Опубліковано

У нас на 4-х с квартплатой в 3-х комнатной с реальными тратами , не считая бизнес - вложения - 2000 в месяц. Тут все без ограничений, на крейсерской скорости.

Опубліковано

Мюнхен, липень 2006р:

IMG3441-1235073822.jpg IMG3441-1235073854.jpg IMG3441-1235073885.jpg

На фото стоянка вело-таксі/екскурсоводів.

Ціни: сіті-таксі - 2.40 евро, екскурсія по місту 4.95 евро.

У 2006 році навряд чи хтось в Луцьку (та й в Україні) таким чином заробляв би гроші.

І зараз, в період кризи, ніхто не буде. А причина практично одна: за такі "гроші" маслати 2 години - "не фонтан".

Ось і ситуація в нас з ринком праці - ми (в загальній масі) не працюємо, а ходимо на роботу.

Відповідно і маєм "заробітну плату".

Опубліковано
На фото стоянка вело-таксі/екскурсоводів.

Ціни: сіті-таксі - 2.40 евро, екскурсія по місту 4.95 евро.

У 2006 році навряд чи хтось в Луцьку (та й в Україні) таким чином заробляв би гроші.

І зараз, в період кризи, ніхто не буде. А причина практично одна: за такі "гроші" маслати 2 години - "не фонтан".

Ось і ситуація в нас з ринком праці - ми (в загальній масі) не працюємо, а ходимо на роботу.

Відповідно і маєм "заробітну плату".

Це тобто маслати за 200 грн в робочий день(4000 грн. в місяць) - це робота в Європі? :sq_ye:

Трохи жорстокий приклад, що йому заважає піти працювати на нормальну роботу і мати в 2 рази більше?

Опубліковано
хочеться додати суттєву річ –

коли українці навчаться рахувати гроші у нас зміниться економіка.

і зміниться однозначно на краще.

Турецькі та Єгипетські пляжі опустіють...

виробники пива, тютюну та алкоголю збанкротують..

Росія задихнеться власним газом...

А Італійські пенсіонери зас*уться по вуха, бо не буде кому після них прибрати..

На зекономлені кошти придбаємо собі сонячну Австралію, що омивається океаном із усіх боків..

і почнемо жити....

Опубліковано
садік-шмадік, поки не юзаєм(читай хворіти почнуть в два раза частіше + подарунки всяким загребущім вихователькам - не варіант, маєм можливість поки доглядаються дома)
Cадік за 2-х дітей вигрібає до 300грн., це не рахуючи "додаткових" внесків.

Доречі, кожен, хто тут розписав свій бюджет, чуть не до комунальних платежів (обов"язкових затрат) відносить інет, телефон. Не можу втриматись, цитата з баша:

Pax: ты правильно сделал что начал обустраивать квартиру с проведения интернета

Pax: сначала необходимое для жизни - потом удобства

П.С. Був радий сьогодні, коли вдома дружина показала квитанцію про оплату за квартиру - економія 150 грн. відносно попереднього місяця (хоч з них і -50грн. - перерахунок опалення за період "боїв за котельню"), менше тратиться води, електроенергії (слідкуєм, щоб світло дарма не горіло, де треба - стоять економні лампи), з опаленням правда нічого не вдієш (а воно займає більше половини оплати). Ну, хоть який прогрес є.

• Адміністратори
Опубліковано

Якщо нам і надалі будуть так і стільки платити, то і інтернет закінчиться :)

Опубліковано

Понад половина (51,8%) працівників на Волині, які працювали 50% і більше робочого часу, заробляли до 1250,01 гривень. Про це 19 лютого повідомляють «Волинські Новини».

За даними Держкомстату, понад 200 тисяч волинян у грудні 2008 року відпрацювали 50% і більше робочого часу. Однак зарплати не вражають обсягами – понад половина чоловік заробляли менше, ніж 1250,01 гривні.

Зокрема майже 11% працівників у грудні заробляли менше, ніж 605 гривень.

Натомість понад 2,5 тисячі гривень отримували тільки 13,4% працівників, у тому числі понад 5 тисяч гривень – 1,9% (3,8 тисячі чоловік).

Довідково:

У грудні 2008 року обсяг середньої номінальної зарплати на Волині становив 1,522 тисячі гривень.

©

Опубліковано

Хто знає, скільки зараз коштує кілограм картоплі (в мене просто рідні в селі живуть, ми з села маємо)? Мені просто цікаво порівняти. На початку зими картоплю на селі бариги купляли по 1.3грн

Опубліковано
Хто знає, скільки зараз коштує кілограм картоплі (в мене просто рідні в селі живуть, ми з села маємо)? Мені просто цікаво порівняти. На початку зими картоплю на селі бариги купляли по 1.3грн

На базарі від 2,50-3,50 залежно від величини картоплі, в Сільпо по 2,49 була на цьому тижні (велика і хорошого сорту). :)

Опубліковано
На базарі від 2,50-3,50 залежно від величини картоплі, в Сільпо по 2,49 була на цьому тижні (велика і хорошого сорту). :)

ого!!!

в Киеве по 1,50 ...

Опубліковано

В Луцке по 1,80

по 2,30-2,50 она продается тем, кто кредитов набрал и еще не осознал, шо он лох не мажор.

В догонку воплям: я кредит брал и отдал. на бизнес, и это было легко, 3 дня торговой выручки . я зарабатываю около 1 тысичь в месяц. не гривен. я ем картошку с огорода.

Опубліковано
В Луцке по 1,80

Интересно где? :sq_ye:

по 2,30-2,50 она продается тем, кто кредитов набрал и еще не осознал, шо он лох не мажор.

В догонку воплям: я кредит брал и отдал. на бизнес, и это было легко, 3 дня торговой выручки . я зарабатываю около 1 тысичь в месяц. не гривен. я ем картошку с огорода.

Вот давай тут устроим "Піськомір" и похвастаемся у кого больше. Я же не ору о том сколько я получаю, да впринципе и не важно, и мне не интересно какой там у тя доход и как быстро такие лохи не мажоры как ты, платят свои кредиты (у меня их вообще лично нет) был задан вопрос о цене картошки на рынке или в супермаркете, я на него дала ответ и нефиг тут гнать. Нашёл по 1,80 молодец, значит тебе повезло - купи себе медаль или ударься об стену. :g16:

P.S. Картошку мы все едим с огорода, даже если покупаем в супермаркете (открою секрет - она на полках не растёт ;) )

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...