jack74 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 18:50 #1 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 18:50 Цитувати За что купил, за то продаю.. Пришло на мыло рассылка от моего оптовика следующего содержания:"Здравствуйте, Александр Васильевич. В данное время проходят проверки в Приват Банке о приеме денег за коммерческую деятельность на карты. Причем, звонят не тем, кому приходят оплаты, а тем кто вам переводит. Если кто-то скажет, что деньги перевёл за услугу, даже за обучение, тогда вашу карту и карту того, кто переводил блокируют. После блокировки штрафы и налоговая. Проверка по всем городам очень мощная. Сейчас очень плотно взялись за физ. лиц и их доходы. Это дружеский совет.Если вдруг вам или вашему получателю позвонят из Call-центра Приват банка и попросят назвать ФИО получателя и цель платежа, ФИО он может назвать, но цель платежа всегда должен называть - перевод денег знакомому (родственнику) на подарок, либо возврат долга. Запрещено указывать, что он что-то оплачивает. В противном случае Приват банк блокирует вашу и его карту. Убедительная просьба не указывать в назначении платежа никакой информации, просто пропускать этот пункт. Донесите эту информацию до ваших клиентов, знакомых которые оплачивают на карты Приват Банк!" (втрапило на очі тут) і звідти декілька коментарів: Цитувати - кто то опять утку годичной давности пустил - Могу подвердить, позавчера звонили сотруднику, работает на фрилансе програмистом. Оплату на карту получает. Звонили интересовались, почему ему с некой периодичностью скидывают деньги на карту. Ответил, что это частные перевод, вроде отстали. - Мне вчера звонили, спрашивали за перевод 400 грн в начале месяца. Если не ошибаюсь - то звонили с 0567335045. Я сразу после звонка написал в чат Приват24 - подтвердили что это номер приватбанка (отдел безопасности по моему)
MANJAK11 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 18:59 #2 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 18:59 питання : нафіга питати ФІО отримувача, якщо воно й так відоме ? З точки зору логіки, якщо дзвонили б з приватбанку, то питання від них мало б звучати, як мінімум так : З якою ціллю, 1 квітня 2022 року, ви переводили кошти, в розмірі 5000 монгольських тугриків Василю Петровичу Пупкіну, на карту за номером 1234 5678 9012 3456 ? Хоча, в любому випадку, питання брєдове, що в моїй інтерпритаціїї, що в версії, описаній вище й заслуговує виключно на відповідь * не ваше всране діло*, бо є спробою втручання в приватне життя клієнта
jack74 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 19:06 Автор #3 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 19:06 18 хвилин тому, MANJAK11 сказано: й заслуговує виключно на відповідь * не ваше всране діло*, бо є спробою втручання в приватне життя клієнта я б точно так і відповів би, але купа людей не такі, і, впевнений, губляться і ведуться на всі 100% (я не суто про ці питання, а взагалі про "дзвінок з банку")
AnimaNoir Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 20:15 #4 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 20:15 А це взагалі законно?
Zheny@ Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 20:21 #5 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 20:21 3 хвилин тому, AnimaNoir сказано: А це взагалі законно? Тільки якщо є підозра у порушенні того ж закону і є (відкрите) кримінальне провадження. Мабуть. В теорії податкова може надати запит в банк про фін. операції тієї чи іншої людини, але знову ж таки - підстава повинна бути.
AnimaNoir Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 20:25 #6 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 20:25 4 минуты назад, Zheny@ сказал: Тільки якщо є підозра у порушенні того ж закону і є (відкрите) кримінальне провадження. Мабуть. В теорії податкова може надати запит в банк про фін. операції тієї чи іншої людини, але знову ж таки - підстава повинна бути. Ну типу так. Якщо є підстава, підозра, впровадження. А тут хтось дзвонить і питає особисту інформацію. Я не знаю чи є в наших банків, в РФ в банків є така функція типу періодичних платежів, наприклад якщо допомагаєш родичам, щоб в тебе автоматом списувало кожен місяць, певну суму з рахунку. З зарплатами в конверті боротися треба, але не такими методами. І починати треба з крупного бізнесу.
jack74 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 20:32 Автор #7 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 20:32 7 хвилин тому, Zheny@ сказано: 12 хвилин тому, AnimaNoir сказано: А це взагалі законно? Тільки якщо є підозра у порушенні того ж закону і є (відкрите) кримінальне провадження. Мабуть. В теорії податкова може надати запит в банк про фін. операції тієї чи іншої людини, але знову ж таки - підстава повинна бути. Особо сперечатись не буду, але щось мені крутиться, що там в Приватбанку при відкритті рахунку (картки) ти зобов'язуєшся не використовувати її для комерційної діяльності. А якщо ти типу ФОП, то маєш відкривати спеціальний рахунок, для підприємницької діяльності, а не звичайний. То якщо то так, то вони вправі вираховувати порушення "договору" і без відкриття провадження (до речі, "кримінальне" тут недоречне)
Zheny@ Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 20:34 #8 Опубліковано 9 Грудня, 2017 в 20:34 1 хвилина тому, AnimaNoir сказано: Я не знаю чи є в наших банків, в РФ в банків є така функція типу періодичних платежів, наприклад якщо допомагаєш родичам, щоб в тебе автоматом списувало кожен місяць, певну суму з рахунку. Стоять! (Умовно) я УЖЕ сплатив податки з того платежу. Це мої кошти. Хочу подарую, хочу куплю, хочу спалю. (Умовно) я отримав гроші за (продаж товару чи послуги) щось, і я йду чесно платити податки. (умовно) У мене є договір (ЦПХ) із фірмою, яка мені платить за послуги, податки сплачуються автоматично. шозанах?
Lovetstiney Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 07:08 #9 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 07:08 10 годин тому, Zheny@ сказано: Стоять! (Умовно) я УЖЕ сплатив податки з того платежу. Це мої кошти. Хочу подарую, хочу куплю, хочу спалю. (Умовно) я отримав гроші за (продаж товару чи послуги) щось, і я йду чесно платити податки. (умовно) У мене є договір (ЦПХ) із фірмою, яка мені платить за послуги, податки сплачуються автоматично. шозанах? В нашій державі податки ми сплачуємо в реальності по декілька разів, з тієї ж суми. Тобто Ви отримали зарплату сплативши всі податки на доходи і т. д. , но коли Ви оплачуєте будь-який товар чи послугу, то знову платите податки , наприклад акцизи, пдв та купу різноманітних зборів. Кошти виходить Ваші, податки сплачено, но наші чиновники хочуть з тієї ж суми взяти податки ще й з тієї людини яка отримала від Вас гроші. За Приват банк також чув цю інформацію від знайомого. Но сама подача цієї інформації в інеті якась дивна, як спам, щоб налякати людей, щоб боялись робити платежі за товари через картку Приват банку
SunSeth Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 07:43 #10 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 07:43 ТС часто посилає інших гуглити, хоча сам цього робити не хоче. Це першоджерело. Тут написано популярно. з.і. стосується ВСІХ банків, а не тільки ПБ.
volks Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 08:04 #11 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 08:04 54 минуты назад, Lovetstiney сказал: но наші чиновники хочуть з тієї ж суми взяти податки ще й з тієї людини яка отримала від Вас гроші. Взагалі-то це вже не ваші гроші, а людини, яка їх від вас отримала і відповідно повинна сплатити податок з доходу.
Lovetstiney Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 08:56 #12 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 08:56 50 хвилин тому, volks сказано: Взагалі-то це вже не ваші гроші, а людини, яка їх від вас отримала і відповідно повинна сплатити податок з доходу. Ну впринципі Ви правильно кажете, но по даній системі ми з одніє і тієї ж суми сплачуємо податки декілька раз .
volks Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 09:15 #13 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 09:15 13 минут назад, Lovetstiney сказал: Ну впринципі Ви правильно кажете, но по даній системі ми з одніє і тієї ж суми сплачуємо податки декілька раз . А то нічого, що з тих грошей, що ви отримуєте зарплату, вже хтось сплатив податки і розрахувався за товар чи прслугу з вашим роботодавцем. То може і вам не платити податки, бо з цих грошей вони вже були сплачені?
S30 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 12:02 #14 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 12:02 2 годин тому, volks сказано: А то нічого, що з тих грошей Абсолютно нічого. Одне діло якщо ти підприємець і займаєшся підприємницькою діяльністю, платиш податки і все таке. Зовсім інше, коли ти продаєш час від часу чесно куплену річ котра тобі вже не потрібна, з котрої ти виріс, інше. І тут намальовується держава і каже "а фуй тобі, хочеш позбутися за гроші, то заплати мені процент, інакше можеш її викинути, спалити і т.д" Іншими слова держава хоче накласти лапу на все, така собі монополія на здирництво. А-ля "криша 90-х" .
