Перейти до змісту

Новітня русифікація

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 година тому, alexvvv сказано:

кононовичі?

це повії, які заробляють в сфері комунізму-сепаратизму. до класичних сєпарів їм як до апендицита через сраку.

• +1 1
  • Відповідей 901
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
6 часов назад, case_l сказал:

Та не знаю - що доброго для людства зробили москалі? Навпаки, коли ми користуємось російським - обмежуємо свій світогляд.

вибач, але цим реченням ти вже обмежив свій світогляд

• +1 4
Опубліковано
1 година тому, MANJAK11 сказано:

вибач, але цим реченням ти вже обмежив свій світогляд

Пане @MANJAK11 , ткніть носом, конкретно в чому саме?

Опубліковано
26 минут назад, case_l сказал:

в смислі в чому ? Література, поезія, наука, й так далі. Сама така постановка питання це ВЖЕ обмеження світогляду, хоча й виразилось явно це лише за певних обставин

• +1 2
Опубліковано
5 годин тому, case_l сказано:

Хоча б читати Буніна "Окаянные дни" не вдасться... А варто.

Ну і ще багато чого. Пан @MANJAK11 вище писав...

Опубліковано
10 годин тому, MANJAK11 сказано:

в смислі в чому ? Література, поезія, наука, й так далі. Сама така постановка питання це ВЖЕ обмеження світогляду, хоча й виразилось явно це лише за певних обставин

Не думаю, що їхня література та поезія варта десятків мільйонів знищених українців та десятків мільйонів русифікованих. Нашу ж то вони забороняли. Світогляд? Він був штучно обмежений русскім міром. Забрали більше ніж дали... А взяти наукову літературу  за часів совка - або москальське або ніяке. Зараз інтернет зруйнував цю ізоляцію, але духовні каліки залишились - виросли і не знають рідну мову.

• +1 3
Опубліковано

Ой. Руська мова то такий вірус. Він вкореняється сам. Моя менша, надивившись мультиків (нікелодіумів, Діснеїв...) і ютубів (міс Кейті), вже вміє (я її не вчив, а навіть навпаки), грається ляльками і гутарить суржиком. На питання чому не українською, відповідає: мені так подобається. Дивитися ту малу кількість українських мультів відмовляється на відріз. Ютуб? Та він весь русифікований. Але я її завжди виправляю при спілкуванні з нами, в шутку страшу, що віддам москалям (вона їх прирівнює до циган).

• +1 4
Опубліковано
2 годин тому, vaz75 сказано:

Ой. Руська мова то такий вірус. Він вкореняється сам. Моя менша, надивившись мультиків (нікелодіумів, Діснеїв...) і ютубів (міс Кейті), вже вміє (я її не вчив, а навіть навпаки), грається ляльками і гутарить суржиком. На питання чому не українською, відповідає: мені так подобається. Дивитися ту малу кількість українських мультів відмовляється на відріз. Ютуб? Та він весь русифікований. Але я її завжди виправляю при спілкуванні з нами, в шутку страшу, що віддам москалям (вона їх прирівнює до циган).

Вихід один - заюзати ще більш вірусну культуру - англійську. Пояснити реальність - все кацапське то гівно (українці мають право це казати, бо відчули це все на власній шкурі, пішла в сраку їх ліріка і любов - верне), а англійське - то круто і тому є 100500 пояснень. Англійське не конкурує з українським - занадто різні сфери використання і в дечому навіть буде підганяти.

• +1 1
Опубліковано

Повинна бути чітка державна програма зворотньої українізації, не насильницька, але стабільна. Нормально було започатковано при Ющу, але захєрена послідовниками. Кожен громадянин має усвідомити сам, що розмовляти українською - це модно. А не як зараз (та й за радянських і пострадянських часів) - сільпо. Однією з причин переїзду з Хмельницького в Луцьк було не прийняття суржикозростання. Я себе, старшу дочку і дружину на 80% відучив від русизмів завдяки корегувань і україномовного оточення (в основному). Якщо 4 роки назад у Хмельницькому "расійськомовного"  (суржикомаскваподібного) населення було 50-60%, то зараз 80-85% і тенденція не на користь української мови, нажаль. Про Київ я промовчу - дикість.

• +1 4
Опубліковано

Читати російських класиків, чи слухати російські переклади фільмів, чи слухати пісні російською для себе це ніяк не означає москалізуватися, я як розмовляв українською, так і буду нею розмовляти.

