snouden Опубліковано 18 Березня, 2017 в 23:15 #51 Опубліковано 18 Березня, 2017 в 23:15 Тут справа не в вікові, а що визначає ці зміни. Тут Жені правильно писав про інформацію і інтернет. Якщо я аж до старших класів прожив в "старому світі", а це вже більш менш сформована людина, то значить і мене, і людей плюс мінус моїх років народження не можна віднести до цього покоління. Справа не в розумі, просто вони інші.
nickel Опубліковано 18 Березня, 2017 в 23:18 #52 Опубліковано 18 Березня, 2017 в 23:18 1 минуту назад, snouden сказал: Тут справа не в вікові, а що визначає ці зміни. Тут Жені правильно писав про інформацію і інтернет. Якщо я аж до старших класів прожив в "старому світі", а це вже більш менш сформована людина, то значить і мене, і людей плюс мінус моїх років народження не можна віднести до цього покоління. Я зрозумів. Тобі 28 чи біля того? 1 минуту назад, snouden сказал: Справа не в розумі, просто вони інші. Та ніхто ж не каже, що вони тупі. В статті так і написали «Они другие — мы должны это признать».
snouden Опубліковано 18 Березня, 2017 в 23:29 #53 Опубліковано 18 Березня, 2017 в 23:29 Ви праві про вік , преклоняюсь перед "соображалкою" )) Хоча, сподіваюсь все таки велика частина об'єктивності в моїх словах є
Iresjka Опубліковано 24 Березня, 2017 в 12:58 #54 Опубліковано 24 Березня, 2017 в 12:58 Думати вредно для здоровля.
vampirich Опубліковано 24 Березня, 2017 в 13:19 Автор #55 Опубліковано 24 Березня, 2017 в 13:19 On 19.03.2017 at 01:01, snouden сказано: 20-28? це було "на око" а не чіткі межі
Соромітник Опубліковано 31 Березня, 2017 в 08:05 #56 Опубліковано 31 Березня, 2017 в 08:05 Скажу своє імхо так як з людьми різного віку працюю вже останніх ледь не 20 років. На перший погляд — кожне наступне покоління добряче тупіше за попередне. Враховуючи стрімко падаючий рівень освіти та життя протягом останніх 26 років — воно і не дивно. Але, то лише на перший погляд. Поясню як я то бачу. Коли нам стала доступна "західна" культура, хочемо ми того чи ні — вона почала на нас впливати потроху. Самі шустрі зрозуміли потенціал регіону І в нас почала вибудовуватися система підготовки спеціалістів як ресурсу. Ринку ніколи не були потрібні спеціалісти "широкого профілю" бо від них користі менше а грошей хочуть більше. Тому люди освоюють якусь спеціальність і риють лише в ній. Так, їм не можна ставити задачі з хоч якимось рівнем абстракції — завалять з великою ймовірністю. Але це проблема керівництва, яке повинно пристосовуватися до реалій та організовувати робочі процеси трохи інакше. Старшому ж поколінню, яке може "Бородіно" на пам’ять розповісти, сказати коли Наполеон нападав на Москву і "Судан" на карті показати — обмеженість загальних знань у молоді видається якоюсь тупістю. Така точка зору має місце бути, але вона не є істиною. Молодь так само читає, так само займається спортом. Але має добряче змінене ставлення до професії та позиціонування себе в суспільстві. Добре це чи погано — залежить від того чи ви з ними в одній упряжці чи наймаєте їх на роботу.
Zheny@ Опубліковано 31 Березня, 2017 в 09:25 #57 Опубліковано 31 Березня, 2017 в 09:25 1 година тому, Соромітник сказано: Поясню як я то бачу. Коли нам стала доступна "західна" культура, хочемо ми того чи ні — вона почала на нас впливати потроху. Самі шустрі зрозуміли потенціал регіону І в нас почала вибудовуватися система підготовки спеціалістів як ресурсу. Ринку ніколи не були потрібні спеціалісти "широкого профілю" бо від них користі менше а грошей хочуть більше. Тому люди освоюють якусь спеціальність і риють лише в ній. Так, їм не можна ставити задачі з хоч якимось рівнем абстракції — завалять з великою ймовірністю Нагадує якусь історію з чийогось життя. Коли у вузькоспеціалізованого лікаря, десь за бугром, запитали щось із області примітивної (на наш погляд) географії (типу Судан показати), він не знав. Це типу, я афігєнний хірург, але яєшню я не пожарю, я ж не повар / гудзика не приш'ю, я ж не кравець і т.д. Все ж таки думаю, що малося на увазі можливість молоді сприймати інформацію. Саме сприйняття необхідного. Я вище писав, у нас засилля інформаційного сміття, а молодь не вміє у ньому відшукати крупинки того, що справді необхідне. Хоча то вже й не крупинки, Валуни цілі. Але їх все одно за сміттям не видно.