Natalia Blagovirna Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 12:21 #15 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 12:21 Це неправда!!!
volks Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 12:24 #16 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 12:24 19 минут назад, S30 сказал: Абсолютно нічого. Одне діло якщо ти підприємець і займаєшся підприємницькою діяльністю, платиш податки і все таке. Зовсім інше, коли ти продаєш час від часу чесно куплену річ котра тобі вже не потрібна, з котрої ти виріс, інше. І тут намальовується держава і каже "а фуй тобі, хочеш позбутися за гроші, то заплати мені процент, інакше можеш її викинути, спалити і т.д" Іншими слова держава хоче накласти лапу на все, така собі монополія на здирництво. А-ля "криша 90-х" . Одне діло, коли ти продаєш свої старі речі, а зовсім інше, коли ти соваєш з Польщі товар і тут його перепродуєш, а податків не платиш.
Саша Иванов Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 12:41 #17 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 12:41 14 минут назад, volks сказал: а зовсім інше, коли ти соваєш з Польщі товар і тут його перепродуєш, а податків не платиш. А * с х@я ли* я повинен ще податок платити? Роботи з норм. оплатою практично нема, люди викручуються як можуть. І ще тим підарам податки плати?
Zheny@ Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 12:52 #18 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 12:52 Держава робить все, щоб люди думали як її обхитрити, обманути, наіпа*ти. Держава ніколи не була і не стане повністю прозорою, то чого ж вона хоче від людей? Всраку. Якщо є змога заробляти - будуть заробляти. Придумають якісь сервіси, а-ля підприємці, які замість банків, будуть переправляти бабло. І державі хєр і банкам.
volks Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 13:06 #19 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 13:06 23 минуты назад, Саша Иванов сказал: А * с х@я ли* я повинен ще податок платити? Роботи з норм. оплатою практично нема, люди викручуються як можуть. І ще тим підарам податки плати? А схералі взагалі хтось має податки платити?
S30 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 13:19 #20 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 13:19 46 хвилин тому, volks сказано: коли ти соваєш з Польщі товар і тут його перепродуєш, а податків не платиш. Не плутай тверде з теплим. Регулярне совання товару з Польщі і продаж добре моніториться на таможні, а не тільки в банку. Хоча Женя та Иванов вже й так озвучили і доповнили один одного баченням населення цієї ситуації. Хоча мова ні про що. SunSeth достатньо дав посилань, щоб не кіпішувати. В інших випадках у вічливій формі сказати, що не їх собаче діло.
volks Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 13:25 #21 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 13:25 5 минут назад, S30 сказал: Хоча Женя та Иванов вже й так озвучили і доповнили один одного баченням населення цієї ситуації. До сраки таке бачення хитрожопе. Або платять всі, або не платить ніхто. Інших варіантів не може бути.
S30 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 13:26 #22 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 13:26 Ну, до сраки так до сраки.
Bliksss Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 13:56 #23 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 13:56 17 годин тому, AnimaNoir сказано: в РФ в банків є така функція типу періодичних платежів, наприклад якщо допомагаєш родичам, щоб в тебе автоматом списувало кожен місяць, певну суму з рахунку. В рашці, якщо банк запідозрить приватного клієнта у занятті комерцією без належного оформлення в податковій - моментально заблокує рахунок, або просто скаже - "відмовляємо вам в обслуговуванні і не хочемо вас бачити серед своїх клієнтів". Я одного разу досить велику сумму (10К у.ео.) вивів з вебмані на карту сбєрбанка (свою) - карту заблокували і сказали пояснити походження грошей.
Bliksss Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 15:51 #24 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 15:51 1 година тому, halcogen сказано: сбєрбанк, як банк, гавняний. Хто таке сказав? Не знаю як його українська "дочка", але я користувався тим що в рашці, то клієнт-банк по кылькості наворотів - набагато краще ніж приват24. Крім того, якість сервісу на відділеннях і по телефону на порядок вища ніж в наших банках. Ціни за обслуговування суттєво вищі ніж в українських банках, але так у всіх банках (і не тільки) рашки.
Zevs_Isver Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 16:12 #25 Опубліковано 10 Грудня, 2017 в 16:12 Цитувати Запрещено указывать, что он что-то оплачивает. В противном случае Приват банк блокирует вашу и его карту. гарно "пастачальник" лякає .....
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.