Перейти до змісту

CityCard - система безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті Луцька

Рибка

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
8 хвилин тому, SergLutsk сказано:

А то реально, в кого не повернешся - посвідчення !

а тобі шо "жалко"?

ну рішнули люди - і класно їм

Спойлер

зараз відгребу мінус від дуала, бо сприйме це на рахунок маладої Зе!команди

• Відповідей 2,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
26 минут назад, SergLutsk сказал:

Суть в тому, що у нас пільговиків втричі більше, ніж тих хто платить ! Як це можливо ?

Бо це Україна! :( "Солодка" цукерочка, щоб люди меньше владі своє "фе" виказували! Ніде такого немає, а наші все плодять і плодять... Коли економіка не працює, коли Кабмін не знає звідки брати гроші (а це вже десятки років відбувається) то і плодять тих пільговиків замість того, щоб живими грошима платити, а грошей-то немає...

Опубліковано
17 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

а тобі шо "жалко"?

Ну це якийсь дивний "аргумент". А якби, наприклад, тобі в класі в школі сказали: "так, відтепер домашнє завдання має виконувати лише Зевс, всі інші звільнені. Екзамени теж здає тільки Зевс і Аася, інші і так молодці". Або ж ти зайшов в магазин, взяв буханку хліба, а на касі вся черга бере буханець за так, за гарні очі, і лише ти платиш, то нічого ? Тебе б таке положення речей ні разу б не коробило ? Що всі кругом білі і пухнасті, а весь хліб має пектись лише за твій рахунок ?

Опубліковано
2 минуты назад, ForZa сказал:

Бо це Україна! :( "Солодка" цукерочка, щоб люди меньше владі своє "фе" виказували! Ніде такого немає, а наші все плодять і плодять... Коли економіка не працює, коли Кабмін не знає звідки брати гроші (а це вже десятки років відбувається) то і плодять тих пільговиків замість того, щоб живими грошима платити, а грошей-то немає...

Звідки гроші брати це і так всім ясно, тільки ворон ворону око не виклює.

Опубліковано
47 минут назад, MACCEN сказал:

А якщо в той момент заглючив валідатор, чув бабкі перешіптувались що знімає більше чим треба поїздок, та взагалі гроші пропадають.

На те вони і бакбки, щоб чути дзвін, а не знати звідки він :)

Помилка валідатора: як повернути гроші за проїзд у Луцьку

Опубліковано

А крім морального питання є ще суто економічне - з такою масою неплатящих пільговиків транспорт є жорстко збитковим. В результаті ЛПЕ біжить в міськраду і кричить, ось ми заробили за рік 400 тис, а на утримання треба 1 млн, сіли, поділили, помножили і прийшли висновку: Так, піднімаємо вартість квитка до 6 грн, це нкономічно обгрунтована ціна!" Тільки от ті всі пільговики як не платили 4 грн, так і далі не платять 6 грн, а я відтепер плачу і за себе, і за того парня, якому пільги положені, в результаті я везу всіх за свій кошт. От така математика.

Опубліковано
2 хвилин тому, SergLutsk сказано:

А крім морального питання є ще суто економічне - з такою масою неплатящих пільговиків транспорт є жорстко збитковим. В результаті ЛПЕ біжить в міськраду і кричить, ось ми заробили за рік 400 тис, а на утримання треба 1 млн, сіли, поділили, помножили і прийшли висновку: Так, піднімаємо вартість квитка до 6 грн, це нкономічно обгрунтована ціна!" Тільки от ті всі пільговики як не платили 4 грн, так і далі не платять 6 грн, а я відтепер плачу і за себе, і за того парня, якому пільги положені, в результаті я везу всіх за свій кошт. От така математика.

Я так розумію система зміниться при монетизації пільг. Щось вчора від уряду прозвучало про 30 поїздок на місяць, за які пільговику дадуть гроші, а решту - катайся за свої.

Опубліковано

Дивно трохи та нелогічно з тими валідаторами - сьогодні проїхав у тролейбусі, оплатив кондуктору і спостерігав, хто грошима платив, хто карткою на валідатор. 

Запитав у кондуктора, як бути туристам та гостям міста, відповіла, щоб купували картки у ЦУМі, поцікавився, а якщо мені потрібна лише разова поїздка, і немаю потреби купувати картку за 30 грн. Відповіла, що у всі запитання у Міську Раду.

Вважаю зручніше встановити термінали для безконтактної оплати банківськими картками або телефонами з функцієй NFC, а пенсіонерам нехай влада компенсує за проїзд.

Опубліковано
26 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Ну це якийсь дивний "аргумент". А якби, наприклад, тобі в класі в школі сказали: "так, відтепер домашнє завдання має виконувати лише Зевс, всі інші звільнені. Екзамени теж здає тільки Зевс і Аася, інші і так молодці". Або ж ти зайшов в

блін,

я що один вчився в школі/універі заради знань, а не оцінок?

