Перейти до змісту

Збираємо комп'ютер.

Рекомендовані повідомлення

3 hours ago, SergLutsk said:

Ну мало лі як там могло скластись, може спочатку був проц і планувався розгон, а потім передумався :D

Тобто проц занадто потужний дорогий мається на увазі для цієї системи ? Ну а якщо дивитися з тим нахилом щоб через рік-два навпаки замінити відяху на потужнішу ? Тоді варто ?

І наскільки суттєво що материнка не має модного нинчє порта м2 ?

M2 швидший вдвічі за сата. якщо плануєш ставити М2 ссд - тоді варто дивитись на мамку з цим портом. якщо ні - то й ні.

материнка яку ти вибрав, в принципі норм. В серія прикольна хоча б тим, що портів більше і 4 планки памяті поставити можна (знову ж таки якщо потрібно)

АЛЕ нафіга платити за дорогий процик, можливості якого будуть реалізовані % на 50... 

Через рік...а що буде через рік? можливо через рік вийде ще новіше покоління проциків і мамок, новий черговий сокет....

тоді будеш міняти всю платформу а не відяху.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, Marshall сказал:

M2 швидший вдвічі за сата.

М2 буває різний.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що скажете про таку залізяку:

проц. - Intel Core i5-3570K 3.4GHz/6MB S1155 BOX
мать - ASRock Z77 Extreme6 (bios v.2.80)
видео - MSI PCI-Ex GeForce GTX 1060 Gaming X 6GB GDDR5 192bit (1569/8008/1785) (DVI, HDMI, 3xDisplayPort)
память - Hynix DDR3-1600 2х8192MB PC3-12800 (HMT41GU6MFR8C-PB)
корпус - Zalman Z9 DII Black

Ціна - 650₴

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, SergLutsk сказал:

А що скажете про таку залізяку:

проц. - Intel Core i5-3570K 3.4GHz/6MB S1155 BOX
мать - ASRock Z77 Extreme6 (bios v.2.80)
видео - MSI PCI-Ex GeForce GTX 1060 Gaming X 6GB GDDR5 192bit (1569/8008/1785) (DVI, HDMI, 3xDisplayPort)
память - Hynix DDR3-1600 2х8192MB PC3-12800 (HMT41GU6MFR8C-PB)
корпус - Zalman Z9 DII Black

Ціна - 650₴

Залізяка хороша, але трохи дорогувато для цього списку. Мінімум 2к грн. зайві в цьому прайсі.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, Litovets сказано:

але трохи дорогувато для цього списку

Дякую за відгук, в принципі так само подумав, особливо враховуючи що вінта немає. Якби там по тій ціні ще стояв гарний ссд, то певно варто було б брати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, SergLutsk сказал:

Дякую за відгук, в принципі так само подумав, особливо враховуючи що вінта немає. Якби там по тій ціні ще стояв гарний ссд, то певно варто було б брати.

Ще треба знати чи є і який БЖ. Це не офісна машина, якість БЖ тут має не менше значення ніж ССД.

Змінено користувачем Litovets
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Знайомі планують купляти сину-студенту комп, звернулись за порадою. Основний нюанс - хлопець планує почати вивчати 3д моделювання.

Так от в 3д я нуль, і питання в виборі відеокарти. Все решта більш менш зрозуміло (платформа інтел 9 покоління). А на яке відео дивитися - ХЗ. Ну і бюджет обмежений, тому без фанатизму)) 

Буду вдячний за поради

Змінено користувачем yu2007
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@yu2007 треба починати з бюджету. Може заради відяхи відмовляться від Інтел 9 покоління на користь Райзен (я сам фанат Інтел єслі шо). Вот, заради відяхи пожертвував Інтелом, зато вліз в 15 к без вінта, моніка, клави-миші і корпуса, збирав не собі із обмеженими часовими рамками. 

https://prnt.sc/r6703g

Змінено користувачем Vadimm
  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, yu2007 сказал:

Основний нюанс - хлопець планує почати вивчати 3д моделювання.

(платформа інтел 9 покоління).

