Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
17 хвилин тому, WebTraveller сказано:

Народ, скажіть.. А все-таки, в машині зараз по скільки чоловік можна їздити?

Не діє ж обмеження на 2 людини? 

В Україні на час карантину ввели обмеження на пересування вулицями: двоє людей максимум. Винятки: супровід дітей та службова необхідність. У багатьох областях це правило спроектували і на приватний транспорт, дозволяють перебувати в салоні тільки двом людям.

Речниця Управління патрульної поліції Волині Ольга Бузулук розповіла, що на Волині ж за пересування у легковому транспорті більше двох осіб карати не будуть, - пише "12 канал".

“Власний легковий автомобіль – не є громадським місцем, тому перебувати там може стільки людей, скільки дозволяють технічні характеристики транспорту. Ми не обмежуємо пересування в машинах тільки до двох дорослих”, - каже речниця патрульної поліції.

Тож обмеження на кількість людей, які їдуть в приватному автомобілі, не встановлені.

Але продовжують діяти заборони на:

- В’їзд у міста чи села, які визначені осередком COVID-19.
- Користування автомобілем на відстань більше 2 км від дому особам, які потребують самоізоляції (які мали контакт з хворим чи підозру на COVID-19, людям старшим 60 років).
- Купівлю вживаних автомобілів (їх неможливо належним чином зареєструвати, хоча оформити договір купівлі-продажу можна).

http://www.volynpost.com/news/161660-u-policii-volyni-rozpovily-skilky-lyudej-mozhe-ihaty-v-avtomobili-pid-chas-karantynu

• +1 3
Опубліковано
Щойно, ChB сказано:

У багатьох областях це правило спроектували і на приватний транспорт, дозволяють перебувати в салоні тільки двом людям.

Це суперечить постанові №211.

я її читав

Опубліковано (змінено)
1 час назад, Zheny@ сказал:

Це суперечить постанові №211.

я її читав

Нагадало :)

Змінено користувачем Юріч
  • Ха-ха 1
Опубліковано

Це точно, щорічно в ДТП гине більше 3,5 тис. людей, по грубим підрахункам в місяць карантину рятується до 300 чол.

Опубліковано
14 часов назад, paksivatova сказал:

"Сьогодні мені на очі потрапила ось така офіційна інформація: Маски Бук-3 FFP3 за 1,2 млн грн
Вчора комунальне підприємство "Волинська обласна клінічна лікарня" оплатило 1,2 млн грн за 16000 масок Бук-3 FFP3 без клапана. Продавцем виступила компанія ПрАТ "Нова Лінія".
Ціна однієї маски 75 грн за штуку.
Вчора на засоби індивідуального захисту було оплачено майже 20 млн грн.

Так як я живу за рахунок того, що працюю з китайцями багато років, і "карантин" у мене почався приблизно 18 січня, то коли наші "молоді незполітики" зрозуміли, що прийшла дупа, мої китайці (які працюють з обладнанням) масово почали пропонувати маски і я цікавився цінами. Так от ціна на таку маску складає 1,26-2,5 долари за штуку (давайте візьмемо як приклад сьогоднішньому курсу це 35 грн) доставка літаком складає приблизно 2-3 грн за штуку.
Тобто 38 грн. вже в Україні, а наші молоді і чесні закупили маски українського виробництва по 75грн.Цікаво той господін Аваков або генпрокурорша Вєнєдіктова зацікавляться чому така різниця? Вони ж так піклуються про людей, так хотіли змін?"

ЦЕ ж не Ваші слова, то вже давайте пруф. І дайте ссилку на китайські FFP3 за 1,15-2,5$ за штуку. Я куплю.

Я писала про ці маски пару сторінок назад. В епіцентрі "звичайна" ціна на так маски 90 грн. 

35 грн. за FFP3 - це доепідемічна ціна. В Умовах епідемії- нормальна. 

