Перейти до змісту

8000грн це багато чи мало?

kolialutsk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

в тому то й справа що друга сім'я просто вміє розставляти пріоритети в житті, тому що в дітей тільки й залишаться враження, та відкриється світогляд, тому жінка не ходить в шубі, а батька кожанці.

• Відповідей 171
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Я думаю вдосталь поросписували що 8 тисяч дуже багато, але реально якщо взяти, що 1)зйомне житло це реально тисячи 3 з комунальними (літом), 2) є діти,а для дітей все ну дуже дороге хто батьки ті зрозуміють, 3)машина хто думає що це розкіш ті правельно думають бо зараз обслуговувати цю ненажеру це просто пздц.... від пального і резини до розхідників і так далі...4) візміть хоть пару речей навіть на 2 дорослих і 1 дитину....

Те що багато хто виживає на багато меньшу кілкість грн це не значить що це нормально і так має бути це с*ка проблема тих п*дарас*в які шикують не на 8к грн а на 800к.....

Опубліковано

В мене житло власне. І я не "шикую". Ти колись писав, що маючи пристойний пасивний дохід в тебе на ланосі резина в гулях і скло тріснуте, бо ти стараєшся економити. Так от я теж такий, тільки напвено ще в два рази "економніший" ))) Тому мої трати будуть далекими від середньостатистичних.

В мене також житло власне. Тому я від 8000 відняв 3000 на найм житла (якби мені прийшлось орендувати житло), і можу впевнено стверджувати, що у власному житлі сім'я з 3 чоловік на 5 тисяч може жити. Про шикування це скоріше для гарного слівця було сказано, але жити можна і непогано. Бо зараз ми живемо на значно меншу суму так ще й ту затримують, тому приходиться час від часу підгодовуватися з пасивного доходу. А чи він пристойний чи непристойний я не знаю, тобі видніше. :)

Шини поміняв, бо таки лопнула. Скло замінив бо дерево впало на машину. Залишилося вм'ятини від дерева вирівняти - шукаю пеньонзи. :) А заощадження все-рівно ростуть, бо так має бути.

Опубліковано

Я думаю вдосталь поросписували що 8 тисяч дуже багато, але реально якщо взяти, що 1)зйомне житло це реально тисячи 3 з комунальними (літом), 2) є діти,а для дітей все ну дуже дороге хто батьки ті зрозуміють, 3)машина хто думає що це розкіш ті правельно думають бо зараз обслуговувати цю ненажеру це просто пздц.... від пального і резини до розхідників і так далі...4) візміть хоть пару речей навіть на 2 дорослих і 1 дитину....

Те що багато хто виживає на багато меньшу кілкість грн це не значить що це нормально і так має бути це с*ка проблема тих п*дарас*в які шикують не на 8к грн а на 800к.....

Я забув ще про харчі но це і так всі знають.................

Опубліковано

через 5 років перша сім"я буде собі жити в своє задоволення. А друга запряжется в кредитне ярмо

Не факт, є багато лівих факторів :)

Опубліковано

А чи він пристойний чи непристойний я не знаю, тобі видніше. :)

Цитату шукати не буду, але там було сказано, що пасивний дохід значно більший зарплатні. Тому зробив висновок про його "пристойність" ;) .

А ти ще палиш? На піпіроси більше 500 грн. в місяць іде.

Якщо ми говоримо про 8 000 гривень то знімати житло і об"їздити всю Європу нереально

Ага, ще й з двома дітьми )))

Опубліковано

А ти ще палиш? На піпіроси більше 500 грн. в місяць іде.

Не палю, дорого.

Цитату шукати не буду, але там було сказано, що пасивний дохід значно більший зарплатні. Тому зробив висновок про його "пристойність" .

То так здається поки не знаєш моєї зарплати, а як взнаєш, то не дохід пристойним здається, а зарплата непристойною. :)

Опубліковано

Я думаю, що для сім'ї з чотирьох людей (тато+мама+двоє дітей),навідь якщо в них власна квартира, для нормального життя (без шику),і щоб на море раз в рік з'їздити,і в Карпати,і на екскурсії якісь хоча б по Україні, і якщо є автомобіль (хоча і не суть), і якщо не допомагають батьки (село там чи Італія, чи ще якісь фактор) і всі продукти і речі з базару і магазинів - так ось думаю, що з нинішніми цінами 8000 грн на таку сім'ю замало. Суто моя думка без претензій.

Опубліковано

що з нинішніми цінами 8000 грн на таку сім'ю замало

Щось ви всі "зажерлись", вибачте за грубість!