yucore Опубліковано 31 Березня, 2017 в 10:19 #58 Опубліковано 31 Березня, 2017 в 10:19 Я звісно самокритичний, але з ТС точно не згоден. Може через відсутність "соображалки", а може тому що знаю уйму людей з мого покоління, які точно не вписуються в цей шаблон імхо, все залежить від особистості, бажання, життєвих цілей, і обставин, під час яких проходить становлення людини як таке. Тому говорити так про ціле покоління, це точно неправильно.
rrid Опубліковано 31 Березня, 2017 в 15:36 #59 Опубліковано 31 Березня, 2017 в 15:36 6 годин тому, Соромітник сказано: поколінню, яке може "Бородіно" на пам’ять розповісти, сказати коли Наполеон нападав на Москву і "Судан" на карті показати )
case_l Опубліковано 31 Березня, 2017 в 18:30 #60 Опубліковано 31 Березня, 2017 в 18:30 @rrid сіла в тролейбус, бо проїзд безкоштовний
HWman Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 15:47 #61 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 15:47 Хочете простимулювати "соображалку" - доплачуйте і ще раз доплачуйте, ато той, у кого все гаразд з цим, може "сообразити" як обійтись без роботодавця .
HWman Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 16:05 #62 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 16:05 В 17.03.2017 в 15:24, Zheny@ сказал: То може все ж таки, люди із поколінням стають "глупєє" ? Тобто по Вашому раніше всі були Сократами, Арістотелями і Ньютонами?
Ha3aP Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 16:36 #63 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 16:36 2 минуты назад, halcogen сказал: Так чого тоді не обходяться без роботодавця? Чи соображалка така собі, нєахті в пересічного. Слєсарю-слєсарєво.
Ha3aP Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 16:47 #64 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 16:47 Только что, halcogen сказал: Нєкоторие слєсарєво мають свої токарники в гаражах і вродє непогано заробляють відносно слєсарєво з ЖКХ ))). Значить соображалка в деяких слєсарєво присутня ))) Займається підприємницькою діяльністю несплачуючи податки. Це вже по другому називається! Один слєсарь з ціллю заробити і побудувати будинок. Другий слєсарь з ціллю побухать який соображає не гірше гажника бо отримує зп у ЖЕКу і має стільки ж лівака від клієнтів ЖЕКу. Так шо як бачиш і цей соображалку має.
HWman Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:29 #65 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:29 34 минуты назад, Ha3aP сказал: Один слєсарь з ціллю заробити і побудувати будинок. Другий слєсарь з ціллю побухать який соображає не гірше гажника бо отримує зп у ЖЕКу і має стільки ж лівака від клієнтів ЖЕКу. Так шо як бачиш і цей соображалку має. Просто люди не знають, що є альтернатива тому, щоб віддати пів життя заводу і жити за запрлату, котрої вистачає рівно на місяць, та й суспільству такі не потрібні, хто ж буде робити чорну роботу при такому підході?
HWman Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:33 #66 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:33 57 минут назад, halcogen сказал: Так чого тоді не обходяться без роботодавця? Чи соображалка така собі, нєахті в пересічного. Часом треба "дозріти" до таких речей, дізнатись якийсь техпроцес, побачити як що влаштовано, хоча бувають винятки, котрі непогано себе почувають займаючись фрілансом.
