Shkoder Опубліковано 6 Січня, 2009 в 22:42 #26 Опубліковано 6 Січня, 2009 в 22:42 taras111, нормальная - 35 градусов. если выше сорока - стоит подумать о дополнительном охлаждении. это если ты температуру смотришь по показанию SMART'а, а не замеряешь термодатчиком на корпусепоэтому, вместо выключения кулеров, подумай о замене на более тихие
Yarchik Опубліковано 8 Січня, 2009 в 14:38 #27 Опубліковано 8 Січня, 2009 в 14:38 Зібрав я комп. Практично безшумний. Проц - кор2дуо, який саме - не пригадую Кажись, 2,66 ГГц. Все інше - те, що було в одному з моїх поперередніх постів. Запорукою безшумності являються тихохідні вентилятори Noctua: два 90 мм (один - відвод тепла від проца і з корпуса, другий - обдув відяхи і одного вінта), один - 80 мм (охолодження двох вінтів), один - 120 мм (нагнітання повітря в корпус). Їх не чути - спецом відключав всі вентилятори, рівень шуму практично не змінився. Вентилятори не почуєш, можна, якщо в кімнаті і на вулиці тихо, почути лише рух повітря від вентиляторів. Основний шум - легеньке шурхотіння вінтів. В системі стоїть три вінта - один "ноутбучний", 2,5" на 350 гіг, і два сігейта по 750 гіг. Система грузиться з "ноутбучного" вінта, якого не чути абсолютно. На ньому ж музика, на нього ж качаються торренти. На двох "великих" дисках архів відео, інсталяхи, і т.д. Ці диски відключаються через 10 хвилин бездії. Тобто, коли дивишся відео - система працює трошки "голосніше", за рахунок того, що працює якийсь з "великих" вінтів, але цього не чути крізь звук колонок. Якщо спиш, або лазиш в неті - працює "ноутбучний" вінт, і торренти качають файлО на нього. ThinkMaster не дасть збрехати: система практично безшумна. Крім того, вінти не нагріваються, оскільки, як правило, обидва або один з них "спить". Хоча і коли копіював масиви відео з одного на інший - температура вінтів вище 37 градусів не піднімалася. Зараз я коли сплю - комп не чую; чую, як тихенько шуршить сучасний холодильник на коридорі, але не комп. Один знайомий, який не вірив в "безшумність" моєї конфігурації, прийшов в гості, підійшов до компа, і заявив: "Ну, давай, включай свій безшумний медіа-центр". Як же він здивувався, коли я відповів: "А він вже включений..." Вважаю, що мені вдалося зробити досить потужну конфігурацію, і водночас - безшумну, без будь-якого водяного охолодження. Але якщо я буду робити наступний медіацентр - це буде маленька материнка з інтегрованим відео і процесором Intel Atom, з SSD-вінтом, із зовнішнім масивом вінтів (або сервером).
Yurik Опубліковано 8 Січня, 2009 в 15:16 #28 Опубліковано 8 Січня, 2009 в 15:16 На двох "великих" дисках архів відео, інсталяхи, і т.д. Ці диски відключаються через 10 хвилин бездії. Тобто відключається живлення від них? Чув, що саме при вкл/викл вінти і помирають, після цього в налаштуваннях електроживлення (система Vista) відключив опцію відключення вінтів після .... хв. Хто знає більше про це, то прошу поділитися інформацією
Zevs_Isver Опубліковано 8 Січня, 2009 в 15:48 #29 Опубліковано 8 Січня, 2009 в 15:48 На двох "великих" дисках архів відео, інсталяхи, і т.д. Ці диски відключаються через 10 хвилин бездії. Тобто відключається живлення від них? Чув, що саме при вкл/викл вінти і помирають, після цього в налаштуваннях електроживлення (система Vista) відключив опцію відключення вінтів після .... хв. Хто знає більше про це, то прошу поділитися інформацією как и для любого "устройства" для винта цыкл включение-выключение это стрес, которого лучше избегать
Yarchik Опубліковано 8 Січня, 2009 в 16:07 #30 Опубліковано 8 Січня, 2009 в 16:07 На двох "великих" дисках архів відео, інсталяхи, і т.д. Ці диски відключаються через 10 хвилин бездії. Тобто відключається живлення від них? Чув, що саме при вкл/викл вінти і помирають, після цього в налаштуваннях електроживлення (система Vista) відключив опцію відключення вінтів після .... хв. Хто знає більше про це, то прошу поділитися інформацією как и для любого "устройства" для винта цыкл включение-выключение это стрес, которого лучше избегать Може й так. В специфікації говориться, що вінти витримують до 50 000 циклів вкл-викл. S.M.A.R.T. мені каже, що з липня по цей час відбулося 540 і 511 циклів "старт-стоп". Тобто, за рік десь тисяча набереться. Тому особливо підстав гризтися цими моментами не бачу... все-таки, Сігейт дав гарантію - 5 років. За цих 5 років вони швидше морально постаріють. В ідеалі, звичайно - це розмістити вінти на серваку, до якого під'єднатися гігабітним езернетом або шустрим вай-фаєм. Зрештою, думаю, що можна знайти варіант, коли вінти вимикатимуться "програмно" - наприклад, лягаєш спати, запустив програмку, вибраів у ній вінти, які слід відправити в сон - і добраніч Це все одно, що їх на ніч вимикаєш разом із компом. Думаю, краще завтра їх знову включити, ніж вони мають 8-12 годин просто крутитися.
