Перейти до змісту

Відсутність соображалки у "наступного" покоління

vampirich

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Тут справа не в вікові, а що визначає ці зміни. Тут Жені правильно писав про інформацію і інтернет. Якщо я аж до старших класів прожив в "старому світі", а це вже більш менш сформована людина, то значить і мене, і людей плюс мінус моїх років народження не можна віднести до цього покоління. Справа не в розумі, просто вони інші.

• Відповідей 82
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
1 минуту назад, snouden сказал:

Тут справа не в вікові, а що визначає ці зміни. Тут Жені правильно писав про інформацію і інтернет. Якщо я аж до старших класів прожив в "старому світі", а це вже більш менш сформована людина, то значить і мене, і людей плюс мінус моїх років народження не можна віднести до цього покоління.

Я зрозумів. Тобі 28 чи біля того? :)

1 минуту назад, snouden сказал:

Справа не в розумі, просто вони інші.

Та ніхто ж не каже, що вони тупі. В статті так і написали «Они другие — мы должны это признать».

Опубліковано

Ви праві про вік , преклоняюсь перед "соображалкою" )) Хоча, сподіваюсь все таки велика частина об'єктивності в моїх словах є

Опубліковано

Скажу своє імхо так як з людьми різного віку працюю вже останніх ледь не 20 років.
На перший погляд — кожне наступне покоління добряче тупіше за попередне. Враховуючи стрімко падаючий рівень освіти та життя протягом останніх 26 років — воно і не дивно. Але, то лише на перший погляд.

Поясню як я то бачу. Коли нам стала доступна "західна" культура, хочемо ми того чи ні — вона почала на нас впливати потроху. Самі шустрі зрозуміли потенціал регіону І в нас почала вибудовуватися система підготовки спеціалістів як ресурсу. Ринку ніколи не були потрібні спеціалісти "широкого профілю" бо від них користі менше а грошей хочуть більше. Тому люди освоюють якусь спеціальність і риють лише в ній. Так, їм не можна ставити задачі з хоч якимось рівнем абстракції — завалять з великою ймовірністю. Але це проблема керівництва, яке повинно пристосовуватися до реалій та організовувати робочі процеси трохи інакше.

Старшому ж поколінню, яке може "Бородіно" на пам’ять розповісти, сказати коли Наполеон нападав на Москву і "Судан" на карті показати — обмеженість загальних знань у молоді видається якоюсь тупістю. Така точка зору має місце бути, але вона не є істиною. Молодь так само читає, так само займається спортом. Але має добряче змінене ставлення до професії та позиціонування себе в суспільстві. Добре це чи погано — залежить від того чи ви з ними в одній упряжці чи наймаєте їх на роботу.

Опубліковано
1 година тому, Соромітник сказано:

Поясню як я то бачу. Коли нам стала доступна "західна" культура, хочемо ми того чи ні — вона почала на нас впливати потроху. Самі шустрі зрозуміли потенціал регіону І в нас почала вибудовуватися система підготовки спеціалістів як ресурсу. Ринку ніколи не були потрібні спеціалісти "широкого профілю" бо від них користі менше а грошей хочуть більше. Тому люди освоюють якусь спеціальність і риють лише в ній. Так, їм не можна ставити задачі з хоч якимось рівнем абстракції — завалять з великою ймовірністю

Нагадує якусь історію з чийогось життя. Коли у вузькоспеціалізованого  лікаря, десь за бугром, запитали щось із області примітивної (на наш погляд) географії (типу Судан показати), він не знав.  Це типу, я афігєнний хірург, але яєшню я не пожарю, я ж не повар / гудзика не приш'ю,  я ж не кравець і т.д.

Все ж таки думаю, що малося на увазі можливість молоді сприймати інформацію. Саме сприйняття необхідного.

Я вище писав, у нас засилля інформаційного сміття, а молодь не вміє у ньому відшукати крупинки того, що справді необхідне.  Хоча то вже й не крупинки, Валуни цілі.

Але їх все одно за сміттям не видно.

Опубліковано

Я звісно самокритичний, але з ТС точно не згоден. Може через відсутність "соображалки", а може тому що знаю уйму людей з мого покоління, які точно не вписуються в цей шаблон  :D

імхо, все залежить від особистості, бажання, життєвих цілей, і обставин, під час яких проходить становлення людини як таке.

Тому говорити так про ціле покоління, це точно неправильно. 

Опубліковано
6 годин тому, Соромітник сказано:

поколінню, яке може "Бородіно" на пам’ять розповісти, сказати коли Наполеон нападав на Москву і "Судан" на карті показати

pamyatj.jpg

)

• 5 місяців потому...
Опубліковано

Хочете простимулювати "соображалку" - доплачуйте і ще раз доплачуйте,  ато той,  у кого все гаразд з цим,  може "сообразити" як обійтись без роботодавця ;)

Опубліковано
В 17.03.2017 в 15:24, Zheny@ сказал:

То може все ж таки, люди із поколінням стають "глупєє" ?

Тобто по Вашому раніше всі були Сократами,  Арістотелями і Ньютонами? :)

Опубліковано
2 минуты назад, halcogen сказал:

Так чого тоді не обходяться без роботодавця? Чи соображалка така собі, нєахті в пересічного.

Слєсарю-слєсарєво.

