Перейти до змісту

Як розрахувати амортизацію авто?

yurgen

Рекомендовані повідомлення

Підкажіть, як розрахувати суму амортизації авто? Катаюсь по роботі по Луцьку. Постійного маршруту нема, їзджу часто в районах з поганими дорогами. Пробіг буде в районі 800-1000 км в місяць. Авто 96-го року. Їсть 10 л. 92-го по місту. Запчастини до мого хранцузіка десь в півтора-два рази дорожче за жигульовські

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підкажіть, як розрахувати суму амортизації авто? ...

для чого? яка мета?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підкажіть, як розрахувати суму амортизації авто? ...

для чого? яка мета?

причина очевидна-підрахувати витрати і взнати "чи воно того взагалі варто, отак кататись".

взагалі, має існувати якась оптимальна формула, розрахована для кожного класу автомобіля. Адже по такому принципу рахують прогнозовані доходи і видатки серйозні транспортні компанії. Має бути якась стандартна формула зі змінними.

Якшо хтось скине, з мене +1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну так я і не можу зрозуміти для себе (щоб перевірити чи варто) чи для дяді (в якого можуть бути свої розрахунки, компенсації і т.д. ). Будемо знати, тоді можна щось рахувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мене з колегою треба переміщувати по Луцьку і щоб не наймати водія, це буду робити я сам. Роботодавець готовий оплачувати бензин і амортизацію, тільки ні я, ні "дядя" не знаємо скільки. Мені не тра бухгалтерських розрахунків, тра щось типу розцінки на таксі - за км пробігу якась конкретна сума. В мене є думки з цього приводу, але хочу почути від людей, які використовують власні авто в службових цілях, скільки їм за це платять

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саме краще щоб ви вираховували амортизацію згідного того кілометражу який проїдете!! От на одних фірмах платять 300грн.але ціни на запчасти дуже виросли! Говорив з знайомим то йому платять 18грн за виїзд! Не виїхав в рейс не отримав грошей! Якось так

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Раз в 50-80 ткм - ремінь ГРМ+помпа, масло + фільтр палива/масла раз в 10, раз в 20-30 - тормозні колодки, свічки - раз в 40, раз в 30-60 - стойки передні, раз в 100-120 - задні, раз в 15-30 - підшипник ступічний, 60 ткм - акумулятор , воздухан раз в 15-20, раз в 100 - сайлент-блоки, раз в 120 шарові опори, раз в 60 - наконечники рульових тяг. Додай 50% на непередбачувані витрати (на японців та мерседес - менше, на дизель - 100-200%) і 50-80% якщо машина стара (>200 ткм), або Опель :)

Робота (зняття-встановлення - 100-200 грн по кожній позиції що вимагає такого)

Нагуглиш ціни, намалюй табличку в екцелі, зручніше буде рахувати :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Harddriver, ето слішком сложноє кангфу:-) Я думав над такою формулою - вартість палива поділене на два. Тобто на сьогодні це буде гривня за км. Чи не замало?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

% от суммы заправки топлива . Дядька google думаю даст Вам ответ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Справедливо амортизацію прив'язувати до вартості витраченого пального, відсотків 20-25 буде норм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто на сьогодні це буде гривня за км. Чи не замало?

Нічого собі амортизація :0161: . Є організації які платять таку амортизацію? Чи тут враховано паливо?

При середньому пробігу Торгового представника 3000 км в місяць, сума колосальна.

Якщо для себе рахувати амортизацію, на мою думку, потрібно мати статистичні дані за рік (суми поточних ремонтів, регламентні заміни разхідних в грн і т.д) і виходячи з річних витрат вираховувати вартість амортизації на 1км. Звичайно, робити поправку на здорожчання запчастин. Без вихідних даних, розрахувати амортизацію (реальну) не можливо.

В своєму автопарку маю статистичні дані за 3 роки по місяцях, на підставі цих даних розраховую вартість 1 км доставки, 1т, рентабельність ТЗ, зношення гуми і т.д.

Це чисто моя думка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я ж не торговий агент. Я розумію, якщо авто нове і через три роки з пробігом 60-70 т. продається з молотка за 1000 уе. Але в мене авто стареньке і 20-25% ніяк не окупить його ремонти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я для прикладу навів торгового. Амортизацію розраховуєте для себе? Чи для відшкодування організацією?

Уточнив амортизацію в себе, для легкових: наш автопром - 0,24 грн/км, іноземні 0,29 грн/км. До подорожчання було 0,20 грн/км і 0,24 грн/км відповідно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

взагалі термін амортизації автомобілів 5 років метод амортизації прямолінійний,

береться вартість авто наприклад 120 000грн ділиться на 60 місяців отримуємо результат 2тис грн амортизації в місяць.

крім того витратні матеріали ПММ, зч, відшкодовуються по факту встановлення (проходження ТО). згідно оплати

як варіант можна використати дану методику.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

50-80% якщо машина стара (>200 ткм), або Опель :)

Ти серйозно вважаєш, що роботодавець має тобі компенсовувати більше, якщо у тебе старіше корито? о_О

Аргументуй.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

взагалі термін амортизації автомобілів 5 років метод амортизації прямолінійний,

береться вартість авто наприклад 120 000грн ділиться на 60 місяців отримуємо результат 2тис грн амортизації в місяць.

крім того витратні матеріали ПММ, зч, відшкодовуються по факту встановлення (проходження ТО). згідно оплати

як варіант можна використати дану методику.

і по барабану, скільки протягом кожного місяця авто їздить - але амортизація 2000грн. ;)))

різні організації платять амортизацію по різному - хтось платить по 25 коп./км, але додатково оплачує заміну масла та шин, хтось платить більше, але не компенсує шини; по-різному також компенсують пальне - хтось залежно від конкретного авто, а хтось - дає 10л/100км, але мало платить амортизації.

і тут вже кожен водій для себе вирішує - підходять умови співпраці, чи ні. тому доведеться таки складати собі табличку в екселі з витратами на планові ТО ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і по барабану, скільки протягом кожного місяця авто їздить

так по барабану адже все інше іде окремо, чим більше їздить тим частіше зміна мастила шин заправка пмм, більшу суму амортизації (адже питання стояло про розрахунок амортизації а не про відшкодування витрат по користуванню авто) у будь-якому випадку підприємство не зможе ні взяти на витрати ні показати офіційну виплату у разі наявності нотаріально посвідченого договору

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не варто видумувати велосипед. Все давно порахували розумні люди до нас. У мене бус, і на профільному форумі vw bus клубу була тема по цьому питанню і амортазицію слід рахувати як 50 відсотків від вартості затраченого палива. Це середній показник (звичайно не стосується вбитого авто, який їсть масла більше ніж палива)))

Для легкового авто цей показник тріщки менший, думаю +-40%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як правило кантори платять 10% (від ціни палива) амортизаційних (це масла, фільтра, і всяка мєлочовка) + ремонт, якщо щось поламалось за свій рахунок робить фірма.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я використовую таку схему (наприклад для періоду 1 рік):

1. - рахую всі витрати на авто за період без врахування витрат на пальне

(ремонт, фільтри, страховка, шиномонтаж і т.і.)

2. - оцінюю зниження ринкової вартості авто за рік

(середня ціна такого авто також року випуску у мин. році і тепер)

Додаю ці дві суми і ділю на кількість км, що проїхало авто за рік.

Період можна взяти інший, наприклад, пробіг 10000км (від однієї заміни масла до іншої), але тоді п2 тяжче оцінити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

yurgen,ще коли працював в Києві до 2012року, сказав фірмі мені виплачувати додатково +300грн в місяць. Їздив лише від офіса по митницям Києва. було ВВ Поло 2007 року, по місту брало в заторах 6л/100

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колезі платять стабільних 500 грн в місяць. Пробіг від 500 до 1800 км. Доречі платили так само, коли бакс був по 8. Думаю це не розрахунок амортизації, а просто такса за додаткову послугу з використанням свого транспорту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колезі платять стабільних 500 грн в місяць. Пробіг від 500 до 1800 км. Доречі платили так само, коли бакс був по 8. Думаю це не розрахунок амортизації, а просто такса за додаткову послугу з використанням свого транспорту.

Загрузив пробіг з GPS трекера за березень одного зі своїх працівників. Пробіг 3500км*0,29 грн/км=1015 грн. Сума доволі хороша, але треба враховувати, що рухається він по обл., а дороги там бажають кращого

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я використовую таку схему (наприклад для періоду 1 рік):

1. - рахую всі витрати на авто за період без врахування витрат на пальне

(ремонт, фільтри, страховка, шиномонтаж і т.і.)

2. - оцінюю зниження ринкової вартості авто за рік

(середня ціна такого авто також року випуску у мин. році і тепер)

Додаю ці дві суми і ділю на кількість км, що проїхало авто за рік.

Період можна взяти інший, наприклад, пробіг 10000км (від однієї заміни масла до іншої), але тоді п2 тяжче оцінити.

Ця схема не точна...

Наприклад:

Є автомобіль, нехай відносно свіжий, 5 років

за 2013 рік вийшла одна сума, нехай 250 доларів (нічого не ламалось)

за 2014 рік вийшло 260 доларів (нічого не ламалось)

Порахували, вийшло х гривень амортизації за км (або y відсотків від вартості палива)

В 2015 знайшли роботу для машини яка покриває амортизацію і тут бац - влетів в яму - викинув диска, а ще через тиждень накрився Паливний насос/турбіна (або взагалі застукав двигун) і аморттизація вже склала 700 доларів наприклад.

І тепер треба брати кредит на ремонт? Питання, чи правильно ми порахували аморт. в 13/14 рр?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на легкові авто амортизація від 27(наші) до 70 коп(іномарки) за кілометр.Якщо нотаріально засвідчена оренда,то підприємству йде на витрати.Але потрібно вести шляхові листи. Це статистика по жлобськім фірмам,на щедрих фірмах амортизація може бути більша.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...