Перейти до змісту

Оцініть комп

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Всім доброго дня. В недалекому майбутньому в планах є оновлення системника (окрім HDD і SSD, їх можна і лишити). Купувати планую поки що не зараз, але хотілося б дізнатися за скільки можна продати наявні комплектуючі. Тому, будь ласка, прошу знаючих людей підказати на який реальний бонус при купівлі нової збірки можна розраховувати.

Отже:

1) корпус Aerocool PGS VS-3 Advance + БЖ Aerocool VP-550 (550W)

2) мат. плата Asus P8Z68-V LX (s1155, Intel Z68, 4xDDR3, 2x PCI-Ex16)

3) ОЗУ 16Gb: 2x4096 Kingston HyperX Genesis DDR3-1600 + 2x4096 Kingston HyperX FURY DDR3-1600

4) відеокарта MSI GeForce GTX 960 (Gaming 4G) 4096Mb GDDR5 (1241/7010) (128bit)

5) проц. Intel Core i5-2400 (6Mb cache, 3,1-3,4GHz)

• Відповідей 141
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

який сенс взнавати ціну зараз, якщо продаж планується "потім"?

Восени, ці комплектуючі будуть значно дешевші - може раніше, якщо материнки по адекватній ціні раніше приїдуть в Україну.

Опубліковано
3 годин тому, YoungMan сказано:

Всім доброго дня. В недалекому майбутньому в планах є оновлення системника (окрім HDD і SSD, їх можна і лишити). Купувати планую поки що не зараз, але хотілося б дізнатися за скільки можна продати наявні комплектуючі. Тому, будь ласка, прошу знаючих людей підказати на який реальний бонус при купівлі нової збірки можна розраховувати.

Отже:

1) корпус Aerocool PGS VS-3 Advance + БЖ Aerocool VP-550 (550W)

2) мат. плата Asus P8Z68-V LX (s1155, Intel Z68, 4xDDR3, 2x PCI-Ex16)

3) ОЗУ 16Gb: 2x4096 Kingston HyperX Genesis DDR3-1600 + 2x4096 Kingston HyperX FURY DDR3-1600

4) відеокарта MSI GeForce GTX 960 (Gaming 4G) 4096Mb GDDR5 (1241/7010) (128bit)

5) проц. Intel Core i5-2400 (6Mb cache, 3,1-3,4GHz)

А який сенс міняти?  що на що?

Постав туди і7-3770К  (або аналог1155 Intel Xeon E3-1240 V2 дешевше вдвічі)

ОЗУ додай до 32Гб

Заміни відяху, на холоднішу, типу 1070 (1060 6гб на крайняк)

І все.

З виходом 10-ї серії Процесорів інтел,  все це скотиться до рівня офісних ПК.

Опубліковано
10 хвилин тому, Zheny@ сказано:

А який сенс міняти?  що на що?

Постав туди і7-3770К  (або аналог1155 Intel Xeon E3-1240 V2 дешевше вдвічі)

ОЗУ додай до 32Гб

Заміни відяху, на холоднішу, типу 1070 (1060 6гб на крайняк)

І все.

З виходом 10-ї серії Процесорів інтел,  все це скотиться до рівня офісних ПК.

Ну я думав про, можливо, якийсь багатопоточний Райзен, RTX карту і озу ДДР4.

Опубліковано
37 хвилин тому, YoungMan сказано:

Ну я думав про, можливо, якийсь багатопоточний Райзен, RTX карту і озу ДДР4.

Ксеон 4 ядра 8 потоків.  А треба 8 і 16?

Ну з ДДР4 згоден.

А райзен.. хз.

Не люблю червоних.

Опубліковано
15 хвилин тому, Zheny@ сказано:

А райзен.. хз.

Не люблю червоних.

Дарма. Амд нині видає все цікавіші варіанти, притому дешевші інтела на порядок і енергоефективніші. 

Опубліковано
1 час назад, frv сказал:

Амд нині видає все цікавіші варіанти, притому дешевші інтела на порядок і енергоефективніші. 

Зато ходить ще стара байка про гарячі амд... При тому мій i7 950 порівняно з 8350 швагра просто суперпічка)

Опубліковано
26 хвилин тому, Cniperman сказано:

Зато ходить ще стара байка про гарячі амд... При тому мій i7 950 порівняно з 8350 швагра просто суперпічка)

всі старі проци гарячі.

Чим більше ядер / потоків тим гарячіший.

1 година тому, frv сказано:

Дарма. Амд нині видає все цікавіші варіанти,

Не сперечаюся. Райзени класно вистрелили. 

Але почекаємо перших реальних і3 4/8, тоді і видно буде.

Опубліковано
7 годин тому, Cniperman сказано:

Зараз амд тільки у відеокартах відстає, в процах вони успішно конкурують з інтелом. Хоча як конкурують? Вони інтел просто порвали, особливо в робочих станціях із 64-ма ядрами :)

Опубліковано
37 хвилин тому, case_l сказано:

Хоча як конкурують? Вони інтел просто порвали, особливо в робочих станціях із 64-ма ядрами

але всі супер комп'ютери працюють, поки що, на базі Інтела.  Власне, як і більшість серверів.

