jack74 Опубліковано 24 Травня, 2019 в 22:09 #2276 Опубліковано 24 Травня, 2019 в 22:09 4 годин тому, Zheny@ сказано: Так. Ні. + його 2 роки садять. 3-й рік переорюють його на зиму. як добриво. нічого там не переорюють на добриво. Все йде по призначенню. Я вже 13 років майже щодня полями Волині та Рівненщини їжджу і маю можливість спостерігати - все збирають.
jack74 Опубліковано 24 Травня, 2019 в 22:30 #2277 Опубліковано 24 Травня, 2019 в 22:30 5 годин тому, halmer сказано: В європі того ріпака дохєра і трошки, на минулому тижні їздив по чехії і польщі, засаджено дуже багато, а Чехія і Польща далеко не Європа не ТА Європа... Якби вони не кічились. Відношення до них у старого світу яке було, таке й лишилось. Офіційно лише мусять робити вигляд, що рівноправні. 5 годин тому, halmer сказано: В чехії питав нахєра його стільки садять, сказали шо то якісь вимоги євросоюзу. Отож бо! Підтвердження моїх слів 5 годин тому, halmer сказано: , в нас його в відсотковому співвідношенні набагато менше співвідношення чого до чого? Площ, засаджених ріпаком у нас, до площ у них? Чи площ ріпаку у нас до площ неріпаку у нас? Години дві тому переглядав промо-ролик про Волинь - і на 36-й хвилині якраз ілюстрація отого "маленького" співвідношення Спойлер жовте - це ріпак цвіте, хто не знає якщо придивитись, вдалині за димкою теж його багато По враженнях, суб'єктивних, і без попереднього зосередження на увазі до підрахунку кількості площ, засаджених ріпаком (ну не задавався я метою підраховувати), то на першому місці у нас площі ріпаку, далі зернові, далі кукурудза, і ще трішки буряк. Останнім часом почали ще садити соняшник. Можливо я "не там" їжджу, можливо... Я не хочу сперечатись "більше-менше", я лише кажу, що ріпаком в нас давно замінили більшість потрібних нам культур. І це ну ніяк не на користь нам. Нам з вами.
Віталій СК Опубліковано 25 Травня, 2019 в 04:55 #2278 Опубліковано 25 Травня, 2019 в 04:55 6 годин тому, jack74 сказано: Можливо я "не там" їжджу, можливо... Я не хочу сперечатись "більше-менше", я лише кажу, що ріпаком в нас давно замінили більшість потрібних нам культур. І це ну ніяк не на користь нам. Нам з вами. А можеш назвати хоч кілька потрібних нам культур? Загалом те, що ріпак виснажує землю - це фактично міф. Ти займався коли-небудь сільським господарством? Люба с/г культура в тій чи іншій мірі виснажує землю, забирає з неї поживні речовини і для того, щоб наступного року отримати нормальний урожай і, відповідно, прибуток, потрібно відновити кількість поживних речовин в грунті внесенням добрив. Інакше для чого закопувати насіння в землю і спалювати тонни пального на полях? Сучасні добрива та хімічні засоби захисту рослин дозволяють отримувати шикарний урожай навіть на піску та інших "виснажених" грунтах. Що успішно і доводить Голландія, де немає чорнозему і взагалі половина території знаходиться нижче рівня моря, а ще третина лише 1м над рівнем моря. Звичайно ж є недобросовісні фермери, які приходять на 2-3 роки, щоб отримати врожай без внесення добрив, а далі залишити землю заростати бур'яном. Але для цього треба шмат землі, який не засівався з десяток років. Та й це питання вирішиться, якщо відкрити ринок землі, бо жоден фермер не буде так чинити з купленою землею, а не орендованою.
halmer Опубліковано 25 Травня, 2019 в 07:02 #2279 Опубліковано 25 Травня, 2019 в 07:02 8 годин тому, jack74 сказано: а Чехія і Польща далеко не Європа не ТА Європа... Якби вони не кічились. Відношення до них у старого світу яке було, таке й лишилось. Офіційно лише мусять робити вигляд, що рівноправні. Ну а що на твою думку Європа? Нідерланди, Німеччина, Бельгія? Так там теж його не менше чим в тій же Польщі. 8 годин тому, jack74 сказано: співвідношення чого до чого? Площ, засаджених ріпаком у нас, до площ у них? Чи площ ріпаку у нас до площ неріпаку у нас? Площ ріпаку до інших культур у нас.
volks Опубліковано 25 Травня, 2019 в 10:01 #2280 Опубліковано 25 Травня, 2019 в 10:01 11 часов назад, jack74 сказал: Можливо я "не там" їжджу, можливо... Можливо, не там. Можливо, на Волині і так, хоча все минуле літо від'їздив по Волині і зернових ьачив значно більше ніж ріпаку. Наприклад, на Харківщині - зернові +соняшник, значно менше кукурудзи. Ріпаку майже не зустрічав. Тернопільщина, Івано-Франківщина, Львівщина, Закарпаття також не особливо видно. Та й на Рівненщині біля мого села - виключно пшениця і кукурудза. 5 часов назад, Віталій СК сказал: Звичайно ж є недобросовісні фермери, які приходять на 2-3 роки, щоб отримати врожай без внесення добрив, а далі залишити землю заростати бур'яном. Хз. В нас на Рівненщині ті ж самі фермери вже більше 10 років.
