Перейти до змісту

Старий ринок (об'єднано)

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
31 минуту назад, ForZa сказал:

Хто вам вбив у голову, що земля потрібна, а не те, що хочуть лад навести?!

А на Ковельську звозять землю і сміття звозять, щоб просто вирівняти грунт.

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
7 часов назад, T.Rex сказал:

Для початку можна було б хоч раз мити.

багато хто в вашому будинку сам іде замітати чи бумажки збирати коли двірник не позамітає ? Всі вирячають очі, що за прибирання ж гроші плачено, якого хєра я маю прибирати. На базарі теж гроші плачено, якого хєра самі базарники мали мити ?  Це в чужий рот завжди добре заглядати, всі такі пі*дєц правильні, культурні і охайні, а як копнути глибше в кожного особисто ........... 

Опубліковано
51 хвилин тому, ForZa сказано:

2. Хто вам вбив у голову, що земля потрібна, а не те, що хочуть лад навести?!

Спойлер

Історія КП «Луцькі ринки»
Луцька міська рада ухвалила рішення про створення КП «Луцькі ринки» 31 січня 2018 року. 15 лютого 2018 року підприємство було офіційно зареєстроване. Його безальтерантивним керівником став Ігор Корольчук , колишній голова Шацької РДА та колишній президент волинських федерацій боксу та аматорського кікбоксингу. Але якщо відкинути темні 90-ті, то найголовнішою «колишністю» Ігоря Корольчука була посада радника голови правління ВАТ «Укранфта», яку він обіймав з 2003 до 2009 року. Важлива ремарка, що з 2003 до 2007 року головою правління «Укранафти» був Ігор Палиця.

Усією землею під луцькими ринками вже давно користуються ті чи ті юридичні структури та підприємці. Луцька міська рада не стала створювати нові ринки, а вирішила посунути Волинську  облспоживспілку. 
У квітні 2018 року сесія Луцької міськради надає у постійне користування «Луцьким ринкам» земельну ділянку на Центральному ринку, площею 0,59 га.
На наступній сесії у травні депутати спочатку припинили оренду землі Волинській облспоживспілці під Завокзальним ринком , а вже на продовженні пленарного засідання цю ж земельну ділянку площею 3,3 га передали в постійне користування КП «Луцькі ринки» . Попередньо депутати виділили з цієї ділянки 15 соток облспоживспілці для обслуговування торгового павільйону, який знаходиться на цій земельній ділянці.
Проте уже в лютому 2019 року суди апеляційної інстанції винесли рішення про те, що розірвання договору оренди із Волинською облспоживспілкою було неправомірним . Відтак зараз повноцінними господарями на Завокзальному ринку залишаються Володимир Горгут та Марта Кандиба.
Що про КП «Луцькі ринки» казали депутати
«Ми передаємо в оренду ділянку, на якій є чужа власність, суд скасує це рішення », – казав на сесії 5 червня 2018 року депутат Тарас Шляхтич.
«Треба дослухатись до Шляхтича. Права власності на нерухомість ніхто не відміняв. Це перетворюється у популізм! Адже цей об'єкт нерухомості не висить в повітрі, а він чітко прив'язаний фундаментом до землі», – говорив тоді ж депутат Артем Запотоцький.
Депутат Ігор Поліщук в ефірі телеканалу «Аверс» казав, що рішення про передачу землі від Волинської облспоживспілки комунальному підприємству є правильним і це дозволить знизити ціну оренди 1 метра торгової площі на 20 гривень на місяць.
Про це ж раніше заявляв і директор КП «Луцькі ринки» Ігор Корольчук.
Колишній перший заступник міського голови Тарас Яковлєв заявляв, що «віджим земельних ділянок в облспоживспілки і в подальшому в інших підприємців є юридичним свавіллям і призведе до зменшення надходжень до бюджету міста».
Депутат Луцької міськради Андрій Покровський заявляв, що «говорити про те, що комунальні підприємства є бюджетоутворюючими для міста на сьогодні не можна». А що стосується «Луцьких ринків», то в нього були «дуже суперечливі думки з цього приводу». Загалом Покровський зазначив, що варто проаналізувати роботу підприємства через рік його діяльності, а вже потім робити висновки в його економічній ефективності.
Депутат Микола Федік звинуватив укропівську більшість в упередженності, коли народні обранці продовжили договір оренди земельної ділянки під ринком «Привіз» на 10 років для ТзОВ «Екопрод», до якого має стосунок бувший регіонал Олександр Башкаленко, а не віддали у користування КП «Луцькі ринки», як це зробили з ділянками на Старому ринку і Завокзальному.
«Чому в нас подвійні стандарти? Одним не можна, а іншим можна», – сказав Микола Федік.
Замість того, аби навести лад на ринках, домовитися про цивілізовані правила гри з Волинською облспоживспілкою, укропівська влада вирішила сама влізти в цю гру. Влізла.
Якщо хотілося більших заробітків для міста, можна було просто переглянути орендну ставку облспоживспілці та іншішим орендарям.
Як результат:
У 2018 році КП «Луцькі ринки» отримали збиток у 74 тисячі гривень.
Розрахунковий валовий дохід КП «Луцькі ринки» мав би становити 18,5 млн гривень. При цьому прибуток – лише 5,3 млн.
Тариф «Луцьких ринків» 97,3 грн не враховує ПДВ. Тому прибуток мав би зменшитися до 2,7 млн гривень, або вирости вартість оренди до 116,76 грн за метр торгової площі. При тому, що Волинська облспоживспілка зараз має тариф 115 грн.
Авантюра зі створенням КП «Луцькі ринки» вже обійшлася для міського бюджету чистими втратами у розмірі близько 1,5 млн гривень та потенційними втратами у розмірі близько 4,8 млн гривень за 2018-2019 роки.
Секретареві міського голови, усім його заступникам і радникам з 250% преміями потрібно два роки працювати безплатно, щоб компенсувати такі втрати бюджету.
Тому у випадку з КП «Луцькі ринки» якнайкраще підходить фраза з анекдоту: «кінчайте, батьку, торгувати, бо вже нема чим здачі давати».

