Перейти до змісту

Стидоба України (самокритика)

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хоч тема і зайшла трохи в інше русло, але напишу і свою думку. Вже коли на руках є необхідна сума для купівлі житла (скажемо, хоча б 15-20 тисяч $) - тоді є сенс покласти ці гроші по декільком надійним банкам, а за відсотки (можливо, плюс пару грн доплачувати "своїх") - знімати житло. Тоді це справді мобільність в житті. Нікого не переконую в правильності, сам живу за цим принципом.

Якщо ж таких грошей немає - то починати з іпотечної однушки (я теж з батьками жив довгий час і міг навіть дозволити інколи дівчину привести), а далі розвиватись. Витрачання щомісяця грошей на чужу квартиру - на свою можна так ніколи і не назбирати. А життя може всяк повернутись, може краще буде синиця в руках, ніж журавель в небі.

Опубліковано
3 минуты назад, halcogen сказал:

Молодий вчитель, медсестра, вих. дит. садика і інші працюють за мінімалку. То вони нічого не хочуть робити? Хто ж тоді буде вчити і лікувати ваших дітей??? 

До речі про мінімалку. Був я по справах на біржі. Прийшов мужик, каже - Хочу стати на облік, не можу знайти роботу." Йому кажуть -Окей. Яка спеціальність ? Ким працювали?
- Комірник.
- Є вакансії. Зарплата 6000- 6500грн.
- Нє,то мало,не підходить.
- А яку ви отримували на останній роботі?
- Більшу.
- Офіційно?
- Офіційно 3500грн,
- Тоді ми не можемо Вас взяти на облік.
- Чого? Я ж безробітний.
- Бо ви відмовляєтесь від роботи  зі значно вищою зарплатою,ніж та що у Вас була.
-Добре,давайте телефон і адресу.

Опубліковано
9 минут назад, WebTraveller сказал:

От якраз це і відображає назву теми. "Стидоба України". Шо такі важливі професії взагалі не фінансуються.

Ну але знов же, у медсестри, виховательки має бути чоловік, який заробляє і кормить сім"ю. Лікар має добре крім мінімалки всякими "добровільними" внесками

А якщо вчитель - чоловік, то дружина має працювати в податковій? :)

• Ха-ха 2
Опубліковано
Только что, nickel сказал:

А якщо вчитель - чоловік, то дружина має працювати в податковій? :)

Якось так)) Але чоловіків-вчителів малий відсоток. І більшість з них "рветься" в заучів, директорів

Опубліковано
17 минут назад, WebTraveller сказал:

За кордоном багато людей живуть у зйомному житлі все життя і не паряться

Дивився документалку якраз на цю тему. Там якраз казали,що в часи глобалізації і міграції  все меньше людей бажають мати нерухомість і автомобіль. Покоління 20-35 років надають перевагу мобільності(тобто трохи там пожив,потім переїхав там пожив і т.д кожні 4-5 років),навіть разом з дітьми. Бо  діти так само виростають і не прив'язані до хати,їдуть куди хочуть. Питання власного транспорту також їх не турбує,бо власний транспорт це витрати( парковка,страхування,паливо,екологія і т.д). 

Думаю в нас так само скоро буде. Та і вже є.

• +1 1
Опубліковано
1 минуту назад, zaHARE сказал:

Дивився документалку якраз на цю тему. Там якраз казали,що в часи глобалізації і міграції  все меньше людей бажають мати нерухомість і автомобіль. Покоління 20-35 років надають перевагу мобільності(тобто трохи там пожив,потім переїхав там пожив і т.д кожні 4-5 років),навіть разом з дітьми. Бо  діти так само виростають і не прив'язані до хати,їдуть куди хочуть. Питання власного транспорту також їх не турбує,бо власний транспорт це витрати( парковка,страхування,паливо,екологія і т.д). 

Все правильно

Наші батьки набудували великих хат,  бо думали шо діти там будуть жити і внуки.

А діти повиростали, і їм вже нецікаво, бо й хата "не така" і ремонти вже не ті і всьо не так, бо мода міняється, пріоритети міняються.

І в результаті тепер незнають як ті хатиська отопити і шо з ними робити, бо діти повтікали, живуть своїм життям.

Опубліковано
9 хвилин тому, halcogen сказано:

Внутрішня міграція практично не цікава по заробітках.

Все залежить від твоєї спеціалізації і кваліфікації.

Якщо ти заправщик картриджів і встановлювач віндовсів то так, але якщо ти + до того вище середнього володієш хоча б с++ і постійно вдосконалюєш свої навички у вільний час то сумніваюсь.  

І так само в будь якій сфері ;)

Опубліковано
24 хвилин тому, zaHARE сказано:

Не всім підходить кочовий спосіб життя

• +1 1
Опубліковано
6 минут назад, halcogen сказал:

Не перекручуй. Вчити твоїх дітей хто буде? Чи в тебе є гроші на приватну школу?

