Перейти до змісту

Касовий апарате, прощавай!

sergkots

Рекомендовані повідомлення

9 minutes ago, Unknown said:

При даруванні такий де податок,  як при спадщині))) 

а де я написав, що інакше?  такий самий податок - 0%

Якщо майно успадковують чи отримують у подарунок особи, які є членом сім'ї першого ступеня споріднення (батьки, діти, чоловік або дружина), ставка податку становить 0 відсотків.

ось про податок

За ставкою 5 відсотків, оподатковується вартість будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення (пп. 174.2.2 п. 174.2 ст. 174 ПКУ). Крім того, відповідно до пп. 1.2 п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX ПКУ об'єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 ПКУ, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 72
  • Створено
  • Остання відповідь
2 годин тому, Bliksss сказано:

Якщо майно успадковують чи отримують у подарунок особи, які

Та знаю я про 0% для членів сім'ї. Суть мого допису була в тому,  що закон спадок і отриманий подарунок розглядає як тотожні поняття,  що і написано у вашій цитаті.  Це в районі першої половини нульових прописали ще. Базова ставка 5%, а якщо від нерезидентів щось перепаде,  то ніби й більше було. 

В нас іноді рідним внукам люблять дарувати/заповідати,  то таке під 0% не підпадає))) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 minutes ago, Unknown said:

В нас іноді рідним внукам люблять дарувати/заповідати,  то таке під 0% не підпадає))) 

чому іноді? так - часто буває, я так отримав. Спадщина від бабусі прейшла до батька, через рік - мені, як подарунок.

14 minutes ago, Unknown said:

Базова ставка 5%, а якщо від нерезидентів щось перепаде,  то ніби й більше було. 

було і більше, але, це якщо признаєшся що тобі десь "там"  - щось перепало... якщо з "тої" країни прийшов офіційний запит.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 годин тому, Bliksss сказано:

чому іноді? так - часто буває, я так отримав. Спадщина від бабусі прейшла до батька, через рік - мені, як подарунок.

Я ж про інше писав,  про пряму передачу,  яка під 5% підпадає. 

Ваша схема теж не ідеальна,  бо потрібно держмито і нотаріальні послуги двічі платити.  Але кращої мабуть немає. (((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 часов назад, flashmax сказал:

з першого січня, касовий аппарат привіт((

штрафи кінські, вимог багато, рахую малий бізнес не перенесе такого

шо за паніка?

не з січня, а з квітня 2021, ще є час вивчити програмні рро

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якось на днях зустрічав інфу про електронні касові апарати. Checkbox чи якось так називається. Там ніби і ціна була адекватна. Чи це взагалі не те?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 minutes ago, Amor said:

Якось на днях зустрічав інфу про електронні касові апарати. Checkbox чи якось так називається. Там ніби і ціна була адекватна. Чи це взагалі не те?

Дубілет просуває, ніби непогано
http://checkbox.in.ua

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, natalka) сказано:

шо за паніка?

не з січня, а з квітня 2021, ще є час вивчити програмні рро

З 01.01.2021:
Незалежно від обороту, ФОП: інтернет-магазини, послуги у сфері охорони здоров'я, ресторани та кафе, турагентства та туроператори, готелі, продавці ювелірних виробів, текстилю (в т.ч. одяг, взуття), автозапчастин.

З 01.04.2021:
Всі ФОП 2-4 груп на єдиному податку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Діло пахне керосином

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 годин тому, Amor сказано:

сама ПРРО безкоштовна

4 годин тому, xc90 сказано:

Дубілет просуває, ніби непогано
http://checkbox.in.ua

це прокладка між безкоштовним ПРРО (програмним реєстратором розрахункових операції) та товарами які ви продаєте. Адже ПРРО просто передає те що Ви продали на сервер дпс,  робиться перевірка чеку, його фіскалізація, і повертається назад продавцеві для видачі для покупця.

Але у чеку треба відобразити товар (послугу), ось це і робить чек бокс.

270630969_.thumb.png.670961c525b61e5f1594ef93a731c329.png

Якщо у Вас є програма для ведення товарного обліку, то можливо просто доробити передачу чеку на сервер дпс, заплативши 1раз програмеру невеликі гроші, ніж потім платити кожен місяць за те що у вас і так є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 minutes ago, Nokian said:

Діло пахне керосином

Еге ж . Тепер дві фури айфонів не продасиш, сплативши лише тисячу грн єдиного податку в місяць. Кляті кровосісі, душать малий бізнес :(((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, yu2007 сказано:

Еге ж . Тепер дві фури айфонів не продасиш, сплативши лише тисячу грн єдиного податку в місяць. Кляті кровосісі, душать малий бізнес :(((

там оборот 2група - 5лямів

кіко там тих айфонів на 2-х фурах

та й і єдиний вже буде 1200грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Європі,на яку так люблять посилатися наші зекономити,малий бізнес ,це з оборотом від 2 до 10 міліоніа євро на рік. Тобто 60 міліоніа грн в рік обороту,і тоді треба касовий апарат.

Менші обороти в них це мікробізнес,який не оподатковується.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 минут назад, Nokian сказал:

Взагалі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 minutes ago, Nokian said:

В Європі,на яку так люблять посилатися наші зекономити,малий бізнес ,це з оборотом від 2 до 10 міліоніа євро на рік. Тобто 60 міліоніа грн в рік обороту,і тоді треба касовий апарат.

:D Вам варто спробувати виступити в «розсміши коміка» )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в любому випадку, коли введуть касовий апарат на першу групу, процентам 70 малих підприємців пизда

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

55 хвилин тому, volks сказано:

Взагалі?

ПДВ не платять , місцеві збори платять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наші в Києві сьогодні.

IMG-57fa5cc85848fcd18f2f2a12cf76e96f-V.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 минут назад, Nokian сказал:

Наші в Києві сьогодні.

А "наші" то хто, ти за кого вболіваєш?

І чому "наші", а не "ми"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Верховна Рада проголосувала за відтермінування до 1 січня 2022 року застосування обов’язкових касових апаратів для фізосіб-підприємців.

Це перемога.джпг

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 часов назад, nickel сказал:

І чому "наші", а не "ми"?

а ти через пів року-рік спитай :0016: дупу буде рвати собі на німецький хрест, доказуючи, що він там був :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось прапори дуже на бабу джулю схожі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це лише відстрочка,на четвер п'ятницю знову треба їхати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...