Це витяги зі статті написаної рік тому. Стаття зі скрінами документів та розрахунків. Через приблизно півроку почалась кампанія щодо ліквідації Старого базару. То для чого на вашу думку було створено КП Луцькі ринки? Але ж це для вас не аргументи. "В.О." ж сказав їй бо красоту зробимо. Вірте. А я таки давно живу і п"ятою точкою брехню відчуваю. Та й методи "викурювання" підприємців аж дуже щось нагадують.
Опубліковано

бляха муха, а деж я ж "пірогів з барабольою по 5 грн куплю ще"?  

а ще з сосискою ті тоже по 5 чи по 6 грн...

блін...

ну і в принципі це всі мої покупки на старому ринку за останні років так 5...   

реально хожу туда з друзями тупо заради якогось "екстрим туризму" 

оце пірогів з"їсти, з циганами про горіхи поговорить....  

взагалі не можу зрозуміти людей які там щось купують і тд.. там ВСЕ дорого, продукти скільки разів купував завжди мають надурити, ( не на""еш не проживеш) таке відчуття, що туди певний контингент роками ходить, і якшо приходить хтось новенький то типу як "чужак і нада надурить"

Опубліковано
1 hour ago, MANJAK11 said:

багато хто в вашому будинку сам іде замітати чи бумажки збирати коли двірник не позамітає ? Всі вирячають очі, що за прибирання ж гроші плачено, якого хєра я маю прибирати. На базарі теж гроші плачено, якого хєра самі базарники мали мити ?  Це в чужий рот завжди добре заглядати, всі такі пі*дєц правильні, культурні і охайні, а як копнути глибше в кожного особисто ........... 

Та що ж за звичка в базарників все переводити на особисте. Базар - це громадське місце. Якщо я прийду в кафе, де брудно - мене мало колихатиме які у власника кафе стосунки з прибиральниками. Я не прийду більше в це місце, а коли власник землі під кафе захоче знести приміщення - я підтримаю, бо на його місці точно з'явиться щось краще.

Опубліковано
51 хвилин тому, T.Rex сказано:

Та що ж за звичка в базарників все переводити на особисте. Базар - це громадське місце. Якщо я прийду в кафе, де брудно - мене мало колихатиме які у власника кафе стосунки з прибиральниками. Я не прийду більше в це місце, а коли власник землі під кафе захоче знести приміщення - я підтримаю, бо на його місці точно з'явиться щось краще.

