Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 година тому, Basil сказано:

по ходу так.... розбираємось

"тєкст нємножка по-дебільному напісан"...

вже звертались за дозволом на виїзд?

• Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
1 хвилина тому, alexvvv сказано:

вже звертались за дозволом на виїзд?

не знаю. не моя зона відповідальності.

Опубліковано
1 час назад, Oli сказал:

Це ж лише тим хто змінює місце проживання або реєстрації...?

скоріше за все малося на увазі дозвіл на будь яке переміщення... реально логічно - як перевірити їде людина на день чи на місяць, чи зловили умовного львів’янена в умовних Чернівцях і як перевірити він вчора приїхав чи два місяці тому?

але реакція людей змусила відкотитися

Опубліковано
5 хвилин тому, Arden сказано:

скоріше за все малося на увазі дозвіл на будь яке переміщення...

А якщо в мене дача в Струмівці, то треба брати дозвіл на виїзд з Луцька?

• Ха-ха 1
Опубліковано
33 хвилин тому, volks сказано:

А якщо в мене дача в Струмівці, то треба брати дозвіл на виїзд з Луцька?

кожен раз...

• Ха-ха 1
Опубліковано
42 хвилин тому, Arden сказано:

скоріше за все малося на увазі дозвіл на будь яке переміщення... реально логічно - як перевірити їде людина на день чи на місяць, чи зловили умовного львів’янена в умовних Чернівцях і як перевірити він вчора приїхав чи два місяці тому?

але реакція людей змусила відкотитися

Абсолютно згоден. Те, що при зміні реєстрації потрібно заново реєструватися у військкоматі - це завжди так було. Навіщо це було публікувати ще раз? Із однією метою - дізнатися реакцію суспільства. Заборону на виїзд чоловіків за кордон схавали, ОК. Тепер треба глянути, як відреагують, коли закрутити гайки ще сильніше. Не секрет, що чоловіки призовного віку зараз масово виїжджають через Запоріжжя в окупований Мелітополь, далі Крим, і через росію за кордон в Європу. Думаю, хотіли перекрити якраз оцей шлях, але не вийшло. Поки що.

• +1 3
Опубліковано
15 хвилин тому, Serpent сказано:

Абсолютно згоден. Те, що при зміні реєстрації потрібно заново реєструватися у військкоматі - це завжди так було. Навіщо це було публікувати ще раз? Із однією метою - дізнатися реакцію суспільства. Заборону на виїзд чоловіків за кордон схавали, ОК. Тепер треба глянути, як відреагують, коли закрутити гайки ще сильніше. Не секрет, що чоловіки призовного віку зараз масово виїжджають через Запоріжжя в окупований Мелітополь, далі Крим, і через росію за кордон в Європу. Думаю, хотіли перекрити якраз оцей шлях, але не вийшло. Поки що.

почекай. якийсь полковник вже ляпнув що для виїзду за межі області треба дозвіл всім військовозобовязаним. так що ще не все ясно.

• +1 1
Опубліковано
59 хвилин тому, Serpent сказано:

Не секрет, що чоловіки призовного віку зараз масово виїжджають через Запоріжжя в окупований Мелітополь, далі Крим, і через росію за кордон в Європу.

це які ідіоти так їдуть?

• Дякую! 1
  • Ха-ха 1
  • +1 4
Опубліковано

Внесено законопроект про щодо уточнення порядку виїзду призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання в межах України.   https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39943

Опубліковано

Зеленський записав звернення стосовно цього питання. Очікуємо рішень завтра. Але одним словом підняли хвилю...

Опубліковано
1 хвилина тому, Arden сказано:

Зеленський записав звернення стосовно цього питання. Очікуємо рішень завтра. Але одним словом підняли хвилю...

Цитувати

Пряма мова: "Доручив міністру оборони, начальнику Генштабу і головнокомандувачу ЗСУ завтра доповісти мені всі деталі стосовно рішення про затвердження порядку отримання якихось дозволів для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів … Прошу Генеральний штаб надалі не ухвалювати без мене подібних рішень".

• +1 1
Опубліковано
31 хвилин тому, Arden сказано:

Зеленський записав звернення стосовно цього питання

Ну логічно. То ж йому, щоб з Києва виїхати, також доведеться у військомат тьопати.

Опубліковано
50 хвилин тому, sergkots сказано:

Прошу Генеральний штаб надалі не ухвалювати без мене подібних рішень".

Він навіть не вкурсі був що там без нього рішають !

ппц

• +1 2
Опубліковано

Тобто, наразі є вже три версії, які озвучувалися різними людьми з Генштабу протягом дня:

1) Дозвіл військкомату потрібен, щоби виїхати з місця реєстрації будь-куди.

2) Дозвіл військкомату потрібен тільки якщо змінюєш місце реєстрації.

3) Дозвіл військкомату потрібен, якщо виїжджаєш зі своєї області в іншу.

Чим далі - тим цікавіше.

• Подобається 1
Опубліковано (змінено)
25 хвилин тому, Zheny@ сказано:

чи сказав, що не в курсі...

