Перейти до змісту

Касовий апарате, прощавай!

sergkots

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
  В 26.11.2020 в 18:50, Unknown сказав:

При даруванні такий де податок,  як при спадщині))) 

Показати  

а де я написав, що інакше?  такий самий податок - 0%

Якщо майно успадковують чи отримують у подарунок особи, які є членом сім'ї першого ступеня споріднення (батьки, діти, чоловік або дружина), ставка податку становить 0 відсотків.

Показати  

ось про податок

За ставкою 5 відсотків, оподатковується вартість будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення (пп. 174.2.2 п. 174.2 ст. 174 ПКУ). Крім того, відповідно до пп. 1.2 п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX ПКУ об'єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 ПКУ, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.

Показати  

• Відповідей 72
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
  В 26.11.2020 в 18:58, Bliksss сказав:

Якщо майно успадковують чи отримують у подарунок особи, які

Показати  

Та знаю я про 0% для членів сім'ї. Суть мого допису була в тому,  що закон спадок і отриманий подарунок розглядає як тотожні поняття,  що і написано у вашій цитаті.  Це в районі першої половини нульових прописали ще. Базова ставка 5%, а якщо від нерезидентів щось перепаде,  то ніби й більше було. 

В нас іноді рідним внукам люблять дарувати/заповідати,  то таке під 0% не підпадає))) 

Опубліковано
  В 26.11.2020 в 21:17, Unknown сказав:

В нас іноді рідним внукам люблять дарувати/заповідати,  то таке під 0% не підпадає))) 

Показати  

чому іноді? так - часто буває, я так отримав. Спадщина від бабусі прейшла до батька, через рік - мені, як подарунок.

В 26.11.2020 в 21:17, Unknown сказав:

Базова ставка 5%, а якщо від нерезидентів щось перепаде,  то ніби й більше було. 

Показати  

було і більше, але, це якщо признаєшся що тобі десь "там"  - щось перепало... якщо з "тої" країни прийшов офіційний запит.

Опубліковано
  В 26.11.2020 в 21:35, Bliksss сказав:

чому іноді? так - часто буває, я так отримав. Спадщина від бабусі прейшла до батька, через рік - мені, як подарунок.

Показати  

Я ж про інше писав,  про пряму передачу,  яка під 5% підпадає. 

Ваша схема теж не ідеальна,  бо потрібно держмито і нотаріальні послуги двічі платити.  Але кращої мабуть немає. (((

Опубліковано
  В 26.11.2020 в 14:47, flashmax сказав:

з першого січня, касовий аппарат привіт((

штрафи кінські, вимог багато, рахую малий бізнес не перенесе такого

Показати  

шо за паніка?

не з січня, а з квітня 2021, ще є час вивчити програмні рро

Опубліковано

Якось на днях зустрічав інфу про електронні касові апарати. Checkbox чи якось так називається. Там ніби і ціна була адекватна. Чи це взагалі не те?

Опубліковано
  В 27.11.2020 в 08:20, Amor сказав:

Якось на днях зустрічав інфу про електронні касові апарати. Checkbox чи якось так називається. Там ніби і ціна була адекватна. Чи це взагалі не те?

Показати  

Дубілет просуває, ніби непогано
http://checkbox.in.ua

Опубліковано
  В 27.11.2020 в 07:59, natalka) сказав:

шо за паніка?

не з січня, а з квітня 2021, ще є час вивчити програмні рро

Показати  

З 01.01.2021:
Незалежно від обороту, ФОП: інтернет-магазини, послуги у сфері охорони здоров'я, ресторани та кафе, турагентства та туроператори, готелі, продавці ювелірних виробів, текстилю (в т.ч. одяг, взуття), автозапчастин.

З 01.04.2021:
Всі ФОП 2-4 груп на єдиному податку.

Опубліковано
  В 27.11.2020 в 08:20, Amor сказав:

Показати  

сама ПРРО безкоштовна

В 27.11.2020 в 08:38, xc90 сказав:

Дубілет просуває, ніби непогано
http://checkbox.in.ua

Показати  

це прокладка між безкоштовним ПРРО (програмним реєстратором розрахункових операції) та товарами які ви продаєте. Адже ПРРО просто передає те що Ви продали на сервер дпс,  робиться перевірка чеку, його фіскалізація, і повертається назад продавцеві для видачі для покупця.

Але у чеку треба відобразити товар (послугу), ось це і робить чек бокс.

270630969_.thumb.png.670961c525b61e5f1594ef93a731c329.png

Якщо у Вас є програма для ведення товарного обліку, то можливо просто доробити передачу чеку на сервер дпс, заплативши 1раз програмеру невеликі гроші, ніж потім платити кожен місяць за те що у вас і так є.

Опубліковано
  В 27.11.2020 в 12:40, Nokian сказав:

Діло пахне керосином

Показати  

Еге ж . Тепер дві фури айфонів не продасиш, сплативши лише тисячу грн єдиного податку в місяць. Кляті кровосісі, душать малий бізнес :(((

Опубліковано
  В 27.11.2020 в 13:03, yu2007 сказав:

Еге ж . Тепер дві фури айфонів не продасиш, сплативши лише тисячу грн єдиного податку в місяць. Кляті кровосісі, душать малий бізнес :(((

Показати  

там оборот 2група - 5лямів

кіко там тих айфонів на 2-х фурах

та й і єдиний вже буде 1200грн.

Опубліковано

В Європі,на яку так люблять посилатися наші зекономити,малий бізнес ,це з оборотом від 2 до 10 міліоніа євро на рік. Тобто 60 міліоніа грн в рік обороту,і тоді треба касовий апарат.

Менші обороти в них це мікробізнес,який не оподатковується.

Опубліковано
  В 30.11.2020 в 11:10, Nokian сказав:

В Європі,на яку так люблять посилатися наші зекономити,малий бізнес ,це з оборотом від 2 до 10 міліоніа євро на рік. Тобто 60 міліоніа грн в рік обороту,і тоді треба касовий апарат.

Менші обороти в них це мікробізнес,який не оподатковується.

Показати  

:D Вам варто спробувати виступити в «розсміши коміка» )))

Опубліковано

Верховна Рада проголосувала за відтермінування до 1 січня 2022 року застосування обов’язкових касових апаратів для фізосіб-підприємців.

Це перемога.джпг

Опубліковано
  В 01.12.2020 в 09:30, nickel сказав:

І чому "наші", а не "ми"?

Показати  

а ти через пів року-рік спитай :0016: дупу буде рвати собі на німецький хрест, доказуючи, що він там був :D

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...