Опубліковано
Только что, halcogen сказал:

Нєкоторие слєсарєво мають свої токарники в гаражах і вродє непогано заробляють відносно слєсарєво з ЖКХ ))).  Значить соображалка в деяких слєсарєво присутня )))

Займається підприємницькою діяльністю несплачуючи податки. Це вже по другому називається!

Один слєсарь з ціллю заробити і побудувати будинок.

Другий слєсарь з ціллю побухать який соображає не гірше гажника бо отримує зп у ЖЕКу і має стільки ж лівака від клієнтів ЖЕКу. Так шо як бачиш і цей соображалку має.

Опубліковано
34 минуты назад, Ha3aP сказал:

Один слєсарь з ціллю заробити і побудувати будинок.

Другий слєсарь з ціллю побухать який соображає не гірше гажника бо отримує зп у ЖЕКу і має стільки ж лівака від клієнтів ЖЕКу. Так шо як бачиш і цей соображалку має.

Просто люди не знають, що є альтернатива тому, щоб віддати пів життя заводу і жити за запрлату, котрої вистачає рівно на місяць, та й суспільству такі не потрібні, хто ж буде робити чорну роботу при такому підході? 

Опубліковано
57 минут назад, halcogen сказал:

Так чого тоді не обходяться без роботодавця? Чи соображалка така собі, нєахті в пересічного.

Часом треба "дозріти" до таких речей, дізнатись якийсь техпроцес, побачити як що влаштовано, хоча бувають винятки, котрі непогано себе почувають займаючись фрілансом.

Опубліковано
Только что, HWman сказал:

Просто люди не знають, що є альтернатива тому, щоб віддати пів життя заводу і жити за запрлату, котрої вистачає рівно на місяць, та й суспільству такі не потрібні, хто ж буде робити чорну роботу при такому підході? 

Добре, от всі знають що президент має кучу бабла і живе припіваючи і всі проце говорять але чому він лише один президент? Всі інші не зають тої альтернативи? )))

Ще раз скажу, слєсару-слєсарєво. Не всім дано бути підприємцями, але як показує практика можна і слєсарьом в ЖЕКу непогано заробляти, головне питання в тому куди зароблені гроші тратити. В чому вирівнюється достаток людини? У кожного він свій, в когось в к-сті поверхів його будинку, а в когось в к-сті випитих бутилок горілки.

Опубліковано
4 минуты назад, Ha3aP сказал:

Ще раз скажу, слєсару-слєсарєво. Не всім дано бути підприємцями, але як показує практика можна і слєсарьом в ЖЕКу непогано заробляти, головне питання в тому куди зароблені гроші тратити. В чому вирівнюється достаток людини? У кожного він свій, в когось в к-сті поверхів його будинку, а в когось в к-сті випитих бутилок горілки.

Я з Вами трохи не погоджуюсь. Наприклад моя мати пів життя пропрацювала продавцем і це її влаштовувало, і зовсім недавно її однокласник умовив почати власну справу, по суті займається тим же, тільки зарплата при цьому в разів 5 більше.

Опубліковано

В любому випадку я розумію всіх хто розділяє точку зору ТС, це є нормально, спокон віків старше покоління критикує молодше, часи міняються.
O tempora, o mores!

Опубліковано

Я з Вами не погоджуюсь. Наприклад моя мати пів життя пропрацювала продавцем, і зовсім недавно почала власну справу, по суті займається тим же, тільки зарплата при цьому в разів 5 більше.

Бо Ваша мати працювала чесно, тому і мала малу зп. Але, без образ, Ваша мати нічого не варта на посаді директора/власника магазину в якому не буде продавця/охорони/вантажника і т.д. (в залежності від об"єму магазину).

Опубліковано
50 хвилин тому, Ha3aP сказано:

Добре, от всі знають що президент має кучу бабла і живе припіваючи і всі проце говорять але чому він лише один президент? Всі інші не зають тої альтернативи? )))

Во-о-о-о. Як там Форд казав про свій перший лімон?

Хоча в наших реаліях це однаково стосується і другого і третього і наступних "лімонів" :((

Опубліковано
В 06.09.2017 в 20:44, Ha3aP сказал:

Бо Ваша мати працювала чесно, тому і мала малу зп. Але, без образ, Ваша мати нічого не варта на посаді директора/власника магазину в якому не буде продавця/охорони/вантажника і т.д. (в залежності від об"єму магазину).

Ну для цього і існують наймані працівники, або цілі служби котрі надають комплекс послуг.

Опубліковано
1 час назад, HWman сказал:

Ну для цього і існують наймані працівники, або цілі служби котрі надають комплекс послуг.

А всі смекалісті і всі будуть лише директорами, і як тоді?

Вперше чую що існують кантори по надання послуг касира/вантажника/охоронника. Можна їхній номер телефону?

Опубліковано
28 минут назад, Ha3aP сказал:

А всі смекалісті і всі будуть лише директорами, і як тоді?

Вперше чую що існують кантори по надання послуг касира/вантажника/охоронника. Можна їхній номер телефону?

Можливо я не правильно сформулював, наприклад - контейнер на ринку. 

Опубліковано

Можливо я не правильно сформулював, наприклад - контейнер на ринку. 

Але ж ваша мама директор магазину? Чи то я не правильно зрозумів?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...