4 годин тому, volks сказано:

якщо в мене дача в Струмівці, то треба брати дозвіл на виїзд з Луцька?

а це різні області?

Поїхати з Києва до Львова на вихідні. Чи треба брати дозвіл у військкоматі?

Змінено користувачем Basil
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

Я щось не можу зрозуміти, чому стільки кіпішу?

Раніше - без військового квитка навіть на роботу не брали, навіть на початку 2000-х пам'ятаю кадровичка на одному підприємстві - перше питання задала при прийомі на роботу, чи служив і чи є військовий квиток. Потім, вже якось не питали.
Так суть і була в тому, що на роботу не візьмуть поки військомат про тебе не взнає, ні прописатись, ні виписатись, ні закордонний паспорт отримати.

Потім - це все почали "забивати", але, так і залишилась норма - що при зміні місця проживання протягом певного часу (тиждень здається) потрібно стати на облік у військоматі за новим місцем проживання.

Просто - всі забули, а деякі, враховуючи "юний" вік - могли і не знати.

Так що - нічого нового, просто нагадали, але - "вийшло по дибільному".

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 6
Опубліковано
2 годин тому, Yuriy_t сказано:

Внесено законопроект про щодо уточнення порядку виїзду призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання в межах України.   https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39943

один я тексту законопроекту не бачу?

Опубліковано (змінено)
3 хвилин тому, Basil сказано:

один я тексту законопроекту не бачу?

а коли їх там друкували? Я жодного разу - тексту не находив, мож десь - є, але не тут, це - "картка", тобто загальні відомості....дуже загальні ))

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано
16 хвилин тому, Basil сказано:

це різні області?

Ок. Ще є город в Млинівському районі.

17 хвилин тому, Serpent сказано:

Тобто, наразі є вже три версії, які озвучувалися різними людьми з Генштабу протягом дня:

Якщо вони так ще й військом керують, то вже страшно.

Опубліковано
1 hour ago, Zheny@ said:

ппц

Я сподіваюся то сарказм? :)

58 minutes ago, Bliksss said:

так і залишилась норма - що при зміні місця проживання протягом певного часу (тиждень здається) потрібно стати на облік у військоматі за новим місцем проживання.

Просто - всі забули, а деякі, враховуючи "юний" вік - могли і не знати.

Так що - нічого нового, просто нагадали, але - "вийшло по дибільному".

Ну при зміні прописки без військомату нікуди. Я сам, та і всі знайомі, при зміні прописки йшли по одній процедурі: зняття з обліку-виписка, стати на облік-прописка. Тут нічого не змінилось якби. 

З тими їхніми поясненнями повний треш вийшов, шо не раз, то гірше :) в нас якби з 24 лютого заборонено змінювати місце проживання, тому стосується обмеження явно не того. До речі, Залужний своїм постом все пояснив шо і як, але я так і не зрозумів, який буде (якщо буде) механізм перевірок

Опубліковано
3 годин тому, case_l сказано:

це які ідіоти так їдуть?

Я би не був таким категоричним. Не реклама, але якщо цікаво, то ось канал:

https://t.me/sun_reys

Там в закріплених десятки історій людей, які виїхали і загальні рекомендації. В кожного свої причини і мотивація. Так що я би не звинувачував людей за їх вибір. Багато хто із них залюбки би виїхав безпечним шляхом, якби він був відкритим для всіх.

Опубліковано
16 minutes ago, Serpent said:

Я би не був таким категоричним. Не реклама, але якщо цікаво, то ось канал:

https://t.me/sun_reys

Там в закріплених десятки історій людей, які виїхали і загальні рекомендації. В кожного свої причини і мотивація. Так що я би не звинувачував людей за їх вибір. Багато хто із них залюбки би виїхав безпечним шляхом, якби він був відкритим для всіх.

Сорян, але це повне гівно. 

Я ще можу зрозуміти людей, які виїжджали з окупації хєр-зна якими шляхами (наприклад з Херсону, де не було нормальних коридорів), але оце Днєпр-ЗП-Мелітополь-підарашка-єс - це повна дічь. Зайшов в чатик почитати - да, рєбята там є звісно цікаві, цікаві..

• +1 5
Опубліковано
13 годин тому, Serpent сказано:

Не секрет, що чоловіки призовного віку зараз масово виїжджають через Запоріжжя в окупований Мелітополь, далі Крим, і через росію за кордон в Європу

Це не те що, не секрет - це якась хєрня.

Хто так куди їде?

Там, якщо в Крим попадеш - фсьо - мобілізували!

Та й яким органом ти збираєшся з рашки в ЄС потрапити з українським паспортом!? 

Простіше таки через Західну Україну.  Один хєр бабло давати, що тут, що там. То тут ти не прешся через хуй-знає-куди.

• +1 3
Опубліковано

Не думаю що хтось крім вати або відвертих сєпарів їде таким шляхом. Наголосували проросійських сил, а тепер коли їхні свинособачі брати прийшли, то втікають, уроди одним словом.  

• +1 3
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...