Колись було таке, що на оптеронах були сервера, і це було не довго.

Думаю, ситуація скоро знову зміниться.

Опубліковано
21 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Так, в амд був провал довжиною в 10 років, але ситуація вже змінилась:

Самый быстрый суперкомпьютер El Capitan получит процессоры и графические ускорители AMD

https://expert.com.ua/131416-samyj-bystryj-superkompyuter-el-capitan-poluchit-processory-i-graficheskie-uskoriteli-amd.html

Опубліковано
8 годин тому, Cniperman сказано:

Фігня ці всі байки. З нового року читаю новини сайту ixbt. Intel застряг на впровадженні 10нм техпроцесу і видавлює все з 14нм. Тим часом амд давно освоїла 7нм і вже в планах 5нм на наступний рік. Техпроцес значною мірою визначає tdp процесора. Тому в реалії 10 серія інтела це потенційні калорифери для обігріву. Єдина перевага нині в інтела у вищій частоті на одне ядро. Статистика німецького онлайн магазину (по моєму мілдфакторі) вже кілька кварталів підряд показує, що на один проц інтела  продають 9 проців амд, а німці ж не дурні. Так що не бійтесь апгрейдитись на амд. Тим більше, що в амд при оновленні материнку міняти не треба і для охолодження зазвичай стокового кулера достатньо. Сам чекаю виходу неттопів на 4500-4900, зрозумів що цього предостатньо.

Опубліковано
39 хвилин тому, Zheny@ сказано:

але всі супер комп'ютери працюють, поки що, на базі Інтела.  Власне, як і більшість серверів.

Колись було таке, що на оптеронах були сервера, і це було не довго.

Женя, в інтела куча довгострокових контрактів. Хоча якщо нині аналізувати, то:

Серверні : інтелу взагалі нема чим протистояти проти 64-ядерних амд ні по потужності, ні по споживанню;

Hedt сегмент: те саме

Десктопи: више описав, перевага лише в частоті на одне ядро і ще перевага в наявності контрактів на корпоративний ринок

Ноутбучні: при однаковій потужності  процесорів інтел споживає в 2-3 рази більше ніж амд, а для ноутів це ох як важливо.

Мобільні (до 6 вт) : ну тут амд ще не заворушилась ( нема нічого на 7нм техпроцесі)

Але зате як просіли ціни інтела завдяки новинкам амд. Серверні деякі з 20тис $ впали до 10. А нам весь шлак 2-4 серїї інтела став доступний за помірними цінами. 

Опубліковано
19 хвилин тому, frv сказано:

Тим часом амд давно освоїла 7нм і вже в планах 5нм на наступний рік.

Це не амд освоїла, проци для неї випускає TSMC , в інтела своє виробництво, яке зараз відстає .

Опубліковано
9 хвилин тому, case_l сказано:

Це не амд освоїла, проци для неї випускає TSMC , в інтела своє виробництво, яке зараз відстає .

Та пофіг хто випускає, потрібно змінювати архітектуру процесора під техпроцес. Інакше інтел вже давно теж випускав би по 7нм техпроцесу.

Опубліковано
12 часов назад, frv сказал:

Дарма. Амд нині видає все цікавіші варіанти, притому дешевші інтела на порядок і енергоефективніші. 

а ну ж видайте мені на порядок дешевший райзен цікавіший за 10100, чисто цікаво глянути. мені для дому іграшок, а не для бенчмарків. дякую

Опубліковано
42 хвилин тому, x9teen88 сказано:

а ну ж видайте мені на порядок дешевший райзен цікавіший за 10100, чисто цікаво глянути. мені для дому іграшок, а не для бенчмарків. дякую

Порийтесь в прайсах і пошукайте. Оцініть мать + проц. Різниця в цінах буде десь на 30%, як мінімум. Я не продавець, а з того що в інеті, то прямий конкурент райзен 3100-3300X.

https://overclockers.ru/blog/Pris/show/36169/amd-ryzen-3-3300x-i-3100-vyigryvajut-u-intel-core-i310300-i-i310100-v-teste-cinebench-i-v-cene

Хоча нині є резон дочекатись райзен 4 для десктопів.

Опубліковано
6 годин тому, frv сказано:

Порийтесь в прайсах і пошукайте. Оцініть мать + проц. Різниця в цінах буде десь на 30%, як мінімум. Я не продавець, а з того що в інеті, то прямий конкурент райзен 3100-3300X.

https://overclockers.ru/blog/Pris/show/36169/amd-ryzen-3-3300x-i-3100-vyigryvajut-u-intel-core-i310300-i-i310100-v-teste-cinebench-i-v-cene

Хоча нині є резон дочекатись райзен 4 для десктопів.

6 годин тому, x9teen88 сказано:

, а не для бенчмарків.

Чоловік сказав, що не буде гратися в Бенчмарк.

Є в мене хороший колега з Запоріжжя, входить в українську команду HWBot (Якщо знаєш що це!)