Скільки тобі років?

В реальному світі так відбувається: не подобається кафе, туди не ходять люди, власник його закриває, приміщення продає або здає в оренду. Ніхто ні у кого нічого не забирає, все проходить тихо-мирно, всі залишаються при своїх інтересах. Те, що ти написав - історія з 90-х.

Опубліковано

Трохи розбавлю суперечки...

Були часи,як дрібним був,на місці того,що знести хочуть(ліва сторона),приїзджав цирк.І ставили шатер величезний,не рівня тим,які біля Там-Таму інколи ставлять.І мама водила в той цирк.Ринком і не пахло.Але то було давно,дуже давно...

Опубліковано
4 годин тому, jack74 сказано:

вибачай, але отут я тобі яро замінусовав. Базарники висунули той мотлох напосеред перехрестя Глушець-С.Левчанівської! От вони й мали б збирати.

тобто, звичайні "люди з народу" - то простачки? А ти себе ким вважаєш, спитаю тоді вже я тебе? Ти вИще "простачків"?

от коли зрозумію, що ти з цього хочеш сплести, тоді й відповім. Бо поки що, на мою думку, те, ким працює будь-який відписувач в цій темі, не має ніякого значення до срачу, розведеного базарниками. 

Ну, крім самих базарників, звісно.

окремо до Нокіана:

Hide contents

я не бульдозерист ;) 

ПиСи: "МоЇХ послідовникІВ"! :) УХ! ти вітряки не переплутав, Дон Кіхот?

Щоб мені та іншим нічого не перепутувати і не мати сумнів у заангажованості,а саме головне зрозуміти твої мотиви- просто розкажи ким працюєш 

Опубліковано
5 хвилин тому, zigorko сказано:

Були часи,як дрібним був,на місці того,що знести хочуть(ліва сторона),приїзджав цирк.І ставили шатер величезний,не рівня тим,які біля Там-Таму інколи ставлять.І мама водила в той цирк.Ринком і не пахло.Але то було давно,дуже давно...

а коли не було цирку то там стоянка була

щоб не паркуватися фіг знає де

а ще "автолавки" приїжджали, бортові газони і торгували

Опубліковано
21 minutes ago, sergkots said:

Скільки тобі років?

В реальному світі так відбувається: не подобається кафе, туди не ходять люди, власник його закриває, приміщення продає або здає в оренду. Ніхто ні у кого нічого не забирає, все проходить тихо-мирно, всі залишаються при своїх інтересах. Те, що ти написав - історія з 90-х.

А ще буває, що є "наливайки", куди постійно ходять, бо там наливають з-під поли. Але сусідам таке не подобається, вони скаржаться і просять виселитись (петиція щодо знесення, до речі, набрала 300 голосів менш, ніж за пів дня). 

То що ж тоді владі робити? Зжалитись, бо то "робочі місця", які платять аж 700грн в рік податку?

Опубліковано
10 хвилин тому, Nokian сказано:

Щоб мені та іншим нічого не перепутувати і не мати сумнів у заангажованості,а саме головне зрозуміти твої мотиви- просто розкажи ким працюєш 

А шо, ти вже зібрав 10 юзерів?

Опубліковано
1 година тому, T.Rex сказано:

Як же це нагадує сентенції наших міністрів про касові апарати та гарантії.

В пафосному  та ,,кращому ,, Портсіті,,є один красивий та чистий заклад  .

От лише варто поговорити з майстрами,аби взнати,яке перебране  насправді вони там продають.

І по якій ціні.

Міністрам не доходить,що більшість українців ходить по базарам,бо на супермаркети тупо не вистачає їхніх пенсій та зарплат.

Люди мають мати в першу чергу право вибору,куди їм ходити.

Особливо в наших умовах.

Опубліковано
4 хвилин тому, T.Rex сказано:

А ще буває, що є "наливайки", куди постійно ходять, бо там наливають з-під поли. Але сусідам таке не подобається, вони скаржаться і просять виселитись (петиція щодо знесення, до речі, набрала 300 голосів менш, ніж за пів дня). 