Я не про вчителів,а просто до слова про мінімалку,я ж це написав.
Але якщо зачепив за школу,то напишу власну думку. Моїй дитині в школі не цікаво(за виключенням 2-х предметів), рівень подачі матералу ніякий, мультімедійні дошки і плазма( яку ми купували) не використовуються за призначенням, домашніми завданнями завантажують під зав'язку. Відповідно дитина робить кількість не зважаючи на якість,бо часу вникнути нема. Коли якісь складні моменти я їй пояснюю,вона каже- "Тату чому так цікаво нам не розповідають в школі?"
Пропонував їй вчитись вдома,сказала,що поки не готова.
  Скажете що за такі гроші ніхто не захоче карячитись і щось видумувати, така система освіти, якісь методичкі і т.д. Згоден в чомусь,але також знаю,що частина вчителів у нас працює не за покликанням,а тому,що просто крім педухи нікуди було поступати. Є вчителі-новатори, креативщики,фанати . Як наприклад оцей.
Тому я ще в 2014 році писав на "Борді",що потрібно при школах створювати попечительські комітети і окремий рахунок для пожертв. І з цього рахунку доплачувати креативним і топовим вчителям. Заради яких в школу буде черга з учнів і їх батьків-спонсорів.
Інакше школа так і залишиться камерою схову для дитини на пів дня.

• +1 1
Опубліковано
37 минут назад, halcogen сказал:

Внутрішня міграція практично не цікава по заробітках. А зовнішня це вже окрема тема. Там є дуже багато нюансів.

Ну так,перший ньюанс для нас це мова і менталітет. 

Опубліковано
1 година тому, zaHARE сказано:

Я не про вчителів,а просто до слова про мінімалку,я ж це написав.
Але якщо зачепив за школу,то напишу власну думку. Моїй дитині в школі не цікаво(за виключенням 2-х предметів), рівень подачі матералу ніякий, мультімедійні дошки і плазма( яку ми купували) не використовуються за призначенням, домашніми завданнями завантажують під зав'язку. Відповідно дитина робить кількість не зважаючи на якість,бо часу вникнути нема. Коли якісь складні моменти я їй пояснюю,вона каже- "Тату чому так цікаво нам не розповідають в школі?"
Пропонував їй вчитись вдома,сказала,що поки не готова.
  Скажете що за такі гроші ніхто не захоче карячитись і щось видумувати, така система освіти, якісь методичкі і т.д. Згоден в чомусь,але також знаю,що частина вчителів у нас працює не за покликанням,а тому,що просто крім педухи нікуди було поступати. Є вчителі-новатори, креативщики,фанати . Як наприклад оцей.
Тому я ще в 2014 році писав на "Борді",що потрібно при школах створювати попечительські комітети і окремий рахунок для пожертв. І з цього рахунку доплачувати креативним і топовим вчителям. Заради яких в школу буде черга з учнів і їх батьків-спонсорів.
Інакше школа так і залишиться камерою схову для дитини на пів дня.

Щоб ми розквітли як нація це треба щоб всі вчителі були такі ж мотивовані і викладали на одному рівні. 

Простіше прийняти якийсь закон про акредитацію приватних шкіл. 

Тоді хоч вибір буде, для кого камера схову, для когось школа.

Опубліковано (змінено)
1 година тому, halcogen сказано:

Щоб викладачі були мотивовані потрібно підняти їм суттєво зарпплату, особливо молодим. Молодий вчитель сьогодні отримує мінімалку. .

Масових страйків не спостерігається... Значить всім добре, добре бути терпілами  з якого нічого не візмеш, про що й йшла мова раніше :) 

Знову до своєї історії з головуванням в цехкомі: підняли ми бучу предстрайкову, і тут працівників почали жорстко дибати, з часом на перекури, з дотриманням норм і т.д. Але коли за 1тиждень почали трусти всіх на предмет трезвості і вивертати шафки на предмет горілки налагоджувальники, а це 100% чоловіки  здались. Одного здається навіть показово зільнили (але потім назад взяли :) ) Підійшли до мене в курилці і кажуть "ну може вже досить, те що ви тут затіяли? ми народ простий, нам аби працювати/бухати тому хай єбуть аби по морді не били". За 2 тижні я склав повноваження і написав заву про вихід з профспілки за власним бажанням. 

Тому розумію, що низька зарплата не просто так, а все має свою ціну ;) 

Змінено користувачем Ukrainec
  • Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано
42 минуты назад, Ukrainec сказал:

Ну от ти сам здався, а нам розказуєш як треба добиватися. Багато добився?

• +1 2
Опубліковано
4 часа назад, Oggy сказал:

Хоч тема і зайшла трохи в інше русло, але напишу і свою думку. Вже коли на руках є необхідна сума для купівлі житла (скажемо, хоча б 15-20 тисяч $) - тоді є сенс покласти ці гроші по декільком надійним банкам, а за відсотки (можливо, плюс пару грн доплачувати "своїх") - знімати житло. Тоді це справді мобільність в житті. Нікого не переконую в правильності, сам живу за цим принципом.

