Перейти до змісту

Луцьктепло і комісія. Скарга на низьку температуру теплоносія.

fotlav

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Перепрошую форумчан за дещо сумбур в назві теми. 

Суть питання полягає в тому що в квартирі відсутня комфортна температура з причини ледь теплих батарей.

В луцьктеплі сказали що поломок в котельні чи на теплотрасі не має, і порадили викликати комісію на місце.

Так от хтось можливо вже мав справу з подібною ситуацією, як потрібно діяти з тією комісією щоб вирішити справу, можливо якісь перерахунки за оплату що вимагати і т.д.

Буду вдячний за любу інформацію.

Опубліковано

Якщо менше 16 здається то можна відшкодовувати, іто, на кожен градус здається чи то 5 чи 10% від сумми. А повністю платит не треба, якщо температура менше 10 чи 11 градусів.

Опубліковано

Це в теорії. На практиці для фіксації повинні кожен день приходити заміряти температуру в приміщенні і складати акт. Моя тітка з цим колись зіткнулась. В кімнаті 15-16, в них по замірах 20-21 і все гуд. Не працює в нас ця система в реалії.

Опубліковано
1 час назад, Opel75 сказал:

В кімнаті 15-16, в них по замірах 20-21 і все гуд. Не працює в нас ця система в реалії.

Я щось не розумію, в них термометр бреше, чи по хитрому міряють (біля радіатора)?

Опубліковано
3 часа назад, fotlav сказал:

Перепрошую форумчан за дещо сумбур в назві теми. 

Суть питання полягає в тому що в квартирі відсутня комфортна температура з причини ледь теплих батарей.

В луцьктеплі сказали що поломок в котельні чи на теплотрасі не має, і порадили викликати комісію на місце.

Так от хтось можливо вже мав справу з подібною ситуацією, як потрібно діяти з тією комісією щоб вирішити справу, можливо якісь перерахунки за оплату що вимагати і т.д.

Буду вдячний за любу інформацію.

взагалі розберіться спочатку що вас цікавить і що ви зібрались міряти - температура в квартирі чи температуру теплоносія? це різні речі

нормативною вважається температура: внутрішні кімнати не менше +18, наріжні кімнати не менше+20

температуру теплоносія задає котельня - відповідно до температури зовнішнього повітря

Опубліковано
2 минуты назад, SergeyS сказал:

Я щось не розумію, в них термометр бреше, чи по хитрому міряють (біля радіатора)?

власник квартири на комісії так само присутній і думаю може прослідкувати ці моменти

Опубліковано

Взагалі вважаю що міряти температуру в кімнаті- дурня повна. Якщо у вас вікна дерев'яні з часів Хрущова- то комунальники обсолютно не винні що не взмозі прогріти квартиру по якій сквозняки. А може ви провітрювали квартиру з відкритими навстіж  вікнами перед приходом комісії?  Логічно міряти темлоносій. У мене в квартирі для прикладу в батареях +43, і в квартирі +23. При цьому пластикові вікна постійно на мікропровітрюванні. Логічно і правильно, як в цивілізованому світі, міряти кількість тепла яку споживає ваше помешкання, тоді питання утеплення\енергозбереження - це ваша зацікавленість, а не головняк комунальників.
А от з гарячою водою в мене  цілковита жоп@. Іноді ванну напускаєш чисто "гарячою" водою, а в результаті вона виявлеється м'яко кажучи холоднуватою. Із крана де мала би бути гаряча вода тіче +37 

Опубліковано
1 година тому, SergeyS сказано:

У мене в квартирі для прикладу в батареях +43, і в квартирі +23

У мене теплоносій +38 а в кімнаті +20, панельний не утеплений будинок, 2-й поверх, вікна дерев'яні всі щілини заклеєні папером, на вулиці сьогодні +2.

