Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
В 02.03.2024 в 21:37, MACCEN сказав:

а якщо рине одночасно пару тисяч людей теж будуть рлзстрілювати

Розстрілювати можуть але зброя є і у іншої сторони, хоч закон і не прийняли. В 40му  дядько з двома поляками втікав від совєтів через Буг в окуповану німцями Польщу, по ним теж стріляли прикордонники з кулемета - історія повторюється?

Змінено користувачем jurgen007
  • +1 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано

Окупанти почали активно застосовувати касетні авіабомби РБК-500.

Раніше випадки їх застосування були поодинокими, але останнім часом темпи зростають, особливо на Роботинському напрямку, ВПК в кацапів не стоїть на місці.

Опубліковано
В 02.03.2024 в 13:17, case_l сказав:

якби всі ухилянти витратили гроші на дрони, то вже би війна закінчилась і могли би легально виїхати 

Дронів, якщо вірити повідомленням, повинно вже вистачати. Тільки в цьому році вже зробили 200 тищ.

Але проблема в тому, що дрони самі не літають. Ними треба комусь керувати. А от керувати я так розумію бажаючих немає в достатній кількості

• +1 2
Опубліковано

Притула збирає 30 міліонів на навчання тисячі дроноводів.

Пару днів назад вже тільки шість міліонів залишалось добирати ..

Мадяр теж нормально масштабує..

В нього високий ККД.

А в деяких бригадах за місяцю лише два танки підбивають.

І взагалі деяких комбригів Мирський не просто так міняє 

• +1 1
Опубліковано
В 01.03.2024 в 23:17, MACCEN сказав:

На Закарпатті відкрили вогонь, щоб затримати втікачів.

Як розповідають у ДПСУ, порушників помітили на кордоні з Угорщиною. Побачивши прикордонників, чоловіки намагалися втекти. Тоді прикордонники були вимушені відкрити попереджувальний вогонь. Злякавшись пострілів, втікачі почали здаватися. 

а ще у них купа наворочених дронів, в тому числі з теплаками, більше, аніж досить особового складу, екіпу

тобто щоб кріпаків ловити воно більш потрібніше, ніж на фронті

• Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано
В 01.03.2024 в 23:54, romanc сказав:

Я все рівно не розумію тих перебіжчиків через кордон, якщо йдуть через "тонкий"кордон їх можуть впіймати наші, або европейська прикордонна поліція і по договору передають нашім, а якщо не впіймає, то вони нелегали в ЄС, що ничим добрим не кінчається.

Ладно ще перейти через "товстий" кордон, де є декілька сот метрів, а то і пара км між кордонами, дійти до кпп ес і зайти легально, чи через пмр, тоді легально в Молдову і далі в ЕС.

Передають лише поляки

І цілком легально приймають в ЄС

Опубліковано
В 04.03.2024 в 12:05, INVICTUS сказав:

більше, аніж досить особового складу

Це один з небагатьох шансів отримати хоч який-небудь "відпочинок" для тих, хто дофіга часу воює на передовій, і вже немає ні сил ні здоров'я - перевестися на такі тилові кордони. А ті, хто був на кордоні - рушають на передову, і, з високою ймовірністю, дуже швидко повертаються додому, або 300 або 200, бо в довбойобів командирів така сама думка про "прикордонників" - що вони були на курорті, от "трохи повигрібайте за нас, бо ви відпочивали". А те, що людина по факту не навчена і досить швидко загине в м'ясному штурмі чи розвідці - їх не ібе.

• +1 1
Опубліковано
В 04.03.2024 в 12:05, INVICTUS сказав:

тобто щоб кріпаків ловити воно більш потрібніше, ніж на фронті

Ну так. Дрони ж самі на фронті не будуть воювати.

• Ха-ха 1
Опубліковано
В 04.03.2024 в 13:03, YVitaliy сказав:

Це один з небагатьох шансів отримати хоч який-небудь "відпочинок" для тих, хто дофіга часу воює на передовій, і вже немає ні сил ні здоров'я - перевестися на такі тилові кордони. А ті, хто був на кордоні - рушають на передову, і, з високою ймовірністю, дуже швидко повертаються додому, або 300 або 200, бо в довбойобів командирів така сама думка про "прикордонників" - що вони були на курорті, от "трохи повигрібайте за нас, бо ви відпочивали". А те, що людина по факту не навчена і досить швидко загине в м'ясному штурмі чи розвідці - їх не ібе.