цікавий підхід = "вам шашечкі ілі єхать"

хочеш кататится безкоштовно йди в СБУ

Опубліковано
11 минут назад, SergLutsk сказал:

Тільки от ті всі пільговики як не платили 4 грн, так і далі не платять 6 грн, а я відтепер плачу і за себе, і за того парня, якому пільги положені, в результаті я везу всіх за свій кошт. От така математика.

Це ще не все. Ви ще субсидії по комуналці їм оплатите ))). Тому пересідайте на власне авто і буде вам щастя )

Опубліковано
On 12.11.2019 at 10:10, ChB сказано:

Вчора малий після обіду оплатив в тролейбусі проїзд учнівською карткою через валідатор - написало, що зняло 4 грн. :wacko:

On 12.11.2019 at 10:32, SunSeth сказано:

читав, що із студентської картки теж зняло 4 грн.

On 12.11.2019 at 11:02, Guardsman сказано:

Вчора читав, що із пільгової картки (жовта полоска)  у тролейбусі зняло 4 грн., а картка була поповнена для проїзду в маршрутках.

сьогодні зранку мала їхала тролейбусом, по студентській (блакитній) картці - зняло 2грн.

Опубліковано
16 хвилин тому, bormotuha сказано:

Вважаю зручніше встановити термінали для безконтактної оплати банківськими картками або телефонами з функцієй NFC, а пенсіонерам нехай влада компенсує за проїзд.

хочеш у виписці бачити 60+ транзакцій по 4 гривні?

та й "процесінг" буде не в захваті від таких транзакції

+

виймати з гаманця банківську картку, пікати, ховати назад

те ж саме з телефоном, + розблоковувати + відкрити софт

(в мене проїздна картка буде жити в нарукавній кишені, зараз там живуть дрібні гроші посортовані "пачками" по 6 грн)

+

можуть бути труднощі для контролерів з перевіркою факту оплати

Опубліковано
16 хвилин тому, weldermaster сказано:

Це ще не все. Ви ще субсидії по комуналці їм оплатите ))). Тому пересідайте на власне авто і буде вам щастя )

якщо всі пересядуть, то місто не витягне такого трафіку

Опубліковано
27 минут назад, jack74 сказал:

сьогодні зранку мала їхала тролейбусом, по студентській (блакитній) картці - зняло 2грн.

Скоріш за все, ще не все налаштоване і тому такі косяки мабуть з пару днів-тиждень точно будуть, це ж вперше в нас таке :) Але дійсно, їх ніхто у шию не гнав, самі собі терміни визначили, то могли б протестувати, все налагодити, як і банківські картки і NFC у смартфоні, а потім все запускати! От у цьому повна жоп@ від влади!!!

Опубліковано
33 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

виймати з гаманця банківську картку, пікати, ховати назад

те ж саме з телефоном, + розблоковувати + відкрити софт...

+

можуть бути труднощі для контролерів з перевіркою факту оплати

хочеш у виписці бачити 60+ транзакцій по 4 гривні? - Це є проблема?

У телефонах з NFC відкривати софт непотрібно, лише розблокувати телефон.

А на рахунок труднощів контролерів, проблеми контролерів добропорядочного пасажира турбувати не мають. 

А загалом, усі технічні питання можна вирішити, було б бажання. Чим далі, тим більш складається враження, що для пересічних громадян влада намагається ускладнити життя.

Опубліковано
8 хвилин тому, ForZa сказано:

Скоріш за все, ще не все налаштоване і тому такі косяки мабуть з пару днів-тиждень точно будуть

Ти впевнений що там робили специ, а не такі як в ЖЕКу?

Опубліковано
3 хвилин тому, bormotuha сказано:

У телефонах з NFC відкривати софт непотрібно, лише розблокувати телефон.

може й так,

але в моєму варіанті ще й картку треба було вибрати

4 хвилин тому, bormotuha сказано:

А на рахунок труднощів контролерів, проблеми контролерів добропорядочного пасажира турбувати не мають.

проблеми індіанців шерифе не швилюють

5 хвилин тому, bormotuha сказано:

Чим далі, тим більш складається враження, що для пересічних громадян влада намагається ускладнити життя.

"ЕЕЕ, стопе"

обережно,

то так поередня влада робила, теперішня ніхт....

Опубліковано
2 часа назад, MACCEN сказал:

В деяких містах Європи взагалі планується транспорт безкоштовний повністю, для того щоб зменшити наплив автомобілів в місті - це реально гарне рішення. Але нам це точно не світить. Бо нема мера нема хазяїна толкового

Дійсно. Проблема ж лише у відсутності мера. А лишніх декілька сотень мільйонів грн в нас в бюджеті є.

