Bliksss Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:16 #251 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:16 10 годин тому, Ghost_manka сказано: Ну бо, напевно, проблема зі смородом а як можна почисти авгієві стайні відстійники, які 40 років ніхто не чистив, і так - щоб не смерділо? вже ж "казали", ще довго беде смердіти, мож навіть до наступного року. 10 годин тому, Ghost_manka сказано: Список цікавих але виконаних через сраку справ можна продовжувати годинами якщо не шкода клавіатури не важко, я б із задоволенням почитав, бо набридло читати - як в Луцьку все добре )) 1
turbo Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:22 #252 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:22 (змінено) 16 minutes ago, Bliksss said: днями гортав канали на телевізорі, натрапив на місцеві новини, там якийсь чиновник міськради - казав що будуть треба штрафувати пішоходів за ходіння велодоріжками, навіть, якщо вони не створюють перешкод для велосипедистів, а просто йдуть по вільній велодоріжці... великого розуму людина... Було б непогано спочатку штрафувати за безтолково зроблені велодоріжки. Люди ж не навмисно туди йдуть, щоб більше перешкод велосипедистам зробити. Змінено 10 Серпня, 2021 в 06:24 користувачем turbo 2
Zheny@ Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:29 #253 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:29 3 хвилин тому, turbo сказано: Було б непогано спочатку штрафувати за безтолково зроблені велодоріжки. Люди ж не навмисно туди йдуть, щоб більше перешкод велосипедистам зробити. ок. А як "толково" зроблені велодоріжки мають бути? І проблема не в толковості/безтолковості зробленого, а в безграмотності людей. Ніхто не дивиться на знаки. Більшість мамаш з колясками, що лізуть туди не знають, як це має бути. Як і бабулька, яка 50 років тому школу закінчила. І правила дорожнього руху тоді не вивчали. Особливо в селах, де в одній кімнаті могло сидіти одразу 3 класи. 4й, 6й і 9й. І один вчитель математики давав їм різні завдання. Зараз Є знак пішохідна зона/велодоріжка. І все. А мала б бути ще й розмітка. Щоб чітко було видно, що відмежовується. 1
volks Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:46 #254 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:46 30 минут назад, Bliksss сказал: якщо не шкода клавіатури не важко, я б із задоволенням почитав, бо набридло читати - як в Луцьку все добре )) Хотів для затравки дуже цікаве фото закинути, але не виходить. Можеш почитати мою тему. Там в загальному основні недоліки показані. https://board.lutsk.ua/topic/224653-благоустрій-містабуде-багато-фото/?tab=comments#comment-1053730538 1
turbo Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:54 #255 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:54 (змінено) 25 minutes ago, Zheny@ said: ок. А як "толково" зроблені велодоріжки мають бути? Ну дивись, я далекий до сфери проектування і взагалі архітектури. Але з того невеликого досвіду, що я бачив (що заважає нашим горе-проектувальникам зробити аналогічно - питання риторичне): Неправильно, коли пішоходи йдуть понад дорогою, а велосипеди їдуть комфортно в затінку за деревами. Неправильно, коли немає толкових пересічень вело- і пішохідних маршрутів (практика вимірювати вело-інфраструктуру в кілометрах - докорінно неправильна) А як же правильно? Треба підглядати в тих, хто вже пройшов свої помилки, а не вигадувати "власний шлях". Spoiler Spoiler 25 minutes ago, Zheny@ said: І проблема не в толковості/безтолковості зробленого, а в безграмотності людей. Ніхто не дивиться на знаки. Більшість мамаш з колясками, що лізуть туди не знають, як це має бути. Як і бабулька, яка 50 років тому школу закінчила. І правила дорожнього руху тоді не вивчали. Особливо в селах, де в одній кімнаті могло сидіти одразу 3 класи. 4й, 6й і 9й. І один вчитель математики давав їм різні завдання. Зараз Є знак пішохідна зона/велодоріжка. І все. А мала б бути ще й розмітка. Щоб чітко було видно, що відмежовується. Люди, які туплять - будуть завжди. Завдання проектувальника - зробити так, щоб навіть самий тупий/тупа не додумався повертати не на свою смугу. Щоб йому/їй легше було зробити правильно, ніж неправильно. Змінено 10 Серпня, 2021 в 06:55 користувачем turbo 5
Bliksss Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:56 #256 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:56 33 хвилин тому, turbo сказано: Люди ж не навмисно туди йдуть, щоб більше перешкод велосипедистам зробити. я це і мав на увазі... 1
Bliksss Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:59 #257 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 06:59 34 хвилин тому, turbo сказано: Було б непогано спочатку штрафувати за безтолково зроблені велодоріжки. там не штраф, там - реальний строк з конфіскацією...просто - нема ще "механізму" щоб в бабушкі-дєдушкі-собачкі" з купою паспортів - можна було забрати і не "тривожити" країни ЄС.