Опубліковано

Дуже хитрожопо міряють. Виймає чоловік ртутний термометр з нагрудної кишені. Ставить на поличку шафи і через три хвилини знімають покази ) . І відкрито кажуть, що їх "не *бе", в них по термометру норма. Те, що твій термометр показує +15 їм по**й. Твій термометр бреше, це "ширпотрєб", а їхній повіренний і еталонний.

Я для спору брав повірений термометр в метрології плюс пірометр. Отак і бодалися. Хто кого.

Опубліковано
1 година тому, Opel75 сказано:

Дуже хитрожопо міряють. Виймає чоловік ртутний термометр з нагрудної кишені. Ставить на поличку шафи і через три хвилини знімають покази ) . І відкрито кажуть, що їх "не *бе", в них по термометру норма. Те, що твій термометр показує +15 їм по**й. Твій термометр бреше, це "ширпотрєб", а їхній повіренний і еталонний.

Я для спору брав повірений термометр в метрології плюс пірометр. Отак і бодалися. Хто кого.

Відео реєстрація може допомогти? Хоча краще руки повідбивати за такі фокуси.

Опубліковано
1 час назад, Opel75 сказал:

що ви розказуєте? заміри проводяться електронним термометром, який коштує відповідно не малих грошей і кожен рік проходить держповірку і має похибку в десяту градуса, не говорячи про ртутний термометр який на базарі коштує 20грн. і має похибку +- градус,  

і жекі ніколи не були під керівництвом луцьктепла, жекі підчиняються департаменту жкг, а ті в свою чергу міській раді, так і луцьктепло є власністю міської ради

Опубліковано

в нас проблема в тому, що за наші гроші гріють вулицю, тільки от квартири не гріють.

Тому більшість мерзне, але справно платить луцьк тепало (це стосується всієї країни), якщо по нормальному то ставили б міні котельні в районах (де є централізоване опалення), і не треба буде витрачатись на транспорт води, яка по дорозі охолоджується купу разів. а ці бойлерні "догріву" з таким не спарвляються.

Опубліковано
10 часов назад, MACCEN сказал:

в нас проблема в тому, що за наші гроші гріють вулицю, тільки от квартири не гріють.

Тому більшість мерзне, але справно платить луцьк тепало (це стосується всієї країни), якщо по нормальному то ставили б міні котельні в районах (де є централізоване опалення), і не треба буде витрачатись на транспорт води, яка по дорозі охолоджується купу разів. а ці бойлерні "догріву" з таким не спарвляються.

бойлерні теплоносій не догрівають, на бойлерних стоїть бойлер для нагріву та подачі гарячої води до будинків(не плутати з теплоносієм на опалення) 

також там стоять насоси для підвищення тиску холодної води та гарячої води

якраз по луцьку є декілька мінікотелень які дають опалення на масив з 3-5 невеликих будинків, це в основному центр міста, так ось вони вважаються навпаки не рентабельними та і опалюють вони гірше, оскільки в них зовсім інший температурний режим подачі теплоносія, краще та вигідніше палитись від великої котельні,  і ще й плюс до того не переживаєш, що десь там під боком може "рванути" газова установка

Опубліковано

@Sashapetrash що ви розказуєте? Пофіг чим міряти, якщо міряти через *опу. Повірене-неповірене, похибка-не похибка, ви читаєте що вам пишуть як саме міряють? Людина з цим стикалась особисто. Чи багато вирішує інструментальна похибка в 1 градус, якщо ширпотрєб показує +15, людина відчуває що холодно, а електронний повірений ртутний, хз чи струшений (побутові ртутні для замірів температури тіла треба струшувати перед використанням) показує що все пучком, що людина має дома ходити в шортах і в майці? Вийнятий з нагрудної кишені термометр яку матиме власну температуру? Певно таку яка в чоловіка в нагрудній кишені, навряд ця кишеня - кишеня пальто чи куртки, певно внутрішня, ближче до тіла. Тож я не здивуюсь якщо термометр показав +28. Чи показник теплової інерції там настільки низький, що показує зміну власної температури  моментально?