А кого що в нас іпе?

Той хто не живе на прожитковий мінімум його приймає, той хто не живе в окопах келує тими хто там живе, і так далі.

А як нагороди отримувати так ті хто в окопі хер там.

• Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано
В 04.03.2024 в 13:37, MACCEN сказав:

Той хто не живе на прожитковий мінімум його приймає,

Це ж було вже, коли ті, хто живе на прожитковий мінімум, почали керувати.

Опубліковано
В 04.03.2024 в 13:03, YVitaliy сказав:

наскільки чув від самих прикордонників, то на кордоні сидять "підмазані п***раси" і вони за 2 роки жодного разу не міняли хлопців на передку

• Cумний 2
Опубліковано
В 04.03.2024 в 13:24, volks сказав:

Ну так. Дрони ж самі на фронті не будуть воювати.

проблема нестачі операторів дронів не в недоборі, а у тому, що кандидатів на ці посади дуже часто відправляють штурмувати посадки

Опубліковано
В 04.03.2024 в 15:07, INVICTUS сказав:

проблема нестачі операторів дронів не в недоборі, а у тому, що кандидатів на ці посади дуже часто відправляють штурмувати посадки

Бо кандидати в штурмовики штурмують кордон

• Дякую! 1
  • Ха-ха 1
Опубліковано

Не хочеться на когось переводити стрілки, але є у мене один знайомий прикордонник, все життя військовий. Перед війною став офіцером. Перший рік війни був тут на нашому кордоні, а потім перевели в якісь єбєня на Закарпатті. І він фронт бачив теж лише по телевізору, як і я. Але при цьому він типу військовий, на відміну від мене. То з кого треба починати в пошуку резервів для ротації, з мене ? З того, кого треба вчити яким боком автомат тримати ? Десь місцями мені логіка нашого військового керівництва таки не зрозуміла. Скільки ще по містах і по штабах ще сидить кадрових військових, що все життя типу "служать", але чомусь продовжують сидіти на попі рівно, а для війни тцк ловлять лохів на зупинках ? Виходить так, що певні типи військових ну капєц які незамінні щоб сидіти по життю у в/ч, в казармі ? І для війни вроді як і не годяться, тільки перебіжчиків з річки виловлювати ? Ну часом таке враження складається. Це по аналогії ніби як даїшник, що сам не вміє водити, але дууууже класно знає правила.

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
В 04.03.2024 в 16:52, SergLutsk сказав:

Не хочеться на когось переводити стрілки, але є у мене один знайомий прикордонник, все життя військовий. Перед війною став офіцером. Перший рік війни був тут на нашому кордоні, а потім перевели в якісь єбєня на Закарпатті. І він фронт бачив теж лише по телевізору, як і я. Але при цьому він типу військовий, на відміну від мене. То з кого треба починати в пошуку резервів для ротації, з мене ? З того, кого треба вчити яким боком автомат тримати ? Десь місцями мені логіка нашого військового керівництва таки не зрозуміла. Скільки ще по містах і по штабах ще сидить кадрових військових, що все життя типу "служать", але чомусь продовжують сидіти на попі рівно, а для війни тцк ловлять лохів на зупинках ? Виходить так, що певні типи військових ну капєц які незамінні щоб сидіти по життю у в/ч, в казармі ? І для війни вроді як і не годяться, тільки перебіжчиків з річки виловлювати ? Ну часом таке враження складається. Це по аналогії ніби як даїшник, що сам не вміє водити, але дууууже класно знає правила.

А по різному буває автомат яким боком тримати життя навчить, чи в школі автомат ні разу не розбирав? А починати з себе треба а не дивитися хто шо робить, типу я не піду бо депутат не пішов. Тих кого я знаю допомагають по мірі можливості, інші для мене не існують. Якщо що я по стану здоров"я не можу на нуль. Всім 4.5.0

• +1 1
Опубліковано

Звичайно що треба брати таких як ти, це ж очевидно, а якщо взяти тих, хто шарить з якого боку тримати автомат, хто ж буде керувати тими хто не шарить?