Webmaster Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:01 #258 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:01 2 минуты назад, turbo сказал: Ну дивись Щоб зробити так як на ваших фото - треба повнісню знести Луцьк і тоді будувати все з початку. + залучити для цього закордонних архітекторів і спеціалістів. Дорого виходить, тому буде так як є.
volks Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:07 #259 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:07 Только что, weldermaster сказал: Щоб зробити так як на ваших фото - треба повнісню знести Луцьк Нафіга зносити? В нас ШИРОЧЕННІ вулиці.При цьому велодоріжки ліплять на тротуарах. Яскравий приклад -Київська. Місця вагон. А велодоріжка знову на тротуарі, а на дорозі дві смуги, на кожній з яких два авто поміщаються. Тому згоден, треба 5 минут назад, weldermaster сказал: залучити для цього закордонних архітекторів і спеціалістів. Або, як варіант, наших туди відправити на навчання. 1 1
Bliksss Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:09 #260 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:09 2 хвилин тому, volks сказано: Або, як варіант, наших туди відправити на навчання. стьоб? 1
Webmaster Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:10 #261 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:10 Только что, volks сказал: Нафіга зносити? В нас ШИРОЧЕННІ вулиці.При цьому велодоріжки ліплять на тротуарах. По Богдана Хмельницького побудуєте нормальну велодоріжку? На Винниченка? 2 минуты назад, volks сказал: Або, як варіант, наших туди відправити на навчання. Це не варіант. Менталітет візьме своє.
Bliksss Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:10 #262 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:10 9 хвилин тому, weldermaster сказано: треба повнісню знести Луцьк і тоді будувати все з початку. тут - без варіантів, 40-й зразу накуй...
volks Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:15 #263 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:15 2 минуты назад, Bliksss сказал: стьоб? Та ні. Серйозно. 2 минуты назад, weldermaster сказал: По Богдана Хмельницького побудуєте нормальну велодоріжку? На Винниченка? Легко. Досить широкі вулиці. Але там їх наразі зовсім немає, а обговорюємо ми те, що вже набудовано через сраку.
Bliksss Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:17 #264 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:17 Щойно, weldermaster сказано: По Богдана Хмельницького побудуєте нормальну велодоріжку? На Винниченка? хз, вкотре запитую....для громадського транспорту, для пішоходів, для автомобілістів....і тут - ***** - давайте велодоріжку, яка більшості - н*х не впала. Взимку -потрібна вам велодоріжка? Велосипедисти - також, учасники руху? Не питання - де освітлювальні прилади, де "тверезим їздити"? 1
Bliksss Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:19 #265 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:19 3 хвилин тому, volks сказано: Та ні. Серйозно. Ну вот, "велікого архітєхтора" який хотів стати мером - послали, в "пішохідну еротичну подорож"
turbo Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:20 #266 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 07:20 (змінено) 45 minutes ago, weldermaster said: Щоб зробити так як на ваших фото - треба повнісню знести Луцьк і тоді будувати все з початку. + залучити для цього закордонних архітекторів і спеціалістів. Дорого виходить, тому буде так як є. Я й не кажу в один момент взяти і зробити все. Але, при тій самій реконструкції Волі, при повному перекритті руху, вирубаних деревах і хороших залучених коштах - можна було б зробити. (так, проект ще не дороблений. мені не проблема буде визнати, що помилявся) 29 minutes ago, Bliksss said: хз, вкотре запитую....для громадського транспорту, для пішоходів, для автомобілістів....і тут - ***** - давайте велодоріжку, яка більшості - н*х не впала. Більшості "не впала" саме тому, що немає структури велодоріжок. Що мені толку з кілометрів велодороги на районі (там, де владі було зручно зробити пропіаритись), якщо я на роботу в інший район не можу доїхати без створення незручностей автомобілістам чи пішоходам? 