То що ж тоді владі робити? Зжалитись, бо то "робочі місця", які платять аж 700грн в рік податку?

Та ти шо? І в людей нерухомість забирають в таких випадках? Чи то на базарі всі бариги з під поли наливали?

Опубліковано
22 хвилин тому, zigorko сказано:

Гарні були часи. Всі ходили на парад, кричали славакпсс, стояли в чергах за всім що 'викинули', 'діставали' елементарні речі щоденної потреби, гнали самогон, і спекулянтів (читай підприємців) ловила міліція. 

Опубліковано
3 минуты назад, Sh_Ok сказал:

Гарні були часи. Всі ходили на парад, кричали славакпсс, стояли в чергах за всім що 'викинули', 'діставали' елементарні речі щоденної потреби, гнали самогон, і спекулянтів (читай підприємців) ловила міліція. 

Це все якось змінює той факт, що ринок мав в рази привабливіший вигляд?

Опубліковано
8 minutes ago, sergkots said:

Та ти шо? І в людей нерухомість забирають в таких випадках? Чи то на базарі всі бариги з під поли наливали?

Яку нерухомість забрали в базарників? Чи може їм не давали вивезти щось з базару?

Опубліковано
34 хвилин тому, volks сказано:

Та тоді все мало привабливіший вигляд :rolleyes:

І дерева були вищі, і дощ тепліший, і дні довші, і хлопці молодші :blush:

Опубліковано
27 хвилин тому, zigorko сказано:

Може й кричали славакпсс,але шатер якось більш комільфо виглядав,ніж той гадюшник нині.

Шатер може й комільфо, але срачів теж було достатньо. Люди у нас такі завжди були, як ніхто не бачить то навіщо смітника шукати. А хтось не зважав і на тих що бачать. Так, в цілому було чистіше, на те були свої причини. Одна з них тотальний дефіцит. Тоді не викидали майже нічого. Згадайте захаращені балкони, а раптом знадобиться на господарстві. Макулатуру піонери канючили по квартирах, брухт вигрібали аби де не приварене щось знайшли, бо прикручене то відкручували. Пляшки здавали, вони досить дорого коштували. В той же час і парк і береги Стиру та Сапалаївки були засмічені мабуть більше ніж зараз. Сапалаївку наприклад школярі і я в тому числі прибирали щодватижні, і сквер напроти 4 школи, коли там ще кладовище було. Ви напевно молодший, тому і спогади ваші яскравіші про той час. 

Опубліковано
1 година тому, T.Rex сказано:

Яку нерухомість забрали в базарників? Чи може їм не давали вивезти щось з базару?

Якщо ти припаркував авто в забороненому місці,то його можна переїзджати бульдозером?

Опубліковано
1 година тому, volks сказано:

А не приходить в голову,що може частину базарників підкупили,аби вони розводили Шанхай,щоб потім була зачіпка?

Якщо в одній з квартир живуть асоціальні типи-то розвалити весь під'їзд,будинок?

Влада показала абсолютну некомпетентність та відсутність комунікації з суспільством.

В цивілізованих країнах допустив косяк- йди у відставку.

Огидно дивитися,як вони чіпляються за крісла.

Опубліковано

Я за перенесення. Але за нормальне, а не так як з маршррутками. І щось мені здається що те місце яке виділили ніфіга близько по важливості не повноцінне. Колись же переносили ринок на Ювілейці, і норм. 

Опубліковано
8 годин тому, jack74 сказано:

вибачай, але отут я тобі яро замінусовав. Базарники висунули той мотлох напосеред перехрестя Глушець-С.Левчанівської! От вони й мали б збирати.

Та заради Бога, мінуснув той мінуснув.. Але, мова  ж була не про висунутий мотлох, а про....

T.Rex

.....Вчора їхав повз базар - стоїть розвалюха, в будь який момент голова завалитись на тих одиниць людей, які проходять повз. А базарники замість прибрати ризик -  начепили плакат і тішаться(с)

Певно то залишки "битви" бульдозера з контейнером?)))))

То нехай  би "відважні" бульдозеристи і їх наймачі і прибирали б ту розвалюху, повз якої ходять люди.. Чи ні?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...