• +1 3
Опубліковано
3 часа назад, zplanetaz12 сказал:

Тобто якщо я читаю Єсеніна, але не псячомовний оригінал, а переклад українською мовою то я обмежую себе в чомусь?

Взагалі любих письменників краще читати в оригіналі, бо віддтінки мови, майже неможливо абсолютно точно перекласти. І має бути майстер перекладу, який досконало володіє мовами, при цьому ще й поет...

Колись була пародія на переклад Пушкіна "паду ли я стрелой пронзённый, иль мимо проскочит она" "впаду чи я дрючком пропертий, чи мимо прошпандьорить він". Ще була байка про філологів, коли одна група з російськоï переклала на англійську вірш, а інша цей вірш з англійськоï назад на російську. Виявилось що зміст вірша абсолютно втрачений. Кому цікаво погуглить про це

Нажаль я поки що з чужих мов можу читати російську. Пробую читати англійську, хоча це дуже важко. Але корона з голови не падає...

• +1 3
Опубліковано
В 11.08.2016 at 23:17, romaxa11 сказал:

На жаль, ви вийняток, який підкреслює правило.

Таких "вийняткових" є досить багато в нашому Луцьку. Причому серед них є десятки стареньких етнічних росіян, які оселилися тут одразу після війни, знають мову, схвально прийняли проголошення Незалежності, голосують за Юльку та читають "Експрес" українською. Єдине, що не співають українських пісень і не носять вишиванок.
Друже, переважна більшість нас, народжених на Західній Україні росіянками, асимілювалися, маємо західноукраїнський менталітет, а мова російська - вона як родимка на тілі, прикритому одягом - про її наявність знають тільки найближчі люди. Але ж вона - не тавро!
Діти наші - вже білінгви.
До речі, волинські нащадки чеченок, армян, татарок, узбечок - теж білінгви, мають по дві рідних мови. 

• +1 2
Опубліковано
18 часов назад, case_l сказал:

Не думаю, що їхня література та поезія варта десятків мільйонів знищених українців та десятків мільйонів русифікованих.

а німецька література та наука варта десятків мільйонів знищених людей по всій планеті ? Шановний, ви дикий заангажований вишиватнік

• +1 3
Опубліковано
2 часа назад, case_l сказал:

@Ivanna жили би в Києві - розмовляли би російською. Була би одна мова :)

Нє нада ля-ля. То залежить від людини. Знаю одного лучанина, який давно переїхав до Києва. Не русифікувався, досягнув значних висот. Листування і спілкування всеоредині компанії вів виключно українською. Так, при рохмові з клієнтами переходив на російську, до цього спонукав етикет. Але всередині родини спілкувався українською.

• +1 1
Опубліковано
7 годин тому, vaz75 сказано:

Нє нада ля-ля. То залежить від людини. Знаю одного лучанина, який давно переїхав до Києва. Не русифікувався, досягнув значних висот. Листування і спілкування всеоредині компанії вів виключно українською. Так, при рохмові з клієнтами переходив на російську, до цього спонукав етикет. Але всередині родини спілкувався українською.

А хто він за національністю? Мова була про те , що росіянин, потрапивши в Київ, не перейде на українську. Якщо лучанин потрапивши в Київ русифіковується - це дуже погано.

Опубліковано
8 годин тому, MANJAK11 сказано:

а німецька література та наука варта десятків мільйонів знищених людей по всій планеті ? Шановний, ви дикий заангажований вишиватнік

Чию мову забороняли німці витісняючи її німецькою?

Опубліковано

Мова була про те , що росіянин, потрапивши в Київ, не перейде на українську.

Та ну. А я вважав, що тема про русифікацію - перехід з однієї мови на руську. А те що ти кажеш - то українізація (таке відбувається вкрай рідко і не надовго.

Якщо лучанин потрапивши в Київ русифіковується - це дуже погано.

Лучанин, чернівчанин, львівянин, яка різниця? В основному, переходять на російську (як правило, суржик), пристосовуючись до середовища, що їх оточує, як ти казав раніше. Але є виключення, що не можуть не радувати.

Я коли працював на одній фірмі за часів Ющенка та Януковича і приїжджав до Києва, то всі поголовно разгаварівали па-русскі. Але я з ними говорив виключно українською. І о диво, вони нехотя теж починали спілкуватися українською, при чому іноді чистіше, аніж я. Парадокс.

А зараз навіть на гарячих лініях часто не хочуть переходити на українську.

Так що русифікація йде семимильними кроками.

• +1 3

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...