jack74 Опубліковано 25 Травня, 2019 в 11:07 #2281 Опубліковано 25 Травня, 2019 в 11:07 1 година тому, volks сказано: Можливо, не там. Можливо, на Волині і так, хоча все минуле літо від'їздив по Волині і зернових ьачив значно більше ніж ріпаку. Наприклад, на Харківщині - зернові +соняшник, значно менше кукурудзи. Ріпаку майже не зустрічав. Тернопільщина, Івано-Франківщина, Львівщина, Закарпаття також не особливо видно. Ти кудою їздиш? Трасами, певно... А я польовими дорогами, дєбрями різними, по глубинках, де "рідко ступає нога людини"
Volyniaka Опубліковано 25 Травня, 2019 в 11:28 #2282 Опубліковано 25 Травня, 2019 в 11:28 12 годин тому, jack74 сказано: а Чехія і Польща далеко не Європа не ТА Європа... Якби вони не кічились. Відношення до них у старого світу яке було, таке й лишилось. Офіційно лише мусять робити вигляд, що рівноправні. Воно то так, але з Польщею, принаймні, вже рахуються (зокрема й тому, що там США має дуже сильні позиції). Звісно, ще не так, як з тією ж Голандією, проте...
volks Опубліковано 26 Травня, 2019 в 09:53 #2284 Опубліковано 26 Травня, 2019 в 09:53 @Volyniaka тільки нікому не розказуй, що найбільшими інвесторами в Україну є кацапія і Кіпр.
YVitaliy Опубліковано 26 Травня, 2019 в 10:13 #2285 Опубліковано 26 Травня, 2019 в 10:13 18 хвилин тому, volks сказано: @Volyniaka тільки нікому не розказуй, що найбільшими інвесторами в Україну є кацапія і Кіпр. Нідерланди http://razumkov.org.ua/statti/khto-i-iak-investuie-v-ukrainu
yu2007 Опубліковано 26 Травня, 2019 в 11:45 #2286 Опубліковано 26 Травня, 2019 в 11:45 1 hour ago, YVitaliy said: Нідерланди http://razumkov.org.ua/statti/khto-i-iak-investuie-v-ukrainu В Нідерланадах багато потужних інвесторів в українську економіку, ось наприклад: ROSHEN EUROPE B.V. ))
YVitaliy Опубліковано 26 Травня, 2019 в 12:06 #2287 Опубліковано 26 Травня, 2019 в 12:06 6 хвилин тому, yu2007 сказано: В Нідерланадах багато потужних інвесторів в українську економіку, ось наприклад: ROSHEN EUROPE B.V. )) Чим не позитив. Але вона не може бути прямим інвестором, так як являється підконтрольною "ПАТ "РОШЕН", котра зареєстрована в Україні. Швидше навпаки.
volks Опубліковано 26 Травня, 2019 в 12:08 #2288 Опубліковано 26 Травня, 2019 в 12:08 1 час назад, YVitaliy сказал: Нідерланди http://razumkov.org.ua/statti/khto-i-iak-investuie-v-ukrainu В 2016 була кацапія - більше третини інвестицій
zaHARE Опубліковано 27 Травня, 2019 в 13:58 Автор #2289 Опубліковано 27 Травня, 2019 в 13:58 Лоукостер Ryanair запустив версію сайту українською мовою
jack74 Опубліковано 27 Травня, 2019 в 14:40 #2290 Опубліковано 27 Травня, 2019 в 14:40 40 хвилин тому, zaHARE сказано: Лоукостер Ryanair запустив версію сайту українською мовою краще б він рейси запустив. А "українську версію" і інші сайти дають, котрі по всіх авіакомпаніях надають інфу
zaHARE Опубліковано 27 Травня, 2019 в 14:49 Автор #2291 Опубліковано 27 Травня, 2019 в 14:49 9 минут назад, jack74 сказал: краще б він рейси запустив. А "українську версію" і інші сайти дають, котрі по всіх авіакомпаніях надають інфу куди з 27 напрямків ти вже літав?
jack74 Опубліковано 27 Травня, 2019 в 16:49 #2292 Опубліковано 27 Травня, 2019 в 16:49 2 годин тому, zaHARE сказано: куди з 27 напрямків ти вже літав? не зрозумів, а яке це має значення?!?! Нема шо ляпнути? І по суті - знаєш таку країну Португалія, де купа українських заробітчан? Якраз вчора я шукав рейс... Так от твоє "позитифне" р'янейр звідти в Юкрейн не літає! Спойлер Але сайт з автоперекладачем - це ДААааа! Це апрідєльонна ПазітіфФФ!