То плювався на Райзен так.. . Так і написав - Райзен Гівно!

Райзен 2600 проти і3- 9100. то останній в потрібній чоловіку програмі видає стабільних 60 fps проти  качєлєй 0-60 у райзена.

Тому я й думаю, чи є хоча б якийсь сенс в тому?

Опубліковано

Можна поцікавитися для яких завдань планується комп"ютер?

Бо ніби і мамка не хіла, дозволяє гнати процесори і ОЗУ вистчає, по ідеї якщо пихнути якийсь і7 2600k і погнати його до 4,7 то  в принципі більшість ігруль він нормально витягне. :blink:

Сам так проапгрейдився і ні про що не жалкую, навіть сучасні ігри, хоча ігор зараз крім танків і кс з малим не гяняю, літо - є цікавіші заняття :)  

Опубліковано
8 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Чоловік сказав, що не буде гратися в Бенчмарк.

Є в мене хороший колега з Запоріжжя, входить в українську команду HWBot (Якщо знаєш що це!)

То плювався на Райзен так.. . Так і написав - Райзен Гівно!

Райзен 2600 проти і3- 9100. то останній в потрібній чоловіку програмі видає стабільних 60 fps проти  качєлєй 0-60 у райзена.

Тому я й думаю, чи є хоча б якийсь сенс в тому?

Женя, таких є багато що плюються і на інтел і на амд, на інтел особливо після апгрейду з 4-го на 6-7 покоління інтел, бо реального приросту не відчули. Все дуже просто: навіть в часи тотального домінування інтел були фанатики амд, які кричали: амд краще. Наразі я бачу значний прогрес в одних і застій в інших. Якщо ти ярий фанатик інтела, то тут нічого не поробиш, доки сам не потестиш і гривнею не проголосуєш.

Опубліковано
6 хвилин тому, frv сказано:

Женя, таких є багато що плюються і на інтел і на амд, на інтел особливо після апгрейду з 4-го на 6-7 покоління інтел, бо реального приросту не відчули. Все дуже просто: навіть в часи тотального домінування інтел були фанатики амд, які кричали: амд краще. Наразі я бачу значний прогрес в одних і застій в інших. Якщо ти ярий фанатик інтела, то тут нічого не поробиш, доки сам не потестиш і гривнею не проголосуєш.

Мав змогу тестити ThreadRipper - потужна фігня. Не спорю. Якщо чесно, то не знайшов аналогів у Інтела.

побачу, трапиться хороший райзен - потестую.

Опубліковано
8 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Можна поцікавитися для яких завдань планується комп"ютер?

Бо ніби і мамка не хіла, дозволяє гнати процесори і ОЗУ вистчає, по ідеї якщо пихнути якийсь і7 2600k і погнати його до 4,7 то  в принципі більшість ігруль він нормально витягне. :blink:

Сам так проапгрейдився і ні про що не жалкую, навіть сучасні ігри, хоча ігор зараз крім танків і кс з малим не гяняю, літо - є цікавіші заняття :)  

А у вас щось схоже було? Теж сокет 1155? А відеокарту тоді яку під такий проц, 1070/1080?

Справа в тому, що так, хочеться апгрейду. Думав про новий, але я бачу, багато хто радить просто оновити проц і відеокарту. Самому і старого вистачило б. Проте братан менший не проти і щось поганяти сучасніше.

Опубліковано

Більшість заліза плентається за софтом, ті ж ігри, донедавна їх розвиток стримувався оптимізацією під залізо консолей; офісні прграми ще досі застяли десь так в 2008-2010рр; Так кому ж тоді потрібні ці процесори? правильно! дизайнерам-програмістам. 

Якщо порівнювати з сучасниками ну тут да розвиток технологій дав ривок і 2600к навіть в розгоні виглядає в низу списку. ААААЛЛЛЕЕЕЕ!

Зверність увагу, на те скільки він видає в іграх! 2600к - старий кінь і ниву не псує. Зверніть увагу на абсолютні цифри тобто на кадри/с в тестах і оглядах, в більшості з них він видає стабільно >60кадрів з рідкими просадками до 40 кадрів які людському оку не помітні. Так старий, так видає менше в порівнянні з сучасниками, але цього достатньо щоб його ще не списувати! 

Лишіть ті райзени і інтелі ще на рік 2, допоки не вийде новий ігровий двигун крайенжін анріал, на якому будуть писати ігри під вже сучасні консолі, от тоді думаю і варто буде задумуватись щодо апгрейду. І реалі будуть такі ryzen r7 4xxx intel i7 12xxx 

ІМХО

Опубліковано
4 хвилин тому, YoungMan сказано:

А у вас щось схоже було? Теж сокет 1155? А відеокарту тоді яку під такий проц, 1070/1080?

Я ж 3-му пості все чітко написав.  Єдине, що розгоном не граюся.

Опубліковано
1 хвилина тому, Ukrainec сказано:

новий ігровий двигун крайенжін анріал,

це був сарказм? Чи я чогось не знаю?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...