Yurik Опубліковано 8 Січня, 2009 в 16:25 #31 Опубліковано 8 Січня, 2009 в 16:25 Я тепер відправляю систему повністю в сон, жаль тільки, що і зв"язок з інтернетом переривається коли комп "лягає спати" Так і не знайшов як це змінити
taras111 Опубліковано 12 Січня, 2009 в 13:23 #32 Опубліковано 12 Січня, 2009 в 13:23 Мій комп мене так вже дістав......ух якій я злий пишу це повідомленняТемпература вінтів 39,41 кулери так гудуть періодично відключаю, далі торкнувся до відео карти - попікся(( коли загружаєтся комп то чую звук "дзюрчання" в такт з миганням червоної лампочки на копусі.Короче: в мене є материнка P5K-E, звичана оперативка (не знаю чи потрібно їй охолодження), відеокарта - VC Asus EN8500GT SILENT /HTD/ 256M, і два вінта, і звичаний корпус.Що мені потрібно змінити чи докупити щоб не чути цей комп?Далі мої роздуми: потрібен новий корпус, бо радіатор на процесор причипити в корпус який стоїть вертикально - дуже важкопотрібно пару тихих кулерів на вінти, відеокартущось потрібно зробити з блоком живлення(в якому є кулер)І ще мене цікавить ціна того блока живлення без кулерів (в цій темі бачив такий синенький), і ціна радіатора на проц.
Yurik Опубліковано 12 Січня, 2009 в 13:26 #33 Опубліковано 12 Січня, 2009 в 13:26 Кулер на вдув і видув і бажано напроти відеокарти, так як радіатор нічим не обдувається тому такий гарячий. Кулери можна включити на 7 вольт і їх не буде чути.А дзюрчання найвирогідніше від вінчестера, якщо раніше цього звуку не було, то це сигнал до того, що з ним щось не такДописую далі. Блок живлення без кулера зара не з дешевих, краще взяти з кулером 120 мм і його не буде чути, ідеальний варіант щось з Chiftec, Thermaltake, Zalman. Корпус також якийсь з цих виробників, ідеально по ціна/якість буде Chiftec. Дивися огляди моделей, вибирай і тоді питай ціну, але вже в розділі Куплю/Продам, бо тут не місце для цін
taras111 Опубліковано 12 Січня, 2009 в 13:32 #34 Опубліковано 12 Січня, 2009 в 13:32 коли загружаєтся комп то чую звук "дзюрчання" в такт з миганням червоної лампочки на копусі. Я не так висловився як хотів. "загружається" не в час включення компа, а вперіод великої загрузки процесора . На рахунок дзюрчання: так завжди було - просто останнім часом почало діставати
Yurik Опубліковано 12 Січня, 2009 в 13:35 #35 Опубліковано 12 Січня, 2009 в 13:35 Я не так висловився як хотів. "загружається" не в час включення компа, а вперіод великої загрузки процесора . Ну тут більшість всього як я і казав вінт, хоча то треба слухати, але навряд чи кулер
ursa Опубліковано 12 Січня, 2009 в 13:49 #36 Опубліковано 12 Січня, 2009 в 13:49 Далеко не во всех Chieftec-ах можно 120-ку спереди или сбоку поставить... Перестали они мне нравится в последнее время...
romarker Опубліковано 12 Січня, 2009 в 14:38 #37 Опубліковано 12 Січня, 2009 в 14:38 Yurik, хотів запитати, а такий звук не може йти від вібрації жорсткого диску до корпусу сист.блока? І, як його на твою думку можна позбутися?