Доречі в "Апетеці низьких цін" такий Бук коштував 160 грн. :rolleyes:

• +1 3
Опубліковано
10 часов назад, romanc сказал:

не знаю сколько карантин сохранит жизней от КВ, но трупов на дорогах будет гораздо меньше.

Сумніваюсь. Таке враження, що люди на дорогах нап'ялили маски і думають, що вони їх і від дтп спасуть. Реально на дорогах в місті триндєц якийсь робиться. Особливо, шумаХЄРи активізувались на пустіших дорогах.

• +1 4
Опубліковано
14 hours ago, WebTraveller said:

Народ, скажіть.. А все-таки, в машині зараз по скільки чоловік можна їздити?

Не діє ж обмеження на 2 людини? 

На рбк прочитав

Spoiler

Які заборони з'явилися для автомобілістів і за що штрафуватимуть

• Тепер не можна їздити на авто на відстань понад 2 км від домівок особам, яким необхідна самоізоляція (у віці від 60 років і тим, хто мав контакт з хворим COVID-19).
  • Заборонено перебувати в салоні автомобілі більш ніж двом дорослим людям без дітей до 14 років.
  • Не можна в'їжджати в населені пункти, визнані вогнищем коронавірусу.
  • Заборонено купувати б/у машини, які неможливо належним чином зареєструвати, хоча при цьому можна оформити договір купівлі-продажу.
  • Не можна перебувати без маски або респіратора в громадських місцях - у тому числі й на парковках (в самій машині такої заборони немає).

Що можна робити водіям на період карантину

• Дозволено їздити на своєму авто по дорогах всієї країни та виїжджати за кордон, але виключно через відкриті пункти пропуску
  • Можна влаштовувати перекуси та пити напої коло автомобільних заправних станцій
  • Дозволено перевозити пасажирів та дітей до 14 років
  • Можна купувати нові авто і реєструвати їх, змінювати водійське посвідчення в електронній формі.

Опубліковано
Цитата

Заборонено перебувати в салоні автомобілі більш ніж двом дорослим людям без дітей до 14 років.

А оце як зрозуміти?

Трьом дорослим не можна, але якщо є дитина в авто то можна більше 2-х дорослих?

Брєд якийсь))

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
On 08.04.2020 at 17:40, Zheny@ сказано:

Смайлик бачив ?

Чи мені щоразу потрібно писати *сарказм".

Є деякі речі де я не сприймаю сарказм.Але це моє імхо.Ваше право сміятися над чим вам заманеться.

Опубліковано
23 хвилин тому, Revolver сказано:

На рбк прочитав

Це їхнє власне трактування.

В постанові такого немає.

211.PNG

Цитувати

крім перевезення:

легковими автомобілями;

І ні слова про обмеження на кількість

Опубліковано

Як на мене, то все це - якесь божевілля.. Я розумію, що багато людей хворіють і багато навіть померли.. Але всі ці обмеження доводять до того, що починають хворіти ще більше людей, тільки не на вірус, а на якісь психічні захворювання, бо сидіти так багато часу вдома и виходити лиш за якимись правилами - це дійсно зводить з розуму...

• +1 1
  • -1 2
Опубліковано

в минулу неділю машину знайомих не пропустили в Луцьк на Дубнівській по причині того, що їхало 4-ро в машині

разом з тим ще 2 тижні тому мене з друзями ніхто не зупиняв при такій же кількості людей в салоні (можливо тому, що їхали пізно)

Опубліковано

Оголошення надзвичайної ситуації не відміняє Конституцію. В "надзвичайній ситуації" немає обмеження прав громадян, якщо саме дана територія не оголошена "зоною"

Опубліковано

в среднем один человек в день умирал от инфекции в Закарпатье в 17 году, из них от туберкулеза каждые 4 дня, так что пока КВ погоды не делает в статистике.