Для таких задач інтель то ніразу не хороший вибір. Годяться хіба що і7 чи і9, але на них цінники відповідні.

Весь проф. софт любить і вміє юзати багатопоток. Тому, якщо обмежений бюджет, вибір однозначно має зупинитись на райзені.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 hours ago, Vadimm said:

@yu2007 треба починати з бюджету. Може заради відяхи відмовляться від Інтел 9 покоління на користь Райзен (я сам фанат Інтел єслі шо). Вот, заради відяхи пожертвував Інтелом, зато вліз в 15 к без вінта, моніка, клави-миші і корпуса, збирав не собі із обмеженими часовими рамками. 

https://prnt.sc/r6703g

Ну за 6 штук відяха - то звісно круто, але трохи дорого. Комп не для профі, а початківця. Тобто треба «студентський» комп, який може й не супер комфортний в роботі, але щось вже й вміє, з перспективою в апгрейді. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 hours ago, Litovets said:

Для таких задач інтель то ніразу не хороший вибір. Годяться хіба що і7 чи і9, але на них цінники відповідні.

Весь проф. софт любить і вміє юзати багатопоток. Тому, якщо обмежений бюджет, вибір однозначно має зупинитись на райзені.

Ну я в 3д дуб дерево))

Хіба там відяха не відіграє більшу роль, ніж проц?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 минут назад, yu2007 сказал:

Ну я в 3д дуб дерево))

Хіба там відяха не відіграє більшу роль, ніж проц?

Задіюється і проц і відяха.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, yu2007 сказано:

Знайомі планують купляти сину-студенту комп, звернулись за порадою. Основний нюанс - хлопець планує почати вивчати 3д моделювання.

Так от в 3д я нуль, і питання в виборі відеокарти. Все решта більш менш зрозуміло (платформа інтел 9 покоління). А на яке відео дивитися - ХЗ. Ну і бюджет обмежений, тому без фанатизму)) 

Буду вдячний за поради

райзен 7 2700
16гб памяты одною планкою. в перспективі докупити другу.
ссд 240
бу відео 1060 6гб
мамка на x470 msi gaming plus або щось такого рівня

Змінено користувачем Dima4s
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

:jeer::) 

Сподіваюсь ще не купили? 

БЛ@! ото нарадили! якщо студент політеха, то скоріш за все це солідворк, чи компас. Тому для початківця і не тільки вистачило б якогось і3 2100 з 8гб озу з інтегрованим відео на базі корча б/в з Німеччини.  

Якщо людині зайде, то за перші 2 "шабашки" він відразу купить те, що потрібно. А якщо ні, то закінчити навчання йому цього з головою вистачить ;) 

Змінено користувачем Ukrainec
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нині купувати щось на і3 2100 це верх маразму (кому він потрібен? хто для себе і коли в останнє таке купував?) Ера десктопів проходить. Для студента найкраще це ноут. В ідеалі ноут на базі ryzen 4500-4900, в реальності на базі ryzen 3500-3700.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Ukrainec сказано:

якщо студент політеха, то скоріш за все це солідворк, чи компас. Тому для початківця і не тільки вистачило б якогось і3 2100 з 8гб озу з інтегрованим відео на базі корча б/в з Німеччини.  

Студент, це в першу чергу ігри :)

Моя студентка грається у казуальні типу "знайти предмети". У вільний від навчання час. А так - учоба, Ворди / Екселі / Паверпоїнти.

Працює за ноутом, бо на зйомній квартирі в Києві зі стаціонарним ПК не особо... 2-ядерного Т8200 / 4Гб  - уже було мало.. .підтуплював.

Зараз юзає не нового (з Німеччини) Фуджика. І5 / 8гб / ССД - ракета.

Щодо Соліда, то йому аби вище 3ГГц. Тому і3 з головою. Але от далі важче.  Великі збірки потребують від 8Гб ОЗУ, краще 16. Ну і ССД рішає.

