Перейти до змісту

Вкладання підлоги

Lexx_Giant

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є стара підлога з дошок на лагах в нормальному стані, але так сталось, що вона нижче рівня коридору на 6-6,5 см.

Є кілька напрямків вирішення проблеми.

1. ОСБ нарощування + ламінат. Дорого, потрібно 2 прошарки 22 мм ОСБ + 15 мм + ламінат з підстилкою .

2. Нова підлога з дошки 35-40-ки, з підйомом на рейках 20-30 мм. з вкладанням мінвати між ними і встановленням паробарєру.

+ обробка дошок і рейок грунтовкою.

3. Зняти все нах, залити нову стяжку і покласти ламінат.

Що порадите камради? 

Опубліковано
40 хвилин тому, Lexx_Giant сказано:

Що порадите камради? 

третій варіянт. імхо.

40 хвилин тому, Lexx_Giant сказано:

3. Зняти все нах, залити нову стяжку і покласти ламінат.

це ж дерево... з часом почне гнити, просідати...

Опубліковано

Шкода.. підлога стара ще класна. Нічого ніде не скрипить і не рипить, дошки цілі, під ними сухо.

Думаю, мож то не паритись і лишити її. Вистоїть думаю ще років 20, як льоду.

Опубліковано
7 хвилин тому, Lexx_Giant сказано:

Думаю, мож то не паритись і лишити її. Вистоїть думаю ще років 20, як льоду.

бо вона зараз "дихає". а як ти її накриєш пароізоляцією, вона "дихати" перестане... процес гниття пришвидшиться... імхо

Опубліковано
47 хвилин тому, Lexx_Giant сказано:

Що порадите камради? 

трохи інфи замало... Під підлогою що? Просто земля... "Пиріг" по грунту... перший поверх... 

Чи високий цоколь, чи є в ньому отвори вентиляції під підлогу і т.д.

Плюс яке опалення? Чи планується "тепла підлога"? Наприклад, якщо планується тепла підлога, електрична (бо, напр., встановлений зоновий лічильник), то я б схилався до виконання теплоакумулуючої підлоги, тобто потрібно сантимтрів 10 бетону, котрий нагрівається вночі, а вдень віддає... Ну це як приклад, котрий показує, що всі нюанси грають роль

Опубліковано

Так точно. Нюнси +

Під підлогою можливо шлак.. точно сказати не можу, доступу туди нема. Думаю там таки "пиріг". Поверх перший, одноповерховий будинок.

Цоколь десьдо  50 см, є продихи. Функціонують добре.

Опалення зараз батареї, Теплу підлогу, тим біьше електричну, думаю потреби нема робити, бо це кінцева точка системи, або якщо робити, то водяну, а якщо водяну.... то само собою зрозуміло, що треба зривати все нах.)))

Опубліковано

Якщо розглядати з ОСБ, то чи підійде такий варіант? Побити рейки, постелити між ними мінвату, поверх закрутити ОСБ 22 мм, потім підстилку і наверх вже покласти ламінат. Підстилку взяти таку, щоб дихала, а по периметру, між стіною і гіпсокартоном який буде на неї кріпитися, просверлити отвори щоб була циркуляція повітря.

Опубліковано

Якщо є можливість, то краще пінопласт, стяжка, рівна поверхня на довгі роки і надалі легше нове покриття робити - ламінат, ліноліум або ковролін, і може, миші менше шкрабати будуть. Дошки нарощувати теж дорого вийде. Спробуйте акуратно сняти старі дошки, ще пригодяться для чогось іншого.

Опубліковано

Якщо підлога тепла (маю на увазі, по відчуттях - зимами в ноги не мерзли), дошки в нормальному стані, руки роботи не бояться, то як варіант, можна зняти дошки, наростити лаги і набити назад дошки. Ну а вже зверху як собі хочеш - чи відразу підстилку і ламінат (якщо дошки рівно вистелились), чи через ОСБ...

А якщо підлога була холодненька, то наростити пінопластом, твердим, звичайно. А вже зверху можна ОСБ, ну і далі...

Ти краще спеціалізовані форуми покури, там поради почитай, проаналізуй... Типу СтроімДом

Опубліковано
10 годин тому, Zheny@ сказано:

Є ще така штука - суха стяжка.

Можна вкласти по старій підлозі.

Колись цікавився таким способом, але зустрічав багато негативних відгуків, бо якщо ставлять меблі, підлога дугою вигинається.

Опубліковано
1 година тому, bormotuha сказано:

Колись цікавився таким способом, але зустрічав багато негативних відгуків, бо якщо ставлять меблі, підлога дугою вигинається.

шкодували керамзіту.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

судячи з всього тут написаного

і розуміючи що гроші вам не "муляють" в кишенях

найкраще Ви самі відповіли на своє ж питання.

On 26.03.2018 at 18:06, Lexx_Giant сказано:

мож то не паритись і лишити її. Вистоїть думаю ще років 20, як льоду.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Поклав деревяну підлогу на стару. Дошка ялини. Обробив антисептиком.

Покрию лаком, буде ляля.) Всім дякую за поради.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...