Yurik Опубліковано 12 Січня, 2009 в 15:03 #38 Опубліковано 12 Січня, 2009 в 15:03 Може, якщо корпус дешевенький. Можна спробувати поставити "прокладки" з резини, наприклад з камери від автомобіля чи велосипеда. А якщо вінтів кілька, то краще було б взяти якісний копус і проблема, якщо вона від вібрації пропаде
taras111 Опубліковано 12 Січня, 2009 в 16:46 #39 Опубліковано 12 Січня, 2009 в 16:46 Розібрав комп, і слухав в чому причина: дзюрчать все-таки вінти. Не очікував я такого результату Виключав кулери по порядку, і замітив що кулер блока живлення шумить достатньо голосно, від процесора шум "тєрпімий".
"ALEX" Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 14:15 #40 Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 14:15 Перечитавши темку, вирішив трішки "втихомирити" свою домашню машинку Маю таку систему: Intel Core2Duo E6750 [email protected] при VCore = 1.35 + Box Cooler (не дуже гріється: 60 градусів під час тесту S&M) оберти вентилятора - 1500 - 1700 в простої (в залежності від кімнатної температури) а при повному завантаженні до 2100 обертів на хвилину, в простої його майже не чути а під час навантаження (а це в основному ігри) шум не заважає. Системна плата Gigabyte P35-DS3R має досить великий радіатор на північному мості і не дуже то і гріється (40 градусів) Оперативна пам'ять ледь тепла на дотик, тому охолодження не потребує. Відеоплата GeForce 8800GT + Zalman VF700 AlCu , вентилятор було переведено на 7 вольт в результаті на фоні інших його не чути, при 12 ж вольтах добре чути "тріск" мотора вентилятора. Температури в покої 51 - 54, під час тесту "волохатим бубликом" aka FurMark доходило аж до 80 градусів (в іграх ж було максимально 72, зазвичай 63-68). Жорсткі диски обдуваються 120 мм корпусним вентилятором переведеним на 7 вольт. Причому при роботі їх взагалі не чути, тільки ледь замітне тріскотіння головок під час пошуку або копіювання малих файлів. Корпус RaidMax Ninja має 3 вентилятори: два по 120 мм (7 вольт) один спереду перед корзиною з вінчестерів на вдув, інший на задній стінці під БЖ на видув і 80 мм (5 вольт) на вдув в боковій кришці корпуса. Блок живлення SIRTEC HP-500-A12S 500W . Вентилятор крутиться з швидкістю 1100 - 1300 в простої, 1400-1500 під навантаженням. Отже, шляхом вмикання і вимикання вентиляторів було визначено що найбільше шумлять: вентилятор на Zalman VF700 AlCu і корпусні (особливо 80-ка). Після переведення 120-ок на 7 вольт (благо на БЖ є потрібні роз'єми і нічого мудрувати не прийшлось ) а 80-ки на 5 вольт, стало явно тихіше але набридав шум проходження вентиляторів крізь решітки на корпусі. Щоб побороти цей аеродинамічний шум я вентилятори прикрутив до корпусу через своєрідні "шайбочки" вирізані з ізоляції кабелю витої пари довжиною 5-6 мм (болтик кріплення через корпус - шайбочка - вентилятор), знаю на оригінальність не тягне, але трішки допомогло . Основними джерелами шуму після таких модифікацій залишились - вентилятор БЖ і вентилятор ЦП. Зараз трішки потепліло і стало трішки шумніше (збільшили оберти вентилятор ЦП і вентилятор БЖ) і разом з тим збільшились температури (особливо на відео). Наскільки я розумію боротись з шумом від БЖ і вентилятора ЦП можна тільки їх заміною (впайку резисторів в схему живлення вентиляторів не розглядаю) Питаннячка: 1. Чи сильно зменьшить шум заміна корпусних вентиляторів на Zalman, Noctua чи ще якісь бренднові. 2. Чи сильно зменьшить шум вирізка корпусних решіток і заміною їх на решітки типу "гриль" (і де їх дістати в Луцьку). 3. Чи допоможе витягування заглушок на PCI-слоти ефективнішому охолодженню відео.