Опубліковано
4 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:
12 хвилин тому, bormotuha сказано:

Чим далі, тим більш складається враження, що для пересічних громадян влада намагається ускладнити життя.

"ЕЕЕ, стопе"

обережно,

то так поередня влада робила, теперішня ніхт....

Ок! Перефразую - все для народу, нова влада влаштовує біг з перепонами для підтримки спортивної форми і здоров'я громадян. Якось так :ahuet:

Опубліковано
59 минут назад, Fedor4uk сказал:

Я так розумію система зміниться при монетизації пільг. Щось вчора від уряду прозвучало про 30 поїздок на місяць, за які пільговику дадуть гроші, а решту - катайся за свої. 

Як на мене, то 60 - оптимальний варіант, щоб туди і назад. Ну зараз ЛМР побачить, скільки вони мають віддавати ЛПЕ за пільговиків і почнуть швиденько готуватись до монетизації пільг...

Опубліковано
1 хвилина тому, Ghost_manka сказано:

Як на мене, то 60 - оптимальний варіант, щоб туди і назад. Ну зараз ЛМР побачить, скільки вони мають віддавати ЛПЕ за пільговиків і почнуть швиденько готуватись до монетизації пільг...

а якщо з пересадкою?

p.s. про "наскрізьний" квиток треба думати..... хоча, може, Луцьк може не достатньо велике місто

Опубліковано
1 година тому, Zevs_Isver сказано:

хочеш кататится безкоштовно йди в СБУ

Це скоріше в тебе цікавий підхід.

Я отримую офіційну зарплату, плачу всі податки і плачу повну вартість комуналки і проїзду. Я нікому в кишеню не лізу, не заглядаю в кого яка халява є і не мрію про безкоштовний проїзд.

Але я хочу платити лише за себе ! За проїзд мене одного ! Я категорично проти, що я маю за свій кошт везти ще 3 пільговика, тому що держава наплодила законів, навидавала пільг, під які гроші не виділяє, але ж треба десь брати справжні (не пільгові на папері) гроші, щоб той транспорт і далі ковиляв містом ?! От вони і навішують на вартість квитка, тобто мені на шию, всі ті затрати, що недобирають із тисяч надуманих пільговиків. По суті я плачу за себе, і за них. А був би наприклад проїзд по 2 грн., але для ВСІХ, то може й було б за що ремонтувати і утримувати. 

Суть в тому, що придумують пільги одні, а платять за них - інші, ті хто ніяким чином до того непричетні.

Опубліковано
8 минут назад, SergLutsk сказал:

Це скоріше в тебе цікавий підхід.

Я отримую офіційну зарплату, плачу всі податки і плачу повну вартість комуналки і проїзду. Я нікому в кишеню не лізу, не заглядаю в кого яка халява є і не мрію про безкоштовний проїзд.

Але я хочу платити лише за себе ! За проїзд мене одного ! Я категорично проти, що я маю за свій кошт везти ще 3 пільговика, тому що держава наплодила законів, навидавала пільг, під які гроші не виділяє, але ж треба десь брати справжні (не пільгові на папері) гроші, щоб той транспорт і далі ковиляв містом ?! От вони і навішують на вартість квитка, тобто мені на шию, всі ті затрати, що недобирають із тисяч надуманих пільговиків. По суті я плачу за себе, і за них. А був би наприклад проїзд по 2 грн., але для ВСІХ, то може й було б за що ремонтувати і утримувати. 

Суть в тому, що придумують пільги одні, а платять за них - інші, ті хто ніяким чином до того непричетні.

Якщо б пільгами користувались дійсно ті, кому вони по праву належать то проблем б не було.

Так само як ліквідаторів ЧАЕС насправді їх не так багато справжніх, їм по праву треба пільги. А всіх інших "халявщиків" виловити, щоб заплатили великі штрафи та посадити на ркоів 10 кожного щоб подумавв та покаявся.

Всім іншим просто монетузвати пільги і няких проблем

Так зі всіма тоді буде чікто все.

Опубліковано
7 хвилин тому, MACCEN сказано:

Якщо б пільгами користувались дійсно ті, кому вони по праву належать то проблем б не було.

Так само як ліквідаторів ЧАЕС насправді їх не так багато справжніх, їм по праву треба пільги. А всіх інших "халявщиків" виловити, щоб заплатили великі штрафи та посадити на ркоів 10 кожного щоб подумавв та покаявся.

Всім іншим просто монетузвати пільги і няких проблем

Так зі всіма тоді буде чікто все.

Пільги відмінити, людям додати до пенсій/виплат і т.д. ті гроші.Не всі їздять, багато пенсіонерів з дома не виходять(є звісно і такі які аби покататися і посваритися, але їх не багато).І не буде спекуляцій і підроблених посвідчень і т.д.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...