Screenshot_2020-04-10-09-49-21.png

• Дякую! 2
Опубліковано
8 минут назад, Werwolf777 сказал:

в минулу неділю машину знайомих не пропустили в Луцьк на Дубнівській по причині того, що їхало 4-ро в машині

разом з тим ще 2 тижні тому мене з друзями ніхто не зупиняв при такій же кількості людей в салоні (можливо тому, що їхали пізно)

можливо ще не було ніяких розяснень - тому перестраховувались )

Наш "головний" поліцейській в області дав відповіді на багато питань (і все там майже можна), думаю його підлеглі  тепер так мають і діяти 

НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ВОЛИНІ ПРО ОБМЕЖЕННЯ ТА ШТРАФИ

21 минуту назад, Galanim сказал:

... виходити лиш за якимись правилами - це дійсно зводить з розуму...

Сонце пригріло і людей на вулицях в рази побільшало. Останні 2 тижні помічаю що реально збільшилась кількість авто на вулицях (вчора взагалі як в звичайний робочий день було), куча людей гуляє, ввечері стоять/сидять біля магазинчиків ...

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
14 хвилин тому, Werwolf777 сказано:

з необережності, мабуть, але всеодно жесть.... 18+

що ж там "18+"? Лежить хтось на землі, і все.

А чи просто лежить придурюється, чи може втратив свідомість - ще хто зна. Відео - вкид якийсь. Інфи ноль. Навіть де це сталось не написано.

Опубліковано (змінено)
9 хвилин тому, Electronshik сказано:

Схоже що владі дах зносить просто ппц.

не читайте лише заголовки

Цитувати

У вихідні дні на Волині – особливий режим пересування

Починаючи з 11 квітня, у вихідні дні в області вводиться режим максимального обмеження пересування. Зокрема, з 13.00 суботи до 06.00 год. понеділка волинян просять не виходити з дому та придбати необхідні продукти та ліки заздалегідь.

Додаткові обмежувальні заходи прийняли, враховуючи епідемічну ситуацію, яка складається в регіоні, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулась під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка 09 квітня 2020-го року.

«Сподіваюся, що волиняни із розумінням поставляться до вимушених дій, які вводяться в області, аби унеможливити швидке розповсюдження та масове захворювання коронавірусною інфекцією. Завдяки нашим спільним діям ситуація в області контрольована. Якщо населення продовжуватиме дотримуватися рекомендацій, то з карантину можемо вийти в травні, а не у вересні, як прогнозують», - наголосив голова облдержадміністрації.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

ПРО-СЯТЬ.

І що це за "особливий режим пересування"??? " режим максимального обмеження пересування"... що це ще за "режими" такі? Немає такого "обмеження" для громадян. А різні самоуправства "вахтьорів", що конфліктують з Конституцією, можна ігнорувати.

Не допомагайте розганяти паніку і створювати "ажіотаж" для магазинів

Змінено користувачем jack74
  • +1 3
Опубліковано
12 хвилин тому, jack74 сказано:

що ж там "18+"? Лежить хтось на землі, і все.

А чи просто лежить придурюється, чи може втратив свідомість - ще хто зна. Відео - вкид якийсь. Інфи ноль. Навіть де це сталось не написано.

видалив пост... передивився, що за канал - дійсно схоже на вброс

Опубліковано
36 хвилин тому, Werwolf777 сказано:

видалив пост... передивився, що за канал - дійсно схоже на вброс

вже й відео видалили :)

Цитувати

Це відео вилучено через порушення Умов використання YouTube.

• Подобається 1
Опубліковано (змінено)
12 хвилин тому, Cherman сказано:

Мені цікаво, чому дьоргають поодиноких спортсменів десь на турніках, але не закривають церкви? Був сьогодні по справах в центрі, так в собор всерівно суне відносно сильний потік людей. Там, явно не 10 чоловік на церкву.  А в церквах, якраз вже були осередки хвороби. 

думаю, що через 2 тижні після Пасхи матимемо новий "бум"... люди не можуть всидіти при хорошій погоді... а тут як же вони службу пропустять

Змінено користувачем Werwolf777

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...