Maggot Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 15:20 #41 Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 15:20 3. Якщо помітна тенденція до скупчення пилюки в комп'ютері, то чим більше відкритих отворів в ньому тим більше пилюки і шуму. Спочатку пилюка осяде на вентиляторах, пізніше на радіаторі процесора, а тоді почне "кричати"
Scorpio Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 17:10 #42 Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 17:10 Мій комп мене так вже дістав......ух якій я злий пишу це повідомленняТемпература вінтів 39,41 кулери так гудуть періодично відключаю, далі торкнувся до відео карти - попікся(( коли загружаєтся комп то чую звук "дзюрчання" в такт з миганням червоної лампочки на копусі.Короче: в мене є материнка P5K-E, звичана оперативка (не знаю чи потрібно їй охолодження), відеокарта - VC Asus EN8500GT SILENT /HTD/ 256M, і два вінта, і звичаний корпус.Що мені потрібно змінити чи докупити щоб не чути цей комп?Далі мої роздуми: потрібен новий корпус, бо радіатор на процесор причипити в корпус який стоїть вертикально - дуже важкопотрібно пару тихих кулерів на вінти, відеокартущось потрібно зробити з блоком живлення(в якому є кулер)І ще мене цікавить ціна того блока живлення без кулерів (в цій темі бачив такий синенький), і ціна радіатора на проц.Подивись ТУТ
Marshall Опубліковано 15 Квітня, 2009 в 07:30 #43 Опубліковано 15 Квітня, 2009 в 07:30 Всім привітвирішив поділитись досягненнями в створенні безшумних компів (маю два вдома)Мамка P35 DS3L на яку відразу встановив радіатор на північний міст thermaltake Extreme Spirit II а на проц Е8300 встановив кулер zalman 7900 який піддав модінгу:замінів в ньому кулер на штатний інтеловський з керуванням Q-Fun (там 4 дроти) в результаті мамка керує обертами кулера в залежності від потреби, але так як радіатор досить потужній кулер крутиться завжди на мінімальних обертах + є захист від перегріву, коли потрібно-буде крутитись швидше.Відяха Х260, нічого не став робити, щоб на випадок апгрейду не втратила товарного вигляду.память OCZ з радіатором.На вдув і під корзину вінчестера встановив два кулера 80мм Тітан з термодатчиком, оберти залежать від температури повітря яке проходить через кулер.Все це запаковано в корпус (від пентіума 3) HP Vector, фото викладу пізніше якщо цікавить.Ще була ідея обклеїти корпус з середини шумоізолюючою плівкою яку використовують в автомобілях, але рівнем шуму я і так задоволений, тому не став цього робити.В результаті отримав практично безшумну систему від якої чути шуми лише після тривалого грання в потужню забавку.от коротко і все.
Zheny@ Опубліковано 15 Квітня, 2009 в 08:51 Автор #44 Опубліковано 15 Квітня, 2009 в 08:51 замінів в ньому кулер на штатний інтеловський з керуванням Q-Fun (там 4 дроти) в результаті мамка керує обертами кулера в залежності від потреби, але так як радіатор досить потужній кулер крутиться завжди на мінімальних обертах + є захист від перегріву, коли потрібно-буде крутитись швидше. гм, гарна ідея. тим паче маю кулер такий. Зачот. Ще хочу замінити в своєму БЖ (Zalman 500Watt) вентилятора. таке враження, що він найбільше шумить.. бо вимикав всі кулери, зупиняв навіть на відеокарті, а він, сволоч, шумить. Порадьте якийсь безшумний, щоб саме у БЖ підійшов.