29 minutes ago, Bliksss said: Взимку -потрібна вам велодоріжка? Велосипедисти - також, учасники руху? Не питання - де освітлювальні прилади, де "тверезим їздити"? Останнє не дуже догнав, тому не прокоментую. Але на рахунок відсутності вело-руху взимку - під сумнівом. Лише на моїй, не дуже великій компанії, є вело-маньяки, які люблять взимку катнути (єдине прохання від них - чистити від снігу). Знову ж таки, була б інфраструктура - були б такі люди (досвід тієї ж Швеції чи сусідних країн не дасть збрехати). Змінено 10 Серпня, 2021 в 07:47 користувачем turbo 7
Zheny@ Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 12:24 #267 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 12:24 1 година тому, Cherman сказано: Велодорожки мають бути не на тротуарі, а поряд з проїзжою частиною. Не факт.
Zheny@ Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 12:33 #268 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 12:33 Ось тобі Вроцлава шматочок
volks Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 16:46 #269 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 16:46 @Bliksss таки загрузились фото. Одне з моїх улюблених місць останнім часом - ремонт пішохідки на Молоді. На фото згідно слів поРадника нарешті "перша (нормальна) велодоріжка міста". Можливо хтось підкаже куди ж таки їхати велосипедисту??? ПиСи. А ще там голуби газон склювали. Реально, без стьобу. 1 1
NeoN Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 17:28 #270 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 17:28 10 годин тому, Bliksss сказано: Велосипедисти - також, учасники руху? Не питання - де освітлювальні прилади, де "тверезим їздити"? А я вам більше скажу, це вже є. В мене колегу по роботі в 23-й годині зупинила поліція, проїжджаючи повз нього на кільці біля променя і оштрафувала за відсутність світла. Сказали, світло повинно бути спереду чи ззаду маячок, або ж жилетка світловідбивна. Оскільки в нього нічого не було - штраф. Я про таке почув вперше, тому здивувався, але це факт. І я згідний з обов'язковим світлом в темну пору доби на велосипеді. 1
Gendruk Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 18:11 #271 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 18:11 7 годин тому, Cherman сказано: Велодорожки мають бути не на тротуарі, а поряд з проїзжою частиною. Польща, Новий Томишль, правда різниця в тому що пішоходи намагаються не іти по велодоріжці.
SergLutsk Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 18:23 #272 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 18:23 Ще один ребус з реконструкції Волі, хто здогадається яку смислову нагрузку і майбутню користь несуть оці 2 бровки, покладені поперек проїзджої частини (принаймні колись це вона ще була проїзджою....)
Gendruk Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 18:33 #273 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 18:33 9 хвилин тому, SergLutsk сказано: Ще один ребус з реконструкції Волі, хто здогадається яку смислову нагрузку і майбутню користь несуть оці 2 бровки, покладені поперек проїзджої частини (принаймні колись це вона ще була проїзджою....) Як на мене пішохідна зона буде підвищення як при вході в парк
SergLutsk Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 18:39 #274 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 18:39 Ну при вході в парк лежачий поліцейський, і для нього ніби й не потрібно бровок по боках тулити. Та й сумнівно, що саме така ширина метрів 5 буде стикуватися з шириною тротуару до неї пристикованого... Чи я щось не так зрозумів ?
Zeiss Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 18:42 #275 Опубліковано 10 Серпня, 2021 в 18:42 2 minutes ago, SergLutsk said: Ну при вході в парк лежачий поліцейський, і для нього ніби й не потрібно бровок по боках тулити. Та й сумнівно, що саме така ширина метрів 5 буде стикуватися з шириною тротуару до неї пристикованого... Чи я щось не так зрозумів ? Якщо правильно зрозумів, буде щось типу такого. Або надіюсь на це
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти