Перейти до змісту

Скільки діточок в своїй сім'ї хотіли б мати?

romaxa11

Скільки діточок в своїй сім'ї хотіли б мати?  

103 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
39 хвилин тому, phantom сказано:

невже вчителюєш?

ні дня. потрібно було колись перекантуватись, як і більшості. Вчився непогано, але не розумів для чого і вчителі також не розуміли для чого вчити. Все всіх задовільняло. П'ять років спецалізованої самоосвіти могли б дати потужного спеціаліста в якійсь галузі. А так був весело прожитий час.

• Відповідей 77
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
41 minutes ago, romaxa11 said:

ні дня. потрібно було колись перекантуватись, як і більшості. Вчився непогано, але не розумів для чого і вчителі також не розуміли для чого вчити. Все всіх задовільняло. П'ять років спецалізованої самоосвіти могли б дати потужного спеціаліста в якійсь галузі. А так був весело прожитий час.

Українські реалії: людина з вищою освітою (та ще й з аспірантурою) не розуміє навіщо це їй потрібно !!! Інфантилізм?

Хоча це тема для іншої розмови ...

Опубліковано
7 часов назад, yu2007 сказал:

Ну так на платному ж напевно вчився, які там турботи))

Я вчився на державному (математичний факультет, спеціальність інформатика) і теж підтримую @romaxa11 стосовно непотрібності більшості тих знань, які нам давали в універі. Особливо в плані програмування.

Єдине з чим не погоджуюсь:

13 часа назад, romaxa11 сказал:

Зараз вже не потрібно давати освіту

Освіта - не тільки дає / не дає знання, але ще й вчить мислити системно і "вчить вчитися". Я більш ніж впевнений, що маючи доступ до потужних джерел інформаціїї, дитина не буде самонавчатися, бо в неї немає такого стимулу / мотивації вчитися, як в дорослих. До того ж без наставників (викладачів) буде важко правильно вибудувати навчальний процес, щоб він залишався ефективним.

Опубліковано

Маю двійнят синочків, яким скоро буде рочок. Дружина хоче ще донечку, коли пацани трохи підростуть. Я не проти)

Опубліковано

Старшій - 22 роки, сама собі раду вже дає, дякувати Богу. Меншому - 2 рочки))) Нормально все, аби здорові були. Але шкодую, що раніше не трапилось. Старша, мабуть, добрішою би виросла.

Опубліковано
28 хвилин тому, Nana сказано:

Старшій - 22 роки, сама собі раду вже дає, дякувати Богу. Меншому - 2 рочки)))

Зустріч випускників, 20 років по випуску. Одна однокласниця стала мамою, інша - бабусею. А тут - теоретично майже два в одному :))) Радий за вас, щиро.

Опубліковано

Наша освіта - дитина сім років - до неї вже застосовується система оцінювання. Наголошую, не система навчання, а система оцінювання. Якийсь дуже розумний придурок складає програму таким чином, що неможливо пояснити за один урок матеріал, або вчителька має слабкі педагогічно-методичні здібності. Дитина не сприймає його на уроці, з батьками щось розв'язує, але вже має певні прогалини. І цю дитину потім вчитель, який не зміг їй пояснити оцінює, визначаючи її інтелектуальний рівень. Замість знань оцінювання.

Вчився я на державній формі. Три роки теоретичної фізики, головні розрахунки якої базувались на рівнянні Шредінгера. Нам на старті ніхто не пояснив що це таке і три роки 30 чоловік тупо впиралися в дошку переписуючи незнайомі символи. Коли вже вступав в аспірантуру, тоді сам прочитав з вникненням Бонч-Бруєвича - 500 сторінок і зрозумів що ж це таке, той Шредінгер. Хоча в кого як.

Опубліковано

Дякую Богу,дав моїй сім'ї 2 діток,4 роки не виходило.Приймав участь при виробництві;) та при народженні.Діти моє все...Вважаю це мінімум.

IMG_20170415_225051.jpg

Опубліковано
16 minutes ago, romaxa11 said:

Вчився я на державній формі.

А-йя-йяй, і не соромно?

5 (8?) років держава безкоштовно навчала тебе, і що в результаті?

В результаті маємо: ти багато років безцільно протирав штани за державний кошт, держава не дорахувалась ще одного вчителя і десятки-сотні-тисячі українських школярів матимуть прогалини з фізики-математики-астрономії. :( Адже на твоєму місці міг би бути якийсь хлопець з сільської місцевості, який би після закінчення ВУЗу повернувся би до себе в район та навчав би діточок в місцевій школі. 

Опубліковано

Я розумію куди тебе повело. Не хвилюйся, моя діяльність дала факультету точно не менше ніж він мені. В хлопця з сільської місцевості могло б так і не вийти.

Опубліковано
27 minutes ago, romaxa11 said:

Я розумію куди тебе повело. Не хвилюйся, моя діяльність дала факультету точно не менше ніж він мені. В хлопця з сільської місцевості могло б так і не вийти.

Ти пишеш загадками. 

Я не хвилююсь, я констатую факти. Купа "дітей" поступає вчитися на вчителів (переважно за державний кошт). І лише невеликий відсоток з них потім йде працювати в школи чи ВУЗи. Ти вважаєш, що це нормально і "хвилюватись" не треба?

Десь траплялось на очі, що в Китаї конкурс на одне місце у ВУЗі доходить до 200 абітурієнтів.

Опубліковано

Дороговізна побуту і послуг та мізерні зарплати це тільки половина причини чому в Україні демографічна криза по причині низької народжуваності.За крайні років 50т дуже змінилися матері тобто жінки в цілому.Ну реально більшість з чоловіків тут з досвідом сімейного життя.Покласти руку на серце і чесно відповісти-ну не хочуть жінки зараз народжувати багато дітей.Розказують про жахи родів, про нереальні напряги з здоров ям, про відсутність будь якого життя до випонення дітям 5ти років ,про відсутність грошей, про повноту, розтяжки, підтяжки, затяжки....Короче тотальні відмазки.А якщо ще й красивенька...і батьки чи чоловік толком заробляють...Одна дитина.Потолок.Правда вона з цього посту жінкам буде різати очі, та правда є правда, нікуди не дінешся.

Опубліковано
9 годин тому, yu2007 сказано:

Адже на твоєму місці міг би бути якийсь хлопець з сільської місцевості, який би після закінчення ВУЗу повернувся би до себе в район та навчав би діточок в місцевій школі. 

Якщо забрати умовного Ромаху із списку тих хто поступив, то доведеться знизити прохідний бал настільки, щоб замість нього у хвіст списку попав менш розумний хлопець із сільської місцевості. В мене купа одногрупників/однокурсників із фізичного факультету не працюють за спеціальністю, але при цьому все одно приносять користь суспільству. При чому більшість із них з успішністю в навчанні проблем не мали. З іншої сторони цікаво, чому в майбутньому навчить той хлопець з сільської місцевості, якщо тільки заради його вступу знижували прохідний бал.

Опубліковано
1 година тому, Vadimm сказано:

щоб замість нього у хвіст списку попав менш розумний хлопець із сільської місцевості.

Пан @Vadimm  вважає сільських жителів менш розумними? Чи згадав кріпацтво?

Опубліковано
4 годин тому, Alex S сказано:

Дороговізна побуту і послуг та мізерні зарплати це тільки половина причини чому в Україні демографічна криза по причині низької народжуваності.За крайні років 50т дуже змінилися матері тобто жінки в цілому.Ну реально більшість з чоловіків тут з досвідом сімейного життя.Покласти руку на серце і чесно відповісти-ну не хочуть жінки зараз народжувати багато дітей.Розказують про жахи родів, про нереальні напряги з здоров ям, про відсутність будь якого життя до випонення дітям 5ти років ,про відсутність грошей, про повноту, розтяжки, підтяжки, затяжки....Короче тотальні відмазки.А якщо ще й красивенька...і батьки чи чоловік толком заробляють...Одна дитина.Потолок.Правда вона з цього посту жінкам буде різати очі, та правда є правда, нікуди не дінешся.

колись читав що це стратегія по сповільненню росту населення планети. Поширення освіти серед жінок в країнах з високою народжуваністю.

Опубліковано

Я закінчив спеціалізований математичний ліцей і в рейтингу групи я входив десь в 5-ку з 30-ти чоловік. Ю, а скільки в тебе дітей?

Опубліковано
48 минут назад, romaxa11 сказал:

Ю, а скільки в тебе дітей?

Дівчинка 9-ти років, як мінімум. Але це таємниця, єслі шо.

Опубліковано
1 hour ago, romaxa11 said:

Я закінчив спеціалізований математичний ліцей і в рейтингу групи я входив десь в 5-ку з 30-ти чоловік. Ю, а скільки в тебе дітей?

Одна штука і тій раду давати вже не легко. 

Є  в мене швагро, чотири дитини від трьох жінок. Вже і двох онуків має. Сидить на пенсії, палить сигари і пише мемуари. Заздрю))

Опубліковано
13 годин тому, Alex S сказано:

є ще й інші причини. наприклад чоловіки. інфантильні, перерослі підлітки. які уникають відповідальності. звикли, щоб вся увага діставалася тільки їм. з таким чоловіком жінка підсвідомо уникатиме народження дітей. бо вона не впевнена в тому, що він зможе утримувати родину. чи в тому, що лишиться з нею у скрутні часи.

Опубліковано
12 годин тому, alexvvv сказано:

Пан @Vadimm  вважає сільських жителів менш розумними? Чи згадав кріпацтво?

12 годин тому, romanc сказано:

Он допустил возможность более низкого уровня качества образования сельских школ.

Хрєн там. Умовно, Ромаха займає при вступі 15 місце із 45 безкоштовних, з балом 120/200. Умовно, "хлопець з села", якому Ромаха з якогось перепугу має дати шанс, займає 46 місце, тобто втрапляє на платне навчання, з балом 78/200. Прохідний бал, умовно 80/200. Ромаха кладе болт на вступ, і комісія, почухавши рєпу, мусить знизити прохідний бал до 78/200, щоб кращий з "платних" зайняв бюджетне місце. Ітого, замість того щоб вчити толкового Ромаху, факультет вчить "хлопця з села" який не розуміє 3й закон Ньютона і не покаже точку на координатній сітці. Зате хлопець потім вчитиме дітей, бо в нього диплом, він скористався шансом сповна. Багато він навчить? Казатиме, "читайте параграф такий-то, єслі шо я в каптьорці"?

Вираз "хлопець з села" взятий з чийогось коментаря, мені пофіг насправді чи з села чи з міста. Його роль може зіграти наприклад, сирота, чорнобилець, чи хто там ще має пільги при вступі. Ефект один, якість освіти знижується. 

Опубліковано
1 година тому, vaz75 сказано:

...і тільки китайці мовчки роблять свою справу

Цитувати

Кстати, суть Таблицы Размножения заключалась в том, что кролики, размножаясь с опережением удавов, уменьшают риск каждого отдельного кролика настолько, насколько кроликов будет больше, чем удавов. Из этой таблицы следовало, что в будущем шанс встретиться с удавом у каждого кролика станет, уменьшаясь, стремиться к нулю и в конце концов достигнет его и даже превзойдет! Поэтому кролики очень любили размножаться.

...

— Размножаться с опережением — вот наше оружие! — крикнул Король и в знак того, что собрание закончено, взяв за лапку Королеву, удалился к себе во дворец.

Фазіль Іскандер, філософська казка "Кролики та удави"

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...