Перейти до змісту

Потрібна порада: будинок з СІП панелей

Fr1end

Рекомендовані повідомлення

Чи будував хтось собі в Луцьку чи Волинській області будинок з СІП панелей?

Які є реальні плюси-мінуси?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Маю знайомих, які збудували (вірніше, замовили) й живуть

Основна перевага - зводять реально швидко, за лічені місяці. По грошах - не сказав би, що є відчутна економія (нагадаю, що "коробка" - це тільки 30% витрат на будинок).

А так - всі плюси й мінуси каркасного будинку.

П.С. Знаю, що ті знайомі після першої зимівлі, замовляли енергоаудит, потім якось там боролись з виявленими містками холоду, але не вникав, що саме там було не так - чи конструктивні прорахунки, чи монтажні, чи примикання, чи ще що.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Fr1end сказано:

Чи будував хтось собі в Луцьку чи Волинській області будинок з СІП панелей?

Які є реальні плюси-мінуси?

Була тема колись на Борді.

Але тут диванних експертів... більш, ніж треба.  Шукай профільні форуми по будівництву. Там реально все розкажуть.

Що з того всього зрозумів, то якщо робиш сам, то буде дешевше. Якщо наймати когось, то пофіг. Економії дійсно мало.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За Боратином,є цілий комплекс таких будинків,в процесі будівництва.Катніть подивіться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 минуты назад, sobchuk30k сказал:

За Боратином,є цілий комплекс таких будинків,в процесі будівництва.Катніть подивіться.

Можеш на Гугл-картах крапку вказати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

39 хвилин тому, nickel сказано:

Можеш на Гугл-картах крапку вказати?

Голишів.

Поставлена шпилька
Поблизу такого місця: Луцький район, Волинська область
https://maps.app.goo.gl/AQ6jZsiy76MW2g6b9

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну каркасний і з сіп панелей це трохи різні речі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

19 годин тому, Zheny@ сказано:

Але тут диванних експертів... більш, ніж треба.  Шукай профільні форуми по будівництву. Там реально все розкажуть.

Що з того всього зрозумів, то якщо робиш сам, то буде дешевше. Якщо наймати когось, то пофіг. Економії дійсно мало.

як диванний експерт, диванному експерту.

нагадаю, що СІП-панелі робляться фабричним методом, "зробити самому" реально кустарним методом, але надто геморно (економічно недоцільно заради одного будинку "заводити" прес, приміщення, шукати клей, і тд.).

монтуються панелі - як і залізобетонні, зазвичай з допомогою підйомного крана. тому наймати доведеться ))

ще для @Fr1end

треба дуже уважно аналізувати, що включено в заявлену ціну.

часто, ціна - це ще навіть не "коробка", а тільки каркас. потрібно обов'язково з'ясувати щодо фундаменту, даху, утеплення даху. і т.д.

п.с.

45 хвилин тому, Fr1end сказано:

ну каркасний і з сіп панелей це трохи різні речі

так, різні. від слова різновид,.каркасні - більш широке поняття.

але якщо ти думаєш що будинок із сіп-панелей не має каркасу, що там тільки різновиду "пінопласту" приклеєного до різновиду "тирсоплити" - то ти дуже помиляєшся :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 хвилин тому, rrid сказано:

нагадаю, що СІП-панелі робляться фабричним методом, "зробити самому" реально кустарним методом, але надто геморно (економічно недоцільно заради одного будинку "заводити" прес, приміщення, шукати клей, і тд.).

монтуються панелі - як і залізобетонні, зазвичай з допомогою підйомного крана. тому наймати доведеться ))

Чомусь одразу мені промайнуло що sip (сіп), то панелі з соломи

Як я зрозумів, вони дешевші. І монтувати їх можна і самому. Хоча кран найняти доведеться однозначно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 03.06.2020 at 13:37, Zheny@ сказано:

Чомусь одразу мені промайнуло що sip (сіп), то панелі з соломи

Як я зрозумів, вони дешевші. І монтувати їх можна і самому. Хоча кран найняти доведеться однозначно.