Ha3aP Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:35 #67 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:35 Только что, HWman сказал: Просто люди не знають, що є альтернатива тому, щоб віддати пів життя заводу і жити за запрлату, котрої вистачає рівно на місяць, та й суспільству такі не потрібні, хто ж буде робити чорну роботу при такому підході? Добре, от всі знають що президент має кучу бабла і живе припіваючи і всі проце говорять але чому він лише один президент? Всі інші не зають тої альтернативи? ))) Ще раз скажу, слєсару-слєсарєво. Не всім дано бути підприємцями, але як показує практика можна і слєсарьом в ЖЕКу непогано заробляти, головне питання в тому куди зароблені гроші тратити. В чому вирівнюється достаток людини? У кожного він свій, в когось в к-сті поверхів його будинку, а в когось в к-сті випитих бутилок горілки.
HWman Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:37 #68 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:37 4 минуты назад, Ha3aP сказал: Ще раз скажу, слєсару-слєсарєво. Не всім дано бути підприємцями, але як показує практика можна і слєсарьом в ЖЕКу непогано заробляти, головне питання в тому куди зароблені гроші тратити. В чому вирівнюється достаток людини? У кожного він свій, в когось в к-сті поверхів його будинку, а в когось в к-сті випитих бутилок горілки. Я з Вами трохи не погоджуюсь. Наприклад моя мати пів життя пропрацювала продавцем і це її влаштовувало, і зовсім недавно її однокласник умовив почати власну справу, по суті займається тим же, тільки зарплата при цьому в разів 5 більше.
HWman Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:42 #69 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:42 В любому випадку я розумію всіх хто розділяє точку зору ТС, це є нормально, спокон віків старше покоління критикує молодше, часи міняються.O tempora, o mores!
Ha3aP Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:44 #70 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 17:44 Только что, HWman сказал: Я з Вами не погоджуюсь. Наприклад моя мати пів життя пропрацювала продавцем, і зовсім недавно почала власну справу, по суті займається тим же, тільки зарплата при цьому в разів 5 більше. Бо Ваша мати працювала чесно, тому і мала малу зп. Але, без образ, Ваша мати нічого не варта на посаді директора/власника магазину в якому не буде продавця/охорони/вантажника і т.д. (в залежності від об"єму магазину).
S30 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 18:31 #71 Опубліковано 6 Вересня, 2017 в 18:31 50 хвилин тому, Ha3aP сказано: Добре, от всі знають що президент має кучу бабла і живе припіваючи і всі проце говорять але чому він лише один президент? Всі інші не зають тої альтернативи? ))) Во-о-о-о. Як там Форд казав про свій перший лімон? Хоча в наших реаліях це однаково стосується і другого і третього і наступних "лімонів" :((
HWman Опубліковано 9 Вересня, 2017 в 11:05 #72 Опубліковано 9 Вересня, 2017 в 11:05 В 06.09.2017 в 20:44, Ha3aP сказал: Бо Ваша мати працювала чесно, тому і мала малу зп. Але, без образ, Ваша мати нічого не варта на посаді директора/власника магазину в якому не буде продавця/охорони/вантажника і т.д. (в залежності від об"єму магазину). Ну для цього і існують наймані працівники, або цілі служби котрі надають комплекс послуг.
Ha3aP Опубліковано 9 Вересня, 2017 в 12:10 #73 Опубліковано 9 Вересня, 2017 в 12:10 1 час назад, HWman сказал: Ну для цього і існують наймані працівники, або цілі служби котрі надають комплекс послуг. А всі смекалісті і всі будуть лише директорами, і як тоді? Вперше чую що існують кантори по надання послуг касира/вантажника/охоронника. Можна їхній номер телефону?
HWman Опубліковано 9 Вересня, 2017 в 12:38 #74 Опубліковано 9 Вересня, 2017 в 12:38 28 минут назад, Ha3aP сказал: А всі смекалісті і всі будуть лише директорами, і як тоді? Вперше чую що існують кантори по надання послуг касира/вантажника/охоронника. Можна їхній номер телефону? Можливо я не правильно сформулював, наприклад - контейнер на ринку.
Ha3aP Опубліковано 9 Вересня, 2017 в 12:39 #75 Опубліковано 9 Вересня, 2017 в 12:39 Только что, HWman сказал: Можливо я не правильно сформулював, наприклад - контейнер на ринку. Але ж ваша мама директор магазину? Чи то я не правильно зрозумів?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.