jack74 Опубліковано 27 Травня, 2019 в 17:19 #2293 Опубліковано 27 Травня, 2019 в 17:19 поромник, може вже шось видушиш з себе, крім незрозумілого мінуса? Чи знов просто руки на клаві тріпочуться?
zaHARE Опубліковано 28 Травня, 2019 в 05:47 Автор #2294 Опубліковано 28 Травня, 2019 в 05:47 12 часов назад, jack74 сказал: не зрозумів, а яке це має значення?!?! Нема шо ляпнути? І по суті - знаєш таку країну Португалія, де купа українських заробітчан? Якраз вчора я шукав рейс... Так от твоє "позитифне" р'янейр звідти в Юкрейн не літає! Але сайт з автоперекладачем - це ДААааа! Це апрідєльонна ПазітіфФФ! Львів- Варшава 15ойро + Варшава -Порту 40 ойро= 55 ойро до Португалії ,а ще 120грн до Львову. Компанія щороку додає по кілька прямих рейсів,в залежності від моніторингу попиту. То ти куди ти літав вже?
jack74 Опубліковано 28 Травня, 2019 в 07:43 #2295 Опубліковано 28 Травня, 2019 в 07:43 1 година тому, zaHARE сказано: То ти куди ти літав вже? Ще раз - яке це має значення до оцінки твого "позитиву"? Ти з Одеси? І шо ти наліпив з пересадками? - прямий є??? А люди є, котрим це дуже важливо. А не автоперекладач на сайті
Ukrainec Опубліковано 28 Травня, 2019 в 08:49 #2296 Опубліковано 28 Травня, 2019 в 08:49 1 година тому, jack74 сказано: І шо ти наліпив з пересадками? - прямий є??? А люди є, котрим це дуже важливо. А яке це має значення? Скільки таких людей? Я вибачаюсь звісно, але вам взагалі літать доводилося? Вийшов з літака, зачекав свого рейсу, сів в наступний і ти вдома, швидше і дешевше все одно не буде ніж чим іншим. Якщо ціна вигідна то хоч китайською хай сайт буде Виглядає твій пост як аби прискіпатись...
jack74 Опубліковано 28 Травня, 2019 в 16:13 #2297 Опубліковано 28 Травня, 2019 в 16:13 7 годин тому, Ukrainec сказано: Вийшов з літака, зачекав свого рейсу, сів в наступний і ти вдома це коли ти молодий, здоровий... А є люди, котрим перетягнути сумку (ту, яку ти двома пальцями несеш) з літака в аеропорт, промучитись там декілька годин очікування і знову потягнути в інший літак є величезною проблемою. Тому й замовляв людині на днях у Візейр за 150 євро. 7 годин тому, Ukrainec сказано: Якщо ціна вигідна то хоч китайською хай сайт буде отож то! А не "НОВИНА"! - до сайту прикрутили автоперекладач! Вже б мовчали, а тихесенько це зробили. Теж мені подія - сайт українською! А дехто ще й це "СОБИТІЄ" в "позитив" тягне
Volyniaka Опубліковано 28 Травня, 2019 в 17:50 #2298 Опубліковано 28 Травня, 2019 в 17:50 29 хвилин тому, Cherman сказано: Ппц, просто, який нереальний позитив. Ще, он, порнхаб запустить українську версію, ото заживемо. Це вже буде заслуга ЗЕ!
Ukrainec Опубліковано 28 Травня, 2019 в 18:39 #2299 Опубліковано 28 Травня, 2019 в 18:39 2 годин тому, jack74 сказано: це коли ти молодий, здоровий... А є люди, котрим перетягнути сумку (ту, яку ти двома пальцями несеш) з літака в аеропорт, промучитись там декілька годин очікування і знову потягнути в інший літак є величезною проблемою. Тому й замовляв людині на днях у Візейр за 150 євро. Нє ну щось не складається On 27.05.2019 at 19:49, jack74 сказано: І по суті - знаєш таку країну Португалія, де купа українських заробітчан? Якраз вчора я шукав рейс... Так от твоє "позитифне" р'янейр звідти в Юкрейн не літає! Показати прихований контент що то за заробітчанин який не може сумку нести яку я двома пальцями несу?!?!? Цікаво скільки таких безсилих заробітчан, які не готові за +100євро совати ту сумку 1, 2? Ну я звісно лоукостерами не літав, але зазвичай багаж здається в аеропорту і перезавантажується з літака в літак автоматично. Причина виглядає як на мене надуманою. Дехто в маршрутці мичить і скиглить, що все не так бо просто звик до авто, звісно, але тоді плати!
jack74 Опубліковано 28 Травня, 2019 в 19:46 #2300 Опубліковано 28 Травня, 2019 в 19:46 1 година тому, Ukrainec сказано: що то за заробітчанин який де ти прочитав, що я про заробітчанина писав??? Заробітчан я згадував щодо країни Португалія. А далі мову веду про інших людей. І взагалі, до чого це??? Мова почалась з "позитиву - українізації сайту", я це критикую. Бо це брєд, видавати начіплювання на сайт укроперекладача за якийсь позитив, котрий аж згадувати потрібно. Смішно і бридко.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.