Опубліковано
22 часа назад, Sashapetrash сказал:

що ви розказуєте? заміри проводяться електронним термометром, який коштує відповідно не малих грошей і кожен рік проходить держповірку і має похибку в десяту градуса, не говорячи про ртутний термометр

Одне діло теорія, інша - практика. Як має бути ми всі знаєм, а як є бачим і ох*****

Стикнешся в реаліі (я про те як і чим вони міряють) тоді напишеш.

П.С. Вища технічна, інженер приладобудівник. Про метрологію і точні прилади знаю не з потолка.

Опубліковано
On 21.01.2017 at 12:35, Dima4s сказано:

Що означає "комфортна" температура?

On 21.01.2017 at 14:32, Sashapetrash сказано:

взагалі розберіться спочатку що вас цікавить і що ви зібрались міряти - температура в квартирі чи температуру теплоносія? це різні речі

я вам відверто скажу що до цього часу в мене навіть кімнатних термометрів не було, по причині своєї непотрібності, так як постійно тепло а іноді і гаряче було.

Ще раз по відчуттях мене постійно влаштовувала температура, але вже минулого опалювального сезону відчув що щось вже не те, ну а цього це вже просто піпець, на батареях білизна за два дня висохнути не може.

Ну але якщо цікавлять цифри, правда вчора купив тільки термометр, 17 -17.5 градусів, але це вже коли зараз нуль на дворі.

P.S. Знову ж таки, ще раз повторюсь, розумію що зараз більшість скаже що це майже норма, і чого тобі мов потрібно, але мені є з чим порівнювати, це не та температура яка була попередні роки.

Опубліковано

Якщо по темі (перший пост).

Який поверх, подача зверху чи з-підвалу?

Спочатку заміряти т-ру труб прямоі і обратки. Якщо т-ра в межах 46 на подачі і вище - проблеми в самій батареі.

Якщо на подачі нижче 46 - знайти подаючу трубу (наприклад, в підвалі, якщо подача знизу) заміряти на ній. Якщо на роздатці більше 55 - значить втрати по сусідам. Пройтись по стяку по поверхам. Реально достатньо через поверх. Записувати т-ри, визначаючи втрати по кожній квартирі по стояку. Зараз є хитрожопі, які реалізовують підігрів підлог і т.д., іноді умудряються ставити кран на байпас (бо вони перші на подачі і ім жаааарко, зменшуючи цим протік теплоносія через весь стояк).

Якщо на роздатці низька т-ра - увага на елеватор.

Оптимально попросити персонально (думаю за пару коп) толкового спеца з жеку (з любого жеку - спеців достатньо), щоб встановив фактичну причину недогріву (навіть неофіційно).

І вже виходячи з фактів обирати напрямок руху.

Причин може бути валом від банального засору батареі на якомусь поверсі до напр. з нашого елеватора при чистці дістали куски плінтусів і памперс які хз як туди попали.

Опубліковано
17 минут назад, fotlav сказал:

Ну але якщо цікавлять цифри, правда вчора купив тільки термометр, 17 -17.5 градусів, але це вже коли зараз нуль на дворі.

А як в сусідів? Всіх все влаштовує?

Така т-ра в усіх кімнатах?

Опубліковано
4 хвилин тому, Opel75 сказано:

А як в сусідів? Всіх все влаштовує?

майже всіх опитав що знаходяться знизу по стояку, і деяких які живуть в інших квартирах,

так у всіх прохолодно, на питання чому не скаржаться?, відповіді, а що ми зробимо, а це напевно газ економлять, в мене немає часу цим займатися, а в мене субсидії, а мені і так добре тільки я три пари речей одягну і т.д.

10 хвилин тому, Opel75 сказано:

Така т-ра в усіх кімнатах?

так у всіх.

Поміряти і сказати температуру батарей немає самому можливості.