ну, хімічна формула соломи не надто далека від тирси й стружки, але

:)Structural Insulated Panel

"бутерброд" з орієнтованої стружкової плити й пінопласту

і панелі з соломи в рази дорожчі на СІП-панелі :)

хоча і те, і те - різновиди каркасного будівництва

Цитувати

Компанія Сервус виготовляє панелі SIP на власному заводі з екологічних матеріалів. Сучасний будинок з сіп панелей під ключ - справжній тренд сучасного енергозберігаючого будівництва. В Україні попит на будинки з сіп панелей в останні роки також помітно зростає. Технологія будівництва викликала настільки завзятий інтерес не лише завдяки легкості виготовлення і конструювання будинку. Вартість каркасного будинку із СІП панелей під ключ - ось основна причина, по якій багато, хто ще зовсім недавно навіть уявити собі не могли існування власного заміського будиночка або котеджу.

Переваги канадської технології зведення каркасного будинку.

я тільки звертаю увагу на певні моменти:

On 03.06.2020 at 13:21, rrid сказано:

часто, ціна - це ще навіть не "коробка", а тільки каркас. потрібно обов'язково з'ясувати щодо фундаменту, даху, утеплення даху. і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

54 хвилин тому, rrid сказано:

і панелі з соломи в рази дорожчі на СІП-панелі

а можна пруф?  де "В рази"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 хвилин тому, Zheny@ сказано:

а можна пруф?  де "В рази"

для майстра інтернету є проблема погулити? наприклад: https://www.olx.ua/uk/list/q-sip-панели/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, rrid сказано:

для майстра інтернету є проблема погулити? наприклад: https://www.olx.ua/uk/list/q-sip-панели/

Ти на приколі ?

ОЛХ і СІП панелі?

Запитай в автора чи він розглядатиме ОЛХ як варіант купівлі панелей?

З того що я бачив по фірмам, які будують під ключ і просто продають панелі, то вартість 1 мСоломи дешевше, ніж вартість 1м2 пінополістиролу.

Та й питання в екологічності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я розумію, що це вид каркасного будинка і в курсі про каркас в сіп панелях. Я трохи не правильно виразився. Ролик про миші був в каркаснику, де утеплювачем є якийсь мякий матеріал типу мінвати (не знаю як правильно - не професіонал в цьому)

Сервус якраз я і дивився проекти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну про токсичність є різні відео. Ось таке ще наприклад:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

22 годин тому, Zheny@ сказано:

Ти на приколі ?

ОЛХ і СІП панелі?

Запитай в автора чи він розглядатиме ОЛХ як варіант купівлі панелей?

З того що я бачив по фірмам, які будують під ключ і просто продають панелі, то вартість 1 мСоломи дешевше, ніж вартість 1м2 пінополістиролу.

Та й питання в екологічності.

що ти морозиш???

де ти показав, що вартість квадратного метру збудованого будинку з панелей з наповнювачем з соломи дешевша, ніж СІП-панелі? тут:

On 03.06.2020 at 13:37, Zheny@ сказано:

Як я зрозумів, вони дешевші. І монтувати їх можна і самому.

написано роздрібну ціну 910грн./кв.м, і ти вважаєш, що це ціна квадратного метра готового будинку?

ти притомний?

22 годин тому, Zheny@ сказано:

Ти на приколі ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 хвилин тому, rrid сказано:

що ти морозиш???

де ти показав, що вартість квадратного метру збудованого будинку з панелей з наповнювачем з соломи дешевша, ніж СІП-панелі? тут:

написано роздрібну ціну 910грн./кв.м, і ти вважаєш, що це ціна квадратного метра готового будинку?

ти притомний?

Скидати посилання на ОЛХ як мінімум не канає. Якщо вже й скидати, то хоча б якийсь сайт фірми яка виготовляє панелі чи одразу будує.

На момент написання мною повідомлення, я знайшов ціну самої панелі з соломи, дешевше, ніж панель сіп із пінопластом.

Ти, якщо говориш про "в рази", то це має значити в кілька разів. З того що я побачив зараз, ціни на домо-комплект + - однакові. від 95-110$ за м2

Якби сіп був дорожчий (з твоїх слів ) "в рази", то ціна мала б бути в 2-3-4-5 разів більша.