Trix Опубліковано 15 Квітня, 2009 в 11:08 #45 Опубліковано 15 Квітня, 2009 в 11:08 Сьогодні і собі так же зробив зі своїми двома вінтами, вібрації поменше стало, а от шуму не особо загалом компутер вроді тихий.. враховуючи що в корпусі трудиться тількі два вентилятора Один той що на процесорному кулері, а саме ASUS Silent Knight, обертами цього кулера керую Я, за допомогою Zalman FAN MATE 2 (всім рекомендую ). і оберти кулера становлять 1144RPM. Відеокарта у мене стоїть EN8600GT SILENT, взагалі без обдува навіть, температура в простої 61 градус сильно я її не нагружаю, ігри не запускаю.. тому подумав хай краще буде тихіше чім холодніше А другий кулер, це той що в БЖ стоїть, кулер 80ка, на 5В посадив його, крутить і не чути його навіть... Вже зробив ніби все чім тихіше але все одно мені не подобається - голосно! думаю про водянку
"ALEX" Опубліковано 15 Квітня, 2009 в 20:52 #46 Опубліковано 15 Квітня, 2009 в 20:52 Marshall а як ти поборов шум від вентилятора БЖ? В мене, наприклад, зараз після модифікацій описаних кількома постами вище, найбільше шумить саме він. Тому розлядатиму варіант заміни вентилятора на інший, правда ще не підібрав потрібного
Marshall Опубліковано 16 Квітня, 2009 в 06:20 #47 Опубліковано 16 Квітня, 2009 в 06:20 В мене High Power Active PFC 80PLUS Cable management він досить ефективний в плані віддачі енергію, тобто мало йде на нагрівання + кулер 120мм і оберти він сам регулює. при програмуванні чи роботі в ворді, неті споживання енергію мале відповідно і шум. а от при бф2 чи кризис звичайно оберти на відясі і бп зростають і шум чути.... але граюся в навушниках KOSS UR20 - там нічого не чути А якщо міняти кулер в проці - я думаю Noctua (продається в бест-бай біля універа) або Тітан з термодатчиком (хай сам собі регулює оберти)
Marshall Опубліковано 19 Квітня, 2009 в 19:39 #48 Опубліковано 19 Квітня, 2009 в 19:39 Викладаю фото компа (мо кому цікаво) на фото DSC00926 відображено процес підлаштування корпусу до материнки p.s. ряд наклейок - це лейбли обладнання яке пережив корпус 1
Zheny@ Опубліковано 23 Липня, 2009 в 08:20 Автор #49 Опубліковано 23 Липня, 2009 в 08:20 Продовжу трошечки. Збирав на днях "дитячого" комп'ютера. для ігор музики та перегляду фільмів і мультиків. І так. Оскільки корпусу desktop нормального знайдено не було, довелося обмежитися звичайним middle tower-ом. Материнка: Asus P5GC-MX/1333 із інтегрованим відео. Процесор: Intel Dual Core 2200 зі стоковим охолодженням 4-пін. Це дає змогу правильно регулювати оберти вентиляторі при увімкненій в BIOS-і обції Q-fan (Silent mode). ОЗУ: Hynix 1024Mb DDR2 800Mhz БЖ: 360Watt 120mm cooler. Тихий. HDD: 80Гб. Hitachi. Охолоджується кулером Titan підключеним на 7 вольт. Що забезпечує якісне охолодження та тишу при роботі. Поділений на: 20% - під систему, 80% - під все інше. Інсталяхи, ігри та дрібні мультики. Згодом додасться щось на кшталт 500Гб WD. Мережевий даптер: D-Link <DWL-G520> AirPlus Xtreme G Wireless PCI Adapter 108Mbps, забезпечує мережу, зв'язок із моїм комп'ютером та доступ у інтернет. (для он-лайн ігор, торрента та оновлення антивіруса) і ніяких дротів по квартирі! І так. Тести показали. Процесор із пам'яттю та вмонтованим відео. Із комплектом кодеків K-Lite 4.53f , витягують мультик із розширенням 1080р без фрізів та тормозів. Навіть на динамічних сценах. В планах випробувати запустити якийсь Blu-ray, чи якісний BD-Rip 1080p із великим бітрейтом. Таким чином. Не витрачаючи великих коштів на купівлю дорогого обладнання, ми маємо продуктивний комп'ютер який повністю справляється із поставленими задачами!
Plum Опубліковано 23 Липня, 2009 в 10:29 #50 Опубліковано 23 Липня, 2009 в 10:29 Яка система стоїть? Не пробував Win7?
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти