Перейти до змісту

CityCard - система безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті Луцька

Рибка

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

імхо, з габаритними сумками - взагалі не місце в громадському транспорті (виняток - коляски, лижі і т.д. як і пише у відповідному розділі правил перевезень)

• Відповідей 2,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
4 минуты назад, Ant.ares сказал:

імхо, з габаритними сумками - взагалі не місце в громадському транспорті (виняток - коляски, лижі і т.д. як і пише у відповідному розділі правил перевезень)

Чим лижник краще рибалки-спортсмена? В нього ще й РЮКЗАК є, і немалий, як правило.

Опубліковано
47 хвилин тому, alexvvv сказано:

@Zevs_Isver може зайців вибірково розстріляти, чи це не буде достатнім покаранням?

на перший раз просто попереджати

Спойлер

так само як і бухариків за кермом

Опубліковано
3 минуты назад, Zevs_Isver сказал:

на перший раз просто попереджати

Скрыть контент

так само як і бухариків за кермом

А про бухариків то ідея. За порушення громадського порядку в Німеччині можуть заборонити користуватися на певний період громадським транспортом... Зловили 3-й раз (і щоразу штраф більший, як з бухариками), внесли в базу,  і як мінімум місяць-три - пішечки. Теж буде чудовий стимул. Як встановлювати? При виписанні штрафу документи питають? Питають! І все, вноситься в базу, купив "чисту" картку, і зловили при контролі - БОНУС у вигляді штрафу додаткового, за невиконання рішення суду.

Опубліковано
30 хвилин тому, AgentSmith13 сказано:

P.S. От в метро турнікет - якраз "для краси" - 100 разів бачив, як його тупо перестрибували в тому ж Києві, і то на очах в "держиморди, і втікали на ескалатор під мати в спину. Щоб когось ьзловили при тому  - не бачив. Один такий "побігунчик" при мені ледь людей не збив з ніг вже на сходах ескалатора... Від таких що ставити? Турелі з крупнокаліберним лазером?

от такі рішення в Торонто є

Спойлер

Spadina_TTC_caribou_caged_entry.JPG

але мало,

зазвичай звичайні турнікети - перестрибнути нефіг шо....

але цікаво скільки пробіжиш після цього......

p.s. раз було шо електронну систему плющило, карти не спрацьовували - пропускали людей просто так

Опубліковано
5 хвилин тому, AgentSmith13 сказано:

Таке рішення - воно, звичайно, без варіантів відсіює зайців, але незручне....

:D:lol:в маршрутку трохи не той во....:angry:

Опубліковано
On 20.11.2019 at 10:09, volks сказано:

Був біля автомату і вирішив поклацати. Жесть. Разових квитків не знайшов. А щоб поповнити, замість того, щоб просто вставити картку, треба ввести 11 цифр номеру картки. Маразм.

On 20.11.2019 at 10:15, nickel сказано:

В новинах писали, що з 11 цифр на картці треба ввести лише 10 цифр в термінал, мабуть перших. Оце дійсно маразм, якщо правда. Як насправді?

On 20.11.2019 at 10:20, TFA сказано:

Вже двічі поповнював картку, вводяться 11 цифр, які розміщені під QR-кодом.

On 20.11.2019 at 11:15, SergLutsk сказано:

Досить дивно, бо я вчора поповняв картку, але на сайті, і вводив 10 цифр ! І в інструкціі по поповненню вказані 10 цифр, без останньої. То що виходить різними методами поповнення потрібно вказувати різну кількість ?! 

On 20.11.2019 at 13:20, Barugan сказано:

В терміналі коли поповняєш, то всі 11 цифр, що під кодом потрібно вводити. Мене смущає там графа *Комісія*, яка поки 0, але з часом як буде хто зна.

відеоінструкція з ФБ Сітікард (там 11 вводять):

Спойлер

Опубліковано

Пільговий квиток у луцьку діятиме рік. Звичайний – безстроковий

Цитувати

Пільговий електронний квиток для проїзду в міському транспорті Луцька потрібно буде поновлювати кожного року.
Про це розповіли 21 листопада під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
Під час обговорення питання фінансування Луцького підприємства електротранспорту депутат Микола Дендіберін поцікавився, скільки часу діятиме електронний квиток.
«Пільгові квитки будуть діяти один рік, але з правом на поновлення. Непільгові квитки – безстрокові. Їх потрібно буде тільки поповнювати», – відповів голова комісії, депутат Борис Смаль.

неясно тільки "рік" - це 365 днів з моменту оформлення квитка, чи це лише на той "рік", в якому оформлений, а з нового року -- по-новому йти оформлювати?

@Saddy тож міг би сховати під спойлер, тим більше, що офтоп

Опубліковано
29 хвилин тому, Nokian сказано:

Ну це Гітлер скільки зайців розстріляв,щоб  внуки стали так жити.

ні, навпаки, зайці вибрали на виборах гітлера, щоб він їх розстріляв і вони так жили 

Опубліковано
3 годин тому, AgentSmith13 сказано:

Валіза, валіза... От сумка, ага, вона і така буває...

https://www.flagman.kiev.ua/chehol-dlya-kresla-flagman-chair-bag/p188763/

хотів би просто звернути увагу, що така сумка якби може трохи підставити господаря, й дуже легко може зробити його "зайцем", з усіма "витікаючими"...