А вона однакова.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Скидати посилання на ОЛХ як мінімум не канає. Якщо вже й скидати, то хоча б якийсь сайт фірми яка виготовляє панелі чи одразу будує.

чим твоє посилання на пром чи на флагму краще за посилання на олх? навіщо ти сам скинув посилання на сайти-аналоги олкс, а не на "хоча б якийсь сайт фірми яка виготовляє панелі чи одразу будує"?

якщо б ти знайшов сайт Лайф Хаус Билдинг, який продає солома-панелі по 910грн./кв.м, то міг би побачити, що "голий" комплект "склади сам" коштує в них від 110дол./кв.м, а будинок під чистову обробку від 500дол.кв.м, https://lhb.com.ua/ а Сервус на своєму сайті пропонує будинки від 125 євро/кв.м з утеплювачем даху, контрлатами, рейками і доставкою, з металевими елементами каркасу, і т.д. https://servus.ua/ua/price/

мінімальна комплектація за домокомплект від ЛХБ по 110дол/кв.м будинку:

Цитувати

Комплект для самостійної збірки:
● солом’яні панелі від LHB
● інструкція
● брус для збірки стропильної системи, перекриття та обв`язувальних поясів
● глиняна штукатуркa
● пароізоляційнa мембранa
● комплект кріплень

мінімальна комплектація від Сервуса по 95євро/кв.м будинку:

Цитувати

Комплект каркасу одноповерхового дому

• Подвійний брус основи оброблений антисептиком та бітумною мастикою.
  • Горизонтальна гідроізоляція під брус основи.
  • Комплект анкерного кріплення брусу основы.
  • Комплект несучих стін із панелей SIP.
  • Комплект силового каркасу : стійки , перемички , рами із брусу.
  • Піна монтажна.
  • Комплект кріпильних матеріалів для монтажу дома , згідно специфікації.
  • Комплект верхнього обв’язувального брусу.
  • Обв’язувальний брус по верхньому поясі панелей.

Дах:

• Комплект готової стропильної системи «Mitek» оброблений антисептиком.
  • Пароізоляційна плівка на підшивку нижнього поясу ферм.
  • Рейка 50 × 40 для каркасу під OSB.
  • Мінеральна вата 300 мм на утеплення нижнього поясу ферм.
  • Супердифузійна мембрана по скату даху.
  • Комплект обрешітки : контрлати 50 × 40 лати 50 × 40 , вітрова дошка 32 × 137.
  • Комплект кріпильних матеріалів на дах.

то де солома дешевша???

6 хвилин тому, Zheny@ сказано:

На момент написання мною повідомлення, я знайшов ціну самої панелі з соломи, дешевше, ніж панель сіп із пінопластом.

знайшов - то чому ж не показав? чому показав дорожчі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 хвилин тому, rrid сказано:

то де солома дешевша???

При однакових розмірах блоку, солома 910грн, а пінопласт від 1100.

Хоча я ж написав, що приблизно однакову мають ціну, і аж ніяк солома не в рази дорожча!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 хвилин тому, Zheny@ сказано:

а пінопласт від 1100.

пруфи давай!

по моїх посиланнях - від 325, ти взагалі не дав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

раз пішла така жара, а якщо будувти залізобетонний будинок? 

як на фото, може він дешевшй буде чим кірпіч чи ті самі газоблоки? 

Хто шарить в цьому?

proekt5[1].jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знаю цей будиночок так будували. На мапі там лише город з лівої сторони від цегляного будинку, фактично побачите будинок накритий металочерепицею та з вікнами.

https://www.google.com.ua/maps/place/вулиця+Даньшина,+12,+Луцьк,+Волинська+область,+43000/@50.726687,25.2990653,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4725999ecd802c23:0xdb12b2ac8ef451d6!8m2!3d50.726687!4d25.301254?hl=uk

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, rrid сказано:

по моїх посиланнях - від 325,

Розміри, товщина матеріалів, ?

Яка товщина QSB плити і товщина і "плотность" пінополістиролу у ціні 325 грн/м2 ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...