Заявлені 15 млн. за смерть це така сума яку хер коли кому виплатять, тому що це реально не реальна сума. Тому що за таке бабло краще вже найняти спеціалістів, чи платити більше тим в яких видиваємість більша в рази, чим таких як я, які важче мишки в руках не тримали давно нічого.

Але є такі суми чомусь зі сталі, бо знають що віддавати та виплачувати не будуть, далі наїбашать купони за які придбаєш хіба що вінка загиблму і то пластикового бо на живі квіти бабла не буде.

І так багато інших нюансів, та дивних що мішає найняти типу французького легіону по світу, що не буде охочих рекрутів які за бабло підуть воювати,  ало віриться, якщо з України теж багато хто служить в Франц легіоні, які по факту поза законом що в них що в нас.

• Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано

То з кого треба починати в пошуку резервів для ротації, з мене ?

Так від перестановки доданків сума не зміниться. Тебе все-одно треба призивати. Якщо не на фронт, то на кордон замість того прикордонника

• Дякую! 1
Опубліковано
В 04.03.2024 в 19:08, sasha2008lk сказав:

А починати з себе треба а не дивитися хто шо робить, типу я не піду бо депутат не пішов

Трохи не про це мова була, депутат теж не військовий, як і я.  Пригадуєте приказку "назвався грибом - лізь у кошик" ? 

В 04.03.2024 в 19:12, MACCEN сказав:

Звичайно що треба брати таких як ти, це ж очевидно, а якщо взяти тих, хто шарить з якого боку тримати автомат, хто ж буде керувати тими хто не шарить?

Ну звісно, керовніки є, знавці як тримати автомат є, тепер треба умовний менеджер щоб тримати той автомат.

По суті, я і не збираюсь ухилятись, втікати і т.д., коли дійде моя черга то піду. Мені просто кумедно, незрозуміло, нелогічно, якщо я піду раніше ніж оті військові, котрі ними являються вже 20 років :D.

Опубліковано
В 04.03.2024 в 20:45, volks сказав:

Так від перестановки доданків сума не зміниться. Тебе все-одно треба призивати. Якщо не на фронт, то на кордон замість того прикордонника

Ну якщо брати просто кількість людей, то так, сума доданків не змінюється. Але поясни логіку і справедливість, коли професійні військові сидять на кпп і машинам ворота у в/ч відкривають, чи за беззбройними ухилянтами по лісі бігають на кордоні, а нещодавно мобілізованих відправляють на фронт ? Може нехай мобілізовані ворота відкривають і по лісі ходять ? Не їх все життя вчили військовій справі. 

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
В 04.03.2024 в 20:47, SergLutsk сказав:

Трохи не про це мова була, депутат теж не військовий, як і я.  Пригадуєте приказку "назвався грибом - лізь у кошик" ? 

Ну звісно, керовніки є, знавці як тримати автомат є, тепер треба умовний менеджер щоб тримати той автомат.

По суті, я і не збираюсь ухилятись, втікати і т.д., коли дійде моя черга то піду. Мені просто кумедно, незрозуміло, нелогічно, якщо я піду раніше ніж оті військові, котрі ними являються вже 20 років :D.

Знаю декого з військових які 20+ років в наряді героїчно дивились фільми та серіали, та коли була можливість боролись з зелений змієм, да так до зараз можуть бути не придатні для війни, і казали мені тупаку нащо ходити на роботу, а от в них лафа доба через добу, льготи, і що круто це вийти в 40 на пенсію, а я дурень хожу на роботу і пенсія буде мала. Ще й дають підйомні якісь, ще й квартири, кароче нічого не робиш ну може плац підметеш коли не коли :)

• +1 2
Опубліковано
В 04.03.2024 в 20:47, SergLutsk сказав:

А військовим не народжуються, ну то таке, я Вашу думку зрозумів 

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...