Цитувати

Размеры чехла — 83×82×20 см (ШxВxГ)

Цитувати

160. Пасажирам автобуса (таксі) забороняється: 

4) розміщувати багаж у тих місцях, де це перешкоджає вільному 
пересуванню пасажирів уздовж салону; 

7) перевозити багаж та ручну поклажу на сидінні; 

5) здійснювати  поїздку  без  оплати  її  вартості  або   без 
пред'явлення   посвідчення  особи  встановленого  зразка  (у  разі 
наявності права на пільги щодо проїзду); 

Цитувати

159. Пасажир автобуса має право: 

4) перевозити  безоплатно  одну одиницю багажу в разі поїздки 
на маршруті міського або приміського сполучення за умови,  що його 
розміри  не  перевищують  100  х 50 х 30 сантиметрів,  вагою до 20 
кілограмів; 

5) гарантовано перевозити дві одиниці багажу з оплатою згідно 
з  тарифом  за  кожну  з них та безоплатно перевозити одну одиницю 
ручної поклажі у салоні транспортного засобу  в  разі  поїздки  на 
маршруті міжміського або міжнародного сполучення; 

6) безоплатно  перевозити  ручну поклажу в кількості не більш 
як дві одиниці на міських та приміських маршрутах; 

як-то кажуть, не копай яму зайцю ближньому своєму...

П.С. Їхав сьогодні "двійкою" - нормально заплатив готівкою. А як там воно в траліках? готівку ще беруть?

Опубліковано
4 hours ago, Bliksss said:

це  ти  пишеш х*ню, ще раз  повторюю, ти, мабуть турнікет бачив тільки  в метро,  або (скоріш  за все)  на малюнку. В багатьох  країнах світу,  в громадському транспорті  встановлені турнікети, на відміну від тебе - я сам  це  бачив  на власні очі, сам користувався, тому знаю про що пишу. Таке  явище як маршрутка,  в  такому  вигляді як у нас - залишилось тільки  на  територіії   країн колишнього срср, ну  і там в Африці,Індії....

а можна списочок країн з тарнікетами в гром. транспорті (метро не рахується; крім москаляндії, і то, в москві їх здається всі прибрали)? :) 

Я от чесно з 30+ країн ніде не зустрічав, тому цікаво

Опубліковано
23 хвилин тому, yucore сказано:

крім москаляндії, і то, в москві їх здається всі прибрали

їх прибрали років 2 тому, по одній простій причині, за 15 років існування, турнікети привчили людей оплачувати проїзд і стали не потрібними, "зайців" не більше 1-2% від всього пасажиропотоку, а відміна турнікетів зменшила інтервал руху на 10-20 хвилин.

27 хвилин тому, yucore сказано:

Я от чесно з 30+ країн ніде не зустрічав, тому цікаво

Я зустрічав у США в автобусах в деяких містах, в Европі є - не скрізь, але десь бачив, згадаю - напишу. Якщо вже тобі дуже цікаво - запитай в Гугла.

Опубліковано
25 minutes ago, Bliksss said:

Я зустрічав у США в автобусах в деяких містах, в Европі є - не скрізь, але десь бачив, згадаю - напишу. Якщо вже тобі дуже цікаво - запитай в Гугла.

Я запитав в нього перше, але все шо він мені видає це москаляндія. Тому якшо вже пишеш про турнікети як альтернативу - напиши і про досвід використання по світу :)

Опубліковано
3 часа назад, rrid сказал:

А як там воно в траліках? готівку ще беруть?

Ще беруть.

2 часа назад, Ant.ares сказал:

Чи то раніше не звертав уваги, чи справді не встановлювали

Зразу встановлювали з валідаторами, в кабіні ще бортовий комп'ютер стоїть.

Опубліковано
1 година тому, yucore сказано:

напиши і про досвід використання по світу

а яким має бути "досвід використання"? Це якась мегаскладна штукенція? В рашці частіше вього користувався, було дуже незручно, бо пенси, згадували про картку вже перед самим турнікетом і тільки там починали шукати картку в сумці, дуже бісило.... в інших країнах користувався всього по разу чи два, десь картки, квитки з qr-кодом, але, без штовханини, без матів як в рашці

Опубліковано

Тернікети - це маразм. Тому що транспорт повинен рухатись максимально швидко. Тобто під'їхав до зупинки, швидко вийшли, швидко зайшли, поїхав далі. Тому не повинно бути ніяких турнікетів, входів на одні двері і т.д.

Опубліковано
15 годин тому, yucore сказано:

Я запитав в нього перше, але все шо він мені видає це москаляндія. Тому якшо вже пишеш про турнікети як альтернативу - напиши і про досвід використання по світу :)

Певно таки не вмієш ним користуватися ;)

На моє питання "tourniquet in bus" вдалось віднайти такі відповіді:

є в Сша, Нідерланди, Франція, Бельгія, Бразилія, московія,

Опубліковано

Поки чекав на тролейбус, приїхала маршрутка №31 з валідатором.
Ура :) подумав я
Йдіть всі в сраку :) відповіли перевізники
...ібо ніфіга він не працював і довелося платити готівкою

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...