А 1500+2000 грн + зйомна квартира + діти - не хочете? Не всім платять 8тис!

Це сьогоднішня реальність!

Опубліковано

Зайдем з іншої сторони :)

Харчування. Без барів, ресторанів. Підігріву з села теж нема (ні кратоплі, ні свіжини, нічого).

Можна сьогодні вкластись у 100 грн./день. для тата, мами і двох дітей? Без червоної риби, але з оселедцем/скумбрією/хеком, без фуагри, але зі свининою/телятиною/курятиною. Не забуваєм про вітаміни діятм: (ягоди, фрукти).

Я чесно не в курсі, продукти купує дружина, та й з села підкормлюють. Тому і запитую.

Опубліковано

Не всі роблять щось, щоб платили

Опубліковано

що з нинішніми цінами 8000 грн на таку сім'ю замало

Вибачте, але це не вони зажерлись, це ви в дупі!

Опубліковано

То може варто спробувати іншу роботу при доході 1500 чи 2000 грн?

В мене знайомий як був в такій "дупі" то ходив вагони розгружав по ночам... І заробляв більше ніж 2 тищі в місяць тільки на вагонах

Вихід завжди є, головне не лінуватись...

Якщо я правильно зрозумів то ваш загальний сімейний дохід 3500. Як на ці гроші можна знімати квартиру, харчуватись, вчити дітей і т.д.??

Опубліковано

Зайдем з іншої сторони :)

Харчування. Без барів, ресторанів. Підігріву з села теж нема (ні кратоплі, ні свіжини, нічого).

Можна сьогодні вкластись у 100 грн./день. для тата, мами і двох дітей? Без червоної риби, але з оселедцем/скумбрією/хеком, без фуагри, але зі свининою/телятиною/курятиною. Не забуваєм про вітаміни діятм: (ягоди, фрукти).

Я чесно не в курсі, продукти купує дружина, та й з села підкормлюють. Тому і запитую.

Можна

п.с. Внесу поправку, з двома дітьми не пробував, лише з однією.

Опубліковано

Вибачте, але це не вони зажерлись, це ви в дупі!

ну давайте краще на особистості не переходити!

Я й не перехожу. Я висловлюю свою думку, і навіть наперед вибачився, бо так і знав що ти роздуєш це і будеш ображатись.

Опубліковано

Можна

п.с. Внесу поправку, з двома дітьми не пробував, лише з однією.

Ну значить не все так погано, як я думав, коли вивчав ціни в супермаркеті крайній раз.

Опубліковано

Щось ви всі "зажерлись"

Ну так давайте прикинем грубо витрати для середньостатистичної сім'ї, для середньостатистичного існування,без зажерливості,на сьогоднішній рік.

1. Квартплата+інтернет+телефон+кабельне - 1000 грн/місяць.

2. Їжа,нормальна їжа (не мівіна,і не червона ікра) - мінімум 2500 грн/місяць

3. Порошки,туалетні принадлєжності,памперси,миючі засоби,мило,шампуні,зубну пасту,бритвт і так далі - 300 грн/міс.

4. Транспорт,якщо нема машини,для двох працюючих людей (12 грн/день, 24 дня, плюс якщо діти їздять в школу) - 350 грн/міс. А я кщо є машина - 1000 грн/міс (мінімум)

5. Одежа,доросла,дитяча (носкі,колготи,труси,взуття дітей,яке постійно рветься) - 1000 грн/ міс.

6. Відкласти на море - 1000 грн/міс.(мінімум)

7. Двом дітям на школу (ремонти,харчування,зошити,ручки,олівці,гуртки,группа продовженого дня, на подарунки вчителям) - 700 грн/міс.

8. Гроші на відпочинок,виїзди на природу,дітям на іграшки,кіно,телефон,поповнення на телефон,походи на дні народження,свадьби, квіти для дружини,подарунки на свята і так далі...- від 1000 грн/міс (ця сума взагалі умовна)

10. Я не рахую витрати людей на цигарки і інші шкідливі звички. Також є і нешкідливі звички, такі як спортивні секції, спортзали, бассейн, що також вартує немалих грошей.

11 Також витрати на тєкущі ремонти квартири,купівля побутової техніки і так далі...

Опубліковано

3. Порошки,туалетні принадлєжності,памперси,миючі засоби,мило,шампуні,зубну пасту,бритвт і так далі - 300 грн/міс.

Давно в тебе діти народжувались?

http://rozetka.com.ua/pampers_new_baby_mini_94_81395059/p298005/

Пачка на місяць, якщо використовувати 3 в день. Знаєш скільки дитина "споживає" памперсів за день в цьому віці?

Опубліковано

yu2007, я взяв по мінімуму, в тому випадку,якщо хтось вже памперсами не користується, а також присипками,чаями і іншими сопутствующими товарами для малюків. Я і так старався рахувати по мінімуму... А ще ж є витрати на поліклініки,лікарні (не дай Бог),аптеки...

Опубліковано

Кому мало?

Для кожного своє "мало", я питаю скільки наприклад саме тобі треба щоб нормально прожити місяць.

мені? 8000 буде мало на місяць, от вже від 15000 було б не погано.... але не надовго (на місяць-другий), бо апетит приходить під час їжі...

а поки що, обходимся вдвічі меншою сумою... так, це мало, а взимку, через на порядок підняття ціни на газ, буде ще гірше

Опубліковано

Ну а оце?

5. Одежа,доросла,дитяча (носкі,колготи,труси,взуття дітей,яке постійно рветься) - 1000 грн/ міс.

250 грн. на одного члена сім*ї в місяць з нинішніми цінами? Так, при курсі 8 вистачало б і ще й залишалося б. А зараз? Колготки вже давно коштували 50 грн. А ціни на дитяче взуття бачив? Нога росте швидко, тут не походиш в одному і тому ж по кілька сезонів.

Так що 1000 грн. на море можеш сміливо викреслювати і переносити на хімію та дитячий одяг :)

Опубліковано

Ну а оце?

250 грн. на одного члена сім*ї в місяць з нинішніми цінами? Так, при курсі 8 вистачало б і ще й залишалося б. А зараз? Колготки вже давно коштували 50 грн. А ціни на дитяче взуття бачив? Нога росте швидко, тут не походиш в одному і тому ж по кілька сезонів.

Так що 1000 грн. на море можеш сміливо викреслювати і переносити на хімію та дитячий одяг :)

Моя сім'я з трьох людей тратить на одяг менше 12 000 гривень на рік - 100%. Як і менше 12 000 грн на хімію/підгузники. Тому я б не був би такий категоричний.

Опубліковано

Моя сім'я з трьох людей тратить на одяг менше 12 000 гривень на рік - 100%. Як і менше 12 000 грн на хімію/підгузники. Тому я б не був би такий категоричний.

А я би був :)

Ну, по-перше, людина заклала на хімію тільки 3600 (300 в міс.) і в дужках вказала памперси. Дитина до року «споживає» більше 3 памперсів в день, правда ж? Пачка 96 шт. зараз коштує в районі 300 грн.

По друге, моя сім'я з трьох людей теж поки що тратить на одяг менше 12 000 гривень на рік. Але є одне але. 90% одягу – це імпорт. 12000 – це 500 баксів. Рік тому це було 6000 грн., два роки тому – 4000 грн (або 333 грн. в місяць на одяг для сім’ї з трьох чоловік). Розумієш до чого я веду? За скільки гривень ти купуватимеш чобітки своїй дружині цієї зими?

Ну і трішки інтимних подробиць. Я в цьому році на свій гардероб потратив максимум 200 гривень (лише шкарпетки і нижня білизна :) , більш нічого). До цього вже кілька років я витрачав на свій одяг/взуття не більше 100 євро за цілий рік. Тобто в 2013 це було десь 1050 грн. Секрет дуже простий. Останні роки я скуповуюсь на супер-пупер-мега сейлах в Європі. Я не плачу більше 3 євро за футболку, 15 євро за джинси і 30 євро за кросівки. В куплених трекінгових найках (за 22 ойро в німецькому аутлеті) я топчу грязюку по 8 місяців в рік починаючи з 2013 року. І прослужать вони мені ще стільки само. Крайній раз я купував туфлі років шість тому, бо вдягаю їх лише до костюму. Минулої зими я купив пуховик на справжньому пухові за 20 євро. Пуховика мені вистачає на 3 роки. Одним словом, «трішки економлю» на собі.

Але, якщо в 2013 році я витрачав 1000 грн./рік на себе, на гардероб дитині щонайменше витрачалось 250 грн. на місяць або 3000 грн. на рік. Разом 4000 грн. = 500 доларів = 12000 грн. в 2015 р. Так? Не так. Про дружину забув )))

Тому, любі мої друзі, хоч зараз 12000 гривень на лахи і видається чимось нереальним, бо, напевно, більшість купує обновки ще не дуже часто і доношує те, що купляли рік-два тому, наступного літа ця сума виглядатиме звичною, якщо курс 24 залишиться і надалі.

П.С. Нікель, згадав, що бачив колись одну твою тему. Може ти тратиш менше на одяг, бо в тебе його трохи є?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...