Якщо ж таких грошей немає - то починати з іпотечної однушки (я теж з батьками жив довгий час і міг навіть дозволити інколи дівчину привести), а далі розвиватись. Витрачання щомісяця грошей на чужу квартиру - на свою можна так ніколи і не назбирати. А життя може всяк повернутись, може краще буде синиця в руках, ніж журавель в небі.

В чому мобільність, що за пару років у вас три буса шмоток буде, і якщо переїзжати вже і зараз - це той ще геморняк буде. Хіба ви нажили тільки пару трусів та пару шкарпеток що влізе в одну спортивну сумку :)

• Збентежений 1
  • +1 1
Опубліковано
1 час назад, Ukrainec сказал:

Підійшли до мене в курилці і кажуть "ну може вже досить, те що ви тут затіяли? ми народ простий, нам аби працювати/бухати тому хай єбуть аби по морді не били". За 2 тижні я склав повноваження і написав заву про вихід з профспілки за власним бажанням. 

Це так само як ниють, що штрафи по півзарплати. А не порушувати не пробували?

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
25 хвилин тому, nickel сказано:

Ну от ти сам здався, а нам розказуєш як треба добиватися. Багато добився?

на той час 15% до зп. А не піднімали би бучу хрен смоктали б.

Перед керівництвом ми 10% таки ілюзію створили, що контролюємо процес, але опісля самим не раз ставло гидко, коли на твому рівні привселюдно купа людей приходять і висловлюють свої фе... Бо когось 15% десь чимось "ущемило" керівництво, а якби не ми і те "кляте підняття зп" такого не було б. Частина яких не ніц не зачепило 30% самі за компанію єхидно починали нас хаяти. А інші 45% довольні мовчать як телята.

Після цього я нікуди не пішов, просто сказав, що наступного разу ви приходьте, а не я маю вас "будоражити". але це вже інша історія

Змінено користувачем Ukrainec
Опубліковано (змінено)
1 час назад, MACCEN сказал:

В чому мобільність, що за пару років у вас три буса шмоток буде, і якщо переїзжати вже і зараз - це той ще геморняк буде. Хіба ви нажили тільки пару трусів та пару шкарпеток що влізе в одну спортивну сумку :)

Ну якщо проблема перевезення трьох бусів шмоток вас так лякає - тоді питань нема. Та й ціль в житті теж зрозуміла :)

p.s. Перевозив двічі (один раз в інше місто) і окрім шмоток дрібні меблі і посуд - проблем жодних, коробки запакувати/розпакувати - менше половини дня.

Змінено користувачем Oggy
Опубліковано
4 минуты назад, Oggy сказал:

Ну якщо проблема перевезення трьох бусів шмоток вас так лякає - тоді питань нема. Та й ціль в житті теж зрозуміла :)

p.s. Перевозив двічі (один раз в інше місто) і окрім шмоток дрібні меблі і посуд - проблем жодних, коробки запакувати/розпакувати - менше половини дня.

так в основному живуть дві категорії людей : офіцери й цигани :) Циган перевозити не доводилось, нажаль, а скоріше на щастя , а от офіцера з сімьєю довелось, під час строкової служби. Якщо коротко, ті самі цигани, але в військовій формі. Але то моя субьєктивна думка :) Монголо-татари ж не тільки в кацапстані, а й тут свою кочівну кров вприснули :) 

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
13 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

так в основному живуть дві категорії людей : офіцери й цигани :) Циган перевозити не доводилось, нажаль, а скоріше на щастя , а от офіцера з сімьєю довелось, під час строкової служби. Якщо коротко, ті самі цигани, але в військовій формі. Але то моя субьєктивна думка :) Монголо-татари ж не тільки в кацапстані, а й тут свою кочівну кров вприснули :) 

З Вашої логіки половину Сполучених штатів цигани або військові))) Там поширена практика переїздів. 

Змінено користувачем solovej
Опубліковано
7 минут назад, solovej сказал:

З Вашої логіки половину Сполучених штатів цигани або військові))) Там поширена практика переїздів. 

Цитата

Когда речь заходит о жилье, вспоминается миф о том, что большинство американцев проживают в съемных квартирах и довольно часто переезжают. Такое суждение справедливо далеко не для всех. Американцы стремятся сделать карьеру и именно в связи с этим вынуждены часто перемещаться в пределах этой огромной страны. И в таком случае, да, они предпочитают жить в съемных квартирах или домах. Но это характерно в основном для молодых людей, карьера которых только строится и которые пока не имеют возможности приобрести недвижимость, завести семью и, как говориться, осесть. Американцы, достигшие хороших должностей, как правило, предпочитают приобретать недвижимость. А верхом благополучия считается, когда она уже не в кредите.

Звідси

• +1 1
Опубліковано
11 минут назад, solovej сказал:

думаю, кожен з нас, бачив вже багато різних американських фільмів, на різну тематику, й якщо дивитись не тільки на суть фільму, а й просто на особливості побуту й інші моменти американського життя, то можна було б помітити *американську мрію*, власний будинок, з *лужайкою* й всім з цього витікаючим ))

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...