Турбопеньок типу G4560 s1151 і фатить! Мамки є не дорогі. ОЗУ теж, не клокерська.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливості бувають в людей різні... Скоріш за все батьків цікавить питання, скільки треба "вкинути" бабла щоб маля освоїло те "3д"!

Більшість цих програм ще досі не освоїмо багатопотік і в більшості інструментів вдовільняються лише 2 ядрами, а в основному 1 ядром! 

1. Будемо об"єктивними, пк з клавою і монітором є зараз в кожній квартирі де підростають діти, тому якщо студент вчиться і для батьків напряжно купувати новий ПК, то для освоєння курсу вистачить будь якого стаціонарного ПК на базі C2D з 4гб-8Гб озу. Якщо такого пк немає, то доведеться вкинути від 1000 до 2000грн. мінімум на покупку чогось з  і3-2100.

2. Якщо дитя планує вчитися в іншому місті, тоді варто задуматися над покупкою нотебука, тут я цілком і повністтю згідний, треба дивитися на моделі не слабші ніж і5 2го покоління від 8озу. всіляких Р і Т вже не достаньо (я сам то на такому креслю час від часу, здебільшого окремі деталі до чогось, то в принципі вистачає без великих збірок)  

не путайте мобільний і3 з стаціонарним і3, це 2 різні по продуктивності процесори. і5 мобільний лише приблизно = і3 стаціонарному ! 

3. Якщо бабла вистачає, то думаю ніхто б не задумувався над створенням даної теми іпитати ніхто б не став, в такому випадку люди просто йдуть і купують щось покруче, з думкою "аби я не лох".

Змінено користувачем Ukrainec
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, Ukrainec сказано:

ПК на базі C2D

в більшості дітей мобілки як мінімум дорожче ,а то й в кілька разів коштують за такий конфіг

• Ха-ха 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, case_l сказано:

в більшості дітей мобілки як мінімум дорожче ,а то й в кілька разів коштують за такий конфіг

Ми не знаємо яка в даному випадку ситуація.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ласкаво прошу зі своми райзенами в тему по нарізанню 2210 отворів:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

39 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Ласкаво прошу зі своми райзенами в тему по нарізанню 2210 отворів:

цікаво. солід якої версії качати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно, Dima4s сказано:

цікаво. солід якої версії качати?

там все є описано в темі, але можеш тою яка є (якщо новіша), просто глянь скільки потоків CPU задіюється втвоєю версією.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Знайомі попросили зібрати ПК ігровий, може хтось щось підкаже по проц-материнка-відео. HDD 1 чи 2 Тб,   SSD М.2. - 256 думаю хватить. Бюджет в районі 20К, плюс-мінус. Дякую. 

П.С. я просто зараз перестав слідкувати за новинками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 годин тому, foma144 сказано:

Знайомі попросили зібрати ПК ігровий, може хтось щось підкаже по проц-материнка-відео. HDD 1 чи 2 Тб,   SSD М.2. - 256 думаю хватить. Бюджет в районі 20К, плюс-мінус. Дякую. 

П.С. я просто зараз перестав слідкувати за новинками.

20к. То серйозний бюджет.

Варто почати з "релігії" :)

сині чи червоні. 

Зараз налетять адепти червоного райзена і скажуть, що Інтел ху*ня.

Потім прийдуть поклонники синіх, і скажуть, що Інтел форева.

і те і інше має право на життя.

4 годин тому, foma144 сказано:

Знайомі попросили зібрати

ТОму вибір релігії за тобою.

що б порадив я?

і5- 9400F (6-core, новий в районі 5000 грн.  хоча не новий нічим не гірший. Якщо знайдеш. )

Мамка без фанатизму від 1000 грн.

SSD 256 за 1200, думаю знайдеться.

ОЗУ 18 гб, в районі 1500 грн.

Відяха, 1080(ті) ще 9000

Корпус 500, класний

І бж від 650Вт десь 1000

Вінт 2 тб за 800 грн

20 000 - якраз!

Проц можна і дешевна 1000-1500 пошукати. І відяху теж дешевше знайти на 1000.

как-то так.

По райзенам не скажу.

• +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...