Тільки по відчуттях, коли просто тримати руку на батареях вона тепла, в незалежності чи це день чи ніч, чи на дворі до -20 чи так як зараз плюс. 

Опубліковано
2 минуты назад, fotlav сказал:

майже всіх опитав що знаходяться знизу по стояку, і деяких які живуть в інших квартирах,

так у всіх прохолодно, на питання чому не скаржаться?, відповіді, а що ми зробимо, а це напевно газ економлять, в мене немає часу цим займатися, а в мене субсидії, а мені і так добре тільки я три пари речей одягну і т.д.

так у всіх.

Отого ми так погано живемо в поганій країні з поганим керівництвом - всім пох..., навіть якщо то його особисто стосується. *рукаліцо*

Опубліковано
2 часа назад, Vadimm сказал:

@Sashapetrash що ви розказуєте? Пофіг чим міряти, якщо міряти через *опу. Повірене-неповірене, похибка-не похибка, ви читаєте що вам пишуть як саме міряють? Людина з цим стикалась особисто. Чи багато вирішує інструментальна похибка в 1 градус, якщо ширпотрєб показує +15, людина відчуває що холодно, а електронний повірений ртутний, хз чи струшений (побутові ртутні для замірів температури тіла треба струшувати перед використанням) показує що все пучком, що людина має дома ходити в шортах і в майці? Вийнятий з нагрудної кишені термометр яку матиме власну температуру? Певно таку яка в чоловіка в нагрудній кишені, навряд ця кишеня - кишеня пальто чи куртки, певно внутрішня, ближче до тіла. Тож я не здивуюсь якщо термометр показав +28. Чи показник теплової інерції там настільки низький, що показує зміну власної температури  моментально?

чи повірений чи неповірений якраз є різниця, так як і є різниця між купленим на базарі скляним термометром за 20грн і між цифровим за 1000-1500грн

я бачу який бред пишуть, представники луцьктепло так температуру не міряють і ще раз повторюю немає в них ртутних чи спиртових, скляних термометрів

заміри проводяться метр від підлоги та від опалювального приладу, хвилин 10 не менше, і тут вже немає різниці чи ти його із нагрудного карману чи так приніс, за 10хв він привикає будьте певним!! 

скоріше всього писали і я так думаю, мали на увазі що приходили з жеку та щось там міряли, так ось працівники жеку не мають повноважень проводити заміри температури внутрішнього повітря та фіксувати актом, для себе вони хай щось там міряють, а далі всі факти про якісну чи неякісну послугу фіксує представник луцьктепло, без його присутності, будь який акт претензії не береться до уваги

Опубліковано
29 хвилин тому, Opel75 сказано:

Який поверх

4

29 хвилин тому, Opel75 сказано:

подача зверху чи з-підвалу

30 хвилин тому, Opel75 сказано:

Спочатку заміряти т-ру труб прямоі і обратки

це звичайна хрущовка з однотрубную системою опалення як я це розумію.

31 хвилин тому, Opel75 сказано:

Зараз є хитрожопі, які реалізовують підігрів підлог і т.д., іноді умудряються ставити кран на байпас

сусідка теж говорила що ЖЕКівці їй казали як можливу з причин

хоча особисто мені вони тільки про завоздушку труб втирали

34 хвилин тому, Opel75 сказано:

Оптимально попросити персонально , щоб встановив фактичну причину недогріву

тобто це можливо визначити щоб не ломитися в кожну квартиру і не перевіряти чи хто собі кинув теплу підлоги чи ще щось там намутив?

Опубліковано
2 минуты назад, fotlav сказал:

4

це звичайна хрущовка з однотрубную системою опалення як я це розумію.

сусідка теж говорила що ЖЕКівці їй казали як можливу з причин

хоча особисто мені вони тільки про завоздушку труб втирали

тобто це можливо визначити щоб не ломитися в кожну квартиру і не перевіряти чи хто собі кинув теплу підлоги чи ще щось там намутив?

адресу можна взнати?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...