Перейти до змісту

Яке вибрати сухе червоне вино

Гість Selbeor

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я взагалі не по винах, але щось захотілося червоного сухого вина. Купив пляшку Інкермана - такий шмурдяк що жах, смердить спиртом і кисляк такий, що пити не можливо.

Розкажіть хто яке вино купляє? Щоб смачне і ціна адекватна.

Опубліковано

СУХЕ вино ніяк не може бути солодким і НЕ кислим.

Сходи в  магазин напроти Бігбена, там має бути сомельє.Спеціально навчена людина, яка знає все про вина, відповідно має смак.

Опубліковано

купую в "контрабасних" точках які возять продукти зза кордону

середньостатистичне молоде італійське вино вартує в районі 80 грн за 0.7, 140-150 - півторлітрова

якщо трішки витримане то 110-120

якесь дороге купувати тут не бачу сенсу, не настільки я гурман, а такий варіант недороге, простеньке, якісне. якраз добре стаканчик під вечерю :)

Опубліковано
11 минут назад, Nokian сказал:

СУХЕ вино ніяк не може бути солодким і НЕ кислим

Тільки не треба умнічати, я прекрасно розумію різницю між сухим і солодким вином.

6 минут назад, vampirich сказал:

якесь дороге купувати тут не бачу сенсу, не настільки я гурман, а такий варіант недороге, простеньке, якісне. якраз добре стаканчик під вечерю :)

Це мій варіант))) "недороге, простеньке, якісне. якраз добре стаканчик під вечерю".

Здай "точку")

Опубліковано

північний ринок. крайній ряд, який найближче до "колібріса"

там є 3 магазинчики з іноземними продуктами, в двох з них вино є постійно, в одній, самій великій - не завжди

Опубліковано
4 минуты назад, zplanetaz12 сказал:

Я бачив ці оголошення, але щось маю сумнів на рахунок натуральності....

Чи можливо хто купляв це вино і може сказати щось на рахунок якості і смаку.

Опубліковано
1 хвилина тому, Selbeor сказано:

Я бачив ці оголошення, але щось маю сумнів на рахунок натуральності....

По другому оголошенню ми вже 2 рази брали. Все ок. 

Опубліковано

На рахунок вина Ізабелла вичитав, що воно заборонене в Євросоюзі, так як через особливості сорту винограду має в складі достатньо багато синильної кислоти і метилового спирту.

Опубліковано

Сапераві, Кіндзмараулі, Цинандалі (Головне щоб не Мі_Насцалі)  - ну і дивитися в сторону вин, які розлиті саме в Грузії, а не десь в ОДесі на Малій Арнаутській, чи в Харкові десь там на "окружній".

Опубліковано

Зазвичай беру якісь отакі рідко підводили, орієнтовно 120-150 грн пляшка.  Є і червоне сухе

Кінгзмараулі  хороше також, грузинське стане в 250-300 грн пляшка. 

"ДонСімон" той що іспанський,  дешевший і не поганий, але по відгукам буває підробляють.  

Опубліковано

Якщо відкласти в сторону понти, то купiть і охолодіть "Бастардо" від "Коблево". Отримаєте задоволення від смаку і від ціни. Смак, до речі, дуже схожий на "Кіндзмараулі".  Хіба що позиціонується воно як напівсолодке

Опубліковано
5 hours ago, Selbeor said:

Я взагалі не по винах, але щось захотілося червоного сухого вина. Купив пляшку Інкермана - такий шмурдяк що жах, смердить спиртом і кисляк такий, що пити не можливо.

Розкажіть хто яке вино купляє? Щоб смачне і ціна адекватна.

Приходжу у WineTime, шукаю сомельє Володимира та прошу рекомендації відповідно до того що планується на столі, ситуації та ціни. Ніколи ще не пошкодував. Нещодавно вперше спробував там же в магазині за столиком сісти з нарізкою сиру, хамону та канапками :) зайшло.
По факту, ті вина що у нас тут по 150-200 грн то є дешевеньке пойло, що вартує 2-3 євро в тій же Франції. Але методом перебору можна щось для себе знайти.
Українські шмурдяки не купую впринципі. З нормального лише Колоніст або домашнє (типу щоб набухатися) якщо довіряєш виноробу, імхо.

Щоб трохи для себе той світ вина привідкрити рекомендую хоча б декілька разів відвідати дегустації, котрі проводить той же WineTime. То так, щоб зрозуміти що ми зазвичай вживаємо і чому деколи варто доплатити.

Опубліковано
14 хвилин тому, ViktorT сказано:

Якщо відкласти в сторону понти, то купiть і охолодіть "Бастардо" від "Коблево". Отримаєте задоволення від смаку і від ціни. Смак, до речі, дуже схожий на "Кіндзмараулі".  Хіба що позиціонується воно як напівсолодке

А ще краще "Мерло" від того ж "Коблево". Сухе червоне вино!

Опубліковано

Ну молдавське наприклад дуже специфічне, тому радити його кожному не варто. Відчувається своєрідний присмак бочки.

Опубліковано
13 часов назад, Selbeor сказал:

...Розкажіть хто яке вино купляє? Щоб смачне і ціна адекватна.

Тут тільки методом проб знайдете своє ;) В кожного індивідуальне сприйняття.

Мені з українських "зайшло" лише кошерне від Чизай А от інші чизай не то....

Підтримую вибір LCD,  оце французьке біле Maison Bouey Lettres de France Blanc Sec ніччо так, це притому що я більше по червоних :) (червоне не пробувала)

Ще часто в сільпо купувала португальське SANTO ISIDRO DE PEGOES , але вже давненько його там немає...

Французьке MONTMEYRAC ROUGE SEC мені гірше за португальське, але теж інколи купую...

Опубліковано
10 годин тому, natalka) сказано:

Мені з українських "зайшло" лише кошерне від Чизай А от інші чизай не то....

Чизай тільки кошерне Кабарне, однак останнім часом його не бачу на поличках.

Опубліковано

Навіть у випадку "чесного" виробництва вин в Україні сировину шампталізують, в гіршому випадку дотягують етилом. Ще є така поширена думка про дозволені гібридні сорти, в Європі вони заборонені. Типу в їх шкірці висока кількість речовини яка в процесі бродіння перетворюється в метил, пектин ніби.

До озвучених Соромітником Колоніста можу дожати резерв від Гулієвих. В простішому випадку їх селекти теж нічо, я правда тільки біле коштував.

Чи купувати винний продукт з Італії або ультра дешеві столові вина Франції - діло ваше. Але, як кажуть, во врємя путі корова смогла подрасті.. ціна від 0,8 євро в реджисі зростає до 200грн на полці будки північного ринку.

Любите вино - вайнтайм, сліпий підбір в тій же розетці, та і контрабандять теж хороші вина, але їдуть вони в основному в столицю.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...